آرشیو اخبار
.
1397/08/30
فرآیند ترانزیت بدون نیاز به ثبت‌سفارش امکان‌پذیر شد

يک مقام مسئول در وزارت صمت گفت: به پيشنهاد وزارت صنعت و توافق با گمرک، فرآيند ترانزيت داخلي بدون نياز به اخذ ثبت سفارش، امکان‌پذير است.

آنوش رهام  با اشاره به ضرورت بهره‌گيري از فرصت‌هاي ترانزيت در شرايط کنوني تجارت ايران با دنيا بر مبناي تحريم گفت: عليرغم شرايط تحريم پيش روي اقتصاد و تجارت ايران، حجم بارهاي ترانزيتي کم شده است که عمدتا دليل آن، مقرراتي و بروکراسي حوزه تجارت است که از جمله مشکلات عمده اين حوزه به شمار مي‌روند؛ ضمن اينکه هزينه مبادله بالا رفته و به دليل افزايش قيمت دلار، هزينه هاي مترتب بر حمل و نقل کالا نيز افزايش يافته است .

اين مقام مسئول در وزارت صنعت، معدن و تجارت افزود: در چنين فضايي، ايران مي‌تواند با تکيه بر پتانسيل ترانزيتي خود براي تامين کالاهاي مورد نياز کشورهاي همسايه خود وارد عمل شده و بر روي حمل بار ترانزيتي به عنوان يک محور ارزآور و اشتغال‌زا، تسهيل بيشتري را صورت دهد؛ به خصوص اينکه بنادر داخلي ايران که در شرايط تحريم تحت فشار قرار گرفته‌اند، با رونق ترانزيت داخلي نيز قابليت تقويت دارند؛ به نحوي که کالاهاي مانده در گمرکات، به سرعت از بنادر به سمت مناطق ويژه و شهرک‌هاي صنعتي حمل شوند تا توليد رونق گيرد.

وي با تاکيد بر ضرورت توجه بر حل مشکلات پيش روي حمل بارهاي ترانزيتي تصريح کرد: موضوع ثبت سفارش براي شرکتهاي ترانزيت داخلي مشکلاتي را ايجاد کرده؛ اما اکنون به پيشنهاد وزارت صنعت، معدن و تجارت و سازمان توسعه تجارت و بر مبناي توافقي که ميان گمرک و وزارت صنعت صورت گرفته، مقرر شده تا فرآيند ترانزيت داخلي بدون نياز به ثبت‌سفارش امکان‌پذير باشد. اين توافق صورت گرفته و به زودي ابلاغ مي‌شود.

دبير شوراي اطلاع‌رساني وزارت صنعت، معدن و تجارت افزود: اين موضوع مي‌تواند به کاهش بروکراسي تجارت خارجي کمک کرده و شرايط را براي تمرکز هر چه بيشتر ايران بر روي حمل بار ترانزيتي و درآمدزايي ارزي بر مبناي آن مهيا نمايد. اين در شرايطي است که اخذ ثبت سفارش، نيازمند طي مراحل تخصيص ارز و ثبت گواهي آماري در بانکها است که خود باعث مي‌شود که کار حمل و نقل بار، حداقل به مدت يک ماه معطل بمانند تا مراحل ثبت سفارش انجام شود؛ بنابراين برداشتن ثبت سفارش براي ترانزيت داخلي مي‌تواند بسيار راهگشا باشد.

رهام ادامه داد: ترانزيت به عنوان يک حلقه مفقوده مهم در تجارت خارجي ايران، به عنوان يک ارزآور مطرح است و در واقع، يک خدمت شبه‌صادراتي به شمار مي‌رود که مي‌تواند ارزآور باشد؛ به ويژه ترانزيت خارجي به بازارهايي همچون ازبکستان و سي‌آي‌اس نيز فرصت خوبي براي ايران به شمار مي‌رود؛ چراکه برخي کشورها با برخي کشورهاي ديگر رابطه مناسبي ندارند و بنابراين ايران مي‌تواند به عنوان يک واسط، وارد عمل شده و نيازهاي آنها را تزانزيت کند. 

وي افزود: هم اکنون ازبکستان هزينه ترانزيت را بالا برده و 500 دلار براي هر بار ترانزيتي، عوارض را بالا برده است که رقم آن به 1800 دلار رسيده است؛ بر اين اساس ميانگين هزينه حمل يک کاميون ترانزيت 3000 دلار مي‌شود؛ در حالي که بندر گوادر اين فرصت را دارد که با تسهيل شرايط ترانزيتي، مي‌تواند ارزآوري کند؛ ولي مسئولان هنوز اين ضرورت را درک نکرده‌اند که ترانزيت به عنوان يک بازوي ارزآوري در کشور مطرح باشد؛ به خصوص اينکه شرايط جغرافيايي ايران کمک مي‌کند تا به يک حلقه ترانزيت در منطقه تبديل شويم.

اين مقام مسئول در وزارت صنعت، معدن و تجارت خاطرنشان کرد: امارات و مشخصا بندر دوبي، درآمدهاي نفتي سرشاري ندارد؛ ولي از طريق ترانزيت، ترانشيب و بنادر اصلي خود درآمد هنگفتي را کسب کرده است؛ بنابراين در شرايط فعلي نيز چابهار که از تحريم‌ها مستثني شده است؛ مي‌تواند نقش‌آفريني نمايد؛ ضمن اينکه  هند از چابهار به عنوان يک بندر رابط براي ورود به بازارهاي منطقه استفاده مي‌کند؛ پس ايران هم بايد بتواند بهتر از همه، از اين شرايط ترانزيتي در شرايط کنوني بهره گيرد.

منبع: خبرگزاري مهر

1397/08/29
بندرعباس با ۲۹درصد افزایش ورودی ترانزیت کالا رتبه نخست را کسب کرد
مديرکل راهداري و حمل و نقل جاده اي هرمزگان گفت: هرمزگان از بين 32 مرز فعال در جايگاه نخست ترانزيت کالا با 29 درصد افزايش قرار گرفت.

 داريوش باقر جوان بيان داشت: در 7 ماهه نخست سال 1397 بندرشهيد رجايي  با کسب 29  درصد از مجموع ترانزيت کالاهاي ورودي ، مهمترين و فعال ترين مرز ترانزيتي در کشور بود.

وي اضافه کرد : در اين مدت يک ميليون و 681 هزار و 367 تن کالا از طريق بندرعباس به ديگر مرزهاي کشور ترانزيت شده است.

داريوش باقر جوان به ميزان ترانزيت کالا در کشور اشاره کرد و گفت: آمار و اطلاعات جمع آوري شده حاکي از اين است که طي 7 ماهه نخست سال 97،  5775  هزار تن کالاهاي مصرفي و مواد نفتي از کشورترانزيت شده است، که اين مقدار نسبت به مدت مشابه سال قبل7 درصد افزايش داشته است.

مدير کل راهداري و حمل و نقل جاده اي هرمزگان همچنين مرزهاي پرويزخان، باشماق، بازرگان و شهيد باهنر را ديگر مرزهايي نام برد که در جايگاه هاي بعدي ترانزيت ورود کالا به کشور قرار دارند و 72 درصد از حجم کل ترانزيت کالا در کشور از طريق مرزهاي نام برده شده صورت مي گيرد و تنها 28 درصد متعلق به ساير مرزهاي کشور است.

باقر جوان بيشترين کالاهاي ترانزيتي از مرز بندرعباس را مواد سوختي، انواع ترکيبات شيميايي، کالاهاي ساختماني، لوازم خانگي و انواع پنبه برشمرد.

وي کريدور جنوب به شمال را يکي از مهمترين کريدورهاي بين المللي برشمرد که از مرز بندرعباس و استان هرمزگان گذر مي کند و قاره آسيا را به اروپا متصل و نيازهاي مواد اوليه کشورهاي آسياي شمالي و اروپا را فراهم مي کند.

ترکمنستان، قزاقستان، گرجستان، آذربايجان، ارمنستان، روسيه، ازبکستان و ترکيه مقاصد کالاهاي تزانريتي از کشورمان است.

منبع: خبرگزاري مهر

1397/08/29
حدود 2 میلیارد دلار کالا از مرزهای کرمانشاه صادر شد

مديرکل گمرکات کرمانشاه گفت: يک ميليارد و 903 ميليون دلار کالا معادل 6 درصد کل صادرات غيرنفتي کشورمان، از ابتداي سال جاري تاکنون، از مرزهاي اين استان صادر شده است.
خليل حيدري روز دوشنبه در کارگروه شوراي صادرات غيرنفتي استان که در سرسراي اميد استانداري کرمانشاه برگزار شد، افزود: در اين مدت صادرات از مرزهاي استان از نظر حجم و وزن 53 درصد و از نظر قيمت 33 درصد نسبت به سال گذشته رشد داشته است.
او با بيان اينکه يک ميليون دلار گاز نيز از کرمانشاه به عراق صادر شده گفت: در هشت ماه گذشته فضاي کسب و کار 43 درصد در بازارچه ها و مرزهاي استان رشد يافته است.
حيدري در ادامه خواستار کمک به راه اندازي ترانزيت و بارگيري يکسره کالا به بازار عراق از مرزهاي استان کرمانشاه شد.
وي همچنين از پروژه يکسان سازي تعرفه کالا در همه گمرکات عراق خبر داد و افزود: اگر يکسان سازي تعرفه ها در گمرکات عراق اتفاق بيفتد با توجه به موقعيت مرزهاي استان اين فرصت مناسبي براي افزايش صادرات از مرزهاي کرمانشاه است.
حيدري ، بيشترين کالاهاي صادراتي غيرنفتي مرزهاي استان کرمانشاه را ظروف پلاستيکي، فرآورده هاي سيب زميني مانند چيپس، گوجه فرهنگي و محصولات کشاورزي، کاشي و سراميک اعلام کرد.
مديرکل گمرکات کرمانشاه ، همچنين بيشترين واردات از مرزهاي استان را قطعات ماشين آلات و صنايع کارخانجات عنوان کرد.
حيدري در پايان از ممنوعيت صادرات برخي اقلام مانند سيب زميني انتقاد کرد و گفت: عراق بازار بسيار مناسبي براي کالاهاي ايراني است نبايد با تصميمات لحظه اي ناشي از فضاي رواني جامعه هم به توليدکنندگان داخلي ضرر زد و هم بازار عراق را از دست داد.
استان کرمانشاه با 371 کيلومتر مرز مشترک با 2 بخش کُرد و عرب نشين عراق و داشتن 6 مرز رسمي و بازارچه فعال، سالانه حدود نيمي از کل صادرات کالاهاي غيرنفتي کشورمان به عراق را به خود اختصاص مي دهد.

منبع: خبرگزاري ايرنا

1397/08/29
جلسه هم اندیشی اساتید مرکز آموزش فیاتا برگزار شد

جلسه هم انديشي با اساتيد دوره مديريت بارفرابري فياتا  به رياست يونس جاويد و با حضور محمد صادق خانلو رئيس مرکز آموزش ، افسانه فخري نايب رئيس ، محمدجواد عطرچيان دبير ، حسين زماني خزانه دار و اساتيد مرکز آموزش در سالن اجتماعات انجمن برگزار گرديد.
به گزارش روابط عمومي انجمن صنفي شرکتهاي حمل و نقل بين المللي ايران در ابتداي جلسه يونس جاويد ضمن گراميداشت ياد و خاطره مرحوم استاد خجندي بنيانگذار دوره هاي فياتا در ايران و خير مقدم به اساتيد اظهار داشت: با توجه به شروع دوره دهم مديريت بارفرابري فياتا، مرکز آموزش انجمن نيازمند تغييراتي از جمله به روز رساني جزوات آموزشي، تجديد نظر وتعديل در ساعات تدريس هر درس توسط اساتيد و منطبق نمودن با دوره استاندارد فياتا ،آيين نامه اداره کلاسها و ثبت نام از متقاضيان است.
در اين نشست هر کدام از اساتيد نسبت به بيان ديدگاههاي خود در خصوص نحوه اداره کلاسها و ارائه مطالب درس خود پرداختند. همچنين مقرر گرديد هريک از اساتيد پيشنهادات خود را به صورت مکتوب به مرکز آموزش ارائه دهند تا در جلسات آتي شوراي مرکز آموزش مطرح و تصميم نهايي اتخاذ گردد.
 در پايان جلسه محمد صادق خانلو رييس مرکزآموزش، يونس جاويد رئيس هيئت مديره و حسين زماني خزانه دار انجمن به پاس قدرداني وسپاسگزاري از اساتيد با اهداي لوح تقدير از آنان تجليل به عمل آوردند.

1397/08/29
مذاکره با مقامات روسیه، آذربایجان و هند برای توسعه حمل‌ونقل و ترانزیت

  مديرکل دفتر توسعه امور بين‌الملل وزارت راه و شهرسازي گفت: وزير راه و شهرسازي با سفر به روسيه در رويداد هفته حمل و نقل اين کشور شرکت و درباره توسعه حمل و نقل ريلي در ايران و توسعه همکاري‌ها در چهارچوب کريدور شمال-جنوب با مقامات روسيه، هند و آذربايجان مذاکره خواهد کرد.

 محمد اسلامي، وزير راه و شهرسازي به منظور شرکت در هفته حمل و نقل روسيه صبح فردا تهران را به مقصد مسکو ترک خواهد کرد.

تيمور بشير گنبدي، مديرکل دفتر توسعه امور بين‌الملل وزارت راه و شهرسازي در اين رابطه به خبرنگار پايگاه خبري وزارت راه و شهرسازي گفت:

به دنبال دعوت وزير حمل و نقل فدراسيون روسيه، جناب آقاي ديتريخ براي شرکت وزير در هفته حمل و نقل روسيه، مقام عالي وزارت تصميم گرفت که به اين موضوع و بهره‌برداري مثبتي که مي‌توان از اين رويداد کرد، به صورت جدي‌تري نگاه کند.

وي اضافه کرد: اين رويداد ( هفته حمل و نقل)  اتفاق بسيار مهمي براي روسيه است،  تمام اصحاب حمل و نقل اين کشور اعم از خصوصي و دولتي در اين رويداد جمع هستند و رايزني مي‌کنند. اين رويداد براي روسيه داخلي و منطقه اي است و هيات هايي از کشورهاي همسايه و پيراموني هم در آن دعوت دارند و در سطوح مختلف در رويداد شرکت مي کنند.

بشير گنبدي با اشاره به برگزاري دو نشست سه جانبه در حاشيه هفته حمل‌ونقل روسيه ميان ايران، روسيه و هند و ايران، روسيه و آذربايجان که در سطح وزير طراحي شده است، گفت: با وجود اين دو طرح جلسه اضافه مقام عالي وزارت تصميم گرفتند در اين رويداد براي مذاکره با دو کشور ديگر نيز شرکت کنند.

وي به اهميت کريدور شمال-جنوب که هند را از طريق ايران و آذربايجان به روسيه متصل مي‌کند، اشاره کرد و افزود: کريدور شمال-جنوب يک سازوکار و موافقت‌نامه خيلي مهم بين ايران و هند و روسيه است و اين سه کشور بنيانگذار اين توافق‌نامه هستند. البته ?? تا ?? کشور ديگر نيز به آن پيوسته اند.

اين مقام مسئول دامه داد: در اين چهارچوب توسعه همکاري‌ها با هند و روسيه براي ايران حائز اهميت است. آذربايجان نيز به عنوان حلقه واسط اين کريدور که هند را به روسيه از طريق ايران متصل مي‌کند، و البته با توجه به موافقت آذربايجان براي مشارکت در ساخت راه‌آهن رشت-آستارا نقشي مهم در توسعه حمل و نقل و ترانزيت منطقه‌اي دارد و مي توانيم از فرصت هفته حمل و نقل روسيه و حضور مقامات آذري در آن استفاده بهينه را انجام دهيم

به گفته بشير گنبدي، هند نيز يکي از شرکاي استراتژيک ايران در حوزه حمل و نقل و ترانزيت است و به همين به دنبال عبور آزمايشي قطار کانتينري از مسير کريدور شمال جنوب و همکاري‌هاي سه جانبه، اين نشست‌ها به تسهيل ترانزيت از مسير کريدور شمال-جنوب منجر مي‌شود.

پيگيري مشارکت روسيه در توسعه حمل‌ونقل ريلي ايران

مديرکل دفتر توسعه امور بين‌الملل وزارت راه و شهرسازي با اشاره به مشارکت روسيه در توسعه حمل‌ونقل رسلي ايران گفت: بعضي از اين قراردادها مانند مشارکت روسيه در قرارداد برقي سازي خط آهن گرمسار اينچه برون حالت عملياتي به خود گرفته است. جلب مشارکت طرف روس از لحاط سرمايه گذاري در پروژه‌هاي مهم زيرساخت ريلي مانند دو خطه کردن ها و برقي کردن هاي خط آهن مثل بافت-سرخس و مشارکت در رشت- آستارا در دستور کار سفر وزير به روسيه است.

بشير گنبدي در انتها به ديدار وزير با مقامات روس در اين سفر اشاره کرد و افزود: جناب آقاي مهندس اسلامي، وزير محترم راه وشهرسازي در حاشيه هفته حمل و نقل مسکو با آقاي ديتريخ، وزير محترم حمل و نقل روسيه و همينطور آقاي بلازاروف، رييس راه آهن روسيه ملاقات خواهد کرد.

وي ادامه داد: نشست‌هاي در سطح وزير در اين سفر توسط خود وزير و نشست‌هاي سه‌جانبه توسط معاون وي مديريت خواهد شد.

منبع: پايگاه خبري وزارت راه و شهرسازي

1397/08/28
دموراژ کانتینر بازنگری می شود
مديرکل امور بندري سازمان بنادر و دريانوردي گفت: به منظور اعمال حاکميت بيشتر بر حمل و نقل دريايي در راستاي بند 25 وظايف و اختيارات سازمان بنادرو دريانوردي، بازنگري تعرفه دموراژ کانتينر در دستور کار اين سازمان قرار گرفته است.

جهانبخش بهزاديان  با اشاره به تشکيل کارگروهي متشکل از نماينده خطوط کشتيراني، انجمن حمل و نقل جاده اي، وزارت راه و شهرسازي، شورايعالي هماهنگي ترابري کشور، اتاق بازرگاني و صاحبان کالا و همچنين متخصصين امور بندري، اظهار کرد: موضوع هزينه تاخير عودت کانتينر و نيز ضمانت عودت آن با لحاظ شرايط مختلف، مورد بازنگري قرار گرفت.

وي ادامه داد: شرايط و زمان نامناسب اعمال افزايش تعرفه، بررسي تعرفه مورد نظر در بنادر منطقه با توجه به تفاوت ها و شباهت هاي کشورهاي مورد مقايسه با ايران، محلي تلقي کردن هزينه مذکور و محاسبه آن با ريال، دخالت الزامات CSC Plate به عنوان شرط اصلي اخذ جريمه ديرکرد، رعايت رويه گمرکي در تعيين تعرفه، توجه به مالکيت کانتينر در لحاظ نمودن تعرفه، اعمال منطق رياضي و اقتصادي در تعريف بازه زماني جريمه ديرکرد، توجه به عدم تسري تعرفه مذکور به کانتينرهايي که در محدوده هاي بندري استريپ مي گردند، عدم يا کاهش تاثير تغييرات نرخ ارز در افزايش تعرفه مذکور، اخذ جرايم و هزينه هاي ناشي از آسيب و خسارت به کانتينر توسط صاحب کالا بر اساس مستندات قابل اتکا قبل از تحويل کانتينر توسط صاحب کالا و زمان تحويل آن به نمايندگي خط کشتيراني، رعايت حقوق صاحبان کالا و مصرف کنندگان و نيز ممانعت از خروج ارز از کشور از جمله شرايط مدنظر جهت بازنگري در دموراژ کانتينر است.

به گفته مديرکل امور بندري سازمان بنادر و دريانوردي رعايت عرف و رويه مرسوم بين المللي، عدم افزايش شديد در تعرفه قبلي و مورد اجرا، قانوني بودن افزايش و همچنين مراجع رسمي اعمال افزايش، اعمال تفاوت بين دموراژ و جريمه تاخير در عودت کانتينر، ممانعت از افزايش هزينه حمل کالا به/از کشور و اهتمام به اجراي قانون تسريع از ديگر شرايط در نظر گرفته شده جهت بازنگري دموراژ کانتينر است.

بهزاديان افزود: در اين خصوص پيگيري رفع موانع قانوني و اصلاح فرآيندهاي ورود و تريص کالا از ذي نفعان مرتبط از قبيل گمرک جهوري اسلامي ايران، سازمان استاندارد و...نيز در دستور کار است و در اين راستا ضمن تشکيل کارگروه هاي مرتبط، جلسات جهت هماهنگي بيشتر نيز برگزار شده است و در دستور کار قرار دارد. همچنين به منظور افزايش تعداد کانتينر مورد نياز چرخه حمل کالا به/از بنادر کشور، آمادگي لازم در خصوص اعطا وام از طريق وجوه اداره شده سازمان بنادر و دريانوردي به فعالان حمل و نقل دريايي جهت تهيه کانتينر نيز وجود دارد.

وي بيان کرد: با توجه به جلسات متعدد برگزار شده و موضوعات مورد اشاره، در نهايت پيشنهاد ارائه شده طي نشست هاي 205 و 206 شورايعالي هماهنگي ترابري مصوب شد.

گفتني است دموراژ؛ هزينه اي است که از صاحب کالا به دليل ديرکرد در عودت کانتينر بعد از سپري شدن فري تايم (مبدا بازه اي است، از لحظه اي که کانتينر خالي از محوطه کانتينرهاي خالي برداشته مي شود تا زماني که کانتينر پر تحويل محوطه کانتينري شود و يا به بازه زماني تحويل کانتينر پر وارداتي از کشتي يا CY به صاحب کالا يا محوطه هاي اختصاصي گفته مي شود ) اخذ مي گردد.

منبع: سازمان بنادر و دريانوردي

1397/08/28
میزگرد "چالش‌های پیش‌روی واقعی‌سازی قیمت سوخت" با حضور کارشناسان برگزار شد

موضوع واقعي‌شدن قيمت سوخت و ارتباط آن با کاهش قاچاق و افزايش ايمني هنوز در بين کارشناسان و مسئولان حمل‌ونقلي محل اختلاف است و موافقان و مخالفان خود را دارد. بعد از آزادسازي قيمت ارز و جهش ناگهاني قيمت‌ها خيلي از کارشناسان اقتصادي عنوان کردند که زمان واقعي‌شدن قيمت سوخت هم رسيده است. در مقابل عده‌اي افزايش قيمت سوخت را نه‌تنها در افزايش ايمني حمل‌ونقل جاده‌اي تأثيرگذار نمي‌دانند بلکه معتقد هستند اين شوک بحران‌هاي اجتماعي و حتي سياسي براي دولت خواهد داشت.

محمد عطرچيان، دبير انجمن صنفي شرکت‌هاي حمل‌ونقل بين‌المللي، جواد هدايتي سرپرست دفتر مطالعات راهبردي و اقتصاد حمل‌ونقل سازمان راهداري و حمل‌ونقل جاده‌اي، بهروزغروي، مديرعامل جمعيت طرفداران ايمني راه‌ها و محمدقاسم پورتقي مديرعامل مهندسين مشاور فراديد در ميزگردي در هفته‌نامه «حمل‌ونقل» به اين سؤال پاسخ دادند که آيا وضعيت حمل‌ونقل با واقعي‌شدن قيمت سوخت بهبود مي‌يابد يا خير.

 

 آقاي هدايتي در نقشه راه ايمني برافزايش قيمت سوخت به‌عنوان راهکاري براي کاهش تصادفات اشاره شد که مخالفان و موافقان خود را داشت، به‌عنوان نماينده سازمان راهداري در اين ميزگرد بفرماييد که چه ارتباطي بين افزايش قيمت سوخت و کاهش تلفات رانندگي وجود دارد؟
يکي از ابزارهايي که در تغيير و بهبود رفتار مردم در بخش حمل‌ونقل تأثيرگذار است مکانيزم مداخلات از نوع قيمت‌گذاري است. بحث‌هايي از جنس پولي و پرداختي در برنامه‌ريزي حمل‌ونقل با هدف بهبود ايمني وجود دارد. اگر در دنيا هم بررسي کنيد قيمت‌گذاري سوخت چه به شکل مستقيم و چه غيرمستقيم يعني دريافت عوارض بر موضوع ايمني تأثيرگذار است.

مطالعات انجام‌شده ثابت کرده است که اين موضوع در بحث ايمني تأثيرگذار است يعني گراني سوخت باعث مي‌شود مردم کمتر از ماشين شخصي استفاده کنند. مثلاً در استراليا مطالعه‌اي روي اين موضوع داشتند که نشان مي‌دهد با افزايش حدود 10 درصدي سوخت، 3 تا 4 درصد کاهش تصادفات را مي‌توان پيش‌بيني کرد. اما وقتي به ايران مي‌رسيم داستان مقداري متفاوت است. اينکه چه شد نقشه راه ايمني به سمت افزايش قيمت سوخت رفت؟ قرار بود توسعه حمل‌ونقل ريلي به‌عنوان جايگزين کننده حمل‌ونقل جاده‌اي و به‌عنوان راه‌حل زيربنايي براي کاهش تلفات حوادث جاده‌اي استفاده شود. خب؛ اين در حالي است که شبکه حمل‌ونقل ريلي نه به لحاظ کمي نه کيفي توسعه نيافته است و منابع زيادي مي‌خواهد که اين توسعه رخ دهد بنابراين يک هزينه خيلي سنگيني را مي‌خواست که خارج از توان فعلي دولت است.

محل تأمين اين بودجه را قيمت سوخت قرار دادند و گفتند از محل افزايش قيمت سوخت هر آنچه دريافت شد به توسعه شبکه ريلي اختصاص يابد و به‌نوعي در تصميم‌گيري مردم تأثير گذاشته شود. يعني با افزايش قيمت حمل‌ونقل جاده‌اي چه بنزين چه گازوييل زيرساخت‌هاي ريلي توسعه يابد و مردم به سمت استفاده از ريل کشيده شوند. منهاي نقدهايي که به اين طرح وارد است به نظر من قدم اول اين است که بايد اکوسيستم ايمني حمل‌ونقل جاده‌اي را بهبود دهيم يعني تا زماني که آموزش و بهبود زيرساخت‌هاي حمل‌ونقل جاده‌اي را نداريم خيلي معنايي ندارد به‌عنوان يک راه‌حل تک گزينه‌اي فقط به افزايش قيمت سوخت فکر کنيم.

ضمن اينکه افزايش ناگهاني قيمت سوخت در اين شرايط خيلي هم شدني نيست؛ افزايش قيمت سوخت عوارض و پيامدهاي اجتماعي و حتي سياسي زيادي دارد و حتي ممکن است باعث آشوب و اعتراض شود. تحليل عمومي هم اين بود که چون اصلاً نمي‌خواهند براي ايمني کاري کنند سنگ بزرگي را مي‌اندازيم که قيمت سوخت رخ دهد و مجموعه نظام نمي‌تواند به اين راحتي اين برنامه را اجرايي کند. اما نقدها نقدهاي درستي بود و در مقابل اين نظر که تمام کشورهايي که ايمني خوبي دارند قيمت سوخت در آنها بالا است اين پاسخ را داشت که ايمني دوبعدي نيست و اگر اينجوري بود دنيا قيمت سوخت را افزايش مي‌داد تا تصادفات به صفر برسد.

کشورهايي که به نسبت شرايط اقتصادي قيمت‌هاي واقعي‌تري براي سوخت گذاشتند در کنار آن براي بهبود ايمني اقدامات وسيعي را در قالب اکشن‌پلن‌ها و استراتژيک‌پلن‌ها انجام دادند و برنامه‌ريزي کردند و خود اکوسيستم ايمني و شبکه حمل‌ونقل جاده‌اي را چه در حوزه اعمال مقررات چه زيرساخت بهبود دادند. خودمان نگاهمان اين است که براي کاهش تلفات مي‌شود کاري کرد که داخل خود سيستم حمل‌ونقل عمومي باشد تا اينکه با افزايش قيمت سوخت دنبال بهبود ايمني باشيم.

 

آقاي غروي شما چطور با کارآمدي و ناکارآمدي اين استدلال موافق هستيد؟ افزايش قيمت سوخت مي‌تواند بهبود ايمني را در پي داشته باشد؟
من ازلحاظ تئوريک فرمايشات آقاي هدايتي را تأييد مي‌کنم اما کلي‌تر به موضوع نگاه مي‌کنم. اظهارات ايشان در جامعه‌اي صادق است که تعادل درآمد و هزينه وجود داشته باشد در اين صورت مي‌شود با پارامتر هزينه سيستم را به سمتي که مي‌خواهيد ببريد. مشکلات در بخش حمل‌ونقل در شش ماه اول سال افزايش ‌يافته است که يکي از دلايل آن عدم تعادل بين هزينه و درآمد رانندگان است. رانندگان معترض هستند چرا درآمد و هزينه ما با يکديگر مطابقت ندارد خيلي‌ها دست از کار کشيدند. بحث‌ها ازلحاظ تئوريک درست است اما مصداق آن در جامعه ايراني درست نيست.

