آرشیو اخبار
.
1397/02/31
رشد ۱۹ درصدی ترانزیت كالا در سال ۹۶


  طي 12 ماهه سال 96، بيش از9 ميليون و 281 هزار تن كالا از 32 مرز فعال زميني و آبي كشور ترانزيت شده است كه نسبت به مدت مشابه در سال 95 بيش از 19 درصدرشد داشته است.

به گزارش پايگاه خبري وزارت راه و شهرسازي به نقل از روابط‌عمومي سازمان راهداري و حمل و نقل جاده‌اي، رضا نفيسي مديركل دفتر ترانزيت و حمل نقل بين المللي اين سازمان با اعلام اين خبر، افزود: از مجموع كالاهاي ترانزيت شده، بيش از 2 ميليون و 844 هزار  تن را مواد نفتي و حدود 6 ميليون و  437 هزار تن را مواد غيرنفتي تشكيل داده‌اند كه عمده‌ترين كالاهايي عبوري نظير مازوت، انواع پارچه، قطعات اتومبيل، برنج ، گازوئيل، لاستيك و پنبه بوده است .

اين مقام مسئول با اشاره به موقعيت مهم كشورمان در منطقه به لحاظ جغرافيايي و همچنين با توجه به شرايط و وضعيت مطلوب ايمني و محورهاي ترانزيتي و شرياني جاده اي و همچنين دسترسي به آبهاي آزاد دنيا با امنيت كامل افزود: در مدت زمان مذكور، از ميان مرزهاي كشور بندر شهيدرجايي با 3  ميليون و 248 هزار تن معادل 35 درصد فعال‌ترين مرز در زمينه ترانزيت ورود كالا به شمار مي‌رود. پس از آن مرزهاي پرويزخان با  15 درصد و بازرگان و باشماق با 10 درصد دررده‌هاي بعدي قرار دارند .

نفيسي بيشترين حجم ترددكاميون‌هاي حامل بار ترانزيتي را در سال گذشته از مبدأ عراق به مقصد امارات اعلام كرد كه عمدتاً به جهت ترانزيت فرآورده هاي نفتي بوده است .

وي با قدرداني از همت بخش خصوصي مرتبط با امر ترانزيت كالا در كشور، خاطرنشان كرد: از سرگيري ترانزيت فرآورده هاي سوختي از مسير جمهوري اسلامي ايران و تلاش و فعاليت تشكل هاي صنفي درحوزه حمل‌ونقل بين المللي دركنار اقدامات و رايزني هاي منطقه اي گسترده‌ دستگاههاي ذيربط از دلايل عمده افزايش ميزان ترانزيت از كشور بوده است .

نفيسي ابراز اميدواري كرد با گسترش روابط حمل و نقل جاده اي با كشورهاي منطقه آسيا و اروپا شاهد تداوم روند صعودي ترانزيت براي سال جاري باشيم .

1397/02/30
مصاحبه محمد جواد عطرچیان دبیر انجمن صنفی شرکتهای حمل و نقل بین المللی ایران با روزنامه عصر اقتصاد
1397/02/30
امضای تفاهم‌نامه حمل‌ونقل بین‌المللی جاده‌ای با یونان

تفاهم‌نامه همکاري‌هاي حمل‌ونقلي بين‌المللي جاده‌اي بين  ايران و يونان با حضور مسئولان وزارت زيرساخت و حمل و نقل يونان در محل سازمان راهداري و حمل‌ونقل جاده‌اي به امضاء رسيد.

به گزارش تين‌نيوز و به نقل از روابط سازمان راهداري و حمل‌ونقل جاده‌اي، رضا نفيسي مديرکل دفتر ترانزيت و حمل و نقل بين‌المللي اين سازمان که رياست اجلاس دوروزه کميسيون مشترک حمل و نقل جاده‌اي جمهوري اسلامي ايران و يونان را در تهران بر عهده داشت، اظهار داشت: اجلاس کميسيون مشترک همکاري‌هاي حمل و نقل جاده‌اي في‌مابين دو کشور جمهوري اسلامي ايران و جمهوري يونان به‌منظور توسعه هرچه بيشتر روابط حمل‌ونقل بين‌المللي جاده‌اي في‌مابين برگزار و درزمينه بررسي مسائل و مشکلات حمل و نقل کالا و مسافر بين دو کشور و ساير موارد مذاکره شد که طرفين به توافقاتي دست يافتند.

نفيسي بابيان اين‌که در اين تفاهم‌نامه بر تسهيل عمليات حمل و نقل براي رشد اقتصادي در دو کشور تأکيد شد، افزود: طرفين براي رفع هرگونه موانع در عمليات حمل و نقل دوجانبه تأکيد نموده و آمار مربوط به حجم تجارت دو طرف و حمل و نقل بين‌المللي جاده‌اي را مبادله و رضايت خود را نسبت به روند رو به رشد همکاري مابين دو کشور ابراز کردند.

وي با اشاره به بندهايي از موافقت‌نامه‌ در بخش حمل و نقل جاده‌اي کالا افزود: در اين زمينه طرف ايراني خواستار اجراي کامل بخش از ماده 4 از موافقت‌نامه حمل‌ونقل بين‌المللي جاده‌اي في‌مابين مورخ سال 1990 مبني بر اجازه کامل بدون هيچ محدوديت يا انحصاري در مورد امکان حمل و نقل کالا  از يا به کشور ثالثي شد كه هر ناوگان در هنگام برگشت، از قلمرو كشور خود عبور نمايد و مقرر گرديد تا قبل از برگزاري كارگروه بعدي، جزئيات مراتب بين طرفين مبادله و در كارگروه مشترك بعدي، رسيدگي قطعي شود.