ابتدا بايد مشکل داخلي حمل‌ونقل را شناخت. الآن دچار عدم تعادل در درآمد و هزينه هستيم و ديگري عدم تعادل بين عرضه و تقاضا. هر وقت توانستيم تعادلي در بازار حمل‌ونقل به وجود بياوريم بعدازآن مي‌توانيم به افزايش قيمت سوخت فکر کنيم. يعني وقتي تعادل هزينه و درآمد نداريم افزايش قيمت سوخت غيرازاينکه به مشکلات اضافه کند هيچ اتفاق بهتري را در پي نخواهد داشت. متوسط انتظار نوبت در يک سال گذشته در بندرعباس روزانه بين 10 تا 12 روز بوده است يعني تقاضاي حمل بار از بار بيشتر است. همين چند روز پيش آمار گرفتم به زمان انتظار 6 روز رسيده است با وجود اينکه قيمت کاميون بالا رفته است و عده‌اي به آن به‌عنوان يک کالاي سرمايه‌گذاري نگاه مي‌کنند و عده‌اي کلاً از کار کناره‌گيري کردند، هنوز ميزان بار کمتر از تقاضا است. اکنون قيمت کاميون بالاي يک ميليارد تومان است که دليل اقتصادي‌نبودن فعاليت بخش حمل‌ونقل است. بايد ببينيم نسخه‌هايي که در کشورهاي پيشرفته جواب داده در چه شرايطي بوده است.

 به نظر من در شرايط تعادل در بازار است که مي‌توان به واقعي‌شدن قيمت سوخت فکر کرد اما الآن در اين شرايط گرفتاري‌هاي حمل‌ونقل افزايش مي‌يابد. قاچاق سوخت هم به دليل تفاوت قيمت سوخت در ايران با کشورهاي همسايه است و به‌طور طبيعي اين اتفاق مي‌افتد. به‌جاي اينکه جلوي قاچاق را بگيرند از افزايش قيمت سوخت صحبت مي‌کنند؟ اين راه‌حل معکوس است بايد با قاچاق مبارزه کرد اما با روش‌هاي خودش. در دولت‌هاي گذاشته برنامه‌اي پلکاني داشتيم اما به‌يک‌باره معادلات بازار به هم‌ريخت و اين برنامه متوقف شد. ما اگر بخواهيم قيمت سوخت را بالا ببريم نه‌تنها نتيجه‌اي در افزايش ايمني ندارد بلکه موجب شکاف عميق‌تر بين درآمد و هزينه راننده خواهد شد و نتيجه آن مشکلات مضاعف در بخش حمل‌ونقل است. در يک بازار متعادل و در يک کشور پيشرفته افزايش قيمت سوخت کاملاً منطقي است اما در کشور ما نتيجه معکوس دارد.

 

آقاي عطرچيان در خصوص اظهارات آقاي غروي و به‌خصوص بخشي که مربوط به قاچاق سوخت است چه نظري داريد؟
ما در کشوري زندگي مي‌کنيم که دومين سوخت ارزان را در دنيا دارد؛ در شش ماه اخير شاهد کاهش ارزش ريال بوده‌ايم که تأثير زيادي بر ارزان‌شدن سوخت در کشور ما به نسبت کشورهاي همسايه گذاشته است. الآن با اين ارزش قيمت ريال قيمت گازوييل در کشور ما به 5 سنت رسيده است.
 از شما سؤال دارم در کجاي دنيا قيمت گازوييل و بنزين تا اين اندازه پايين است؟ بعد مي‌گويند چرا سوخت در ايران قاچاق مي‌شود؟ معلوم است قاچاق مي‌شود. حالا چه از مجراي رسمي چه غيررسمي. سال‌ها پرسيده شده چرا در ايران قاچاق کالا انجام مي‌شود؟

وقتي تعرفه‌هاي دورقمي و يا حتي سه‌رقمي داريد معلوم است قاچاق مي‌شود از هر اقتصادداني هم بپرسيد چرا کالا قاچاق مي‌شود نمي‌گويند چون مرزها باز است مي‌گويد تعرفه‌هاي دورقمي انگيزه را براي قاچاق افزايش مي‌دهد. ما در کشوري زندگي مي‌کنيم که بعد از ونزوئلا دومين سوخت ارزان را دارد؛ روزي 36 ميليون دلار سوبسيد بنزين مي‌دهيم. اگر مصرف بنزين را 90 ميليون ليتر در روز و مصرف گازوييل را صد ميليون ليتر در روز حساب کنيم. فقط براي بنزين ما 36 ميليون دلار سوبسيد پنهان مي‌دهيم و 40 ميليون دلار هم براي گازوييل پرداخت مي‌کنيم. آيا اين روش اداره کشور به دنبال خود قاچاق نخواهد داشت؟ آيا اين روش با خود مشکلات مربوط به قاچاق را افزايش نخواهد داد؟ ادامه اين روش استفاده از حمل‌ونقل عمومي را کاهش مي‌دهد و سرمايه‌گذاري روي حمل‌ونقل ريلي بي‌ارزش مي‌شود. يک‌بار براي هميشه بايد اين اتفاق بيفتد و قيمت سوخت واقعي شود.


اين مشکل هم مربوط به اين دولت و دولت گذشته نيست. صدسال است با اين پديده مواجه هستيم آيا نبايد دولت تکليف را روشن کند؟ ازنظر ما انجام قاچاق در اين شرايط طبيعي است گازوييل در ترکيه ليتري 100 سنت است؛ در ترکمنستان که تقريباً ارزان‌ترين گازوييل منطقه را دارد ليتري 30 سنت است؛ گازوييل در افغانستان ليتري 50 سنت، در آذربايجان 60 سنت، در ترکمنستان ليتري 55 تا 60 سنت است خب وقتي اينجا قيمت گازوييل 5 سنت است معلوم است که قاچاق مي‌شود. آيا معتقد هستيد بايد با اين روش غلط ادامه دهيم؟ يعني براي نسل‌هاي آينده هم سوبسيد پنهان دهيم؟ من طرفدار واقعي‌سازي قيمت سوخت هستم، آزادسازي قيمت سوخت را قبول دارم ضمن اينکه از مشکلات و تبعات اجتماعي آن‌هم باخبر هستم. هيچ دولتي شايد جرئت اين تصميم‌گيري را نداشته باشد.

سال‌هاي سال قيمت دلار را ثابت نگه داشتيم و به‌يک‌باره در يک‌جايي قيمت آن را آزاد کرديم و با اين جهش‌هاي قيمت مواجه شديم. اشاره کردند آقاي غروي قرار بود واقعي‌شدن قيمت سوخت به‌صورت پلکاني افزايش يابد؟ اما اين طرح ناموفق بود و حالا درست مثل آزادسازي قيمت دلار کار خيلي سخت است و حالا اين سؤال مطرح است که دولت مي‌تواند اين کار را انجام دهد. خير نمي‌تواند به دليل تبعات اجتماعي آن نمي‌تواند چراکه در صورت آزادسازي گازوييل به ليتري 15 هزار تومان مي‌رسد آيا امکان‌پذير است؟

 

شرايط براي آماده‌کردن جامعه در صورت تصميم براي واقعي‌شدن قيمت سوخت چيست؟
در نظر داشته باشيد اين افزايش قيمت براي دولت خيلي کارايي دارد. کسري بودجه دولت تأمين مي‌شــــود؛ بـــــراي تـــوسعه زيرساخت‌ها دولت بودجه کافي خواهد داشت و خيلي از منابع درآمدي دولت افزايش ناگهاني مي‌يابد و بنابراين دولت از بخشي از مشکلات رها مي‌شود. مي‌تواند حقوق کارمندانش را افزايش دهد چراکه ديگر کارمند نمي‌تواند از پس جهش قيمت‌ها برآيد. بايد از ماحصل قيمت سوخت، بسته حمايتي براي کل جامعه در نظر گرفته شود و براي بخشي ديگر مثل کارمند و کارگر بسته‌هاي حمايتي قوي‌تري ارائه شود. درواقع در صورت واقعي‌شدن قيمت سوخت جامعه به افزايش حقوق نيازمند است. اگر سوخت را بدون افزايش حقوق کارمند و کارگر زياد کنيم بايد منتظر بحران‌هاي اجتماعي باشيم.

هم‌زمان با افزايش قيمت سوخت در کشور بايد براي همه بخش‌ها يک برنامه داشته باشيم. اما چيزي که ما مي‌بينيم اين است که فعلاً قدرت اين برنامه‌ريزي وجود ندارد. با افزايش قيمت سوخت دولت از بسياري از مشکلات رها مي‌شود و بايد براي مشکلات مردم هم برنامه داشته باشد؛ هم‌زمان با افزايش حقوق کارگر و کارمند و هم‌زمان بخش حمل‌ونقل را پاسخ دهد. در اين صورت خودبه‌خود نوسازي ناوگان‌ هم اتفاق مي‌افتد؛ يعني همه موضوعات اين کشور به اين تصميم استراتژيک بستگي دارد.

 

الآن وقت اين تصميم استراتژيک است؟
مسئولان و کارشناسان اقتصادي مي‌دانند. يک‌جايي لازم است اين خودزني انجام شود. اگر بخواهيم قيمت بنزين را به‌جاي واقعي‌کردن دونرخي کنيم هيچ اتفاقي نمي‌افتد؛ مدتي سفرها کم مي‌شود اما به‌هيچ‌وجه تصادفات کاهش پيدا نمي‌کند. اما اگر اجازه دهيم اقتصاد منطق خود را داشته باشد و کشور را با سوبسيد اداره نکنيم اين تصميم گران تمام نخواهد شد اما دولت بايد يک پکيج هم‌زمان براي همه اقشار داشته باشد.

 

آقاي هدايتي آقاي غروي با بخش زيادي از اظهارات شما مخالف بودند و معتقد هستند در بستري که حمل‌ونقل دردهاي کهنه دارد افزايش قيمت سوخت شکاف بين درآمد و هزينه رانندگان را افزايش مي‌دهد؛ آقاي عطرچيان اما معتقد هستند ادامه پرداخت سوبسيد پنهان دولت را ورشکسته و قاچاق را بيشتر مي‌کند؛ شما دراين‌باره چه نظري داريد؟
من فکر مي‌کنم بايد بحث قيمت سوخت و ايمني در بخش حمل‌ونقل عمومي را جدا از هم ببينيم. با آقاي غروي موافق هستم. ايشان تحليلي از وضعيت فعلي دارند که درست است و درحال‌حاضر شکافي جدي بين عرضه و تقاضا داريم که داستان اعتصابات هم به آن مربوط مي‌شود. عمده داستان ما تلفات مربوط به شخصي‌سوارها است نه حمل‌ونقل عمومي و بايد تأثير افزايش قيمت سوخت را روي اين قسمت تحليل کرد. بحث واقعي‌شدن يک موضوع اقتصادي است نه حمل‌ونقلي، يعني تبعات آن در بخش حمل‌ونقل است و خود في‌النفسه موضوع حمل‌ونقلي نيست. اگر قاچاقي اتفاق مي‌افتد يک پديده اقتصادي است که راه‌حل اقتصادي دارد.

بنابراين نکته آقاي عطرچيان که مي‌گويند بايد متخصص اقتصادي دراين‌باره صحبت کنند درست است. من متخصص اقتصادي نيستم اما اشکال اين است که مدل اقتصادي ما هنوز مشخص نيست. معلوم نيست دنبال اقتصاد سرمايه‌داري هستيم، اقتصاد بازار، اقتصاد بخش خصوصي يا به دنبال اقتصاد ليبرال هستيم، يک شتر گاو پلنگي داريم تا مدل توسعه اقتصادي در کشور نداشته باشيم نمي‌توانيم تصميم بگيريم. در کشورهاي ديگر مدل توسعه اقتصادي معلوم است. در اين شرايط واقعي‌شدن قيمت سوخت ممکن است شوکي در حمل‌ونقل بگذارد اما از منظر حمل‌ونقل عمومي در ميان‌مدت تأثير مثبتي دارد و مشکل عدم تعادل را حل مي‌کند. مشکل حضور کاميون‌هاي کهنه در حمل‌ونقل هم به همين واقعي‌نبودن قيمت سوخت بازمي‌گردد. بر همين اساس اعتقاد داريم واقعي‌شدن قيمت سوخت فعاليت حمل‌ونقلي‌ها را واقعي مي‌کند و فقط کسي در حمل‌ونقل مي‌ماند که واقعاً قرار است از اين شغل کسب درآمد کند.

 

آقاي پورتقي شما به‌عنوان عضو ديگري از جمعيت ايمني راه‌ها آيا معتقد هستيد افزايش قيمت سوخت براي بهبود وضعيت حمل‌ونقل راهگشا است؟
اعتقاد دارم در افزايش تصادفات جاده‌اي پارامترهاي ديگري هستند که بايد روي آنها بحث کرد. به نظر من اثر واقعي‌شدن قيمت سوخت در کنترل تصادفات در بخش سواري‌ها تأثير اندکي خواهد داشت. اما اينکه آيا سوخت در اين شرايط بايد افزايش يابد يا خير؟ سؤال مهمي است که دولت بايد براي آن برنامه‌ريزي داشته باشد. متأسفانه شاهد افزايش ناگهاني قيمت ارز بوديم که برنامه‌ريزان با مدت‌ها تأخير نهايتاً اين کار را انجام دادند. نهايتاً در شرايطي اين اتفاق افتاد متوجه شديم در کجاي توليد و صنعت هستيم و تازه بعد از افزايش قيمت ارز مشکلات خود را نشان داد.

من معتقدم اين حرکت ارزي دير انجام شد اما لازم است اين افزايش قيمت را به فال نيک بگيرم تا شايد بخش توليد تکاني بخورد. تکان‌خوردن بخش توليد شايد بتواند حتي استاندارها را افزايش دهد که حتي مي‌تواند منجر به استانداردشدن و افزايش ايمني خودروها شود و کاهش تصادفات را در پيش داشته باشد.

شخصا اعتقاد دارم ناهنجاري‌هاي اجتماعي و مشکلات اقتصادي بيشترين عوامل در تصادفات هستند. بسياري از تصادفات به دليل ناهنجاري‌هاي اجتماعي است؛ راننده پشت فرمان مي‌نشيند اما نمي‌تواند تصميم‌گيري درستي داشته باشد. وضعيت رواني مردم ارتباط زيادي به وضعيت اقتصادي دارد و همان‌گونه که دوستان عنوان کردند بايد مدل اقتصادي اصلاح شود که خودبه‌خود تأثير مثبتي روي ساير بخش‌ها ازجمله حمل‌ونقل خواهد داشت.

 

آقاي غروي ظاهراً دوستان با افزايش قيمت سوخت موافق هستند، شما اما اصرار داريد واقعي‌شدن قيمت سوخت شوکي را به بخش حمل‌ونقل وارد مي‌کند که دولت از پس کنترل آن برنمي‌آيد؟
بحث اين است که اقتصاد ملي ما دچار مشکل است. مشکلات اقتصاد ملي به‌صورت دايره‌وار به هم ارتباط دارد. ما اگر نتوانيم براي اقتصاد کشور برنامه‌اي درست داشته باشيم تبعات آن عدم تعادل‌هاي مختلفي است که نه‌فقط در بخش حمل‌ونقل بلکه امروز در مسکن، در بخش نيروي کار و ساير بخش‌ها ديده مي‌شود. چون اقتصاد ملي ما بر پايه صحيحي نمي‌چرخد. اگر مي‌خواهيم ريشه‌اي مشکلات بخش حمل‌ونقل را حل کنيم بايد پايه‌هاي اقتصادي کشور را محکم کنيم. جمع‌بندي صحبت آقاي عطرچيان درست است. سوبسيد پنهان که بارمالي زيادي روي دست دولت گذاشته است به دليل کارکرد نادرست اقتصاد ملي به وجود آمده است و اگر بخواهيم ريشه‌اي با موضوع برخورد کنيم بايد به برنامه‌ريزي کلان براي اقتصاد فکر کنيم.

 

آقاي عطرچيان چرا بخش حمل‌ونقل تابه‌حال اين موضوع را از دولت نخواسته است؟
اين را بايد آقاي هدايتي جواب دهد. مشکل در اقتصاد کلان است و دولت دارد با سوبسيد پنهان روزانه ميليون‌ها تومان هزينه پرداخت مي‌کند که ناشي از عدم تعادل در بخش اقتصاد ملي است. الآن وقتي کاميون ترانزيتي من به سمت خارج بار مي‌برد به او سوخت نمي‌دهند يعني به کاميون ايراني حامل بار صادراتي ايران با اين هدف که مي‌خواهيم با قاچاق سوخت مبارزه کنيم سوخت گران‌تري مي‌دهند. يعني درحالي‌که تمام دنيا براي بارهاي صادراتي خود سوبسيد مي‌دهند ما نه‌تنها سوبسيد نمي‌دهيم بلکه کار را سخت‌تر مي‌کنيم.

چرا همين حالا ارز ناشي از فروش صادرات به کشور بازنمي‌گردد چون برخلاف معادلات اقتصادي تصميمات ارزي غلطي گرفتيم. اتاق فکر اداره کشور که در حال برنامه‌ريزي است به نظر مي‌رسد اين برنامه را نتوانسته است در حوزه اقتصاد انجام دهد. يکجايي بايد نشست و موضوع سوخت، صادرات و ارز را حل کرد. ما مي‌گوييم اتاق فکري که قرار است برنامه‌ريزي داشته باشد در حوزه اقتصادي ملي تا الآن ناتوان بوده است.

منبع: هفته نامه حمل و نقل

1397/08/28
صادرات بیش از 800 هزارتن کالا از مرز میلک
روزانه 400 دستگاه کاميون با کالاهاي صادراتي و ترانزيتي در پايانه مرزي ميلک شهرستان هيرمند تردد دارند.
مدير پايانه مرزي ميلک شهرستان هيرمند گفت : امسال 35 هزار کاميون بيش از 862 هزار کالاي صادراتي و ترانزيتي را از اين مرز عبور داده اند.
نهبنداني افزود : به علت رونق تجارت در مرز ميلک ، اين مرز از ساعت 7 تا 19 در تمامي روزهاي هفته فعال است.
وي همچنين با اشاره به اهميت اين مرز براي رونق اقتصادي مردم مرزنشين تاکيد کرد : اين پايانه زمينه اشتغال 950 نفر از روستاييان مرزنشين منطقه را فراهم کرده است.
مدير پايانه مرزي ميلک گفت : اکثر کالاهاي ترانزيتي اين مرز از کشورهاي چين ، هندوستان ، امارات ، کره جنوبي ، ژاپن ، آلمان ، ترکيه ، فرانسه و تايلند به مقصد افغانستان است.

منبع: خبرگزاري صدا و سيما
1397/08/28
حجم عملیات کانتینری در بندر شهید رجایی به مرز ۱.۲ میلیون TEU رسید

  مديرکل بنادر و دريانوردي هرمزگان اعلام کرد: تعداد کانتينرهاي جابجا شده در بندر شهيد رجايي به عنوان اصلي ترين بندر کانتينري ايران طي هفت ماه سال جاري به مرز يک ميليون و 200 هزار TEU رسيد.
"اله مراد عفيفي پور" با تشريح عملکرد کانتينري بندر شهيد رجايي از ابتداي سال97 تا آغاز آبان ماه جاري، اظهار داشت: در اين دوره زماني هفت ماهه، در مجموع يک ميليون و 188 هزار و 108 TEU کانتينر(هر تي اي يو معادل يک کانتينر بيست فوت) در اين بندر تخليه و بارگيري شد.

وي افزود: از مجموع 883 هزار و 982 TEU کانتينر پر تخليه و بارگيري شده، عمليات جابجايي 220 هزار و523 TEU محموله ترانزيتي به انجام رسيد.

عفيفي پور گفت: حجمي بالغ بر 146 هزار و 367 TEU از طريق اصلي ترين بندر کانيتنري ايران به ساير بنادر منطقه ترانشيپ شده است.

وي خاطرنشان کرد: طي دوره زماني هفت ماهه، 218 هزار و 762 TEU کانتينر حامل کالاهاي صادراتي و 258 هزار و 145 TEU کانتينر وارداتي جابجا شد.

به گزارش روابط عمومي اداره کل بنادر و دريانوردي هرمزگان، مديرکل بنادر و دريانوردي هرمزگان با اشاره به بهره مندي بندر شهيد رجايي از پيشرفته ترين پايانه هاي کانتينري و برخورداري از تجهيزات مدرن تخليه و بارگيري، گفت: بندر شهيد رجايي هم اکنون با ظرفيت ساليانه حدود شش ميليون TEU به عنوان بزرگترين و پيشرفته ترين بندر کانتينري ايران محسوب مي شود که جابجايي بيش از 80 درصد کالاهاي کانتينري درسطح کشور را بر عهده دارد.

منبع: پايگاه خبري وزارت راه و شهرسازي

1397/08/27
چوب بخشنامه‌های متعدد لای چرخ صادرات خراسان جنوبی
وجود بخشنامه‌هاي متعدد، تعهد ارزي، برخي از نابساماني ها در مبادلات با کشور افغانستان از جمله موانع تجارت در مرز هستند.

 نشست مشترک کميته کارشناسي شوراي گفت و گوي دولت و بخش خصوصي و کميسيون مديريت واردات، توسعه صادرات، حمل و نقل و تراتزيت و کمرگ با حضور نماينده مردم بيرجند، درميان و خوسف در مجلس در اتاق بازرگاني، صنايع، معادن و کشاورزي بيرجند برگزار شد.

مديرکل گمرکات خراسان جنوبي در اين زمينه اظهار کرد: در سال 96 ميزان کل صادرات خراسان جنوبي 896 ميليون دلار و در هفت ماهه نخست سال 97 ميزان صادرات 471 ميليون دلار کالا به وزن 2 ميليون تن بوده است.

محمد علي خاشي بيان کرد: اين ميزان صادرات در هفت ماهه سال 97 در خراسان جنوبي نسبت به مدت مشابه 11 درصد رشد داشته است.

کاهش 70 درصدي صادرات برخي کالاها از مرز

مديرکل گمرکات خراسان جنوبي ادامه داد: البته از تاريخ 25 شهريورماه دولت افغانستان ورود چند قلم کالا از مرز ماهيرود را به کشور افغانستان ممنوع کرد که اين کالاها عمده کالاهاي صادراتي خراسان جنوبي چون سيمان، کاشي و سراميک و مشتقات نفتي بوده است. اين ممنوعيت ها صادرکنندگان خراسان جنوبي را با مشکلات عديده اي رو به رو کرده و صادرات برخي از کالاها را تا 70 درصد کاهش داده که در اين زمينه بايد تدبيري اصولي انديشيده شود.

وي اظهار کرد: بخشنامه هاي متعدد از صنعت، معدن و تجارت، جهاد کشاورزي، بانک مرکزي و برخي از نهادهاي ديگر در طول چند ماه  و مقرراتي که در خصوص تعهد ارزي وجود دارد، صادرکنندگان را سردرگم کرده است.

مديرکل گمرکات خراسان جنوبي بيان کرد:  قبل از ممنوعيت در مرز برخي ازکارخانه هاي سيمان براي انجام تعهدات خود چند نوبت شيف داشتند ولي در حال حاضر صادرات آنان به شدت کاهش يافته و مرز ماهيرود با مشکلاتي مواجهه است که عزم جدي مسئولان را براي رفع اين موانع مي طلبد.

 عليرضا خامه زر رئيس کميسيون مديريت واردات، توسعه صادرات، حمل و نقل، ترانزيت و گمرک بيرجند نيز در اين نشست اظهار کرد: اگر تزانزيت خارجي از کشورهاي ديگر و از بنادر به مرز ماهيرود رونق بيشتري گيرد بي شک اين مرز ديگر آسيب پذير نبوده و افغانستان نمي تواند هر زمان که خواست براي آن تصميمي بگيرد.

 وي ادامه داد: نظير آنچه دو ماه گذشته دولت افغانستان در اقدامي غيرکارشناسي واردات چهار قلم کالاي اساسي را از مرز ماهيرود ممنوع و متاسفانه از طرف مقامات مسئول در استان و مرکز پيگيري لازم صورت نگرفته است. حداقل انتظار اين بود که وزارت خارجه در اين خصوص سفارت افغانستان را احضار و مراتب اعتراض و تحقيق در اين زمينه را انجام مي داد.

وي افزود: مسئولان افغانستاني معتقدند که از مرز ماهيرود تنها واردات کالاي ايراني صورت مي گيرد و از اين جهت ايراداتي دارند ولي اگر شرايط مطلوب تري براي ترانزيت صورت گيرد اين بهانه وجود نخواهد داشت.

هزينه 4 ميلياردي براي انتقال خط آب به سايت مرزي

رئيس سازمان بازارچه هاي مرزي خراسان جنوبي نيز در اين نشست اظهار کرد: يکي از مشکلات مرز ماهيرود و بازارچه آن زير ساخت هايي از جمله انتقال آب و برق بوده که حدود چهار ميليارد تومان براي انتقال خط آب به سايت مرزي ماهيرود و 4 ميليارد تومان تأمين اعتبار براي  برق اين بازارچه هزينه شده است.

 محمد رضا فخر ادامه داد: اميدواريم با رفع اين دو فاکتور محدود کننده حجم بيشتري از مبادلات صورت گيرد.

 بهشتي نماينده سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبي هم در اين جلسه گفت: بخشنامه بانک مرکزي در زمينه تعهد ارزي گاه مشکلاتي را براي صادرکنندگان به کشور افغانستان به وجود آورده است که در اين زمينه نيز بايد تدبيري انديشيده شود.

وي بيان داشت: موضوع تعهد ارزي صادرکنندگان باعث شده که برخي افراد با استفاده از کارت بازرگاني افراد کم اطلاع  مبادلات داشته باشند که اين مسئله نيز براي فرد صاحب کارت مشکل ايجاد کرده است.

نماينده سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبي اظهار کرد:  وقتي که ما با کشور افغانستان و عراق با ريال مبادلات مي کنيم چرا نبايد صادرکنندگان به اين دو کشور از بحث تعهد ارزي مستثني باشند.

وي گفت: در بحث مبادلات با کشور افغانستان گاه محدوديت هايي از طرف ايران و گاه محدوديت هايي از طرف کشور افغانستان اعمال شده که اين موضوع نيز بر روند صادرات و واردات تأثير گذاشته است.

بهشتي افزود: وقتي براي صادرات يک کالا از طرف ايران محدوديت اعمال مي شود بايد به اين نکته توجه داشته باشيم که ممکن است بازارهايي که در طول سال هاي مختلف به دست آورده ايم را از دست بدهيم.

15 سرمايه گذار فعال در سايت مرزي ماهيرود

 بشير نماينده منطقه ويژه اقتصادي بيرجند نيز در اين جلسه اظهار کرد:  در حال حاضر در منطقه ويژه 35 سرمايه گذار داريم که با قدرت کار و تلاش مي کنند و همچنين 15 سرمايه گذار فعال در سايت مرزي جذب شده است.

وي اظهار کرد: اگر شرايط براي رونق بيشتر ترانزيت در مرز ماهيرود فراهم شود مي تواند درآمد ارزي مطلوبي داشته و از اين طريق اشتغال مولد داشته باشيم.

 وي ادامه داد: در منطقه ويژه اقتصادي و سايت مرزي شرايط براي جذب سرمايه گذار فراهم است و بسياري از افراد نيز تمايل به سرمايه گذاري در اين بخش دارند که بايد شرايط را براي آنان فراهم کرد.

حجت الاسلام  محمد باقر عبادي نماينده مردم بيرجند، درميان و خوسف در مجلس شوراي اسلامي  نيز در اين جلسه اظهار کرد: نکاتي که صادرکنندگان و فعالان اقتصادي خراسان جنوبي بيان کردند همگي دردهايي است که بايد به آن رسيدگي شود.

وي اظهار کرد: اين مشکلات را هم از طريق دولت و هم از طريق رئيس کميسيون اقتصادي مجلس مي توان پيگيري نمود و از اين جهت از فعالان اقتصادي مي خواهم که درخواست هاي خود را براي ارائه در کميسيون اقتصادي مجلس شوراي اسلامي مکتوب کنند.

نماينده مردم بيرجند، درميان و خوسف در مجلس شوراي اسلامي يادآور شد: سيستم اداري دولتي و بخش خصوصي بايد تلاش خود را براي هماهنگ شدن با شرايط تحريم انجام دهند.

در اين جلسه همچنين چند تن از مديران کارخانجات بخش خصوصي عنوان کردند : تعهد ارزي براي آنها مشکل ساز شده زيرا قراردادهاي بلند مدت با طرفهاي افغانستاني دارند و به دليلي مشکلات مالي اقدام به پيش فروش توليد کرده اند که زمان انعقاد قرارداد قبل از مقرر شدن تعهدات ارزي بوده و اکنون مي بايست جهت صادرات تعهدات ارزي بسپارند.

منبع: خبرگزاري مهر
1397/08/27
ایران پیشگام حمل ونقل ترکیبی/تأثیر تحریم برجایگاه کریدورهای ایران

مشاور ارشد سازمان بين المللي حمل و نقل جاده اي (ايرو) ايران را الگوي موفق در دو پروژه «الکترونيکي کردن کنوانسيون تير (eTIR) ميان ايران و ترکيه» و «اينتر مودال (حمل و نقل ترکيبي)» دانست.

هفته گذشته کنفرانس حمل و نقل جاده اي (ايرو) با همکاري وزارت حمل و نقل عمان و گروه لجستيک جهاني عمان (آسياد) در مسقط برگزار شد. اين کنفرانس با شعار نوآوري در حمل و نقل به موضوعاتي چون مشکلات، چالش ها و آخرين دستاوردها و پيشرفت ها در حوزه حمل و نقل پرداخت. در حاشيه اين همايش بين المللي و جهت آشنايي بيشتر با مسؤوليت ها و کارکردهاي سازمان جهاني ايرو و نقش و جايگاه ايران در اين سازمان و وضعيت حمل و نقل منطقه اي با کاظم آسايش، مشاور ارشد سازمان بين المللي حمل و نقل جاده اي (ايرو) مستقر در ژنو ، گفتگويي انجام شده که از نظرتان مي گذرد:

براي شروع سازمان ايرو را معرفي کنيد.

 سازمان ايرو سازماني است که حمل و نقل جاده اي بين المللي را نمايندگي مي کند، چه در بخش حمل و نقل بار و چه حمل و نقل مسافر. اين سازمان از سال 1948 بعد از جنگ جهاني دوم تشکيل شده و امسال هفتادمين سالگرد تشکيل اين سازمان است. اين سازمان اساسا بعد از جنگ جهاني دوم در اروپا ايجاد شد تا حمل و نقل اين قاره را تسهيل و زمينه را براي بازسازي آن آماده کند. خود اين مقدمه اي شد براي اين که اين سازمان با هشت عضو در اروپا تشکيل شود ولي الان بيش از 100 عضو در سراسر جهان دارد که اتاق بازرگاني ايران به نمايندگي از ايران عضو فعال سازمان ايرو است.

يکي از مهم ترين فعاليت هاي ايرو تسهيل حمل و نقل و ترانزيت است و ايران هم به اين همکاري نيازمند است. در همين زمينه ايرو در سال 1949 کنوانسيوني را تدوين کرد به نام کنوانسيون تير که بعدا در سال 1959 به کنوانسيون سازمان ملل تبديل شد و سپس در سال 1975 شامل کانتينرها و حمل و نقل ترکيبي هم شد. اين آخرين نسخه اين کنوانسيون است که ايران هم عضو آن بوده و اتفاقا يکي از اعضاي فعال آن به شمار مي آيد. سازمان ايرو مديريت اين کنوانسيون را بر عهده دارد.

مفاد اين کنوانسيون چيست؟

اين کنوانسيون يک کنوانسيون گمرکي و حمل و نقلي و هدفش تسهيل حمل و نقل از مبدا تا مقصد است تا نيازي نباشد که کاميون ها در مرزها متوقف شوند. تحت سيستم «تير»، کاميون ها با يک سند واحد گمرکي که ضمانت نامه گمرکي هم محسوب مي شود بدون توقف در کشورهاي عضو حرکت مي کنند. لذا مهم ترين ويژگي اين کنوانسيون تسهيل حمل و نقل و کاهش زمان وهزينه هاي حمل و تقل و تجارت است.

ايران هم از اعضاي اين کنوانسيون و جزء کشورهايي است که بيشترين بهره را از آن برده است. طبق آمار سالانه 120 هزار دفترچه تير ( TIR) براي شرکت هاي حمل و نقل ايراني صادر مي شود که از آن براي تردد در کشورهاي همسايه و اروپا استفاده مي کنند.

کنوانسيون تير چه برنامه ها و چشم اندازهايي براي ايران و کشورهاي منطقه در نظر دارد؟

در مجموع چشم انداز کنوانسيون روشن است چراکه اعضاي جديدي در منطقه به آن پيوسته اند از جمله پاکستان که در سال 2015 به آن پيوسته و در حال حاضر تمام کشورهاي اکو عضو اين کنوانسيون هستند. چين در 2016 و هند در سال 2017 به اين کنوانسيون پيوستند. يکي از برنامه هاي اين کنوانسيون اين است که کريدورهايي که از ايران عبور مي کنند را فعال کند، مثلا کريدور شمال-جنوب که هند را به روسيه از طريق ايران وصل مي کند که با توجه به عضويت هر سه کشور در کنوانسيون «تير» مي تواند با يک سند واحد گمرکي فعال شود.

علاوه بر امارات که عضو اين کنوانسيون است عربستان و قطر هم امسال به اين کنوانسيون پيوستند و عمان هم در کنگره جهاني ايرو در مسقط اعلام کرد به اين کنوانسيون پيوسته است. از زمان الحاق حدود شش ماه لازم است تا سيستم تير در کشور الحاق شده عملياتي شود. در همين چارچوب فعال سازي مسير امارات به آسياي مرکزي از طريق ايران در دستور کار قرار دارد. همچنين تسهيل مسير قطر ـ ايران و ترکيه از برنامه هاي «تير» است.

اولين عملياتي که در قالب کنوانسيون تير امسال اجرا شد مسير ايران به پاکستان بود. به طور مثال هفته پيش کاميوني داشتيم که تحت سيستم تير از مشهد بار خود را از طريق افغانستان به پاکستان برد. يعني «تير» مي تواند کريدورهايي که از ايران مي گذرد را  تسهيل کند و از اين رهگذر به تجارت ايران و منطقه کمک کند.

آيا تحريم ها تاثيري بر اجراي اين کنوانسيون ندارند؟

تحريم ها مي تواند حمل و نقل را هم تا حدودي تحت تاثير قرار دهد ولي اين کنوانسيون در زمان تحريم هاي قبلي که اتفاقا تحريم هاي شوراي امنيت بود همچنان فعال ماند و متوقف نشد و بلکه از طريق تسهيل مسير صادرات و واردات به اقتصاد ايران کمک خوبي کرد. بايد در نظر داشت که اين کنوانسيون سند مصوب سازمان ملل تعريف مي شود و ايرو هم متعهد است طبق توافق با سازمان ملل اين کنوانسيون را در تمام کشورهاي عضو اجرا کند.

ايران چه نقش و عملکردي در کنوانسيون تير داشته است؟

ايران دو پروژه مهم را توانسته در سطح جهاني عملياتي کند. يکي بحث ديجيتال کردن سيستم تير بود که بين ايران و ترکيه صورت گرفت و اين براي اولين بار بود که تير الکترونيک ( eTIR) به صورت موفقيت آميز در سال 2016-2017 انجام شد و در حال حاضر کشورهاي ديگر در حال کپي برداري و اجراي آن هستند.

پروژه ديگري که در سطح سازمان ايرو بسيار موفق بود و ايران آن را انجام داد پروژه اينتر مودال يعني حمل و نقل ترکيبي تحت سيستم تير بود. چون حمل و نقل ترکيبي جزء حمل و نقل هاي پيچيده است. وقتي مي خواهيم ترانزيت جاده اي و دريايي و راه آهن را همزمان انجام دهيم، با توجه به اينکه وسيله نقليه عوض مي شود اجراي حمل و نقل پيچيده مي شود. اينکه همه اين مراحل با يک سند انجام شود مهم است چرا که هر کدام از سيستم هاي حمل و نقلي سند مختص به خود را مي طلبد.

ولي براي اولين بار اين پروژه در سال 2017 از اسلووني به ايران انجام شد که طي آن دو کانتينر از طريق جاده به بندر تريسته در شمال شرقي ايتاليا و از آنجا با کشتي به بندر مرسين ترکيه و سپس  با قطار به مرز رازي رسيد و در ادامه به سهلان تبريز و از تبريز بار مورد نظر از طريق جاده به بندرعباس منتقل شد و اين پروژه اي بود که تا کنون سابقه نداشت و با اجراي موفق آن ديگر کشورها در حال اجراي آن هستند.

واقعيت اين است که ايران يکي از اعضاي بسيار فعال در سازمان و کنوانسيون تير است و به همين دليل نماينده گمرک ايران در کنوانسيون تير موفق شد در انتخابات شوراي اجرايي تير براي اولين بار به عضويت شوراي 9 نفره اجرايي تير درآيد. اين در حالي است که کنوانسيون تير داراي 75 عضو است. دبيرکل ايرو در سفري که اخيرا به تهران داشت نقش فعال و پيشرو ايران را به صراحت در ملاقاتهاي خود ستود و از ايران بخاطر همکاري هايش در سطح جهاني قدرداني کرد.

به همين دليل هيئت هايي از ديگر کشورها از جمله هند و آفريقاي جنوبي امسال سفرهايي به تهران داشتند تا از تجربيات ايران در زمينه سيستم تير استفاده کنند. علت موفقيت ايران نيز جداي از رابطه خوب با سازمان ايرو، انسجام و هماهنگي نزديک بين نهادهاي داخلي ايران است. در ايران چند نهاد اصلي در اين زمينه هستند که هماهنگي بسيار خوبي با هم دارند از جمله وزارت راه و شهرسازي و به ويژه گمرک ايران و اتاق بازرگاني، صنايع، معادن و کشاورزي ايران که متصديان اصلي اجراي تير در ايران هستند نقش به سزايي در موفقيت اين پروژه ها در سطح جهاني داشته اند که به عنوان پروژه هاي مطرح ايرو شناخته مي شوند.

جداي از پروژه هاي فوق ايرو همکاري خوبي با ايران در حوزه آموزش بخش حمل و نقل جاده اي دارد و اتاق بازرگاني يکي از شعبه هاي آکادمي ايرو است که متصدي آموزش هاي حمل و نقل جاده اي در ايران بوده و دوره هاي متعددي را براي رانندگان و مديران شرکت هاي حمل و نقل برگزار مي کند و اخيرا دوره آموزشي مربوط به حمل و نقل کالاهاي خطرناک را نيز در ايران شروع کرده است.

اما بخش خصوصي چندان هم از اوضاع حمل و نقل در ايران راضي نيست. برخي مي گويند بارها و کانتينرها در ايران هفته ها متوقف مي شوند. آيا از بيرون هم چنين نگاهي به ايران وجود دارد؟

کنوانسيون تير اکسيري نيست که همه مسائل را حل کند. اين کنوانسيون حمل و نقل بين المللي را تسهيل مي کند. در مجموع فقط ايران نيست که با اين مشکلات دست و پنجه نرم مي کند. خيلي از کشورها دچار چنين مسائلي هستند حتي داخل خود اروپا موارد زيادي بوده که «بار»، ساعت هاي متمادي و يا چندين روز پشت مرز معطل مانده است. علت هم اين است که فقط بحث يک سند گمرکي نيست. کشورها مقتضيات ملي ديگري هم دارند که شما بايد آن را لحاظ کنيد. اما در اين بين حرکت ايران بسيار سريع بوده به ويژه از طريق الکترونيکي کردن سيستم هاي حمل و نقلي چه در گمرک و چه در وزارت راه خيلي از مشکلات کمتر شده است. هرچه اسناد به صورت الکترونيک تهيه شوند و نهادها هماهنگ باشند مشکلات کمتر و کمتر شده و توقف در مرزها کاهش مي يابد.

مثلا يکي از چالش هاي کنوانسيون تير اين است که برخي کشورهاي همسايه ايران مانند افغانستان از سيستم هاي الکترونيک استفاده نمي کنند و متاسفانه بار را در مرز تخليه مي کنند. در حالي که بار را مي توان در مقصد تخليه کرد. بنابراين هماهنگي دو کشور در جلوگيري از تخليه بار در مرز مي تواند خيلي به تسهيل حمل و نقل و کاهش هزينه ها کمک کند. يا مشکلاتي که در عبور از ترکمنستان براي کاميون هاي ايراني وجود دارد، اينها مشکلاتي است که به سيستم تير مرتبط نمي شود ولي اگر بر طرف هم نشوند مانع از کارايي تير خواهند شد. لذا هماهنگي همه نهادهاي داخلي و گفت وگوي مرتب با کشورهاي همسايه ضروري است و چنانکه ديديم موفقيت دو پروژه مذکور در ايران به دليل هماهنگي خوب بين نهادهاي داخلي و کار مشترک با کشورهاي همسايه و سازمان هاي بين المللي بود.

با توجه به کنفرانس «ايرو» که در مسقط برگزار شد، چه افقي پيش روي عمان در بحث حمل و نقل و ترانزيت متصور بوده و ايران در اين رقابت تنگاتنگ بين کشورهاي همسايه از چه جايگاهي برخوردار است؟

عمان به دنبال اين است که با توجه به جايگاه استراتژيکي که دارد بتواند نقش فعال تري در حمل و نقل در منطقه ايفا کند و به عنوان يک مرکز لجستيکي در منطقه ظاهر شود. لذا با برگزاري چنين کنفرانس هايي و معرفي توانمندي هايش سعي دارد توجهات جهاني را به خود جلب و شرکت هاي بين المللي را جذب کند.

از سوي ديگر ايران هم مايل است کريدورهايش فعال تر شوند و در همين راستا موافقت نامه عشق آباد بين ايران، عمان، ازبکستان و ترکمنستان امضا شده است. لذا هر چه ميزان حمل و نقل در منطقه افزايش پيدا کند و کريدورها فعال تر شوند به نفع همه کشورهاي منطقه و از جمله ايران خواهد بود و مثلا مي تواند به رونق چابهار در ايران کمک کند به ويژه که عماني ها خيلي راغب هستند با چابهار کار کنند تا به آسياي مرکزي و افغانستان متصل شوند. لذا مي توان نقش عمان را مکمل نقش ايران در حمل و نقل دانست.

آيا با توجه به پيشرفت سريع کشورهايي همچون امارات، ترکيه و عمان در عرصه حمل و نقل، ايران جايگاه راهبردي خودش را در منطقه از دست نخواهد داد؟

بايد توجه داشت شرايط کنوني ايران شرايط خاصي است. از آنجا که ايران در تحريم است، نمي تواند نقشي را که برخي کشورهاي منطقه در حوزه حمل و نقل بازي مي کند را ايفا کند. اما به هر حال کمرنگ شدن يا پررنگ شدن نقش ايران بستگي به مديريت داخلي آن دارد.

با توجه به جايگاه استراتژيک ايران اگر ايران بتواند به لحاظ داخلي انسجام داشته باشد و همه نهادهايش در يک مسير واحد حرکت کنند و همه به تسهيل حمل و نقل کمک کنند جايگاه ايران در منطقه به شدت ارتقا خواهد يافت. کشورهاي ديگر تلاش و هزينه مي کنند تا اين جايگاه را به دست آورند ولي ايران به صورت بالقوه موقعيت ترانزيتي برتري دارد چرا که حلقه واسط کريدورهاي شمال ـ جنوب و شرق ـ غرب است. همه به جايگاه راهبردي ايران واقف هستند. در اينجا تنها کاري که ايران بايد انجام دهد تسهيل ترانزيت است.

در کل بايد گفت اگرچه تحريم هاي يک جانبه آمريکا تاثير خودش را دارد اما اگر ايران يک مديريت موفق داخلي داشته باشد و بتواند موانع را حداقل در داخل رفع و حمل و نقل را تسهيل کند و مثلا کاميوني نداشته باشيم که در مرزهاي ايران متوقف شوند يا کانتينرهاي ترانزيتي در بنادر بلافاصله ترخيص شوند، خودبه خود همه کشورها مسير ترانزيتي ايران را ترجيح خواهند داد.

اما اگر احساس شود مسير ايران هم از لحاظ زماني و هم هزينه مشکل سازتر است طبعا شرکت ها به مسيرهاي جايگزين روي خواهند آورد. بحث تحريم ممکن است تاثيرگذار باشد اما تجارت راه خودش که همان ارزان ترين و به صرفه ترين مسير است را پيدا مي کند.

برخي معتقدند پروژه هايي مانند جاده و کمربند چين مي تواند به عنوان رقيبي براي جاده ابريشم مطرح شود. اين ديدگاه تا چه حد به واقعيت نزديک است؟

اين ابتکار يا به اصطلاح استراتژي کمربند جاده چيني ها شامل شش کريدور مي شود که يکي از کريدورهايش همان جاده ابريشم است که با عبور از ايران به ترکيه مي رسد. اما چيني ها به مسيرهاي ديگر هم توجه دارند از جمله دو  کريدور آسياي جنوب شرقي و آسياي جنوبي و يک کريدور که از پاکستان مي گذرد و دو کريدور ديگر هم که يکي از مسير داخل درياي خزر و دومي از شمال درياي خزر عبور مي کند.

چين به دنبال اين است که همه اين کريدورها را فعال کند. اين که کدام يک از کريدورها زودتر فعال شوند بستگي به کشورها و همکاري شان دارد. مثلا اگر ايران بتواند نقش خودش را خوب ايفا کند ممکن است بخش عمده اي از کالاهاي چيني به جاي شمال درياي خزر از مسير داخل ايران عبور کند و اين بستگي به اين دارد که کشورهايي که در اين کريدورها قرار دارند چگونه از فرصت ها بهره لازم را ببرند و با چيني ها و کشورهاي همسايه شان جهت تسهيل حمل و نقل همکاري کنند.

منبع: خبرگزاري مهر

1397/08/27
کشف محموله قاچاق بالغ بر 10 میلیارد ریال در تانکرهای حامل قیر
ماموران گمرک پل چوبي جلفا در يک عمليات موفق به کشف يک محموله بزرگ قاچاق با ارزش بيش از 10 ميليارد ريال، درتانکرهاي حامل قيرشدند.
 فتح الله حسنلويي مدير کل گمرک جلفا در اين خصوص گفت : ماموران گمرک پل چوبي در جلفا با هوشياري و رصد محموله، دربررسي اسناد و مدارک 4 دستگاه کاميون تانکردار به آنها مشکوک شده و به بازرسي آنها اقدام کردند. بر اساس اين گزارش، کاميون ها چند روز قبل با محموله قير از کشور خارج شده و به عنوان کاميون حاوي تانکرهاي خالي به محوطه گمرک پل چوبي وارد شدند. با تصميم مسئولان اين گمرک پس از ارزيابي و بازديد و معاينه اوليه، يکي از ماموران گمرک عليرغم مخاطرات ناشي از استنشاق گاز داخل تانکر از دريچه بالاي مخزن به تانکرها وارد شده و موفق به شناسايي و کشف محموله هاي قاچاق ميشود.

وي افزود :  بر اساس اين گزارش ازمحل جداره هاي قسمتهاي جلو و عقب هرچهار تانکر انبوهي کالا مشتمل بر پنج و نيم تن مغز فندق ‌‌، ‌2228 باکس سيگار و دهها قلم کالاي ديگر نظير کفش ، پوتين ، انواع البسه زنانه و مردانه توليد کشورهاي مختلف به ارزش تقريبي بالغ بر ده ميليارد ريال از تانکرها کشف شد.

حسنلويي ادامه داد : اين کالا ها به شيوه بسيار ماهرانه در جداره ها جاسازي شده بود که با هوشياري و فداکاري يکي از ماموران اين گمرک شناسايي شد. مراتب شناسايي و کشف اين کالا هاي قاچاق در حضور نمايندگان دادستاني شهرستان صورتجلسه و هرچهارمتهم پرونده به مرجع ذيصلاح ارجاع شد.
ماموران گمرک پل چوبي در جلفا در حالي موفق به کشف اين عمليات شدند، که اين گمرک هم اکنون به ايکس ري و تجهيزات کنترلي مجهز نشده است.

منبع: گمرک نيوز
1397/08/27
بالغ بر 5ميليون و 775 هزار تن كالا از مرزهاي كشور ترانزيت شد

بيش از 5 ميليون و 775هزار تن كالا از 32 مرز فعال زميني و آبي كشور در 6 ماه سال جاري ترانزيت شد كه اين مقدار نسبت به مدت مشابه سال قبل 7درصدافزايش داشته است . 

  رضا نفيسي مديركل دفتر ترانزيت و حمل و نقل بين المللي اين سازمان با اعلام اين خبر، افزود :

طي مدت مذكور از مجموع كالاهاي ترانزيت شده،2 ميليون و 313هزارتن را مواد نفتي و 3 ميليون و 461هزار تن را مواد غيرنفتي تشكيل داده‌اند كه عمده‌ترين بخش مواد غيرنفتي كالاهايي نظير مواد سوختي، قطعات يدكي ، انواع پنبه، محصولات كشاورزي و مواد غذايي بوده است .

مديركل دفتر ترانزيت و حمل و نقل بين المللي افزود: در مدت زمان ياد شده، از ميان مرزهاي كشور، بندر شهيد رجايي با يك ميليون و 681 هزار تن معادل 29   درصد فعال‌ترين مرز در زمينه ترانزيت ورود كالا به شمار مي‌رود. پس از آن مرزهاي پرويزخان با   24  درصد و باشماق با   10درصد در رده‌هاي بعدي قرار دارند.

نفيسي بيشترين حجم تردد كاميون‌هاي حامل بار ترانزيتي را ازمبدأ عراق به مقصد امارات اعلام كرد و افزود: بيشترين حجم مسيرهاي پرتردد كالا ازمرزهاي كشور طي مدت مذكور از پرويزخان به بندر امام، بندر شهيد رجايي به مرزباشماق و باشماق به مرز بندر امام بوده است . 

وي تصريح كرد :در پي اقدامات و هماهنگي هاي صورت گرفته از سوي سازمان راهداري و حمل‌ونقل جاده‌اي با ساير سازمانهاي ذيربط و برنامه‌ريزي و فعال نمودن مناسبات ترانزيتي و حمل و نقلي با كشورهاي منطقه، همچنين تعامل و همكاري بخش خصوصي فعال در حوزه حمل و نقل بين‌المللي در كشور،به رغم اعمال فشار و محدوديت آمريكا به برخي از كشورهاي منطقه ،آمار ترانزيت افزايش يافته است .

منبع: سازمان راهداري و حمل و نقل جاده اي


1397/08/26
تعرفه کالاها دراقلیم کردستان عراق با دولت مرکزی یکسان می شود
تعرفه ي کليه کالاها از ابتداي سال 2019 ميلادي دراقليم کردستان عراق با دولت مرکزي يکسان مي شود.

در دومين نشست کميته مشترک مرزي گمرک ايران و عراق در کرمانشاه و براساس اعلام نماينده مدير کل گمرکات اقليم کردستان عراق مقرر شد از آغاز سال نو ميلادي، تعرفه کليه کالاها دراقليم کردستان با دولت مرکزي عراق يکسان شود.

بر اساس اين گزارش به دنبال سفرفرود عسگري رياست کل گمرک ايران در اسفند ماه سال گذشته به عراق و ديدار با مسئولين شوراي عمومي گمرکات عراق دو طرف توافق کردند، به منظور ايجاد تسهيلات بيشتردرتعاملات تجاري و با هدف توسعه همکاري هاي دو جانبه گمرکي جلسات مشترک مرزي با برنامه ريزي صورت گرفته در دستور کار خود قرار دهند. بر اساس توافق دو جانبه طرفين مقرر شد اين جلسات در چارچوب نشست هاي ادواري سه ماهه کميته مشترک و با حضورنمايندگان ستادي و مديران کل گمرکات کرمانشاه و کردستان و همچنين مديران گمرکات مرزي اقليم کردستان، نمايندگان سرکنسولگري کشورمان در سليمانيه و نيز وزارت امورخارجه تشکيل شود.

بر اساس همين توافق دومّين نشست مشترک جهت ايجاد هماهنگي حداکثري و رفع مشکلات تبادل کالا بين دوکشور در کرمانشاه برگزار شد. و مسؤلين گمرکات متناظردوسوي مرز در اين نشست به طرح مسائل و مشکلات و پبشنهادهاي خود پرداختند.

منبع: گمرک نيوز
1397/08/26
توسعه کریدورهای ترانزیت/ بازآفرینی شهری مورد توجه ویژه قرار گیرد
وزير راه و شهرسازي گفت: توسعه کريدورهاي ترانزيت بسيار مورد توجه بوده و در تقويت محور شرق موثر است.

 محمد اسلامي ظهر پنجشنبه در آيين آغاز عمليات اجرايي راه‌آهن قطعه اول «بم - جيرفت» به طول 26.7 کيلومتر بيان داشت: توسعه متوازن و توسعه پايدار مواردي هستند که براي ما از اهميت بالايي برخوردارند. آسيب‌ها و هزينه‌هاي سنگيني که در جامعه با آن مواجه هستيم معمولا ريشه در غفلت از اين دو موضوع دارد.

وزير راه و شهرسازي ادامه داد: در استفاده از اين دو تفکر، رويکردها و برنامه‌ريزي‌هاي خوبي در کشور وجود دارد و جهت گيري در توسعه ريلي کشور شتاب خوبي گرفته است.

وي گفت: پنج مرکز استان در کشور وجود داشت که از جمله برنامه‌هاي دولت تدبير و اميد بود تا اين مراکز را به شبکه ريلي کشور متصل کند. تا به اينجا دو مرکز متصل شده‌اند و سه استان آذربايجان غربي، گيلان و تبريز از هفته ديگر به اين شبکه متصل خواهند شد.

اسلامي تصريح کرد: محورهاي ديگري که بسيار مورد توجه ماست و از جمله واجبات محسوب مي‌شود توسعه کريدورهاي ترانزيت است که ايجاد فرصت مي‌کند و در تقويت محور شرق موثر است.

وزير راه و شهرسازي ادامه داد: از جمله محورهاي ترانزيت محورهاي چابهار و محور جاسک است که يکي از فرصت‌هاي بسيار خوب به شمار مي‌رود و با ايجاد صنعت گاز و پتروشيمي يک محور بزرگ اقتصادي خواهد شد که از مسير جيرفت بايد عبور کند.

اسلامي يادآور شد: گام مهم و نقطه آغازين حرکت براي بها دادن به اين فکر عملياتي کردن محور جاسک است.

وي بيان داشت: براي رسيدن به اين اهداف بايد سرمايه‌گذاران را معطوف دولت بکنيم و به اين اميد که شکوفايي اين منطقه با بهره‌مندي براي استفاده از محور ترانزيت را به ياري خدا آغاز کنيم.

وي به مسئله پارک لجستيک اشاره کرد و يادآور شد: زماني که در سال 94 يا 95 طرح جامع شهر جيرفت تصويب شد در آن جا طرح پارک لجستيک نيز تعريف شد.

اسلامي گفت: در جيرفت چهار تا پنج ميليون تن محصولات کشاورزي داريم که بايد به همراه صنايع تبديلي که شکوفايي اقتصادي دارد در دستور کار قرار گيرند.

وي افزود: شکل گرفتن پارک لجستيک و پيوند آن با راه‌آهن، جاده و فرودگاه مهم است که در اين خصوص نقش مردم بسيار زياد است و دولت به تنهايي قادر به اجرا و تکميل اين پروژه نيست.

وزير راه و شهرسازي به بازآفريني شهري اشاره کرد و عنوان داشت: بازآفريني شهري يکي از نقاط بسيار مهم و قانون بسيار ارزشمندي است که شرکت بازآفريني شهري در اين خصوص برنامه‌هاي خود را آغاز کرده است.

وي گفت: شوراي شهر، شهرداري و ساير سازمان‌هاي مربوطه بايد طرح نوسازي بافت فرسوده شهر را پيگيري کنند و انشاالله شاهد جيرفتي با نشاط در آينده‌اي نزديک باشيم.

اسلامي تصريح کرد: ان شاالله در سال 1400 اين شهر را بانشاط و ساختمان‌هاي مقاوم مشاهده کنيم

منبع : خبرگزاري مهر

1397/08/24
آزمون ورودی دوره دهم آموزش مدیریت بارفرابری فیاتا برگزار شد
به گزارش روابط عمومي انجمن صنفي شرکتهاي حمل و نقل بين المللي ايران آزمون ورودي دوره دهم آموزش مديريت بارفرابري فياتا جهت تعيين سطح  متقاضيان براي شرکت در کلاسهاي آتي فياتا  با حضور بيش از 150 متقاضي  در محل انجمن صنفي شرکتهاي حمل و نقل بين المللي ايران برگزار گرديد.
نتايج آزمون هفته آينده از طريق مرکز آموزش انجمن اطلاع رساني خواهد شد.
لازم به ذکر است که انجمن صنفي شرکتهاي حمل و نقل بين المللي ايران به عنوان تنها نماينده سازمان فياتا در ايران هر ساله اين دوره را برگزار مي کند و ايران از نظر کميت و کيفيت استاندارهاي فياتا رتبه دوم دنيا را  در زمينه برگزاري دوره آموزش مديريت بارفرابري فياتا  را داراست.
ضمنا کشور فرانسه رتبه اول را در اين زمينه دارد.
1397/08/24
جلوگیری از خروج ۲ هزار لیتر سوخت قاچاق توسط ماموران گمرک
ماموران گمرک از خروج 2 هزار ليتر مواد سوختي  به وسيله 3 دستگاه کاميون ترکيه اي جلوگيري کردند.
 ماموران گمرک بازرگان با استفاده از دستگاه ايکس ري متوجه سوخت اضافي در کانتينر کاميون حامل بار صادراتي شدند و از خروج اين کاميون ها جلوگيري کردند.
اين کاميون هاي حامل بار صادراتي  به مقصد ترکيه بود که ماموران گمرک توانستند با استفاده از  ايكس ري 2 هزار ليتر سوخت قاچاق را کشف و ضبط کنند.
بنابراين گزارش ؛ اخيرا ميزان کشفيات مواد سوختي در گمرکات افزايش يافته است و در هفته هاي اخير ماموران گمرک بارها از محموله هاي مختلف مواد سوختي کشف و ضبط کرده اند.

منبع: گمرک نيوز
1397/08/24
امضاي تفاهم‌نامه همكاري‌هاي حمل و نقل بين‌المللي جاده‌اي في‌مابين جمهوري اسلامي ايران و جمهوري عراق

تفاهم‌نامه كميسيون مشترك حمل و نقل بين‌المللي جاده‌اي في‌مابين وزارت راه و شهرسازي جمهوري اسلامي ايران و وزارت نقل جمهوري عراق در محل سازمان راهداري و حمل و نقل جاده‌اي امضا شد .

رضا نفيسي مديركل دفتر ترانزيت و حملو نقل بين‌المللي اين سازمان كه امضاء كننده طرف ايراني اين تفاهم‌نامه نيز مي‌باشد،اظهار داشت :

اين نشست با هدف توسعه روابط حمل ونقلي جاده‌اي و تسهيل گردشگري في‌مابين دو كشور برگزار شد و پس از مذاكره و گفت‌وگوهاي كارشناسي، با امضاي مقامات حمل و نقلي دو كشور طرفين به توافقاتي دست يافتند .

نفيسي با بيان اين كه طرفين اطلاعات تردد ناوگان يكديگر به قلمرو دو كشور را مبادله و از روند رو به رشد آن ابرازخرسندي نمودند، افزود :

به منظور تحكيم روابط‌ حمل و نقل بين‌المللي جاده‌اي، طرفين بر اجراي مفاد مندرج در يادداشت تفاهم‌ امضاء شده بين وزراي ذي‌ربطد و كشور در تاريخ 27 بهمن سال 93 تأكيد كردند .

وي افزود: طرفين توافق كردند تمام مبالغ و هزينه‌هاي دريافتي در پايانه‌هاي مرزي را به يكديگر اعلام و هرگونه تغييردر آن به اطلاع طرف مقابل رسانده شود .

نفيسي به ساير مفاد تفاهم‌نامه اشاره كرد و افزود :

تسهيل صدور رواديد چند بار ورود براي رانندگان دو طرف، حل مشكل بيمه رانندگان ناوگان حمل و نقل بين‌المللي درگير سوانح رانندگي، اصلاح و بهسازي پايانه‌هاي مرزي، توسعه و احداث راه‌هاي دسترسي مناسب به پايانه‌هاي مرزي، فعال‌سازي حمل و نقل كالا و مسافر در تمام پايانه‌هاي مرزي دوكشور و تسهيل و برقراري نظم در جابه‌جايي كالا و مسافر در قلمرو دو كشور از جمله بندهاي اصلي اين تفاهم‌نامه بوده و از طريق مراجع ذي‌ربط دو كشور قابل پيگيري است .

مديركل دفتر ترانزيت و حمل و نقل بين‌المللي اظهار داشت :

در اين تفاهم‌نامه مقرر شد روند تأييد قرارداد شركت‌هاي حمل و نقل بين‌‌المللي مسافري ايراني براي حمل و نقلي مسافران بين دو كشور، از سوي يكي از شركت‌هاي زيرمجموعه وزارت نقل عراق انجام شود .

نفيسي خاطرنشان كرد :

طرفين بر رعايت مقررات لازم‌الاجراي ابعاد و اوزان وسايل‌نقليه متردد در قلمرو دو كشور توافق كردند و براي انجام برنامه‌ريزي لازم در امور حمل و نقل بين‌المللي كالا و مسافر مقرر شد طرفين هرگونه تغيير در ساعات كاري پايانه‌هاي مرزي دو كشور را از قبل به طور رسمي به طرف مقابل اعلام نمايند . 

منبع: سازمان راهداريو حمل و نقل جاده اي

1397/08/24
کارنه تیر الکترونیکی بین ایران و جمهوری آذربایجان در حال اجرا است

سيد حسن رحيمي زاده مدير کل گمرک سرخس روز پنجشنبه در حاشيه سمينار سه روزه ترانزيت منطقه اي کشورهاي اروپا ، آسيا و اقيانوسيه ، از سوي سازمان جهاني گمرک از روز سه شنبه در دفتر منطقه اي اروپا در باکو آغاز شده است ، افزود: جمهوري آذربايجان دومين کشوري است که سيستم کارنه تير الکترونيکي با اين را اجرا مي کند ، پيش از اين با ترکيه تجربه موفقي در اين زمينه داشتيم .

وي، از تقاضاي مسئولان پاکستان براي اجراي اين رويه الکترونيکي - کارنه تير- با ايران خبر داد و گفت : الکترونيکي کردن رويه هاي گمرکي من جمله کارته تيربه تسهيل و روان سازي ترانزيت کمک مي کند.

رحيمي زاده گفت: ايران يکي از کشورهاي موفق در ايجاد سامانه هاي الکترونيکي گمرگي مانند سامانه الکترونيکي تجارت فرامرزي و همکاري هاي مشترک گمرکي با کشورهاي همسايه است.

کارنه تير (TIR carnet) سندي است گمرکي که براي ترانزيت بين المللي کالا در چارچوب کنوانسيون تير(TIR) در کشور مبدا صادر مي شود و به موجب آن کالا در وسيله نقليه جاده اي به طور پلمپ شده از خاک کشورهاي بين راه عبور مي کند و تا مقصد نيازي به انجام تشريفات گمرکي مربوط به ترانزيت در مرزهاي ورودي و خروجي اين کشورها طبق قوانين داخلي آنها نخواهد بود.

مدير کل گمرک سرخس در مورد حجم ترانزيت از طريق اين گمرک گفت: سالانه بيش از سه ميليون تن کالا از طريق گمرک سرخس مبادله مي شود که شامل صادرات و واردات از اين مسير است .

وي افزود: سرخس يکي از مسيرهاي مهم جاده ابريشم است و ايران از طريق اين گمرک مرزي با کشورهاي آسياي مرکزي مانند ترکمنستان ،قرقيزستان ، قزاقستان و ازبکستان است .

در سمينار بين المللي ترانزيت منطقه اي ، نمايندگان گمرک ايران ، جمهوري آذربايجان، ترکيه ، روسيه ، آلمان ، مونته نگرو ، صربستان ، مقدونيه ، بلاروس ، چين ، گرجستان ، قزاقستان ، قرقيزستان ، مولداوي ،، مغولستان ، پاکستان و نيز برخي نهادهاي بين المللي از جمله بانک توسعه آسيا ، کميسيون اروپا ، سازمان ملل متحد و خود سازمان جهاني گمرک حضور دارند .

منبع: خبرگزاري ايرنا

1397/08/23
ترخیص کالاها در گمرک به حالت عادی درآمده است

در حالي که در ماه هاي گذشته بسياري از فعالان اقتصادي و بخش خصوصي و کارشناسان نسبت به حبس کالاها در گمرک ابراز نگراني مي کردند و حتي رئيس اتاق تهران مسعود خوانساري نسبت به اين موضوع و اثرات سوء آن بر توليد و تامين مواد اوليه واحدها و... هشدار جدي داد؛ حالا رئيس کل گمرک فرود عسگري از عادي شدن وضعيت ترخيص کالاها در گمرکات کشور خبر مي دهد. او مي گويد:« در مقطع شهريور ماه که بحث مابه التفاوت هاي ارزي ترخيص کالاها که قبلا ثبت سفارش شده بودند، مطرح بود و درباره ميزان مبلغ ابهام وجود داشت و مشخص نبود چه سازماني اين پول را بايد وصول کند با حبس کالاها و مشکلاتي در گمرکات رو به رو بوديم اما در نهايت با مصوبه دولت تکليف مشخص شد و اين موضوع روند را سرعت بخشيد. طبق مصوبه مابه التفاوت ها را بانک هاي عامل بايد وصول و براي گمرک گواهي صادر کنند.»

او با بيان اينکه تکليف کالاهايي که بايد مابه التفاوت را پرداخت کنند هم مشخص شده است، گفت:« با ابلاغ فهرست 3700 قلم تعرفه که مشمول معافيت از پرداخت مابه التفاوت شدند هم روند سرعت بيشتري پيدا کرد و الان وضعيت ترخيص کالاها به حالت عادي برگشته است و ما با چالش خاصي مواجه نيستيم.»

او در پاسخ به اين سوال که سرعت ترخيص چقدر است، گفت:« در گمرک از طريق سامانه از راه دور اظهارها صورت مي گيرد و افراد هر لحظه از شبانه روز مي توانند تحت بستر وب کالاهايشان را اظهار کنند و ما در گمرک هم چيزي حدود 40 درصد کالاهاي مربوط به واحدهاي توليدي، فعالان مجاز اقتصادي و آن هايي که شاخص هايي برايشان تعريف کرده ايم را اصلا به سيستم ارزيابي کارشناسي نمي فرستيم و مستقيم به سطح يک کنترل سيستمي که کالاهايشان با کمترين زمان ترخيص مي شود، ارسال مي کنيم مگر اينکه کالاها نيازمند مجوزهاي سازمان هاي مختلف مثل استاندارد و... باشند.»

او در ادامه به موفقيت هاي گمرک اشاره کرده و گفت:« در گزارش شاخص ‌رقابت‌پذيري جهاني الان بهترين رتبه اي که ايران کسب کرده است مربوط به مولفه روند ترخيص کالا است که رتبه 71 را کسب کرده ايم و در شاخص تجارت فرامرزي هم 45 واحد صعود کرده ايم که مربوط به پنجره واحد و تجارت مرزي گمرک بوده و رتبه کشورمان از 166 به 121 ارتقاع پيدا کرده است که هر دو شاخص مربوط به عملکرد گمرک و استفاده از سامانه پنجره واحد مي شود.»

نگراني از رسوب کالاها

رئيس اتاق تهران مسعود خوانساري شهريور ماه در نشست هيات نمايندگان اتاق تهران به مشکل حبس کالاها در گمرکات پرداخت و گفت: آخرين آمار ( تا زمان سخنراني در شهريورماه) نشان مي ‌دهد که هم‌ اکنون 139 هزار کانتينر کالا در بنادر رسوب کرده است؛ حدود 7 ميليون تن کالا و 2.5 ميليون تن کالاي اساسي در بنادر مانده است. چه کسي بايد جوابگوي اين وضعيت باشد؟ فعال بخش خصوصي چگونه بايد هزينه‌‌هاي بالا و فزاينده انبارداري را پرداخت کند؟ علت اين رسوب کالا هم تعدد دستورالعمل‌ها و بخشنامه‌هايي است که دولت صادر کرده است. تقريبا همه توليدکنندگان کشور دچار مشکل هستند و کارخانه‌ها يکي بعد از ديگري به سوي توقف کار و تعطيلي مي‌روند يا نيروهايشان را تعديل مي‌کنند. روزي نيست که نشنويم يک کارخانه تعطيل شده يا واحدي توليدي تعدادي از نيروهايش را تعديل نکرده است. تحريم‌هايي که در داخل کشور ايجاد شده به مراتب شديدتر از تحريم‌هايي است که آمريکا وضع کرده است.»

منبع: سايت خبري اتاق تهران


1397/08/23
ممنوعیت خروج برخى اقلام از بنادر امارات به ایران تکذیب شد

مديرکل امور بندرى سازمان بنادر و دريانوردى ممنوعيت خروج برخى اقلام از بنادر امارات به مقصد ايران در پى‌تحريم‌هاى اخير آمريکا را تکذيب کرد.

 روانبخش بهزاديان گفت: ممنوعيت خروج برخي اقلام از بنادر امارات به مقصد ايران در پي‌تحريم‌ها مربوط به سايت رسمي گمرک نيست.

مديرکل امور بندري سازمان بنادر و دريانوردي تاکيد کرد: مبادلات بازرگاني بين ايران و امارات در حال حاضر برقرار است و هيچ‌گونه محدوديت و تفکيک کالايي نيز در اين رابطه نيز وجود ندارد.

بهزاديان در ادامه کفت: ممکن است مشکل خاصي مربوط به شناور و يا صاحبان کالاي آن وجود داشته که عاملي براي ممنوعيت خروج کالا از امارات و ورود آن به ايران شده است.

او گفت: صادرات به کشور امارات صورت مي‌گيرد و واردات نيز از اين کشور به مقصد ايران انجام مي‌شود و هيچ‌گونه محدوديت و تفکيک کالايي نيز در اين رابطه مدنظر قرار نگرفته است.

منبع: سازمان بنادر و دريانوردي

1397/08/22
مرزهای ایران و عراق باز است

مديرکل مرزي وزارت کشور گفت: تردد کاميون‌ها در مرزهاي ايران و عراق در حال انجام است و هيچ مرزي ميان دو کشور بسته نيست.

شهريار حيدري اظهار کرد: دولت عراق مشکلاتي در بخش گمرک خود دارد و در حال ايجاد تغييراتي در گمرک است به همين دليل توقف‌هايي در مرزها انجام شده بود، ولي در حال حاضر تردد کاميون‌هاي کشورمان به عراق بصورت روان در حال انجام است.

وي همچنين ادامه داد: روند کاري در مرزها و بازارچه‌هاي مرزي به صورت عادي و روان در جريان است.

پيش از اين برخي رسانه‌ها خبر داده بودند عراق اجازه ورود کاميون‌هاي ايراني را به داخل خاک خود نمي دهد.

منبع: خبرگزاري ايسنا

1397/08/22
تخلیه و بارگیری۴۳ میلیون تن کالا در بندر شهید رجایی

مديرکل بنادر و دريانوردي هرمزگان از تخليه و بارگيري بالغبر 43 ميليون تن کالا در اين بندر طي هفت ماهه نخست سال جاري خبر داد .

  اله مراد عفيفي پور با تشريح گزارشي از آخرين وضعيت عمليات جابجايي کالا در بندر شهيد رجايي، اظهار داشت: در دوره زماني هفت ماه نخست سال97، بيش از 43 ميليون و 809   هزار و 179 تن انواع کالاي نفتي و غيرنفتي در بزرگترين بندر تجاري ايران تخليه وبارگيري شد .

وي افزود: از اين رقم، 28 ميليون و 787 هزار و 950 تن مربوط به کالاهاي غيرنفتي و 15 ميليون و 21 هزار و 229 تن نيز به فرآورده هاي نفتي اختصاص دارد .

به گفته عفيفي پور، از آغاز امسال تا ابتداي آبان ماه جاري،حجم صادرات غيرنفتي به رقم 19 ميليون و 787 هزار و 387 تن رسيد و همچنين دو ميليون و   896 هزارو 883 تن، ترانزيت شد .

مديرکل بنادر و دريانوردي هرمزگان خاطرنشان کرد: سه ميليون و675 هزار و 919 تن از اينگونه کالاها طي مدت ياد شده، وارد بزرگترين بندر تجاري کشور شد .

وي اضافه کرد: در اين دوره زماني، يک ميليون و621 هزار و 44 تن کالاي غيرنفتي از بندر شهيد رجايي به بنادر ديگر منطقه ترانشيپ و 22 هزار و 143 تن نيزکابوتاژ(حمل و نقل ساحلي) شد .

مدير منطقه ويژه اقتصادي بندر شهيد رجايي با اشاره به آمارعمليات نفتي هفت ماه اخير که در بندر خليج فارس به عنوان زون نفتي اين منطقه ويژه بندري انجام شد، گفت: 9 ميليون و 386 هزار تن فرآورده نفتي در اين دوره زماني،کابوتاژ و   26 هزار و 901 تن نيز ترانزيت شد .

عفيفي پور حجم صادرات اينگونه کالاها را چهار ميليون و 708هزار و 463 تن اعلام کرد و اظهار داشت: 899هزار و 795 تن فرآورده نفتي نيز وارداين بندر شد که در همسنجي با سال گذشته، کاهش 51 درصدي داشته است .

مديرکل بنادر و دريانوردي هرمزگان در پايان گفت: از ابتداي سال جاري تاکنون، دو هزار و 229 فروند شناور در اسکله هاي چهل گانه دروازه طلايي اقتصاد ايران پهلو گرفت که از اين تعداد، يکهزار و 887 فروند مربوط به کشتي هاي داراي تناژ بالاي هزار تن بوده است .

شايان ذکر است، بندر شهيد رجايي با ظرفيت سالانه 100 ميليونتن کالا، بزرگترين و مهم ترين بندر ايران است که به تنهايي 58 درصد عمليات کالاهايغيرنفتي، 43 درصد عمليات جابجايي فرآورده هاي نفتي و 85 درصد از عمليات کانتينري بنادر کشور را بر عهده دارد .

منبع: خبرگزاري مهر

1397/08/22
تردد 28 هزار دستگاه کامیون از پایانه مرزی سرخس

مدير پايانه مرزي سرخس گزارشي از آمار عبور انواع کاميون ترانزيتي از پايانه مرزي سرخس اعلام کرد و افزود: در هشت‌ماهه سال جاري 28 هزار و 100 دستگاه انواع کاميون از معبر رسمي و مرز جاده‌اي سرخس تردد داشته‌اند.

مجتبي سرگلزائي گفت: از اين تعداد 14 هزار و 200 دستگاه کاميون ورودي به کشور و 13 هزار و 900 دستگاه خروجي به کشورهاي حوزه آسياي ميانه و سي. آي. اس بوده است.

وي همچنين در ارتباط با تردد مسافران ايراني و اتباع خارجي از اين پايانه مرزي افزود: در سال جاري تاکنون 18 هزار و 502 نفر تبعه ايراني و خارجي از اين مرز تردد داشتند که از اين تعداد 9 هزار و 720 نفر مسافر خارجي و هشت‌هزار و 800 نفر مسافر ايراني بوده‌اند.


منبع: اداره‌کل راهداري و حمل‌ونقل جاده‌اي خراسان رضوي

1397/08/21
اروپا در حمل و نقل کنار ایران خواهد بود

  قائم مقام مديرکل حمل و نقل اتحاديه اروپا گفت: درخصوص حمل و نقل اتحاديه اروپا همواره کنار ايران خواهد بود و ادامه همکاري‌ها را اعلام مي‌کنم.
صبح امروز سمينار آموزشي «لجستيک و زنجيره حمل و نقل» با همکاري اداره کل حمل و نقل و اتحاديه اروپا در محل سازمان بنادر و دريانوردي برگزار شد که طي دو روز در بخش هاي مختلف اين کارگروه انجام خواهد گرفت.

در ابتداي اين سمينار ماجا باکران، قائم مقام مديرکل حمل و نقل اتحاديه اروپا و رئيس هيات اروپايي حاضر در اين سمينار ضمن تشکر از برگزاري اين نشست و دعوت صورت گرفته بابت شرکت در اين همايش ضمن اشاره به برخورد و رفتار مناسب مردم ايران اظهار داشت: در ابتدا بايد اشاره‌اي به خلاصه‌اي از چارچوب کار صورت گرفته داشته باشم و در اولين قسمت اعلام کنم که درخصوص حمل و نقل اتحاديه اروپا همواره کنار ايران خواهد بود و ادامه همکاري‌ها را اعلام مي‌کنم.

وي ادامه داد: در سال 2016 هياتي از اتحاديه اروپا به رهبري خانم موگريني به ايران سفر کرد که در اين حضور توافقات ارزشمندي در زمينه حمل و نقل در ابعاد شهري و هواپيمايي ايجاد شد و در اين همايش اجازه مي‌خواهم ضمن رساندن سلام و مراتب احترام آن هيات به دوستان‌مان در ايران حامل اين پيام باشم که همچنان در مسير همان توافقات حرکت کنيم.

باکران گفت: همان‌طور که مي‌دانيد 80 درصد حمل و نقل جهان از نظر حجم و ارزش از طريق دريا و توسط کشتي‌ها صورت مي‌گيرد و اين‌که در چه نقطه‌اي و کجا قرار داشته باشد، اهميت ندارد. اتحاديه اروپا و قاره اروپا در ادوار مختلف تاريخ از طريق دريا با قاره آسيا تجارت داشته است. به همين خاطر خواهان آن هستيم بين قاره اروپا و آسيا همچنان اين ارتباط برقرار و تلاش داشته باشيم اين موضوع به عنوان يک جريان همچنان ادامه داشته باشد.

وي افزود: ادامه اين جريان به لجستيک مي‌انجامد که در کنار اين مزيت حمل و نقل را رشد و به توسعه کشورها کمک خواهد کرد و در کنار آن منجر به پايداري اقتصادي و زيست‌محيطي نيز مي‌شود. به همين خاطر بايد امنيت را بالا ببريم و همان‌طور که مي‌دانيد اين موارد همگي در کانون فعاليت‌ها ما قرار دارد.

قائم مقام مديرکل حمل و نقل اتحاديه اروپا ادامه داد: در اين خصوص لازم است که زمينه را براي رقابت سالم و برابر ايجاد کنيم و در کنار آن بتوانيم با افزايش همکاري با کشورهاي مختلف شاهد نوين‌سازي و ارتقاء بنادر باشيم. به همين خاطر خوب است که بتوانيم در فعاليت‌هاي خودمان خودکارسازي را انجام و تبادل اطلاعات را داشته باشيم.

وي افزود: جهان در حال تحول بزرگي است و عصر ديجيتال را تجربه مي‌کنيم. به همين خاطر فعاليت‌ها در اين عرصه با نظارت بيشتري انجام مي‌گيرد و در حوزه دريايي هم بايد از اين عرصه به بهترين شکل بهره گرفته شود. اين تحولات بسيار سريع هستند و براي عقب نماندن بايد سريع حرکت کرد و با آن سازگار شد.

باکران با تاکيد بر اينکه تمرکز بالايي روي اين موارد از سوي اتحاديه اروپا و قاره اروپا صورت گرفته گفت: در اين فرصت و در اين همايش مي‌خواهيم جدا از تمرکز و صحبت روي اولويت‌هاي سياسي بين ايران و اتحاديه اروپا به‌طور خاص و تخصصي اطلاعات بين دو طرف تبادل شود و در کنار هم با اين چالش مواجه باشيم.

وي در پايان گفت: در همين زمينه از بخش خصوصي مي‌خواهيم که با بخش حاکميت و قانوگذار همراه باشد چرا که تلاش آن‌ها در تسريع فعاليت‌ها کمک شاياني خواهد بود.

منبع: پايگاه خبري وزارت راه و شهرسازي

1397/08/21
برنامه دولت برای ترانزیت و حمل ونقل بین‌المللی

معاون وزير راه و شهرسازي گفت: اگر مي‌خواهيم حمل‌ونقل را اقتصادي کنيم و با دنياي بيرون ارتباط داشته باشيم، بايد راه‌حلي براي روان‌سازي ترانزيت در کشور بيابيم.

عبدالهاشم حسن‌نيا  عنوان کرد: ايران با داشتن حدود 340 هزار ناوگان و همسايگان مختلف در اطراف کشور، وجود کريدور شرق به غرب و دسترسي به آبهاي گرم از موقعيت ذاتي خوبي براي ترانزيت برخوردار است.

 معاون وزير راه و شهرسازي با اشاره به اينکه فاصله معناداري بين ريل و جاده وجود دارد، عنوان کرد: ما نمي‌توانيم 150 هزار وسايل نقيله را درکوتاه مدت طي سه چهار سال آينده از رده خارج کنيم. نوسازي ناوگان با توجه به قيمت تمام شده خودرو قبل از افزايش ارز براي هر خودرو حدود  600 تا 700  ميليون تومان بود و متاسفانه بعد از نوسانات اخير ارز قيمت آن به بالاي يک ميليارد تومان رسيده است.  

حسن‌نيا اضافه کرد: اگر مي‌خواهيم حمل ونقل را اقتصادي کنيم و با دنياي بيرون ارتباط داشته باشيم، بايد راه‌حلي براي روان‌سازي ترانزيت در کشور بيانديشيم، شايد اين امر در کوتاه مدت به نفع رفتارهاي سازماني ما نباشد ولي به نفع اقتصاد ملي و اشتغال است.

وي خاطرنشان کرد: از اين جهت ما دنبال اين هستيم که اقداماتي را درجهت بهبود در آمد حمل ونقل انجام دهيم تا درنهايت باعث توليد ثروت و سرمايه ملي شود.

معاون وزير راه و شهرسازي درخصوص برنامه دولت براي ترانزيت و حمل ونقل بين‌المللي، تصريح کرد: بايد نگاهي به دستورالعمل‌هاي مربوط به عبور از مزر بياندازيم و در صورت نياز آن‌ها را اصلاح کنيم و از شرکت‌هاي حمل‌ونقل بين‌المللي داخلي در ‌مقايسه با شرکت‌هاي حمل و نقل کشور هاي ديگر حمايت کنيم و براي محقق ساختن اين هدف بايد در مرحله اول براي شرکت‌هاي حمل ونقل بين‌المللي مزيت‌هايي ايجاد کنيم، قوانين و دستورالعمل‌ها را اصلاح کنيم و براي رقابت با شرکت‌هاي حمل ونقل کشورهاي ديگر روش‌هايي اتخاذ کنيم که اقتصادي بشمار آيد.

حسن‌نيا افزود: همچنين براي اينکه شرکت‌ها بتوانند در بخش ترانزيت بيشتر از گذشته فعال باشند بايد ناوگان باري را توسعه دهيم تا ترانزيت دو برابر شود و راهکار اصلي اين افزايش اين است که براي نوسازي ناوگان بايد برنامه ششم توسعه، ماده 30 را پيگيري کنيم تا بتوانيم ناوگان داخل کشور و ناوگان برون مرزي که وظيفه ترانزيت را برعهده دارند تقويت کنيم.

منبع: خبرگزاري ايسنا

1397/08/21
برگزاری نشست كميسيون مشترك حمل و نقل جاده‌ای بين ايران و عراق

  نشست كميسيون مشترك حمل و نقل جاده‌اي بين دو كشور جمهوري اسلامي ايران و جمهوري عراق، با هدف توسعه روابط حمل و نقل جاده‌اي و مبادلات تجاري و تسهيل گردشگري في‌مابين دو كشور از صبح امروز بيستم آبان در محل سازمان راهداري و حمل و نقل جاده‌اي آغاز و به مدت 2 روز ادامه دارد.

 رضا نفيسي مديركل دفتر ترانزيت و حمل و نقل بين‌المللي و رئيس هيأت ايراني اين نشست، طي سخناني اظهار داشت: باتوجه به گستردگي روزافزون روابط دوستانه دو كشور جمهوري اسلامي ايران و جمهوري عراق در زمينه‌هاي گوناگون حمل و نقلي و اهميت گذرگاه‌هاي مرزي در توسعه مبادلات تجاري و تسهيل گردشگري في‌مابين، اين نشست مقدمه‌اي براي گسترش اين روابط بوده و در راستاي حل و فصل مشكلات موجود برگزار شده است.

وي با اشاره به موقعيت خوب ترانزيتي دو كشور در منطقه افزود: 

توسعه كريدور ترانزيتي شرق به غرب يكي از موضوعات مورد بررسي است كه با فعال شدن اين كريدور، امكان دسترسي شرق آسيا، آسياي ميانه و قفقاز به كشورهاي حوزه درياي مديترانه از طريق عراق و سوريه ميسر مي‌شود.

نفيسي با بيان اين كه در ده ماهه سال 2018 بالغ بر 220 هزار كاميون از مرزهاي دو كشور تردد داشتند، خاطرنشان كرد: يكي ديگر از موضوعات مورد بحث تأكيد بر امضاي موافقت‌نامه حمل و نقلي جاده‌اي بين دو كشور مي‌باشد كه در صورت تأييد نهايي مقامات حمل و نقلي دو كشور، اجرا مي‌شود.  

براساس اين گزارش عباس عمران مديركل اداره فني وزارت حمل و نقل عراق و هيأت همراه، طي سخناني بر توسعه حمل و نقل جاده‌اي بين دو كشور و رفع موانع موجود تأكيد كردند.   

گفتني است در اين نشست، نمايندگان وزارت امور خارجه، وزارت راه و شهرسازي، گمرك جمهوري اسلامي ايران، وزارت كشور، سازمان توسعه و تجارت و مديران استاني و مرزي سازمان راهداري و حمل و نقل جاده‌‌اي و نمايندگان انجمن‌هاي شركت‌هاي حمل و نقل بين‌المللي كالا و مسافر حضور دارند.

منبع: سازمان راهداري و حمل و نقل جاده اي

1397/08/20
دستگیری 19 نفر به جرم قاچاق انسان توسط ماموران گمرک
گمرک ايران تازه ترين آمار قاچاق انسان را منتشر و اعلام کرد : طي ده روز گذشته 19 نفر به جرم قاچاق انسان توسط ماموران گمرک از داخل محموله ها دستگير شده اند و ماموران گمرک از ابتداي سال تا کنون 233 مورد قاچاق انسان را شناسايي کردند.

 کشف 19 مورد جديد قاچاق انسان از سوي ماموران گمرک در روزهاي اخير ، آمار کشفيات قاچاق انسان را در سال جاري به 233 مورد رساند. ماموران گمرک بازرگان با هوشياري و رصد محموله هاي خروجي و ترانزيتي در طي 9  عمليات جداگانه، موفق به کشف 19 مورد قاچاق انسان شدند از اين 17 نفر 3 نفر قصد ورود غير قانوني و 16 نفر قصد خروج غير قانوني را داشتند.

بر اساس اين گزارش اين ماموران درعمليات اول،ماموران گمرک بازرگان از يک دستگاه کاميون ايراني حامل محموله صادراتي حامل کاشي يک فرد تبعه يکي از کشورهاي همسايه را شناسايي و دستگير کردند.
همچنين ماموران گمرک بازگان، موفق به شناسايي دو نفر تبعه ايراني از يک محموله حامل نخ شدند. اين دو نفر در داخل يک دستگاه کاميون صادراتي که به مقصد ترکيه شناسايي و دستگير شدند. همچنين از کاميوني ديگر با محموله حامل نخ 5 نفر تبعه کشورهاي همسايه و يک فرد ايراني را شناسايي و دستگير کردند.

اين گزارش مي افزايد، ماموران گمرک از يك دستگاه كاميون ايراني حامل بارصادراتي قطعات ولوازم بخاري يک فرد پاکستاني را شناسايي و دستگير کردند. اين محموله نيز به مقصد ترکيه بود.
همچنين درعملياتي ديگر، ماموران گمرک بازرگان از ورود غير قانوني يک نفر جلوگيري کردند. طي عمليات بازرسي از يک دستگاه کاميون ايراني ورودي از کشور ترکيه يک نفر شناسايي و دستگير شد. مرد جوان ايراني در زير کانتينر و روي محور عقب اين کاميون مخفي شده بوده که در بازرسي ماموران گمرک شناسايي شد.
در عمليات پنجم، ماموران گمرک بازرگان با دقت و هوشياري از يک محموله خرماي صادراتي 2 نفر را شناسايي کردند. يک فرد ايراني و يک تبعه افغانستاني در يک دستگاه تريلر خروجي مخفي شده بودند که توسط ماموران گمرک دستگير شدند.

براساس اين گزارش و در عمليات ششم ،  3 نفر تبعه يکي از کشورهاي همسايه از لابلاي تريلي هاي خروجي به اتهام خروج غير مجاز دستگير شدند.
در عمليات هفتم، يک فرد ايراني در محوطه صادراتي گمرک به اتهام خروج غير مجاز دستگير شد.
همچنين در عمليات ديگر، يک فرد افغانستاني که قصد ورود غيرمجاز به کشور را داشت ، شناسايي و دستگير شد. اين نوجوان افغانستاني با مخفي شدن در زير کانتينر و بر روي محور عقب يک دستگاه کاميون ايراني ورودي از کشور ترکيه داشت قصد ورود به کشور را داشت که توسط ماموران گمرک شناسايي و دستگير شد.
در عمليات نهم نيز، يک فرد ايراني زير كانتينر و محور عقب يك دستگاه  كاميون ايراني ورودي از كشور تركيه  شناسايي و دستگير شد.
بر اساس آخرين آمارها از کشفيات قاچاق انسان در مرزهاي گمرکي، از ابتداي سال جاري تا کنون به  233 نفر شناسايي و دستگير شده اند. اين آمارها حاکي از اين است که گمرک بازرگان در اين نوع کشفيات در ميان گمرکات کشور بيشترين کشفيات را داشته است.

منبع: گمرک نيوز
1397/08/20
مشکلات گمرک گیله سردشت/ارسال کالاهای صادراتی محدود شد

با توجه به مشکلات پيش آمده در گمرک بازاچه گيله سردشت، گمرک ايران در بخشنامه‌اي موضوع محدوديت در ارسال کالاهاي صادراتي به مقصد اين گمرک را ابلاغ کرد.

 احمد برکاييان زنجاني، ناظر گمرکات آذربايجان غربي و مديرکل گمرک اروميه، هفتم آبان ماه در نامه‌اي به گمرک ايران، از بروز مشکل در گمرک گيله سردشت خبر داده بود.

در نامه برکاييان آمده بود: با عنايت به افزايش 100 درصدي فعاليت بازارچه گيله سردشت و همچنين نظر به کمبود شديد نيرو و عدم امکان حمل يکسره محموله هاي صادراتي و همچنين عدم تکميل زيرساخت هاي مورد نياز، خواهشمند است به منظور جلوگيري از سوءاستفاده هاي احتمالي از وضعيت موجود دستور فرماييد گمرکات کشور از ارسال محموله هاي صادراتي از محل 

الف) کالاي موضوع پروانه هاي ترانزيت خارجي تخليه شده در مناطق آزاد (به منظور تغيير بسته بندي کالا) که داراي منشا خارجي هستند.

ب) محموله هاي صادراتي از محل پروانه هاي ورود موقت و قطعي و ج)محموله هاي صادراتي از محل اقلام مکشوفه قاچاق موضوع تبصره 2 ماده 7 آيين نامه اجرايي مواد 55 و 56 قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز، به مقصد گمرک بازارچه گيله سردشت تا اطلاع ثانوي خودداري و نتيجه را امر به ابلاغ فرمايند.

بر اين اساس؛ علي اکبر شاماني، مدير کل دفتر صادرات پيرو درخواست مديرکل گمرک اروميه، در بخشنامه اي به کليه گمرکات اجرايي موضوع محدوديت در ارسال کالاهاي صادراتي به مقصد گمرک بازارچه گيله سردشت را ابلاغ کرد.

در اين بخشنامه آمده است: با عنايت به مشکلات اعلامي در نامه صدرالاشاره در بازارچه گيله سردشت دستور فرماييد؛ تا اطلاع ثانوي از ارسال محموله هاي صادراتي از محل اقلاک ذيل به مقضد بازارچه موصوف خودداري نمايند.

الف) کالاي موضوع پروانه هاي ترانزيت خارجي تخليه شده در مناطق آزاد (به منظور تغيير بسته بندي کالا) که داراي منشا خارجي مي باشند.

ب) محموله هاي صادراتي از محل پروانه هاي ورود موقت و قطعي

ج) محموله هاي صادراتي از محل اقلام مکشوفه قاچاق موضوع تبصره ? ماده ? آيين نامه اجرايي مواد 55 و 56 قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز

منبع: گمرک نيوز

1397/08/20
بیشتر کشورها مشتاق به همکاری ترانزیتی جاده‌ای با ایران هستند

  مديرکل دفتر ترانزيت و حمل‌ونقل بين‌المللي سازمان راهداري و حمل‌ونقل جاده‌اي با تأکيد بر اينکه بيشتر کشورها مشتاق به همکاري ترانزيتي جاده‌اي با ايران هستند گفت: رشد 18 درصدي، واردات و صادرات خود نشانگر اين است که حمل‌ونقل که آخرين زنجيره در اين زمينه محسوب مي شود با پيشرفت چشمگيري در کشور مواجه بوده است.

رضا نفيسي در خصوص وضعيت صادرات از مرزهاي زميني و اين‌که چه اقداماتي براي افزايش همکاري‌ها صورت گرفته است اظهار کرد: درزمينه واردات و صادرات نزديک به هزاران کاميون به سمت ايتاليا و ديگر کشورها فعاليت دارند و اين روند نشان‌دهنده اين است که کشورهاي ديگر نيز مشتاق به همکاري با ايران هستند.

وي در اين خصوص ادامه داد: يکي از برنامه‌هاي سازمان راهداري و حمل‌ونقل جاده‌اي اين است  که با کشورهاي هم‌جوار همکاري بيشتري را ايجاد کرده و با انعقاد موافقت‌نامه‌ها و تفاهم‌نامه‌هاي بيشتر سعي شود تا بسياري از مشکلات رفع شده و زمينه براي توسعه صادرات و حمل‌ونقل بين‌المللي فراهم شود.

نفيسي با اشاره به اينکه  واردات و صادرات در کشور ما حدود 18 درصد افزايش داشته است تصريح کرد: رشد واردات و صادرات خود نشانگر اين است که حمل‌ونقل که آخرين زنجيره درزمينه واردات و صادرات محسوب مي‌شود با پيشرفت چشمگيري در کشور مواجه بوده است.

وي با تأکيد بر اينکه هدف سازمان راهداري و حمل‌ونقل جاده‌اي کاهش هزينه‌هاي ترانزيت است ادامه داد: در حال حاضر 15 هزار کاميون در کشور به حمل‌ونقل کالا مشغول هستند تعداد بالاي فعاليت اين وسايل نشان مي‌دهد که کشور ما از حيث مسيرهاي عبور و مرور و شرکت‌هاي حمل نقل از جايگاه خوبي برخور است و به همين خاطر تلاش داريم تا با هماهنگي و همکاري در خصوص ترخيص در مرزها کم‌ترين معطلي را حمل‌ونقل ترانزيتي جاده‌اي تجربه کنند تا عبور کاميون داران به‌راحتي صورت گيرد.

مديرکل دفتر ترانزيت و حمل‌ونقل بين‌المللي سازمان راهداري و حمل و نقل جاده‌اي در رابطه با حمل و نقل کالاي ترانزيتي در مناطق آزاد نيز گفت: مناطق آزاد قوانين مختص به خود رادارند و داراي پايانه‌هاي مرزي تعريف‌شده‌اي هستند و کاميون داران با توجه به مقررات مربوط به اين مناطق در آن‌ها عبور و مرور مي‌کنند  که خوشبختانه در اين خصوص مشکلي وجود نداشته است.

وي با اشاره به اينکه در حال تلاش براي يافتن کريدورهاي جديد ترانزيتي جاده‌اي به اروپا هستيم اظهار کرد:مسيرهاي ازجمله ارمنستان، ترکمنستان، درياي سياه، بلغارستان و آذربايجان مسيرهاي مناسبي هستند که مي‌توانند کشورمان را به اروپا وصل کنند و ما اميد هستيم که با سرمايه‌گذاري در اين کشورها شاهد پيشرفت در حوزه حمل و نقل جاده‌اي و بين‌المللي کشور باشيم.

منبع: پايگاه خبري وزارت راه و شهرسازي

1397/08/19
آغاز ترخیص کالاهای صادراتی رفع ممنوعیت شده در مرز افغانستان
مدير گمرک مرزي ماهيرود از آغاز ترخيص کالاهاي صادراتي رفع ممنوعيت شده در مرز افغانستان با اين گمرک خبر داد و اعلام کرد : تشريفات گمرکي 62 هزارتن کالاي صادراتي در گمرک ماهيرود به صورت شبانه روزي و با تلاش کارکنان گمرک در حال انجام است .
علي اکبر کياني با بيان اين مطلب افزود : در روزهاي اخير با پيگيري هاي گمرک ايران و دستور رئيس گمرکات افغانستان ممنوعيت صادرات 4 قلم کالاي ايراني شامل مواد سوختي ، فولاد ، سيمان و کاشي و سراميک برداشته شد .

وي ادامه داد : باتوجه به رفع ممنوعيت ومحدوديت واردات4 قلم کالا ازگمرک مرزي ابونصرفراهي جمهوري اسلامي افغانستان ، گمرک مرزي ماهيرود ايران جهت خروج بيش از62000 تن کالاي صادراتي متوقف درمرز با طرف افغانستاني تفاهم کرد تا بدون تعطيلي و بااستفاده ازحداکثرظرفيت ها و توان و بصورت فوق العاده وبي وقفه جهت خروج اين حجم از کالا اقدام گردد.


منبع: گمرک نيوز
1397/08/19
گمرکات مرزی ایران و ترکمنستان شبانه روزی می شود
مسئولان گمرکات ايران و ترکمنستان براي ايجاد پنجره واحد گمرکي و شبانه روزي شدن گمرک سرخس توافق کردند .
باعنايت به سفر شهريور ماه 97 دکتر واعظي رئيس دفتر رئيس جمهور کشورمان به ترکمنستان و مذاکره با مقامات آن کشور پيرامون مسائل و مشکلات موجود در گمرکات مرزي مشترک و همچنين تاکيد رئيس کل گمرک ايران مبني بر پيگيري مجدانه،  دومين نشست و ملاقات مرزي مسئولان گمرکات در مرز سرخس برگزار شد .

اين نشست با ميزباني اداره کل گمرک سرخس وبا حضور معاون ستاد نظارت گمرکات خراسان رضوي،معاون مدير کل امور بين الملل گمرک ايران، مرزباني، نماينده سفارت ايران در ترکمنستان و نمايندگان ساير دستگاه هاي دولتي فعال در مرز و با حضور ميهمانان ترکمن آقايان بابا نظراف رئيس گمرک سرخس کشور ترکمنستان، نيازاف رئيس اداره ساماندهي نظارت گمرکي وجباراف رئيس اداره حقوقي و روابط بين الملل گمرک ترکمنستان تشکيل و در خصوص بررسي ايجاد پنجره مشترک تجارت فرامرزي و امکان نظارت همزمان و مشترک مأمورين گمرک دو کشور از امکانات ايکس ري و شبانه روزي شدن ساعات کاري در دوطرف و همچنين افزايش پذيرش تعداد کاميون و ساير مسائل و مشکلات موجود در حمل و نقل ريلي و بازرسي و کشف مواد مخدر بحث و مذاکره گرديد .

بنابراين گزارش ؛ در پايان مقرر شد طرف ترکمني موارد مطرح شده را در عشق آباد مورد بررسي قرار داده و در نشست مشترک آتي اعلام نظر نمايد .
همچنين مقرر شد پيش نويس سند يادداشت تفاهم ايجاد پنجره مشترک تجارت فرامرزي توسط گمرک ايران تهيه و از کانال ديپلماتيک براي طرف ترکمني ارسال گردد .

منبع: گمرک نيوز
1397/08/19
تاکید معاون وزیر راه و شهرسازی بر ظرفیت های حمل و نقلی جمهوری اسلامی ایران در اجلاس ایرو

معاون وزير راه و شهرسازي و رئيس سازمان راهداري و حمل و نقل جاده اي در کنگره جهاني ايرو بر ظرفيت ها و توانمندي هاي جمهوري اسلامي ايران در حوزه حمل و نقل جاده اي تاکيد کرد .

  عبدالهاشم حسن نيا معاون وزير راه و شهرسازي و رئيس اين سازمان ضمن سخنراني در کنگره جهاني اتحاديه بين المللي حمل و نقل جاده اي در عمان گفت :

موقعيت استراتژيک جمهوري اسلامي ايران و انجام بيش از 90 درصد جابجايي ها توسط بخش حمل و نقل جاده اي سبب شده اين بخش از اهميت شاياني در کشور برخوردار باشد .

وي خاطرنشان کرد:عمليات حمل و نقل جاده اي کالا در ايران نيز عمدتا توسط بخش خصوصي و با بهره گيري از ظرفيت 400 هزار ناوگان کاميون و با تلاش 600 هزار راننده فعال اين بخش صورت مي گيرد به طوري که سالانه حدود 600 ميليون تن کالا در کشور جابجا مي شود .

معاون وزير راه و شهرسازي از سرمايه گذاران و نمايندگان سازمان هاي بين المللي براي سرمايه گذاري در جمهوري اسلامي ايران و بهره گيري از پناسيل ها و نقاط قوت موجود در کشور در اين بخش دعوت به همکاري کرد .

بر اساس اين گزارش معاون وزير راه و شهرسازي در کنگره جهاني ايرو که از 15 لغايت 17 آبان ماه در مسقطِ عمان برگزار شد، ضمن ديدار با آمبرتو دبير کل ايرو و پرزيدنت ايرو، با وزراي حمل و نقل افغانستان و عمان نيز ملاقات و گفتگو کرد .

اين گزارش مي افزايد: در اجلاس کنگره جهاني ايرو نمايندگان سازمان هاي جهاني ازجمله بانک جهاني، اتحاديه اروپا،سازمان هاي بين المللي در حوزه سرمايه گذاري منطقه اي و جهاني و همچنين وزيران حمل و نقل آلمان،عراق،قزاقستان،تاجيکستان،تونس و گرجستان نيز حضور داشتند .

شايان ذکر است هيات ايراني به سرپرستي عبدالهاشم حسن نيا معاون وزير راه و شهرسازي متشکل از نمايندگان سازمان راهداري و حمل و نقل جاده اي، انجمن ها و تشکل هاي صنفي حمل و نقل جاده اي،اتاق بازرگاني،گمرک و شرکت هاي حمل و نقل بين المللي سراسر کشور در اجلاس ايرو حضور داشتند .

 

منبع: سازمان راهداري و حمل و نقل جاده   اي

1397/08/19
برگزاری همایش آموزشی لجستیک و حمل و نقل چند وجهی

  مديرکل توافقنامه‌ها و توسعه سازمان بنادر و دريانوردي با اشاره به برگزاري همايش آموزشي لجستيک و حمل و نقل چند وجهي با حضور مقامات عاليرتبه اتحاديه اروپا در هفته آينده گفت: 16 نفر از اين اتحاديه بابت موضوعات لجستيک به تهران مي‌آيند.

محمدعلي اصل سعيدي‌پور مديرکل توافقنامه ها و توسعه سازمان بنادر و دريانوردي از برگزاري همايش آموزشي لجستيک و حمل و نقل چندوجهي با حضور مقامات عاليرتبه اتحاديه اروپا در ايران خبر داد و گفت: در همه بخش‌هاي سازمان بنادر و دريانوردي و همچنين بنادر کشور موضوع لجستيک و خدمات ارزش افزوده در قالب‌هاي مختلف و با تعاريف متفاوت استفاده مي‌شود.

وي ادامه داد: از طرف ديگر در دستگاه‌هاي مختلف که در بخش حمل و نقل دخيل هستند شيوه‌ها و تعابير در اين حوزه متفاوت است بنابراين براي آنکه بتوانيم به يک هم‌نواختي در حوزه لجستيک دست‌يابيم و از ادبيات مشترک استفاده کنيم از نمايندگان اتحاديه اروپا دعوت کرديم که دستاوردهاي خود را در اين زمينه به کشور ما بياورند و در قالب يک دوره آموزشي ادبيات مباحث لجستيک و حمل و نقل ترکيبي را در ايران فرهنگ‌سازي کنيم و از سوي ديگر دستگاه‌هاي دخيل در اين حوزه در کنار هم بتوانند در يک باره زماني مشخص به رويه‌اي منظم و همسو دست يابد.

مديرکل توافقنامه‌ها و توسعه سازمان بنادر و دريانوردي بيان کرد: از سوي ديگر با تطبيق خود با دستگاه‌هاي موازي در اروپا الگوبرداري در حوزه لجستيک خواهيم داشت؛ همزمان جلساتي را برقرار مي‌کنيم که بخش‌هاي مختلفي که در حوزه‌هاي محيط زيست، گمرک، بنادر و غيره از اتحاديه اروپا مي‌آيند با کانترپارت‌هاي خود در ايران جلسات هم‌انديشي داشته باشند تا هم از تجارب خود استفاده کنند و هم از وضع موجود آگاه باشند.

وي گفت: در اين راستا سمينار آموزشي لجستيک و حمل و نقل چند وجهي با حضور مقامات عالي‌رتبه اتحاديه اروپا روزهاي 21 و 22 آبان‌ماه در تهران و محل سازمان بنادر و دريانوردي برگزار مي‌شود.

سعيدي‌پور اضافه کرد: اين دوره بنيان گذاشته شد تا بتوانيم بخش‌هاي مختلف لجستيک و حمل و نقل ترکيبي را درگير کنيم و با حضور بيش از 250 نفر از فعالان اين بخش پيش‌بيني مي‌کنيم استقبال گسترده‌اي از اين سمينار در حوزه‌هاي لجستيک و حمل و نقل ترکيبي رخ دهد.

مديرکل توافقنامه‌ها و توسعه سازمان بنادر و دريانوردي ياد آور شد: نمايندگان اتحاديه اروپا 16 نفر هستند که در بخش‌هاي مختلف مرتبط فعاليت مي‌کنند..

وي اظهارداشت: در بندر شهيد رجايي به عنوان بندر الگو روزانه 10 هزار کاميون به بندر وارد و خارج مي‌شود و اين اتفاق خيلي خاصي است. اين سبب ايجاد آلودگي‌هاي خاص، چالش‌هاي ترافيکي و غيره مي‌شود و مديريت حمل و جابجايي کالا درون بندر و همچنين در جاده‌ها را مي‌طلبد.

مديرکل توافقنامه‌ها و توسعه سازمان بنادر و دريانوردي بيان کرد: علاقه‌مند هستيم سهم حمل و نقل ريلي را در بندر شهيد رجايي افزايش دهيم ضمن آنکه در موضوع حمل و نقل ترکيبي و لجستيک بايد ريل بيشتر بهره‌ور شود؛ سازمان بنادر و دريانوردي تلاش کرده است اداره‌اي با عنوان حمل و نقل ترکيبي خلق کند که بتواند اين موضوع را مديريت کند تا از ظرفيت ريل در بنادر بهتر استفاده شود.

سعيدي‌پور به فارس گفت: در حال حاضر 53 کيلومتر خط ريلي درون بندر شهيد رجايي داريم که سرمايه عظيمي محسوب مي‌شود اما بايد از آن بيشتر استفاده کرد.

مديرکل توافقنامه‌ها و توسعه سازمان بنادر و دريانوردي اظهارداشت: تلاش مي‌کنيم با افزايش چنين دوره‌هايي آگاهي‌سازي از پتانسيل‌هاي حمل و نقل ترکيبي و خدمات لجستيک ايجاد کنيم و ترمينال‌هاي موجود در بندر شهيد رجايي و الگوهاي مشابه آن در اروپا را بررسي کنيم تا مشخص شود چگونه مي‌توان لجستيک و حمل و نقل ترکيبي را در بنادر توسعه داد.

وي بيان کرد: در حوزه لجستيک و حمل و نقل ترکيبي ممکن است برخي خدمات به گونه‌اي باشد که مجموعه‌اي از شرکت‌ها با هم تکميل کننده محصولي خاص باشند بنابراين بايد به اين امر بيشتر توجه کرد.

مديرکل توافقنامه‌ها و توسعه سازمان بنادر و دريانوردي اظهارداشت: به دنبال اين هستيم که ببينيم چه پتانسيل‌هايي در بنادر ما وجود دارد و اتحاديه اروپا چگونه مي‌تواند به ما کمک کند تا از پتانسيل‌هاي لجستيک و حمل و نقل ترکيبي بنادر به خوبي استفاده کنيم.


منبع: پايگاه خبري وزارت راه و شهرسازي

1397/08/15
پیشرفت ۷۰ درصدی در تحقق برنامه ترانزیت و حمل بار راه‌آهن

  معاون بهره‌برداري و سير و حرکت شرکت راه‌آهن از پيشرفت 70 درصدي برنامه شرکت راه‌آهن در ترانزيت و حمل‌ونقل کالا خبر داد و گفت: در صورت ثبت رکورد 3 ميليون تن بار ترانزيتي تا پايان سال جاري سهم ترانزيت ريلي به 20 درصد افزايش خواهد يافت.

بابک احمدي  با اشاره به ثبت رکورد ترانزيت 1 ميليون و 584 هزار تن و بيش از 1 ميليون تن بار صادرات و واردات ريلي در سال96 اظهار داشت: نسبت به برنامه سال جاري شرکت راه‌‌آهن در بخش جابجايي بار حدود 70 درصد پيشرفت حاصل شده است و اميدواريم تا پايان سال جاري سهم ترانزيت ريلي به 2.5 الي3 ميليون تن افزايش يابد.

وي افزود: در صورت ثبت رکورد ترانزيت 3 ميليون تن بار در حمل‌ونقل ريلي، سهم ريل نسبت به کل حجم ترانزيت حاصل از فعاليت شقوق مختلف در سال97 به 20 درصد افزايش خواهد يافت.

معاون بهره‌برداري و سير و حرکت شرکت راه‌آهن از تشکيل اداره کل امور لجستيک در زيرمجموعه معاونت بهره‌برداري و سير و حرکت خبر داد و گفت: وظيفه اصلي اين اداره کل اجراي دستورالعمل مراکز لجستيک با رويکرد حمل‌ونقل ترکيبي بار در کنار کيفي سازي حمل‌ونقل جاده‌اي ريل بتواند بيشترين استفاده از ظرفيت‌هاي موجود را داشته باشد.

احمدي گفت: اداره کل امور لجستيک شرکت راه‌آهن با اخذ مجوزهاي لازم از سازمان امور استخدامي شکل‌گرفته و به‌طور رسمي کار خود را آغاز کرده است.

معاون بهره‌برداري و سير و حرکت شرکت راه‌آهن خاطرنشان کرد: در پي همکاري‌هاي شرکت راه‌آهن و سازمان بنادر و دريانوردي در قالب کارگروه «ريل- بندر»، ظرفيت‌هاي تخليه، بارگيري و اتصال ريل و توسعه ريل در بنادر طي جلسات مستمر مورد بررسي قرار گرفت. همچنين هماهنگي‌هاي لازم بين اداره کل امور لجستيکي شرکت راه‌آهن و اداره کل امور لجستيک و حمل‌ونقل چندوجهي سازمان بنادر و دريانوردي به‌طور مستقيم در اين کارگروه شکل مي‌گيرد.

منبع:پايگاه خبري وزارت راه و شهرسازي

1397/08/15
یادداشت دبیر انجمن صنفی حمل ونقل بین المللی ایران "حمل ونقل" پاشنه آشیل وزارتخانه است

  محمدجواد عطرچيان-کارشناس رسمي دادگستري در حوزه حمل‌ونقل|


جناب وزير وقت بخير!
سال 1298 که ناصرالدين‌شاه وزارت فوائد عامه را تأسيس کرد و مسئوليت مربوطه به احداث راه، پل و راهداري را بر عهده آن وزارتخانه گذاشت، هزينه راه‌سازي با اخذ «باج راه» يا همان عوارضي امروز که در راهدارخانه‌ها اخذ مي‌شود، تأمين مي‌شد. البته رقم آن از حدود سيصد هزار تومان در سال تجاوز نمي‌کرد.
در سال 1301 «اداره کل طرق و شوارع» در وزارت فوائد عامه و تجارت تشکيل شد تا از طريق تقسيم‌بندي نواحي مختلف کشور و... کار ساخت‌وساز و راهداري با جديت بيشتري دنبال شود.

اواخر سال 1308 و اوايل 1309مرحوم محمدعلي فروغي که تازه به ايران برگشته بود، وزارت فوائد عامه و تجارت را به دو وزارت تازه تأسيس «وزارت اقتصاد ملي» و «وزارت طروق و شوارع» تقسيم کرد و حسن تقي‌زاده را در رأس آن قرار داد تا کار ساخت‌وساز زيربناها با رونق بيشتري پيگيري شود.
در سال 1315 وزارت طروق و شوارع به وزارت راه تغيير نام يافت و در سال 1353 وزارت راه به وزارت راه‌وترابري تبديل شد.
در سال 1390 هم با ادعاي کوچک‌سازي دولت نيز وزارت راه‌وترابري به وزارت راه‌وشهرسازي و با ادغام دو وزارتخانه «راه‌وترابري» و «مسکن‌وشهرسازي» شکل گرفت. هدف از اين يادآوري آن است که در حدود 90 سال وزارت متبوعه اولويت اصلي خود را ساخت توسعه و زيربناها و نگهداري جاده، ريل، بندر و فرودگاه قرار داد.

درحالي‌که به تأييد اکثر کارشناسان حمل‌ونقل «موتور توسعه اقتصادي کشور» است ولي هيچ‌وقت نام حمل‌ونقل بر تارک اين وزارتخانه شکل نگرفت. اساساً ساخت‌وساز چه در حوزه زيرساخت‌هاي حمل‌ونقلي و چه در حوزه مسکن و شهرسازي با توجه به افتتاحيه‌ها، عکس‌گرفتن‌ها، پاره‌کردن روبان و غيره از جذابيت بيشتري براي ديده‌شدن افراد تا برنامه‌ريزي، سياست‌گذاري و مديريت حمل‌ونقل در اتاق‌هاي فکر برخوردار است. البته اگر بودجه و پول باشد، صد برابر راحت‌تر و اگر هم نبود که مي‌گويند بودجه و امکانات نبود، نساختيم و خبري از افتتاح نيست.

هرچند ما مردم هم عادت کرديم که در اين سال‌ها افتتاحيه‌هاي نصف و نيمه و حتي تعطيلي پروژه‌هاي مفتوحه را هم در اين دوران شاهد باشيم.
اما در حوزه حمل‌ونقل «مديريت» حرف اول و آخر را مي‌زند. اگر در حوزه حمل‌ونقل نتوانيم خوب برنامه‌ريزي و سياست‌گذاري کنيم، آن امکانات، تأسيسات و زيربناها هم به هدر مي‌رود.

لذا جناب وزير با شما صحبت زياد داريم. فعلا عجالتاً بدانيم که «حمل‌ونقل» پاشنه آشيل آن وزارتخانه است. اگر حوزه حمل‌ونقل داخلي و بين‌المللي کشور چه در بخش کالا و چه در بخش مسافر در حوزه جاده‌اي، ريلي، دريايي و هوايي، خوب ساماندهي، مديريت، برنامه‌ريزي و سياست‌گذاري نشود مشکلات وزارتخانه متبوع جنابعالي کماکان بر جاي خود باقي خواهد ماند.

حمل‌ونقل ازجمله سيستم‌هايي است که جنس و ظاهر آن در زمره ساخت‌وساز نيست و اساساً از نوعي ديگر بوده و نياز به نگاهي از نوع ديگر نيز دارد.
پيشنهاد مي‌کنيم اصلح است:
1- تکليف حوزه حمل‌ونقل را با حوزه مسکن و شهرسازي هر چه زودتر روشن کنيد.
2- بسياري از مشکلات حوزه حمل‌ونقل در بخش تأمين اجتماعي، ماليات، ارزش‌افزوده و...است، به آنان سروسامان دهيد.
3- واقعي‌سازي قيمت سوخت را به‌جد در هيئت دولت پيگيري کنيد تا روزي 35 ميليون دلار سوبسيد بنزين از جيب مردم پرداخت نشود.
4- کاهش تصادفات و افزايش ايمني سفر صرفاً از طريق سازمان‌هاي متولي در آن وزارتخانه امکان‌پذير نيست، طرحي نو دراندازيد.
5- ناوگان فرسوده که انرژي و سرمايه کشور را هدر مي‌دهند را با استفاده از تجارب ديگر کشورها نوسازي کنيد.
6- ترانزيت و حمل‌ونقل بين‌المللي را که درآمدي پايان‌ناپذير براي کشور است با توجه به حوزه لجستيک کشور و ژئوپليتيک منطقه برنامه‌ريزي کوتاه‌مدت کنيد.
هنوز حرف براي گفتن زياد است، ان‌شاءالله در فرصتي ديگر...


منبع : هفته نامه حمل و نقل  شماره 185 مورخ (1397/08/14)
1397/08/14
ناوگان جاده‌ای باید آماده ورود به بازارهای بین‌المللی شود

  رئيس شورايعالي هماهنگي ترابري کشور گفت: استراتژي جمهوري اسلامي ايران را توسعه حمل‌ونقل ترکيبي، گسترش سهم حمل‌‌ونقل ريلي، نوسازي و کارآمد سازي ناوگان حمل‌ونقل جاده‌اي براي دستيابي به سهم بزرگ‌تري از بازار بين‌المللي عنوان کرد و گفت: هدفگذاري نيز در راستاي شکوفايي اقتصاد حمل‌ونقل با محوريت مردم و بخش خصوصي است.

دويست و دهمين نشست شورايعالي هماهنگي ترابري کشور به رياست محمد اسلامي وزير راه و شهرسازي با حضور اعضا و نمايندگان عضو شوراي عالي  پيرامون بررسي دستور جلسات تحليل وضعيت ناوگان و علل عدم تمايل شرکت‌ها  به ملكيت ناوگان باري كه منجر به رواج خودرومالكي شده است پرداخت.

محمد اسلامي وزير راه و شهرسازي و رئيس شوراي عالي هماهنگي ترابري کشور در اين جلسه با اشاره به راهکارهاي برون‌رفت حمل‌ونقل جاده‌اي کشور از وضعيت فعلي و ارتقا کيفي خدمات اين شق ترابري اظهار داشت: با نگاهي به فعاليت 338 هزار دستگاه کاميون در ناوگان حمل‌ونقل جاده‌اي با ميانگين پيمايش 60 هزار کيلومتر در سال که 27 درصد آن‌ بيش از 25 سال عمر کرده‌اند و از ترکيب مناسبي نيز برخوردار نيستند، در ميابيم که بي‌ميلي شرکت‌ها به داشتن ناوگان ملکي حقيقتي انکارناپذير است و براي دستيابي به ترکيب بهينه ناوگان بايد تصويرسازي درستي شود.

وي افزود: در صورتي که تأکيد بر حمل‌ونقل ترکيبي و توسعه ريلي است، بايد نقشه راه ما بيانگر همين مسئله در اذهان مردم، مسئولان و فعالان اقتصادي باشد. از طرفي مسائل مربوط به مواردي از جمله بيمه و ماليات شرکت‌هاي بخش خصوصي نيز بايد از سوي دستگاه‌ مربوطه مورد پيگيري قرار گيرد.

وزير راه و شهرسازي با بيان اينکه «در حوزه حمل‌ونقل کالا بايد همه دستگاه‌ها به‌خصوص سازمان بنادر و دريانوردي، سازمان راهداري و حمل‌ونقل جاده‌اي و سازمان هواپيمايي کشوري نقش‌هاي مختلف را بپذيرند» گفت: حوزه حمل‌ونقل کالا از منظر کسب‌وکار مهم است و داشتن 480 هزار راننده واجد شرايط يک ثروت محسوب مي‌شود اما نکته مهم‌تر چگونگي استفاده بهينه از اين ثروت همزمان با افزايش سهم ريلي در بازار است که بايد به‌عنوان يک استراتژي در دستور کار اين وزارتخانه باشد.

دبير شوراي عالي هماهنگي ترابري کشور با تأکيد بر ايجاد مزيت‌هاي رقابتي براي فعالان بخش حمل‌ونقل گفت: به‌منظور ايجاد سهم مشخصي از بار به‌عنوان جريان زنده و پايدار مي‌توان از کسب‌وکارهاي نوين در قالب شرکت‌هاي هوشمند با هدف حذف يا كاهش حمل يکسرخالي از چرخه حمل‌ونقل استفاده کرد.

اسلامي در خصوص پيشنهادات سازمان راهداري و حمل‌ونقل جاده‌اي براي رسيدگي به وضعيت مالکيت و دستيابي به ترکيب بهينه ناوگان اظهار داشت: پيشنهادات سازمان در کارگروه تخصصي با حضور نمايندگان وزارت اقتصاد و دارايي و سازمان برنامه‌ و بودجه مجدد مورد بررسي قرار گيرد و از ظرفيت‌هاي قوانين مربوط به بهينه‌سازي مصرف سوخت و هواي پاک استفاده شود.

وي افزود: در راستاي توسعه ترانزيت و افزايش سهم ناوگان ايراني در بازار‌هاي جهاني بايد از شرکت‌هاي مقتدر با قابليت تحقق برنامه‌ها، حمايت و براي آن‌ها رايزني‌هاي لازم صورت بگيرد.

رئيس شوراي عالي هماهنگي ترابري کشور در ادامه يکي از راهکاري‌هاي نوسازي ناوگان را استفاده از صندوق توسعه ملي و ظرفيت بودجه‌ اشتغال‌زايي سال 97 عنوان کرد و گفت: نبايد تجارب گذشته تکرار شود بلکه بايد با ايجاد منفعت مشترک از رانندگان حمايت و پشتيباني کرد تا از انگيزه و مزايا برخوردار شوند.

اسلامي خاطرنشان کرد: استراتژي جمهوري اسلامي ايران توسعه حمل‌ونقل ترکيبي، گسترش سهم حمل‌‌ونقل ريلي، نوسازي و کارآمد سازي ناوگان حمل‌ونقل جاده‌اي براي دستيابي به سهم بزرگ‌تري از بازار بين‌المللي با هدف شکوفايي اقتصاد حمل‌ونقل با محوريت مردم و بخش خصوصي است؛ که در اين مسير دولت فقط سياست‌گذار، هموار کننده مسير و هماهنگ کننده است.

وزير راه و شهرسازي با اشاره به لزوم همبستگي بين سازمان‌ها و شرکت‌هاي تابعه بيان داشت: سازمان بنادر و دريانوردي مي‌تواند از وجوه اداره شده براي توسعه زيرساخت‌هاي ريلي و احداث خطوط آنتني در بنادر استفاده کند و از همين منابع براي توسعه ناوگان ريلي همانند اقدامات کمکي براي شناورها، حمايت کند.

رئيس شوراي عالي هماهنگي ترابري با بيان اينکه «بايد حمل‌ونقل جاده‌اي و ريلي متناسب با هم توسعه يابند تا سهم هيچ‌کدام در جابجايي بار تضييع نشود» تأکيد کرد: نبايد وعده‌اي داده شود که نتوان به آن عمل کرد. لذا در صورتي که وعده‌ها بر اساس سياست‌ها ساماندهي شوند، دغدغه‌اي ايجاد نخواهد شد.

وي يادآور شد: حمل‌ونقل در ايران از شاهرگ‌ها و مويرگ‌هايي تشکيل شده است اگر به‌خوبي مديريت شود تمامي کسب‌وکارها رونق خواهند گرفت و مردم صدمه نخواهند ديد؛ اما در اين بين کافي‌ است برنامه‌ريزي لجستيک کشور تحت يک نظام قابل پايش حرکت کند تا ضمن جلوگيري از بروز نوسان همه‌چيز متناسب با ظرفيت‌ها ارتقا يابد.

گفتني است؛ وزير راه و شهرسازي، رئيس سازمان راهداري و حمل‌ونقل جاده‌اي را با اختيار کامل مسئول ساماندهي ناوگان حمل‌ونقل جاده‌اي کشور اعلام کرد و تأکيد وي بر حفظ اشتغال و نوسازي با رعايت عرضه و تقاضا بين شقوق حمل‌ونقل بود.

منبع: پايگاه خبري وزارت راه و شهرسازي

1397/08/13
بازتاب خبر نامه یونس جاوید رئیس هیئت مدیره انجمن صنفی شرکتهای حمل ونقل بین المللی ایران به وزیر راه و شهرسازی در روزنامه عصر اقتصاد

1397/08/13
افزایش ۴۱ درصدی صادرات از مرزهای کرمانشاه
مديرکل گمرکات استان کرمانشاه گفت: صادرات کالا در هفت ماهه سال‌جاري نسبت به مدت مشابه سال گذشته از حيث ارزش 41 درصد افزايش داشته است.
خليل حيدري امروز شنبه در کارگروه توسعه صادرات غيرنفتي استان کرمانشاه، ميزان صادرات غيرنفتي عبوري از استان را در هفت ماهه سال‌جاري يک ميليارد و 633 ميليون دلار کالا به وزن 3 ميليون و 361 هزار تن اعلام کرد.

وي افزود: اين ميزان صادرات نسبت به سال گذشته از لحاظ وزني 28 درصد و از حيث ارزش 41 درصد افزايش داشته است.

مديرکل گمرکات استان کرمانشاه ميزان واردات به استان کرمانشاه در اين مدت را 15 ميليون دلار عنوان کرد و بيان داشت: واردات به استان از لحاظ ارزش 39 درصد و از حيث وزني 45 درصد افزايش را نشان مي دهد.

وي در مورد آمار ترانزيت از استان کرمانشاه نيز اظهار داشت: 436 ميليون دلار کالا از استان ترانزيت شده است.

حيدري ميزان صادرات اظهاري از گمرکات استان کرمانشاه را 838 ميليون دلار اعلام کرد و گفت: اين آمار 38 درصد از لحاظ وزني و 52 درصد از حيث ارزش رشد داشته است.

مديرکل گمرکات استان کرمانشاه در مورد طرح توسعه مرز پرويزخان نير گفت: 70 ميليارد تومان اعتبار از طريق گمرک براي اين طرح تخصيص يافته است و اولين پروژه گمرکي است که اعتبار بالاي 5 ميليارد تومان دريافت مي کند، طي ماه هاي آينده اجرايي مي شود.

منبع: خبرگزاري مهر

1397/08/12
نشست سه‌جانبه ایران، هند و افغانستان گام اولیه اجرای موافقتنامه چابهار بود

  مديرعامل سازمان منطقه آزاد چابهار گفت: بايد هرچه سريع‌تر به سمت اجرايي شدن "موافقتنامه چابهار" حرکت کرد.

عبدالرحيم کردي در خصوص آخرين وضعيت فرآيند اجرايي سازي دالان ترانزيتي چابهار، اظهار کرد: به تازگي با حضور معاونان وزراي سه کشور ايران، هند و افغانستان، اولين نشست شوراي هماهنگي و اجرايي سازي موافقتنامه سه جانبه ترانزيتي و تأسيس دالان حمل و نقل بين‌المللي موسوم به "موافقتنامه چابهار" برگزار شد که در راستاي برگزاري نشست‌ها و دوره هاي تخصصي است تا مکانيسم اجرايي اين توافقنامه بررسي و مدنظر قرار گيرد.

وي ادامه داد: اين نشست به عنوان يکي از گام‌هاي اوليه براي اجرايي شدن توافقنامه چابهار مدنظر قرار گرفت و بايد جهت پيشبرد امور مربوط به آن هرچه سريعتر حرکت کرد.

وي اظهار داشت: فرآيند اجرايي سازي دالان ترانزيتي چابهار در حالي اخيرا کليد خورد که  پيش از اين در آذر ماه سال گذشته، طي نشست سه جانبه وزير راه ايران، وزير کشتيراني هند و وزير تجارت و صنايع افغاستان در حاشيه مراسم افتتاح فاز نخست بندر شهيد بهشتي چابهار، "پروسه‌هاي قانوني و تجاري سازي مسير چابهار" مرور و  بر " توسعه يکپارچه زيرساخت هاي ارتباطي از جمله شبکه هاي جاده اي و راه آهن و توسعه بندر و دسترسي و ادغام بازارهاي منطقه اي" تاکيد شد.

به گزارش سازمان بنادر و دريانوردي، گفتني است موافقتنامه سه جانبه و ترانزيتي چابهار و امضاي آن در سوم خرداد ماه سال 1395 با حضور رؤساي جمهور ايران و افغانستان و نخست وزير هند در تهران و تصويب آن توسط مراجع ذيربط  هند و افغانستان مدنظر قرار گرفت که موافقتنامه چابهار در جمهوري اسلامي ايران نيز پس از طي مراحل قانوني لازم، به تصويب مجلس شوراي اسلامي رسيد و سپس قانون مصوب از سوي رييس جمهور جهت اجرا به وزارت راه و شهرسازي و ساير مراجع ذيربط ابلاغ شد.

منبع: پايگاه خبري وزارت راه و شهرسازي

1397/08/12
توقیف سه محموله مواد مخدر قبل از ترانزیت به اروپا
ماموران گمرک سه محموله مواد مخدر از نوع ترياک را قبل از ترانزيت به اروپا توقيف کردند . 
ماموران گمرک طي سه عمليات موفق به کشف بيش از 51 کيلو گرم ترياک شدند .  تيم سگهاي مواد ياب گمرک جمهوري اسلامي ايران اخباري مبني بر جاسازي مواد مخدر در چندين محموله صادراتي دريافت و براي شناسائي و کشف اين محموله ها اعزام شدند. در محموله اول 9 کيلو و 500 گرم شيره ترياک به طرز بسيار ماهرانه اي لفاف پيچ شده و با پوشش ادويه و کاربن در داخل لوله و قوطي هاي پروفيل و کف يک دستگاه ديزي ساز صادراتي جاسازي شده بود که توسط ماموران گمرک کشف و ضبط شد .

در محموله دوم 32 کيلوگرم ترياک در داخل چهار دستگاه تنور نانوايي که در حال خروج از مرز بازرگان بود شناسايي و کشف گرديد. بدنبال اين کشفيات جاسازي 10 کيلوگرم ترياک به روش مشابه در داخل لوله و پروفيل يک دستگاه پخت نان شناسائي و توقيف گرديد. مقصد اين سه محموله کشورهاي اتريش، آلمان و انگلستان بوده است .کليه مواد مخدر کشف شده در اين سه عمليات همراه با مستندات و کالاها پس از تنظيم صورتجلسه در اختيار پليس مبارزه با مواد مخدر ناجا قرار گرفته است.
حسب اعلام مرکز مبارزه با جرائم سازمان يافته گمرک ايران ، موفقيت گمرک جمهوري اسلامي ايران در مبارزه با قاچاق انواع مواد مخدر سنتي ، صنعتي و پيش ساز نتيجه هوشياري ماموران گمرک و احساس مسئوليت هموطناني است که به هر نحو در حوزه واردات ، صادرات و ترانزيت مشغول بوده و دغدغه سوء استفاده قاچاقچيان از جاسازي محموله هاي پستي ، مسافري و تجاري را داشته اند.

لازم به ذکر است که برخي از رانندگان محموله هاي تجاري صادراتي ، وارداتي و ترانزيتي با وجود اينکه از جاسازي انواع مواد مخدر در داخل محموله ها بي اطلاع بوده اند، در خارج از مرزها به اتهام جاسازي مواد مخدر شناسائي و به حبس هاي طولاني مدت محکوم شده اند . گمرک جمهوري اسلامي ايران از کليه اشخاص حقيقي و حقوقي که به هر نحو با حوزه صادرات، واردات و ترانزيت سر و کار دارند دعوت بعمل مي آورد که  در صورت مواجهه به موارد مشکوک مراتب را به مرکز مبارزه با جرائم سازمان يافته و يا مديران کل گمرکات اجرائي اطلاع دهند تا اقدامات قانوني بعدي صورت پذيرد.
بنابراين گزارش ؛ کشف و شناسايي انواع مواد مخدر با هوشياري و کنترل دقيق ماموران گمرک طي سالهاي اخير افزايش قابل توجهي يافته و گمرک جمهوري اسلامي ايران در سالهاي 2016 و 2017 موفق شد رتبه نخست مبارزه با قاچاق مواد مخدر و رتبه دوم را در مبارزه با انواع قاچاق در دنيا کسب کند.

منبع: گمرک نيوز
1397/08/12
آموزش کنوانسیون‌های حمل و نقل بین‌المللی با حضور نمایندگان ترانزیتی بنادر

  سومين دوره آموزش تخصصي« کنوانسيون‌هاي حمل و نقل بين‌المللي» با مشارکت نمايندگان ترانزيتي بنادر و کارشناسان نهادهاي ذيربط در فرايند ترانزيت کشور از جمله سازمان راهداري و حمل و نقل جاده‌اي، راه‌آهن جمهوري اسلامي ايران و معاونت حمل و نقل وزارت راه و شهرسازي در سازمان بنادر و دريانوردي برگزار شد.

 محمدعلي اصل سعيدي‌پور مديرکل توافقنامه‌ها و توسعه بازار سازمان بنادر و دريانوردي گفت: حمل و نقل  به واسطه نقش زيربنايي در تجارت، از اجزاي مهم اقتصاد جهاني به شمار مي‌رود؛ به نحوي که نقش قابل‌توجهي در توسعه اقتصادي کشورها بالاخص کشورهاي توسعه يافته ايفاء مي‌نمايد.

سعيدي‌پور با تاکيد بر اينکه معاونت امور بندري و اقتصادي سازمان بنادر درصدد است تا با شناسايي و توانمندسازي کارکنان با انگيزه و دست‌اندرکار امور حمل و نقل ترانزيتي بنادر گامي مؤثر در راستاي پرورش و کادرسازي متخصصين عرصه ترانزيت از طريق بنادر بردارد، اظهارکرد: اين رويکرد در راستاي منويات مقام معظم رهبري و توجه به اقتصاد مقاومتي برنامه ريزي شده است.

وي  تمرکز و تاکيد دولت بر فعال‌سازي ظرفيت‌هاي نهفته و مغفول در عرصه ترانزيت و حمل و نقل چند وجهي را مهم ارزيابي و خاطرنشان کرد: بهره‌مندي از اين مزيت و حرکت در جهت توسعه پايدار، بي‌شک نيازمند برنامه‌ريزي، سرمايه‌گذاري و توسعه زيرساخت‌ها، بازنگري قوانين و مقررات، تنظيم تعرفه‌هاي مناسب و توانمندسازي کارکنان خواهد بود.

به گزارش سازمان بنادر و دريانوردي و به گفته سعيدي پور، چهارمين دوره از سلسله دوره هاي تخصصي مرتبط با ترانزيت با عنوان " آشنايي با مقررات و ضوابط جا به جايي کالاي خطرناک در جاده، دريا و ريل" ارديبهشت سال 1398 با حضور کليه افراد ذيربط از سازمان بنادر و دريانوردي و بنادر تابعه و دستگاه‌هاي اجرايي مرتبط تشکيل مي‌شود.


منبع: پايگاه خبري وزارت راه و شهرسازي

1397/08/10
تجار و بازرگانان از خدمات ۲۴ ساعته گمرک بوشهر بهره‌مند می‌شوند
ناظر گمرکات استان و مديرکل گمرک بوشهر گفت: تجار و بازرگانان از خدمات 24 ساعته گمرک بوشهر بهره‌مند مي‌شوند.
منصور بازيار ظهر چهارشنبه در نشست با اعضاي اتاق بازرگاني، صنايع و معادن و کشاورزي استان بوشهر افزود: گمرک بوشهر به صورت شبانه روزي و حتي در ايام تعطيل آماده ارائه خدمت به صادرکنندگان است و مسئولين گمرک نيز شبانه‌روز آماده پاسخگويي هستند.

وي با تاکيد بر اينکه زمينه صادرات کالا در تمامي گمرکات استان در حال انجام است، گفت: استان بوشهر هم اکنون 15 گمرک دارد که صادرات کالا از طريق اين گمرکات در حال انجام است و در صورت توسعه زيرساخت‌هاي لازم بندري  زمينه افزايش صادرات نيز فراهم خواهد شد.

ناظر گمرکات استان و مديرکل گمرک بوشهر به بسته حمايتي گمرک به واحدهاي توليدي براي تسريع در امر صادرات اشاره کرد و گفت: اين بسته حمايتي در راستاي تقويت توليد براي صادرات به بنگاه‌هاي اقتصادي ارائه شده است.

بازيار خاطرنشان کرد: تلاش گمرک رونق توليد و تقويت صادرات است و در همين راستا گمرک در راستاي سياست هاي کلي اقتصاد مقاومتي و همچنين پيروي از بيانان مقام معظم رهبري مبني بر حمايت از کالاي ايراني سعي دارد زمينه تقويت صادرات را براي واحدهاي توليدي کشور فراهم کند .

وي تاکيد کرد: صادر کنندگان اين مسئله را در نظر داشته باشند کنترل اسنادي کالاهاي صادراتي در اختيار گمرک است و کنترل کيفي کالا بر عهده ساير دستگاه ذي ربط در امر تجارت است که متاسفانه بعضاً تأخير در صدور مجوز صادرات از برخي از دستگاه‌هاي مجوز دهنده به نام گمرک نوشته مي شود.

احياي کميته فني در گمرک بوشهر

معاون صادرات و ترانزيت حوزه نظارت گمرکات استان بوشهر نيز در اين نشست به درخواست اعضاي اتاق بازرگاني استان بوشهر مبني بر احياي کميته فني در گمرک بوشهر اشاره کرد و گفت: پيگيري هايي براي احياي کميته فني گمرک به عنوان يکي از درخواست هاي جدي فعالان اقتصادي استان در گمرک بوشهر صورت گرفته است.

بهروز قره بيگي افزود: با توجه به پيچيدگي قوانين و مقررات و بخشنامه هاي متعدد کميته فني گمرک ظرفيت خوبي براي حل مشکلات اين بخش بود که خود گمرک ايران نيز موافق اين موضوع است.

وي  در ارتباط با منطقه 2 ويژه اقتصادي بوشهر گفت: اين مهم به عنوان يکي از خواسته هاي بحق فعالان اقتصادي در دستور کار گمرک بوشهر قرار دارد.

منبع: خبرگزاري مهر

1397/08/10
رشد ۷۰ درصدی حمل کالای صادراتی از مرز ریلی سرخس


  در هفت‌ماهه نخست سال جاري، 394 هزارتن کالاي صادراتي به مقاصد کشورهاي آسياي ميانه بارگيري و از طريق مرز ريلي سرخس حمل شده که اين مقدار بيشترين ميزان در چهار سال گذشته بوده و نسبت به مدت مشابه سال قبل 70 درصد رشد داشته است.

 محمدهادي ضيايي مهر مديرکل راه‌آهن خراسان با اعلام اين خبر افزود: در راستاي حمايت از کالاي ايراني، رونق اشتغال و تحقق به اقتصاد مقاومتي و همچنين با توجه به مزاياي حمل‌ونقل ريلي ازجمله کاهش مصرف سوخت و افزايش ضريب ايمني، رشد 70 درصدي حمل کالاهاي صادراتي غيرنفتي به آسياي ميانه از طريق مرز ريلي سرخس را شاهد بوده‌ايم .

وي در خصوص دلايل رشد صادرات کالا از مرز سرخس به کشورهاي آسياي ميانه ادامه داد: تأمين نسبي واگن موردنياز صادرکنندگان از کشورهاي آسياي ميانه به‌صورت خالي وامدادي، استفاده از واگن‌هاي تخليه‌شده در شبکه ريلي، افزايش تعامل و جلسات چندجانبه با واحدهاي توليدي و ... مهم‌ترين دلايل رشد صادرات در سال جاري است .

مديرکل راه‌آهن خراسان يادآور شد: فعال‌ترين مرز ريلي صادراتي راه‌آهن جمهوري اسلامي ايران مرز سرخس است که در سال جاري سهم 85 درصدي صادرات ريلي کشور را به خود اختصاص داده است .

محمدهادي ضيايي مهر تأکيد کرد: عمده کالاهاي صادراتي حمل شده در اين مدت، انواع سيمان با 247 هزار تن بوده که 63 درصد سهم و نسبت به مدت مشابه سال قبل 243 درصد افزايش داشته، مصالح ساختماني با 53 هزار تن، 13 درصد سهم و نسبت به مدت مشابه سال قبل 50 درصد افزايش داشته و ساير کالاهاي صادراتي حمل شده از مرز سرخس، انواع مواد شيميايي، مواد غذايي و ... بوده و عمده مقاصد کالاهاي صادراتي، کشورهاي ازبکستان با 73 درصد، تاجيکستان با 10 درصد و ترکمنستان با 8 درصد سهم بوده است .

وي اذعان داشت: 80 درصد از کالاهاي صادراتي از مرز ريلي سرخس، از مبادي استان خراسان رضوي بارگيري گرديده که نسبت به مدت مشابه سال قبل 94 درصد افزايش داشته است /.

منبع: پايگاه خبري وزارت راه و شهرسازي

1397/08/09
درخواست یونس جاوید رئیس هیئت مدیره انجمن صنفی از وزیر راه و شهرسازی

 به گزارش روابط عمومي انجمن صنفي شرکتهاي حمل ونقل بين المللي ايران، يونس جاويد رئيس هيئت مديره انجمن صنفي شرکتهاي حمل و نقل بين المللي ايران طي نامه اي ضمن تبريک انتخاب شايسته محمد اسلامي به عنوان وزيرراه و شهرسازي ، مسائل و مشکلات پيش روي شرکتهاي حمل و نقل بين المللي و ترانزيت کشور را با وي مطرح کرد.
متن نامه به شرح ذيل است:

 

به نام خدا

 

جناب آقاي مهندس اسلامي

وزير فخيمه وزارت راه و شهرسازي

 

با سلام،

احتراماً، ضمن نثار بهترين و صميمانه ترين تبريکات خود به مناسبت کسب اکثريت قاطع آراء موافق نمايندگان مجلس شوراي اسلامي، در انتخاب جنابعالي،به سمت وزير وزارتخانه فخيمه راه و شهرسازي که حاکي از توانمنديها و قابليت‌هاي ارزشمند جنابعالي مي‌باشد و آرزوي توفيق بيش از پيش در نيل به اهداف عاليه دولت محترم، بدينوسيله فرصت را غنيمت شمرده و مواردي را از باب و منظر فعالان صنعت حملو نقل بين‌المللي و فورواردري کشور، به استحضار خاطر مبارک حضرتعالي مي رساند:

 

صنف و صنعت حمل و نقل بين المللي كشور، با پيشينه اي افزون بر شصت سال، در زمينه خدمت در عرصه ترانزيت و حمل و‌نقل بين المللي، افتخار دارد همواره تمامي توان و ظرفيتهاي فني و عملي خويش را در راستاي اعتلاي اهداف مقدس جمهوري اسلامي ايران بكار گرفته تا شاهد اقتدار و استيلاي جاودانه اين مرز و بوم و ماندگاري آن بر اوج قلّه‌هاي پرافتخار باشد.

 

از سويي ديگر، سياست‌گذاري‌هاي اقتصادي و بالمآل حمل و نقلي در پي فضاي شکل‌گرفته پس از انقلاب شکوهمند اسلامي، هشت سال جنگ تحميلي و دفاع مقدس، تحريمها و انزواهاي بين‌المللي، توفيقات اندک و ضعيف برنامه‌هاي پنج‌ساله توسعه اقتصادي که اساساً با تفکر تقويت بخش خصوصي و عبور از اقتصاد مبتني بر نفت مدون ميشده اند،عمدتاً مبتني بر اتفاق تنزل شأن و جايگاه اين صنف و صنعت بوده است. دراثر رکود ناشي از تحريم‌هاي بين‌المللي، اندازه اقتصاد ايران کوچک و کوچک‌تر شد تاجايي که طبق آمارهاي موجود، در کل تجارت بين المللي دنيا، کمتر از چهار دهم درصددر حال ايفاي نقش هستيم.  

 

اگر چه در فضاي پسابرجام، درهاي اقتصاد ايران به سمت اقتصادجهاني بازگشايي شد، اما ديري نپائيد که در اثر پديده هاي دامنگير جديد، حوزه کسب‌ وکار جهاني و فعاليت حمل و نقلي بين المللي، مجدداً با افت و خيزهايي توام گرديدبطوريکه، همچنان در انتظار گشايشهاي ناشي از حمايت و همدلي قواي مقننه و مجريه کشور هستيم تا اندکي از خود تحريم‌هاي داخلي کاسته شود. يکي در حوزه تقنين و ديگري در حوزه اجراء.

در وضعيت فعلي، براي بخش خصوصي، سيستم هاي مالياتي پيچيده،ناکارآمد و طاقت فرسا شده اند. روش‌هاي تأمين مالي محدود هستند. زيرساخت‌ها بامحدوديت‌هاي جدي ظرفيت، مواجه شده اند، نياز به سرمايه‌گذاري هاي قابل‌توجه در اين زمينه‌ها به شدت، احساس مي‌شود، تصميم گيريها در فضاهايي با تفکراتي محدود واحتمالاً تنگ نظرانه و بدون توجه به تاثير آنها در ساير حوزه ها از جمله بازار کسب و کار و فعاليتهاي بين المللي کشور، اتخاذ مي شوند. در اثر اوضاع اجتماعي کشور، حملو نقل در فضايي پيچيده و آميخته به انواع قاچاق از انسان گرفته تا مواد مختلف افيوني، در تقلاي لقمه ناني است که بنگاههاي اقتصادي اش يکي پس از ديگري به تعطيلي کشيده نشوند. وخامت اوضاع اين بخش، بقدري است که در اثر اجراي قوانين و مقررات موجود، بخصوص مقررات مالياتي، ماليات بر ارزش افزوده و بيمه تامين اجتماعي، بالابودن هزينه هاي سفر و وسيله نقليه، فقدان ثبات در نرخ ارز و بالا بودن نرخ آن،مشکلات تامين ويزاي رانندگان، بخصوص در حوزه شنگن، تحريمهاي خطوط کشتيراني و تعطيلي آنها در تردد به بنادر جنوبي کشور، کاهش فعاليتهاي ترانزيت کالا و ... فعالان حوزه حمل و نقل بين المللي را طوري مايوس و خسته نموده که هر روز شاهد تعديل و بيکاري نيروي انساني و يا اعلام تعطيلي بنگاهي از شرکتهاي خود هستيم.

بديهي است با بازگشت کشور به چرخه اقتصادي عادي و وجودرقباي متعدد اطراف کشور ما، عدم استفاده از موقعيت حساس کنوني و سرگرم شدن به بحث‌هايطولاني و بي‌پايان که طي ساليان اخير مرتب تکرار شده، ما را از رسيدن به اهداف اصلي غافل نموده و موجبات از دست رفتن فرصت‌هاي سرمايه‌گذاري را فراهم نموده است.

به اعتقاد ما، يکي از مشکلات ساختاري اصلي، ادغام وزارت راه و ترابري با وزارت‌ مسکن و شهرسازي   و تشکيل وزارت راه و شهرسازي   بوده است که از همان ابتدا مباحث و انتقادات تندي را در پيداشته است. بعد از گذشت دو سال از ادغام و با اخذ نتيجه از عملکرد دوره ادغام، مجلس شوراي اسلامي خود، دست به کار شد تا شايد اين وزارت خانه ها را به حال اوليه خودباز گرداند. براي اين منظور نمايندگان مجلس شوراي اسلامي طرحي را با امضا 60نماينده تهيه کردند و با قيد دو فوريت تقديم هيئت رئيسه نمودند تا در صورت تصويب نهايي، وزارتخانه‌هاي راه و ترابري و مسکن و شهرسازي از يکديگر تفکيک و وضعيت سابق اعاده ‌شود . به ياد داشته باشيم که در اثر تصميم به ادغام نامتجانس وزارتين و تشکيل وزارت راه و شهرسازي، فعاليتهاي حمل و نقلي و ترابري که بر مبناي تعريف قانون تجارت، يک فعاليت تجاري و بازرگاني بوده و بخصوص در حوزه بين المللي و کشتيراني، عناصر فرامرزي و بين المللي نقش اصلي را در فرآيند فعاليت خوددارد از يک سو و مسکن و شهرسازي که يک فعاليت و نياز روزافزون داخلي شهروندي واساسا با حوزه تجارت نامرتبط و ناهمگون است، از سوي ديگر، دو فعاليتي از دو حوزه اجتماعي و بازرگاني با همديگر ادغام شدند که بديهي است راه را براي رسيدن به ايفاي نقش اصلي و بين المللي حوزه راه و ترابري با کندي مواجه کرده و اوضاع را آبستن سيرقهقرائي نموده اند.

در اين برهه از زمان، که هر روز شاهد پيشرفت و برنامه هاي کشورها و رقباي سنتي و جديد مسيرهاي رقيب ترانزيت از کشور هستيم، به صرفه و صلاحبخش حمل و نقل بين المللي کشور ميدانيم که براي رهايي از معضلات موجود حوزه حمل و نقل و راه و ترابري، آن وزير محترم، طرح تفکيک دو وزارت خانه و اعاده وضعيت سابق و حتي اندکي فني تر و بين المللي تر، ايجاد "وزارت حمل ونقل" را وجهه همت خود قرار دهند.

در وضعيت فعلي، بخش خصوصي کشور و تشکل‌ها و انجمن‌هاي غيردولتي در حوزه حمل‌ونقل همه باهم به همراه بخش دولتي، سرگرم بحث و بررسي مواردي هستند که البته سالياني است که در دستور کار قرار دارند و با جلسات و نشست‌هاي متعدد درحوزه‌هاي نازل بخش حمل‌ونقل، مشغول ساماندهي ساختاري هستند که خود، طي اين سال‌ها،بلاي جان بخش‌هاي دولتي و خصوصي در حوزه حمل ‌و نقل کشور بوده است.

آرايه‌اي از تحريم‌هاي جديد ايالات‌متحده،  به ‌تنهايي براي گرفتار کردن هر سرمايه‌گذارمحتاط خارجي کافي است و ضمناً عزم حرکت فزاينده اقتصاد ايران، به‌شدت به بازارجهاني ناپايدار نفت وابسته است.

قريب به دو هزار شرکتي که عمدتاً فعاليت خود را در گروعمليات حمل و نقل بين المللي (کريري، فورواردري و کشتيراني) مي‌بينند و حدودچهارصد هزار وسيله نقليه سنگين باري و مسافري که به‌صورت خرده مالکي اداره ميشوند، همه و همه نتيجه ساختاري است که طي چند دهه اخير، ‌نفس‌زنان به حيات خودادامه داده‌اند.

اما آنچه در حافظه تاريخي ملت به يادگار خواهد ماند به‌مانندهميشه، فرصت سوزي و نداشتن استراتژي مدون است. قطعا دولت محترم هم منتظر فرصت‌هايي است که از اين ميان حاصل گردد و خود از سرمايه‌گذاري در بخش حمل ‌و نقل کشور حمايت کرده و آن را ترغيب نمايد. اما، طي طريق مراحل الحاق به کنوانسيونهاي مرتبط با حمل و نقل بين المللي نيز، با تاخيرهاي غير موجه چندين دهه اي مواجه بوده است. باتداوم وضعيت موجود، در دنياي برون مرزي بزودي شاهد کاميونهاي بدون سرنشين، خواهيم بود که ما هيچ برنامه اي براي پذيرش آنها، تدارک نديده ايم. در نتيجه، شاهد سيطره کاميونهاي کشورهاي همسايه در جاده هاي کشور شده و يحتمل، کاميونهاي اين مرز و بوم،سرگرم آب کشي بين شهرها خواهند شد.

اكنون مناسب ترين فرصت در اختيار برنامه ريزان وسياستگزاران كشور قرار گرفته است تا با توجه كامل به نقش صنعت ترانزيت در توسعه كشور و اتخاذ راهبرد كامل توسعه مبتني بر اقتصاد حمل و نقل، صنعت ترانزيت را كه از عناصر اصلي اقتصاد حمل و نقل محسوب ميشود، جايگزين اقتصاد مبتني بر درآمد هاي نفتي نمايد. به همين منظور بايد از ظرفيت كامل وامكانات و تاسيسات و هزينه هاي صرف شده در عرصه ي بنادر، اسكله ها، مناطق تجاريويژه و آزاد، جاده ها، ناوگان جاده اي، پايانه هاي مرزي و ........ با نهايت دقت وامانتداري استفاده شود، بايد مزيت هاي رقابتي كشور در عرصه ترانزيت را بررسي، كشفو درك كنيم و با وجود نيروها و طبيعت خدادادي موجود در پهنه ي جغرافيايي كشور، كمر همت ببنديم كه كالاهايي كه ميتوانند جذب ترانزيت از كشور شوند آنرا از مبداء اصلي به سوي مرزهاي آبي و خشكي خود سوق دهيم و از عرصه كشور به سهولت و با هماهنگي دستگاههاي ذيربط، گذر داده وتا مقصد هدايت و از اين رهگذر ايجاد درآمد، سرمايه و اشتغال كنيم. اگر ساز و كار دستگاههاي دست اندركارامور حمل و نقل و ترانزيت را هماهنگ و منسجم كنيم، مقام واقعي حمل و نقل و ترانزيت كشور را به آن اعطاء كرده ايم.

علي الاصول مطلوبيت يك مسير ترانزيتي صرفاً به كوتاه بودن يك مسير مربوط نميشود بلکه، بايد مولفه هايي مانند سرعت، دقت، اطمينان و نظم،بيشتر در کانون توجه واقع گردد. بر اساس تحقيقات علمي، چهار عامل نظم و قابليت برنامه ريزي، هزينه، زمان و ايمني در انتخاب يك مسير ترانزيتي   نقش بيشتري نزد صاحبان كالا دارد.

از اين ديدگاه وقتي كه كالايي با طي مسير از جاهاي دور به دروازه كشور مي رسد، در واقع اين كالا به گلوگاهي رسيده است كه امتيازات ترانزيتي كشور را به حداقل خود رسانيده و موضوع افزايش هزينه، مدت زمان حمل و کنترلها ووارسي هاي مطول و غير ضروري مطرح مي شود. هر چند مسئوليت، تعهد و زحمات اصلي دراين زمينه بر عهده متصديان حمل بوده و آنها هستند كه با بازاريابي توسط شبكه هاي حمل و نقل و امكانات و نمايندگان خود مبادرت به ورود به بازار حمل و ترانزيت مينمايند ولي اصولا، اين دولت است كه بايد با آماده كردن كليه عوامل ذي مدخل از دريا،بندر و پسكرانه گرفته تا جاده، ريل، ناوگان، سيستم هاي نرم افزاري، دستگاههاي مرتبط و هماهنگي نظامند بين آنها، بستر و زمينه اصلي را در خدمت ترانزيت از خاك كشور به كار بگيرد. اين قرائت از مفهوم "ترانزيت" در بطن خود "حمل و نقل تركيبي" را شكل مي دهد.

مع الوصف مطلوبيت مسير يا مسيرهايي كه کشور يكي از حلقه هاي زنجيره آن را تشکيل ميدهد تابع تعاملات سياسي و اقتصادي كشور قرار مي گيرد و ديگرنميتوان گفت ترانزيت يعني فقط ورود و خروج محموله از قلمرو گمركي كشور، بلكه به كليه حوزه هاي روابط داخلي و بين المللي مرتبط بوده و در سرنوشت كالا و انتخاب مسير از سوي صاحب كالا، تاثير ميگذارد.

باري، ضمن قدرداني از تمام تلاشها و زحمات جناب آقاي دکترآخوندي، وزير محترم سابق، معاونين، مديران ارشد، مياني، کارشناسان و کليه پرسنل خدوم آن وزارتخانه و سازمانهاي تابعه، يادآوري مي نمايد که فعالان اين بخش ازفعاليت بازرگاني بين المللي به همراه انجمن هاي ذيربط خود، افزون بر هزار و پانصد بنگاه اقتصادي حمل و نقل بين المللي و کشتيراني را تحت پوشش خود داشته و در مسيراهداف عاليه آن وزير ارجمند و وزارتخانه گرانسنگ در هر زمان، آمادگي خود را اعلامميدارد. /ر

رئيس هيئت مديره

   يونس جاويد

1397/08/09
پیام تبریک دبیرخانه مشترک انجمنهای صنفی حمل و نقل بین المللی به وزیر راه و شهرسازی

به گزارش روابط عمومي انجمن صنفي شرکتهاي حمل و نقل بين المللي ايران ، دبيرخانه مشترک انجمنهاي صنفي شرکتهاي حمل و نقل بين المللي ايران با ارسال نامه اي، انتخاب شايسته محمد اسلامي به عنوان وزير راه و شهرسازي را تبريک گفتند.

دبيرخانه مشترک متشکل از انجمن‌ صنفي شرکتهاي حمل و نقل بين‌المللي ايران، انجمن صنفي شرکتهاي حمل و نقل بين‌المللي خراسان رضوي، انجمن صنفي شـرکتهاي حمل و نقل بين‌المللي شمالغرب کشور، انجمن صنفي شـرکتهاي حمـل و نقل بين‌المللي آذربايجان غربي، انجمن صنفي شرکتهاي حمل و نقل بين‌المللي سيستان و بلوچستان، انجمن صنفي شرکتهاي حمل ونقل بين‌المللي گلستان و انجمن صنفي شرکتهاي حمل و نقل بين‌المللي اردبيل است .

متن پيام تبريک به شرح ذيل است:

جناب آقاي مهندس اسلامي   -  وزيرمحترم و معزز وزارت راه وشهرسازي

با سلام و احترام

بدين وسيله راي اعتماد و انتخاب شايسته  حضرتعالي  را به سمت وزير راه و شهرسازي کشورتبريک و تهنيت عرض نموده و براي جنابعالي موفقيت  روز افزون را آرزومنديم. اميد استاين حسن اعتماد   که  با   حمايتهاي  مردمي، تشکلهاي صنفي و نهادهاي مدني حمل و نقل کشور طي  هفته جاري حاصل گرديد منجر  به شکوفايي و سرافرازي حمل و نقل کشور گردد.

آحاد خانواده بزرگ حمل ونقل کشور و خصوصاً حمل و نقل بين المللي،  چشم انتظار برنامه ها و اقدامات فوري آنوزارتخانه در جهت کاهش مسائل و مشکلات حمل ونقل بين المللي از طريق مشاوره وهمکاري با تشکل هاي صنفي و استفاده از تجربيات  بخش خصوصي  مي باشند.

انجمن صنفي شرکتهاي حمل ونقل بين المللي ايران(تاسيس 1348) ، انجمن صنفي شرکتهاي حمل و نقل بين المللي خراسان رضوي (تاسيس1373)، انجمن صنفي شرکتهاي حمل و نقل بين المللي شمالغرب کشور (تاسيس 1379) ،انجمن صنفي شرکتهاي حمل و نقل بين المللي آذربايجان غربي (تاسيس 1379)، انجمن صنفي شرکتهاي حمل ونقل بين المللي سيستان وبلوچستان (تاسيس 1382)، انجمن صنفي شرکتهاي حمل ونقل بين المللي گلستان (تاسيس1382)  و انجمن صنفي شرکتهاي حمل و نقل بين المللي اردبيل   (تاسيس 1394)  به عنوان قديمي ترين و فراگيرترين تشکلهاي صنفي حمل ونقل بين المللي کشور انتظار دارند تا درايت و اندوخته ي غني و دانش پربارجنابعالي در جهت ارتقاء و اعتلاي صنعت حمل و نقل بين المللي و ترانزيت کشور قرار گيرد. برايتان در اين راهخطير و پرمسئوليت توفيق و سرافرازي روز افزون را آرزومنديم.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                دبيرخانه مشترک                                                                                             انجمنهاي صنفي شرکتهاي حمل ونقل بين المللي ايران

1397/08/09
توسعه روابط بین منطقه آزاد ماکو و نخجوان پیگیری می‌شود

منصور آيرم، سرکنسول جمهوري اسلامي ايران در نخجوان و غلامرضا سليماني مديرعامل سازمان منطقه آزاد ماکو شب گذشته در ماکو با يکديگر ديدار و بر همکاري هاي اقتصادي، گردشگري و فرهنگي منطقه آزاد ماکو و نخجوان تاکيد کردند.

منصور آيرم،  سرکنسول جمهوري اسلامي ايران در نخجوان در اين ديدار گفت: کنسولگري ايران در نخجوان بسترسازي براي توسعه روابط اقتصادي، گردشگري و فرهنگي بين منطقه آزاد ماکو و نخجوان را پيگيري کرده و اشتغال‌زايي در منطقه را دنبال مي‌کند.

آيرم افزود: منطقه آزاد ماکو فرصت مناسبي براي گسترش فعاليت اقتصادي براي تجار و بازرگانان نخجوان ايجاد کرده است که مي توان با تسهيل تردد اتباع ايراني و نخجوان، راه تجارت و رونق اقتصادي منطقه را هموار کرد.

وي با اشاره به اينکه عقد موافقت نامه هاي استاندارد و ترانزيت بين 2 کشور، افزايش پلکاني ساعت کار گمرک پلدشت و نشست ماهيانه مشترک مقامات گمرکي از اقدامات انجام گرفته در راستاي توسعه روابط اقتصادي است اظهار کرد: فراهم کردن بستر صادرات در حوزه هاي کشاورزي و دارويي ، برگزاري نشست هاي تجاري با حضور مقامات و تجار دو طرف و ايجاد ارتباط بين بخش هاي خصوصي نيز از ديگر اقدامات سرکنسولگري ايران در نخجوان است.

آيرم گفت: کنسولگري ايران در نخجوان به منظور رونق بخشيدن به سطح مناسبات اقتصادي همانند گذشته نگاه ويژه اي به اين موضوع دارد لذا ايجاد مجموعه هاي تجاري براي عرضه محصولات ايران در بازارچه هاي نخجوان و همچنين واگذاري غرفه در بازارچه ماکو براي عرضه محصولات نخجوان در دستور کار است.

وي برگزاري جشن هاي مشترک و استفاده از ظرفيت هاي هنري و فرهنگي دو منطقه را بسيار حائز اهميت دانست و تصريح کرد: در اين خصوص براي استفاده از ظرفيت هاي فرهنگي و هنري، رايزن فرهنگي نخجوان با برگزاري جشنواره هاي مشترک ورزشي، فرهنگي و اجتماعي برنامه  ريزي کرده است.

منبع: خبرگزاري ايسنا

1397/08/09
نشست وزرای امور خارجه ایران، ترکیه و آذربایجان

نشست وزراي امور خارجه ايران، ترکيه و آذربايجان برگزار شد.

 ششمين نشست سه جانبه وزراي امور خارجه ايران، ترکيه و آذربايجان در استانبول برگزار گرديد.

بر اساس اين گزارش، در اين نشست وزيران امور خارجه سه کشور در مورد راه‌هاي گسترش همکاري هاي ايران، آذربايجان و ترکيه در حوزه هاي تجارت، ترانزيت و ديگر موضوعات مورد علاقه رايزني و گفتگو کردند.

 وزير امور خارجه کشورمان براي شرکت در اين نشست روز يکشنبه راهي ترکيه شد و روز گذشته نيز پيش از برگزاري نشست سه جانبه به صورت جداگانه با وزيران امور خارجه ترکيه و آذربايجان رايزني و گفتگو کرد.

منبع: خبرگزاري ايسنا

1397/08/09
حمل ریلی زغال سنگ برای نخستین بار در بندر شهید رجایی بندرعباس

براي نخستين بار محموله زغال سنگ از طريق حمل ريلي از بندر شهيد رجايي بندرعباس جابجا شد.

 مدير کل راه آهن هرمزگان با اعلام اين خبر گفت: اين محموله صد هزار تني از کشور هند با صد واگن باري به کارخانه ذوب آهن اصفهان فرستاده شد.

محمد پور فخري با بيان اينکه اين محموله با دو کشتي به کشور حمل شد، تصريح کرد: از ابتداي سال تاکنون بيش از 11 ميليون و 700 هزار تن کالا در راه آهن هرمزگان تخليه و بارگيري شد.

مدير کل راه آهن هرمزگان بيان کرد: از اين شمار 5 ميليون وچهارصد هزار تن در بندرشهيد رجايي بندرعباس تخليه و بارگيري شد.

پورفخري با اشاره به اينکه در اين مدت 920 هزار تن کالا ترانزيت شد که نسبت به مدت مشابه پارسال 55 درصد افزايش دارد، تصريح کرد: در اين مدت 25 هزار کانتينر جابجا شد که از اين شمار سه هزارو هفتصد کانتينر ترانزيت شد که نسبت به مدت مشابه پارسال 31 درصد افزايش دارد.

پورفخري اضافه کرد: اين ميزان کالا در پالايشگاه، منطقه ويژه اقتصادي خليج فارس (بارکو)، بندر شهيد رجايي و خطوط تخليه دستي مانوري تخليه شده است.

مدير کل راه آهن استان بيان کرد: روغن‌هاي خوراکي، چاي، صابون، و ماشين آلان صنعتي از جمله کالا‌هايي هستند که به کشور‌هاي آسياي ميانه ترانزيت شد.

پورفخري با اشاره به اينکه ايمني، صرفه جويي در مصرف سوخت، کاهش هزينه حمل و نقل از مهم‌ترين مزاياي حمل و نقل ريلي است، عنوان کرد: ايجاد خطوط فرعي و احداث روسازي و زير سازي خطوط ريلي، خريد واگن و واگن برگردان از جمله تسهيلات به سرمايه گذاران در اين بخش است.

وي در پايان گفت: بيست و پنج درصد از کالا‌هاي صادارتي و ترانزيتي در بندرشهيد رجايي بندرعباس با ناوگان ريلي جابجا مي‌شود.

منبع: خبرگزاري ايسنا

1397/08/09
سمینار آموزشی « لجستیک و زنجیره حمل و نقل » در سازمان بنادر

  دوره آموزشي "لجستيک و زنجيره حمل و نقل " با حضور مقامات ارشد بخش حمل و نقل اتحاديه اروپا به مدت دو روز در سازمان بنادر و دريانوردي برگزار مي شود.

محمد‌علي سعيدي‌پور مديرکل توافقنامه ها و توسعه بازار سازمان بنادر و دريانوردي درباره   سمينار آموزشي « لجستيک و زنجيره حمل و نقل »گفت:  در اين سمينار آموزشي که با هماهنگي اداره کل حمل و نقل اتحاديه اروپا، در تهران برگزار مي شود، به مباحثي چون «نقش زنجيره تأمين در حمل و نقل دريايي » و « نحوه عمليات بندري در ايران و اتحاديه اروپا» پرداخته مي شود.

 وي افزود: « تحليل و بررسي خدمات حمل و نقل بندري و دريايي و خدمات لجستيک در ايران و اروپا» ؛ « هوشمند سازي بنادر و پنجره واحد خدمات بندري و دريايي و تأثير آن در زنجيره حمل و نقل» و « ايمني و محيط زيست دريايي و نقش آن در زنجيره تأمين کالا » از ديگر عناوين اين سمينار قلمداد مي شود.

 مديرکل توافقنامه ها و توسعه بازار سازمان بنادر تاکيد کرد: داشتن نگاه راهبردي و تفکر سيستمي به مقوله توسعه فعاليت هاي عملياتي امور بندري، زنجيره تأمين و لجستيک در بنادر کشور، مستلزم در نظر گرفتن تمهيدات مناسب و به روزرساني دانش و اطلاعات کارکنان و شاغلين ذيربط فعال در صنعت حمل و نقل دريايي و بندري است. 

به گزارش سازمان بنادر و دريانوردي، در دوره آموزشي لجستيک و زنجيره حمل و نقل  که 21 و 22 آبان ماه سال جاري برگزار مي شود، علاوه بر مديران و کارشناسان سازمان بنادر، نمايندگان  وزارت راه و شهرسازي، وزارت امور خارجه،  اعضاي انجمن پايانه داران بنادر کشور، اعضاي انجمن خطوط کشتيراني، اتحاديه مالکان کشتي هاي کشور، گمرک جمهوري اسلامي ايران، شرکت ملي نفتکش و کارشناسان صنعت حمل و نقل کشور حضور خواهند داشت.

منبع: پايگاه خبري وزارت راه وشهرسازي

1397/08/09
اتصال ریلی و جاده‌ای ایران و عراق در اولویت قرار دارد

  وزير راه و شهرسازي با بيان اينکه «تاکيد رئيس جمهوري توسعه حمل‌ونقل ريلي و جاده‌اي بين ايران و عراق با اولويت ريل است» گفت: اتصال ريلي و جاده‌اي به کشور عراق در بين کشورهاي همسايه در اولويت برنامه‌هاي دولت و وزارت راه و شهرسازي قرار دارد.

 محمد اسلامي وزير راه و شهرسازي در جريان بازديد از پايانه مرزي مهران ضمن عرض تسليت ايام سوگواري اربعين حسيني به ملت شريف ايران در جمع خبرنگاران اظهار داشت: تمام همت دولت، مسئولان و ستاد اربعين رفع نواقص، بهبود زيرساخت‌ها و امکانات براي تسهيل تردد زائران بوده است.

وي افزود: وزارت راه و شهرسازي به زعم مسئوليت خود تمام تلاش خود را براي رفع مشکلات مردم خواهد داشت.

اسلامي با اشاره به مذاکرات صورت گرفته با دولت عراق گفت: طرح‌هاي پيش‌بيني شده ريلي براي اتصال دو کشور محور چهار خطه مهران-نجف طبق مذاکرات در دستور کار قرار خواهد داشت و اميدواريم تلاش ما منجر به ايجاد جاده‌هاي ايمن براي تردد مردم دو کشور شود.

وزير راه و شهرسازي از تکميل محور ايلام-مهران تا پايان سال جاري خبر داد و گفت: توقف اين پروژه صرفا به برگزاري مراسم پياده‌روي اربعين حسيني است و پس از بازگشت زائران به‌سرعت تحت عمليات اجرايي قرار خواهد گرفت.

اسلامي با توجه به ترافيک نقطه صفر مرزي و پايانه مرز در ايام پيک تردد زائران گفت: افزايش گيت‌هاي تردد زائران و ايجاد امکانات براي پشتيباني، نمونه‌اي از مهم‌ترين اقدامات انجام‌شده به شمار مي‌رود که نقش استاندار ايلام در اين زمينه برجسته و مشخص است.

 وي با اشاره به تأکيد رئيس‌جمهوري بر توسعه حمل‌ونقل ريلي و جاده‌اي بين ايران و عراق و تسهيل تردد مردم دو کشور براي دسترسي به عتبات عاليات دو کشور به ويژه از طريق ريل، گفت: داشتن جريان پايدار بار و مسافر در ترانزيت ريلي، جاده‌اي و دريايي همچنين توسعه روابط با کشورهاي همسايه جزو اولويت‌هاي دولت و وزارت راه و شهرسازي است و اتصال ريلي و جاده‌اي به کشور عراق در بين کشورهاي همسايه در اولويت قرار دارد.

وزير راه و شهرسازي در پايان يادآور شد: در خصوص بزرگراه مهران-نجف از وزير امور خارجه کشورمان براي مذاکره با دولت جديد عراق در راستاي دستيابي به کريدورهاي ترانزيتي قوي‌تر و با کيفيت درخواست خود را مطرح کرده‌‌ام.


منبع: پايگاه خبري وزارت راه و شهرسازي

1397/08/07
درآمد بی‌سابقه گمرک ایران

گمرک ايران اعلام کرده است که در نيمه نخست امسال با احتساب دريافت ضمانت‌نامه از واردکنندگان، بالغ بر 108 هزار ميليارد ريال درآمد وصول شده است که نسبت به دوره‌هاي شش ماهه سال‌هاي گذشته بي سابقه است.

  با احتساب دريافت ضمانت‌نامه از واردکنندگان در اين مدت، بالغ بر 108 هزار ميليارد ريال درآمد گمرکي از محل حقوق ورودي کالاها و 55 هزار ميليارد ريال عوارض و ماليات بر ارزش افزوده در گمرکات کشور وصول شده است.

بنابراين گزارش، بدون ضمانت و به صورت نقد در نيمه اول امسال 73 هزار و 480 ميليارد ريال درآمد کسب شده است. از سوي ديگر، گمرک بخشي از ماليات بر ارزش افزوده و عوارض را هنگام واردات کالا دريافت مي‌کند که از اين محل نيز دريافتي‌ها بسيار مناسب است.

در مجموع بالغ بر 55 هزار ميليارد ريال عوارض و ماليات بر ارزش افزوده وصول شده که سهم عوارض حدود 1800 ميليارد ريال و مابقي نيز ماليات بر ارزش افزوده بوده است.

 درآمد گمرک کشور در سال 1396 در مجموع بالغ بر 22 هزار ميليارد تومان بوده که نسبت به مصوب قانون بودجه حدود 130درصد محقق شد.

اين افزايش درآمدي گمرک در حالي است که واردات در سال جاري 13 درصد کاهش داشته و از سوي ديگر ممنوعيت واردات 1400 قلم کالاي مصرفي به ويژه خودرو نيز بر تجارت ايران حاکم بوده است که افزايش تجهيزات کنترلي در گمرکات و الکترونيکي شدن، تاثير قابل توجهي در بهبود درآمدهاي گمرکي داشته است.

منبع: ايسنا

1397/08/07
مرز دوغارون باز شد

گمرک ايران از بلامانع بودن ارسال محمولات ترانزيتي و صادراتي به مرز دوغارون به‌دليل رفع مشکل ازدحام در مرز خروجي خبر داد.

 گمرک ايران در بخشنامه‌اي به گمرکات اجرايي اعلام کرد: با توجه به رفع مشکل ازدحام در مرز خروجي دوغارون ارسال محمولات ترانزيتي و صادراتي به آن مرز بلامانع است.

منبع: تين نيوز

1397/08/06
خروج موقت تریلرهای بدون پلاک تا پایان امسال تمدید شد
«علي اکبر شاماني» در بخشنامه ابلاغي اعلام کرد که انجام تشريفات خروج موقت تريلرها و نيمه تريلرها مجاز است و براي جلوگيري از سوء استفاده احتمالي و انطباق و کنترل دقيق کالا در زمان برگشت، پلمپ هاي شماره دار به قسمت هاي مختلف وسايط نقليه الصاق و شماره پلمپ ها در سامانه مربوطه نيز ذکر شود.

** ارسال محموله هاي ترانزيتي و صادراتي از مرز دوغارون مجاز شد
مديرکل دفتر نظارت بر ترانزيت گمرک، با ابلاغ بخشنامه اي به گمرکات اجرايي ارسال مرسولات ترانزيتي و صادراتي به مرز دوغارون در شرق خراسان رضوي به افغانستان را مجاز اعلام کرد.
«حسين سالاري» دليل ابلاغ اين بخشنامه را درخواست ناظر استان خراسان رضوي و رفع مشکل ازدجام در مرز خروجي دوغارون بيان کرد.
گمرک دوغارون در 18 کيلومتري شهر تايباد و همجوار با کشور افغانستان با قدمت 100 سال در زمره پنج گمرک برتر کشور از نظر حجم عمليات صادرات و ترانزيت خروجي محسوب مي شود. تايباد در فاصله 225 کيلومتري جنوب شرقي مشهد قرار دارد.
«محمد کوه گرد» مديرکل گمرک دوغارون چندي پيش در گفت و گو با ايرنا اعلام کرد که يک ميليون و 218 هزار تن انواع کالا، به ارزش يک ميليارد و 310 ميليون دلار در نيمه نخست امسال از اين گمرک مرزي صادر شد که نسبت به مدت زمان مشابه پارسال 46 درصد بيشتر شده است.

منبع: ايرنا
1397/08/06
پیگیر راه اندازی و بکارگیری سامانه «ایکس ری» در گمرک بیله سوار هستیم
ششمين جلسه شوراي هماهنگي مديران استاني ادارات تابعه وزارت امور اقتصادي و دارايي در استان اردبيل در محل سالن جلسات مديريت بانک کشاورزي اين استان برگزار شد .

در اين جلسه، مظفري با اشاره به سفر اخير معاون توسعه مديريت و منابع وزارت امور اقتصادي و دارايي و قول وي مبني بر مجهز شدن گمرک بيله‌سوار به سامانه ايکس ري افزود: در صورت راه‌اندازي و به‌کارگيري اين سامانه، علاوه بر کنترل دقيق در مبادي ورودي و خروجي کشور، از ورود کالاي قاچاق و ممنوعه و خروج کالاهاي فاقد مجوز جلوگيري خواهد شد.

 حسن محمدي، رئيس شوراي هماهنگي مديران استاني افزود: به‌منظور ساماندهي گزارش‌هاي هفتگي مربوط به نشست‌هاي مشترک با تشکل‌هاي بخش خصوصي، فعالان اقتصادي، ملاقات‌هاي مردمي و نيز چالش‌هاي مهم و بنيادي اقتصادي لازم است تا اعضاي شورا گزارش‌هاي مذکور را در فرمت و قالب درخواستي از سوي وزارت متبوع تهيه و تکميل و در موعد مقرر به اين اداره‌کل ارسال کنند.

هاشم مظفري، مديرکل امور اقتصادي و دارايي استان اردبيل، ادامه داد: در صورت اصلاح اساسنامه سازمان اموال تمليکي، دستگاه‌هاي اجرايي استان مي‌توانند اموال تمليکي اسقاطي خود را در اختيار سازمان جمع‌آوري و فروش اموال تمليکي قرار بدهند تا از طريق مزايده بفروش برسند.

 وي به راه‌اندازي طرح جامع مالياتي، سامانه پرداخت الکترونيکي ماليات، اجراي عدالت مالياتي جهت رضايت شهروندان و هم استاني‌ها، تعيين ماليات براساس دفاتر و تشريح اظهارنامه مالياتي الکترونيکي و دستورالعمل استفاده از آن تاکيد کرد.

مظفري تصريح کرد: باهدف تسهيل، تسريع و شفاف‌سازي در انجام فرآيندهاي منتهي به اخذ مجوزهاي کسب‌وکار و ايجاد اعتماد بين حاکميت و صاحبان سرمايه، در آينده نزديک شاهد راه‌اندازي سامانه دادور توسط معاون اقتصادي وزارت امور اقتصادي و دارايي خواهيم بود.

 نماينده وزير و مديرکل امور اقتصادي و دارايي استان از تلاش‌هاي مديريت بانک کشاورزي استان در جهت اعطاي بيش‌ترين تسهيلات پايدار روستايي در استان، به‌ويژه در مناطق محروم تقدير و تشکر کرد و گفت: اين بانک توانسته است با عقد قرارداد و پرداخت اعتبار ابلاغي مرحله اول اين تسهيلات به مبلغ 1500 ميليارد ريال جزو 10 استان برتر کشور باشد.

 خاطرنشان مي‌شود: در پايان اين جلسه لوح تقدير از طرف قدمي، معاون توسعه مديريت و منابع وزارت امور اقتصادي و دارايي توسط مظفري به اعضاي شورا اعطا شد.

منبع:  اداره‌کل امور اقتصادي و دارايي اردبيل

1397/08/05
امضا توافق‌نامه حمل‌ونقل بین‌المللی بین ایران و قزاقستان

  مديرکل دفتر ترانزيت و حمل‌ونقل بين‌المللي سازمان راهداري و حمل‌ونقل جاده‌اي از توافق با قزاقستان بر سر 1000 پروانه تردد براي سال آينده خبر داد و گفت: همچنين طرف قزاقي آمادگي خود را براي شرکت نشستي بر سر راه‌اندازي مسير رو-رو از بنادر انزلي و اميرآباد به بندر آکتائو طي ماه‌هاي آينده اعلام کرد.

رضا نفيسي از امضا توافق‌نامه جديد با قزاقستان در حوزه ترانزيت و حمل‌ونقل بين‌المللي خبر داد و گفت: در اين نشست طرفين بر سر صدور 1000 پروانه تردد شامل 500 پروانه دوجانبه و 500 پروانه ترانزيت و افزايش اين تعداد در صورت بالا رفتن مبادلات تجاري ميان طرفين در سال آينده توافق کردند.

وي افزود: همچنين 500 پروانه تردد باقيمانده از 1000 پروانه در توافق قبلي، مورد بحث و بررسي قرار گرفت که پس از توافق بر سر اجراي مابقي تعهدات، 200 پروانه تردد از ميزان باقيمانده به طرف ايراني داده شد که در اختيار شرکت‌هاي حمل‌ونقل بين‌المللي ايران قرار خواهد گرفت.

مديرکل دفتر ترانزيت و حمل‌ونقل بين‌المللي در ادامه بيان کرد: ادعاي اخذ عوارض سنگين ايران از ناوگان قزاقستان نيز از سوي طرف مقابل مطرح شد که پس از ارائه توضيحات لازم از سوي هيئت ايراني و رفع ابهامات، مشخص شد مبالغ دريافتي از ناوگان قزاقستاني طبق قوانين اما به‌مراتب کمتر از ادعاهاي آن‌ها دريافت مي‌شود.

به گفته وي: طبق توافق طرفين مقرر شد؛ تعدادي ناوگان تجاري ورودي به ايران از سوي دستگاه‌هاي مربوطه قزاقستان تحت نظارت قرار گيرند.

نفيسي خاطرنشان کرد: در ادامه جلسه مزيت‌هاي مسير جاده‌اي ايران-ترکيه از جمله کوتاه‌تر و ارزان‌تر بودن نسبت به ساير مسير‌ها براي طرف قزاقي تشريح شد و با توجه به اينکه بيشترين تردد ناوگان باري از قزاقستان به ترکيه به شکل رو-رو از درياي خزر يا از طريق روسيه انجام مي‌شود، مقرر شد هيئتي از کارشناسان طرف مذاکره جهت شناسايي و ارزيابي مسير به ايران سفر کنند.

وي افزود: پس از ارائه توضيحات از سوي طرف ايراني مبني بر راه‌اندازي سيستم رو-رو از بندر اميرآباد و بندر انزلي به سمت بندر آکتائو در درياي خزر طرف قراقستان، امکان و ظرفيت لازم براي راه‌اندازي آن را مناسب دانست و مقرر شد، طي چند ماه آينده نشست مشترکي بين سازمان راهداري و حمل‌ونقل جاده‌اي، سازمان بنادر و دريانوردي و هيئتي از قزاقستان برگزار شود.

 مديرکل دفتر ترانزيت و حمل‌ونقل بين‌المللي سازمان راهداري و حمل‌ونقل جاده‌اي از آمادگي سرمايه‌گذار بخش خصوصي براي سرمايه‌گذاري در راه‌اندازي مسير رو-رو از بنادر انزلي و اميرآباد تا بندر آکتائو خبر داد و گفت: توسعه مسير‌هاي ترانزيتي باعث ايجاد رقابت و افزايش قدرت تصميم‌گيري ايران در منطقه بين کشور‌هاي همسايه مي‌شود.

منبع: پايگاه خبري وزارت راه و شهرسازي

1397/08/05
حمایت13 تشکل صنفی از وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی

به گزارش روابط عمومي انجمن صنفي شرکتهاي حمل ونقل بين المللي ايران، تشکلهاي صنفي کارفرمايي و کارگري حمل ونقل جاده اي کالا و مسافر کشور، خانه حمل ونقل ايران طي نامه اي به رييس مجلس حمايت خود را از محمد اسلامي وزير پيشنهادي راه و شهرسازي اعلام داشتند.
در بخشي از اين نامه عنوان شده است : با عنايت به اينکه وزارت راه و شهرسازي يکي از وزارتخانه هاي کليدي و زيربناي کشور بوده و اين وزارتخانه با توجه به مسئوليتهاي سازماني خود داراي چند بعدي و چند وجهي مي باشد که مديريت آن نياز به تخصص و تجربه در ابعاد مختلف دارد که در اين زمان حساس جناب آقاي دکتر اسلامي حاضرشده وظيفه خطير اين وزارتخانه را به عهده بگيرد.
لذا امضا کنندگان ذيل که از تشکلهاي صنفي حمل و نقل بوده از نمايندگان محترم مجلس شوراي اسلامي انتظار دارنددر جهت حفظ مصالح و منافع مردم و کشور با راي اعتماد به وزير پيشنهادي وزارتخانه راه  و شهرسازي جناب آقاي دکتر اسلامي موجبات مسرت فعالين صنف حمل و نقل را فراهم آورند.
اين نامه به امضاي 13 انجمن صنفي و اتحاديه از جمله کانون انجمن هاي صنفي شرکتهاي مسافربري کشور، کانون انجمن هاي صنفي شرکتهاي حمل ونقل کالاي کشور، کانون انجمنهاي صنفي کارگري رانندگان حمل و نقل بار کشور، کانون انجمن هاي صنفي کارگري رانندگان سواري کرايه کشور، اتحاديه شرکتهاي تعاوني مسافربري کشور، اتحاديه شرکتهاي تعاوني سواري کرايه کشور، اتحاديه شرکتهاي تعاوني ميني بوسراني کشور،کانون انجمن هاي صنفي شرکتهاي سواري کرايه کشور ، اتحاديه شرکتهاي تعاوني حمل ونقل کالاي کشور، کانون انجمن هاي صنفي دارندگان بار کشور، انجمن صنفي شرکتهاي حمل ونقل بين المللي ايران، کانون انجمن هاي صنفي بوژي داران کشور رسيده است.
 

1397/08/05
اعلام حمایت دبیرخانه مشترک انجمن های حمل نقل بین المللی از وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی

به گزارش روابط عمومي انجمن صنفي شرکتهاي حمل و نقل بين المللي ايران ، دبيرخانه مشترک انجمن هاي صنفي شرکتهاي حمل و نقل بين المللي ايران  متشکل از انجمن صنفي شرکتهاي حمل ونقل بين المللي ايران، انجمن صنفي شرکتهاي حمل ونقل بين المللي خراسان رضوي، انجمن صنفي شرکتهاي حمل و نقل بين المللي شمالغرب کشور، انجمن صنفي شرکتهاي حمل ونقل بين المللي آذربايجان غربي، انجمن صنفي شرکتهاي حمل ونقل بين المللي گلستان، انجمن صنفي شرکتهاي حمل ونقل بين المللي اردبيل ، انجمن صنفي شرکتهاي حمل و نقل بين المللي سيستان و بلوچستان طي نامه اي به رييس مجلس  حمايت و پشتيباني خود را از محمد اسلامي وزيرپيشنهادي راه و شهرسازي اعلام کردند.

متن نامه به شرح ذيل است:

به نام خدا

جناب آقاي دکتر لاريجاني

رياست محترم مجلس شوراي اسلامي

 

با عرض سلام و احترام،

در طي ساليان اخير رويکرد مجلس و دولت حمايت و توسعه حضوربخش خصوصي، در عرصه اقتصاد کشور بوده است. تصويب سند تاريخي برجام و همچنين تأکيدات حضرت عالي بر استفاده از نظرات بخش خصوصي بيش از هر تصميم‌گيري مهمي، هر دو زمينه اميد بخشي براي فعالان حمل و نقل بين‌المللي کشور مي‌باشد .

نهادهاي بخش خصوصي و تشکل‌هاي صنفي به لطف چنين نگاهي امکان رشد و حضور مؤثر در نظام تصميم‌گيري کشور را پيدا کرده‌اند. امروز در آستانه انتخاب و رأي اعتماد مجلس به وزير جديد راه و شهرسازي جناب آقاي مهندس محمد اسلامي،اميد فعالين حمل و نقل کشور آن است که باز هم، همان منش و نگاه، تداوم و توسعه يابد.به همين جهت با توجه به اهميت، گستردگي و نقش وزارت راه و شهرسازي در توسعه پايدارکشور، فعالين حمل و نقل کشور اميد دارند انتخاب مجلس نيز همان گزينه پيشنهادي دولتو فعالين بخش حمل و نقل کشور باشد .

جناب آقاي مهندس محمد اسلامي که از تجربه بالاي مديريتي درسطوح عالي برخوردار هستند با حضور بيش از يک دهه فعاليت و همکاري با تشکل‌هاي تخصصي و بنگاههاي اقتصادي به عنوان گزينه اصلح بخش حمل و نقل بين‌المللي کشور نيز پيشنهادمي‌گردند. لذا انتخاب و رأي قاطع نمايندگان محترم مجلس به ايشان که به عنوان فردي کلان نگر، با نشاط و با انگيزه و داراي تحصيلات مرتبط، مي‌باشند، زمينه ساز رفع موانع و مشکلات بخش حمل و نقل بين‌المللي کشور و اميدواري بيش از گذشته براي تشکل‌هاي صنفي خواهد بود .

لذا انجمن‌ صنفي شرکتهاي حمل و نقل بين‌المللي ايران، انجمن صنفي شرکتهاي حمل و نقل بين‌المللي خراسان رضوي، انجمن صنفي شـرکتهاي حمل و نقل بين‌المللي شمالغرب کشور، انجمن صنفي شـرکتهاي حمـل و نقل بين‌المللي آذربايجان غربي، انجمن صنفي شرکتهاي حمل و نقل بين‌المللي سيستان و بلوچستان، انجمن صنفي شرکتهاي حمل و نقل بين‌المللي گلستان و انجمن صنفي شرکتهاي حمل و نقل بين‌المللي اردبيل، انتظار حمايت و پشتيباني آحاد نمايندگان مجلس شوراي اسلامي را از ايشان درخواست داريم.  باشد تا در فرصتي مناسب، حل و فصل دغدغه‌ها و نگراني‌هاي صنفي فعاليت‌هاي بخش حمل و نقل بين المللي کشور را بعد از رأي اعتماد نمايندگان، بدون وقفه از ايشان درخواست نمائيم .

مراتب قدرداني، از توجه حضرت عالي به درخواست فعالين صنفحمل و نقل بين‌المللي کشور را پذيرا باشيد./ر

دبيرخانه مشترک

انجمن‌هاي صنفي شرکتهاي حمل و نقل بين‌المللي ايران

 

1397/08/03
عدم حمایت مسئولان از رانندگان قربانی قاچاق

کاظم نيمه‌فروش خواستار فعال‌شدن انجمن‌هاي صنفي در راستاي حمايت از رانندگان قرباني قاچاق مواد مخدر شد.

وي خبر داد که طي  ماه گذشته مجددا از داخل بار صادراتي سه دستگاه ترانزيت ايراني به مقصد کشور اتريش در مرز ورودي کشور بلغارستان مقادير زيادي مواد مخدر و هروئين کشف‌شده است و گفت: وزن مواد کشف‌شده بيش از 300 کيلوگرم است و در پي آن رانندگان کاميون‌ها هم توقيف‌شده‌اند.

او که اين اطلاعات را به نقل از مترجم برادر زنداني خود در بلغارستان به خبرنگار ما مي‌گفت، ادامه داد: تقاضاي ما اين است که براي پايان‌دادن به وضعيت قرباني شدن رانندگان ترانزيت به جرم انجام نداده، تشکل‌هاي صنفي و مراجع ذيصلاح مربوطه نسبت بهِ حمايت از رانندگان ترانزيت اقدامات لازم را انجام دهند.

وي با طرح اين سوال که اين مشکل تا چه زماني مي‌خواهد ادامه داشته باشد و چند راننده  ديگر بايد گرفتارشده و عمر و سرمايه‌شان را از دست بدهند تا مسئولان مربوطه در مورد جلوگيري از اين جنايت کثيف عده‌اي قاچاقچي و سودجو اقدامي انجام دهند؟ گفت: از محموله اين کاميون‌ها درمجموع بيش از 760 کيلوگرم هروئين کشف‌شده است و موضوع به حدي در تلويزيون و مطبوعات اين کشور سروصدا کرده که نخست‌وزير بلغارستان در مجلس اين کشور حاضرشده و در اين مورد به مجلس و مردم توضيح داده است؛ ببينيد که اکنون چه جو منفي عليه ايران و ايراني و رانندگان ايراني در آنجا ايجادشده است.

اين راننده کاميون و فعال حمل‌و نقلي ادامه داد: محموله از اروميه بارگيري شده است و اين چندمين بار است که از داخل بارهاي صادراتي از مبدا اروميه مواد مخدر کشف مي‌شود.

به گزارش خبرنگار تين‌نيوز محمد عطرچيان نيز  پيش از اين به خبرنگار هفته‌نامه حمل‌و نقل گفته بود که رانندگان ترانزيت تنها هستند.

او گفته بود: اکنون 20هزار کاميون فعال در بخش حمل‌ونقل بين‌المللي وجود دارد که به کشورهاي همسايه، حوزه و اروپا تردد مي‌کنند اما از اين‌ها هيچ‌گونه حمايتي نمي‌شوند. ما هيچ‌گونه سياستي در عرصه داخلي و خارجي از رانندگان نداريم. در عرصه بين‌المللي رانندگان ترانزيت تنها هستند و وقتي رانندگان ما در کشورهاي خارجي با مشکلي مواجه مي‌شوند به‌سختي دستشان به سفارت‌خانه‌ها مي‌رسد.

عطرچيان گفته بود: نمونه دارم براي راننده خارجي در کشور ما مشکلي پيش‌آمده و سفير آن کشور فورا براي حمايت از آن راننده به مسئولان ايراني مراجعه کرده است، اما معمولا رانندگان ما به‌هيچ‌وجه حمايت نمي‌شوند.


منبع: تين نيوز

1397/08/02
برگزاری اولین نشست کمیته فنی تبادل الکترونیکی اطلاعات گمرکات عضو اکو در تهران
اولين نشست کميته فني تبادل الکترونيکي اطلاعات (EDI) بين کشورهاي عضو سازمان همکاري اقتصادي (اکو) با حضور هيات هايي از کشورهاي آذربايجان، ترکيه، افغانستان و پاکستان و مشارکت نمايندگان دفاتر ستادي مرتبط به ميزباني گمرک جمهوري اسلامي ايران برگزار گرديد.

اين نشست پيرو پيشنهاد گمرک ايران مبني بر ايجاد ساز و کار تبادل الکترونيکي داده هاي گمرکي بين کشورهاي عضو اکو در هفتمين اجلاس روساي گمرکات اين سازمان در سال 1395 در تهران و تصميات متخذه در هشتمين اجلاس آن در سال 1396 در پاکستان با حضور مقام محترم رياست کل تشکيل شد.

در اين نشست يک روزه که  با شرکت مديران و کارشناسان  فناوري اطلاعات کشورهاي عضو برگزار  شده است ضمن تشريح معماري سيستم هاي داده در کشورهاي مورد نظر و تعيين نقاط مشترک و مغايرت ها ، تصميمات مهمي در خصوص  الزامات تبادل اطلاعات،  زيرساخت هاي مورد نياز، تعيين عناصر و فرمت استاندارد داده هاي مورد تبادل و رويه هاي امنيتي مربوطه اتخاذ گرديد.
گزارش اين نشست قرار است در اجلاس کشورهاي عضو اکو در آبان ماه سال جاري در اجلاس روساي گمرکات کشورهاي عضو اکو که در ترکيه برگزار خواهد شد مطرح شود .

منبع: گمرک نيوز
1397/08/01
برگزاری نشست بررسی مشکلات گمرکی و ترانزیتی
صبح امروز جلسه هم انديشي و بررسي مشكلات شركتهاي حمل و نقل بين المللي در ارتباط با امور ترانزيت و گمركي در محل اداره كل نظارت بر ترانزيت برگزار گرديد.
به گزارش روابط عمومي انجمن صنفي شرکتهاي حمل و نقل بين المللي ايران اين جلسه که با حضور مديركل و معاونين محترم اداره نظارت بر ترانزيت ايران ، معاون فني ترانزيت گمرك شهيد رجايي ، رييس سرويس ترانزيت و نمايندگان انجمن صنفي شركتهاي حمل و نقل بين المللي ايران تشكيل شد ، در مورد مسايل مختلف بحث و بررسي به عمل آمد. از مهمترين نتايج اين جلسه ، رفع محدوديتهاي فعاليت آن دسته از شركتهايي است كه بنا به دلايل مختلف در مراجع قضايي پرونده انتسابي تخلف گمركي و قاچاق دارند كه به زودي اعلام خواهد شد.
1397/08/01
تازه ترین آمار گمرک از قاچاق انسان
گمرک ايران تازه ترين آمار قاچاق انسان را منتشر و اعلام کرد : ماموران گمرک از ابتداي سال تا کنون 214 مورد قاچاق انسان را شناسايي کردند.

 کشف 18 مورد جديد قاچاق انسان از سوي ماموران گمرک در روزهاي اخير ، آمار کشفيات قاچاق انسان را در سال جاري به 214 مورد رساند.

 ماموران گمرک بازرگان با هوشياري و رصد محموله هاي خروجي و ترانزيتي در طي 6 عمليات جداگانه، موفق به کشف 18 مورد قاچاق انسان شدند. بر اساس اين گزارش اين ماموران درعمليات اول،  با رصد يک دستگاه تريلر ترک موفق به کشف 4 مورد قاچاق انسان شدند. اين تريلر که از مبدا ازبکستان حرکت کرده بود، حامل بار آهن به مقصد ترکيه بود. اين افراد که تبعه کشورهاي همسايه هستند، در ميان بار آهن مخفي شده بودند.

هم چنين اين ماموران در عمليات دوم، با رصد محموله تجاري و با استفاده از دستگاه ايکس ري و تجهيزات کنترلي موفق به کشف 3 نفر در داخل يک کاميون به مقصد ترکيه شدند. اين سه نفر با مخفي شدند درمحموله لوبيا قرمز قصد خروج از ايران را داشتند.
اين گزارش مي افزايد، ماموران گمرک بازرگان هم چنين در عمليات سوم، موفق به کشف يک مورد قاچاق انسان در يک محموله تزانزيتي شدند. محموله اين تريلر شمش آلومينيوم از مبدا ترکمنستان بود. اين فرد با مخفي شدن در ميان محموله اين تريلر به مقد ترکيه قصد داشت غيرقانوني از ايران خارج شود.

در عمليات چهارم، با دقت و هوشياري ماموران گمرک، 5 نفر تبعه خارجي در يک دستگاه تريلي ترکيه اي شناسايي شدند. اين تريلر حامل بار ترانزيتي لوبيا به مقصد كشور تركيه بود که توسط ماموران گمرک شناسايي و دستگير شدند.
همچنين درعمليات پنجم، 2 نفر تبعه سوريه ازيک دستگاه تريلرخروجي دستگير شدند. بار اين تريلر نيز لوبيا به مقصد كشور تركيه بود.
براساس اين گزارش و در عمليات ششم ،3 نفر تبعه خارجي از يک دستگاه تريلر خروجي به مقصد كشورتركيه دستگير شدند.

 بر اساس آخرين آمارها از کشفيات قاچاق انسان در مرزهاي گمرکي، کشفيات قاچاق انسان از ابتداي سال جاري تا کنون به  214نفر رسيده است. اين آمارها حاکي از اين است که گمرک بازرگان در اين نوع کشفيات در ميان گمرکات کشور بيشترين کشفيات را داشته است.


منبع: گمرک نيوز
1397/08/01
تعدیل تعرفه حمل و نقل میان سه کشور عضو موافقتنامه چابهار

 محمد راستاد در نشست شوراي هماهنگي موافقت نامه ترانزيتي سه جانبه ايران- هند و افغانستان (موافقت نامه چابهار) که از صبح امروز در تهران در حال برگزاري است،  با بيان اينکه اين نشست فرصتي مغتنم براي توسعه مناسبات و همکاري هاي بين المللي است گفت: موافقتنامه کريدور حمل و نقل بين المللي چابهار نقش مهمي در توسعه روابط سه کشور ايران، هند و افغانستان دارد.

وي با بيان اينکه کشورهاي مختلفي از راه اندازي اين کريدور و امضاي موافقتنامه چابهار بهره مند مي شوند، ادامه داد: کشورهاي حاضر در مناطق آسياي جنوبي و شبه قاره هند، آسياي ميانه، حوزه قفقاز، کشورهاي حوزه خليج فارس و درياي عمان، کشورهاي حوزه آفريقاي شرقي و روسيه با اين کريدور با يکديگر مرتبط شده و در کوتاهترين زمان مناسبات تجاري خود را به سرانجام مي رساند.

راستاد با بيان اينکه انتظار مي رود در سالهاي آينده شاهد رشد ترانزيت منطقه اي از کريدور چهار باشيم، تصريح کرد: ايران5800 کيلومتر ساحل حمل و نقل دريايي دارد که فرصت مهمي براي توسعه روابط با کشورهاي حوزه خزر و خليج فارس به شمار مي رود.

وي طرح هاي توسعه اي بنادر استراتژيک کشور را برشمرد و يادآور شد: بنادر شهيد رجايي، امام خميني، بوشهر، چابهار، انزلي و اميرآباد مهمترين اين بنادر به شمار مي روند که طرح هاي توسعه اي در آنها در ليست اقدام است.

مديرعامل سازمان بنادر و دريانوردي براي توسعه ترانزيت منطقه، بر استفاده از کريدورهاي ترانزيتي خصوصاً کريدور شمال- جنوب،  تسهيل دسترسي به مسيرهاي ترانزيتي از سوي کشورهاي حاضر در کريدور، رفع موانع زيربنايي و مشکلات نرم افزاري، تسهيل دسترسي به خدمات درب تا درب، توسعه مشارکت بخش خصوصي، توسعه همکاري هاي بين المللي، يکسان سازي قوانين و مقررات حمل و نقل دريايي کشورهاي حاضر در موافقت نامه و کريدورهاي منطقه اي و  تعديل نرخ تعرفه هاي گمرکي و حمل و نقل ميان کشورهاي حاضر در توافقنامه چابهار تاکيد کرد.

وي افزود: ايران تعهد خود به اجراي کامل مفاد موافقنامه چابهار را اعلام مي دارد و اميدوار است امضاي اين موافقنامه زمينه توسعه تجارت و ترانزيت را فراهم کند.


منبع: خبرگزاري مهر

1401خرداد
1401فروردین
1400اسفند
1400آذر
1400آبان
1400مهر
1400شهریور
1400مرداد
1400تیر
1400خرداد
1400اردیبهشت
1400فروردین
1399اسفند
1399بهمن
1399دی
1399آذر
1399آبان
1399مهر
1399شهریور
1399مرداد
1399تیر
1399خرداد
1399اردیبهشت
1399فروردین
1398اسفند
1398بهمن
1398دی
1398آذر
1398آبان
1398مهر
1398شهریور
1398مرداد
1398تیر
1398خرداد
1398اردیبهشت
1398فروردین
1397اسفند
1397بهمن
1397دی
1397آذر
1397آبان
1397مهر
1397شهریور
1397مرداد
1397تیر
1397خرداد
1397اردیبهشت
1397فروردین
1396اسفند
1396بهمن
1396آذر