وي خاطرنشان کرد: طرف ايراني برخي از مشکلات به وجود آمده براي رانندگان کاميون ايراني در قلمرو يونان ازجمله توقيف وسايل نقليه را مورداشاره قرارداد و مقرر گرديد متعاقب اعلام نظر تشكل بخش خصوصي طرف ايراني، نتايج اقدامات تاكنون طرف يوناني، منعكس و درخصوص رسيدگي به موارد باقيمانده از طريق مقامات ذيربط، قول مساعد داد.

مديرکل دفتر ترانزيت و حمل و نقل بين‌المللي درزمينه دستيابي بر توافق‌هايي در بخش حمل و نقل جاده‌اي مسافر، اظهار داشت: هر دو طرف علاقه خود را براي گسترش حمل و نقل بين‌المللي جاده‌‌اي مسافر بين دو کشور ابراز کرده و بر اجراي کامل ماده سوم جلسه اول کارگروه مشترک در آتن سال 2015 تأکيد کردند.

وي خاطرنشان کرد: طرف ايراني پيشنهاد گسترش حوزه همکاري در ساير بخش‌هاي مرتبط با حمل و نقل را مطرح کرد ازجمله سامانه‌هاي هوشمند (ITS)، برنامه‌هاي آموزشي ايمني جاده‌اي، راهداري و ساير بخش‌هاي حمل و نقل جاده‌اي و تبادل تجربيات و ارائه الگوهاي موفق بين‌المللي که مورد استقبال طرف يوناني قرار گرفت.

نفيسي بابيان اين‌که براي تسهيل حمل و نقل کالا بين دو طرف توافق شد که  براي به حداقل رساندن زمان صدور رواديد براي رانندگان و متصديان حمل‌ونقل، امكان لحاظ يك پيوند فرعي (Sub-Link) در تارنماي بخش خدمات كنسولي سفارتين دو كشور، اقدامات لازم به عمل آيد، افزود: با توجه به اهميت حمل‌ونقل چندمنظوره طرف ايراني اعلام کرد که همکاري چندجانبه براي پيگيري راه‌اندازي راهگذار حمل و نقل بين‌المللي خليج‌فارس – درياي سياه بين کشورهاي جمهوري اسلامي ايران، آذربايجان‌، ارمنستان، گرجستان، بلغارستان و يونان ضرورت دارد.

1397/02/29
بر اساس مقررات جدید ارزی؛ شرایط و میزان تامین ارز رانندگان بین المللی ابلاغ شد

بانک مرکزي در بخشنامه اي به شبکه بانکي شرايط تأمين، انتقال ‏‏‏وپرداخت ارز رانندگان حمل و نقل بين المللي و ترانزيت را ابلاغ کرد، بر ايناساس رانندگان بين المللي به نرخ روز اعلامي از سوي بانک مرکزي و با احتسابکارمزدهاي متعلقه ارز دريافت مي کنند.

به گزارش روابط عمومي بانک مرکزي، پيرو بخشنامه شماره 15244‏‏‏/97 مورخ25‏‏‏/1‏‏‏/1397 در خصوص تأمين ارز بابت مصارف ارزي خدماتي مورد نياز متقاضيان،موارد زير در رابطه با نحوه تأمين، انتقال ‏‏‏/ پرداخت ارز (به صورت اسکناس) بابترانندگان بخش حمل و نقل بين‌المللي و ترانزيت، موضوع بند (10) بخشنامه مذکور براياجرا ابلاغ مي شود:

1‏‏‏- تأمين و انتقال ‏‏‏/ پرداخت ارز بابت رانندگان کاميون‌هاي ايراني به منظورخروج از کشور به شرح جدول پيوست،‌ به نرخ روز اعلامي از سوي اين بانک و با احتسابکارمزدهاي متعلقه (موضوع نامه‌ شماره 23987‏‏/97 مورخ 1‏‏/2‏‏/1397) امکان‌پذير مي‌باشد.

2ـ مدارك‌ مورد نياز جهت ارائه به بانک به هنگام ارائه درخواست خريد ارز شاملگذرنامه، دفترچه خروج راننده، کارت ملي، کد رهگيري راهنامه برخط ( CMR ) صادره از سوي سازمانراهداري و حمل و نقل جاده‌اي، کارت هوشمند راننده مي‌باشد. ضمناً لازم است تصاويرمدارک مزبور به منظور نظارت بازرسان بانک در سوابق ذي‌ربط نگهداري شود.

3ـ در صورت عدم دريافت ارز توسط رانندگان مذکور قبل از انجام سفر، تأمين و انتقال‏‏‏/ پرداخت ارز با دريافت مدارک مربوطه (موضوع بند 2 فوق) و مشروط به انجام سفرمربوطه و در مقابل ارائه صفحه ممهورشده به مهر خروج و ورود از‏‏/به کشور مندرج درگذرنامه و يا دفترچه خروج راننده، بلامانع است.

4ـ چنانچه متقاضي جهت سفر قبلي ارز دريافت کرده باشد، تأمين و انتقال ‏‏‏/ پرداختارز بابت سفر جديد، منوط به حصول اطمينان از مسافرت راننده به خارج از کشور بابتارز دريافتي ( ممهورشدن صفحه مربوطه گذرنامه به مهر خروج و ورود از‏‏/به کشور و يادفترچه خروج راننده) مي‌باشد.

5 ـ در صورت امکان استفاده از ساير ابزارهاي پرداخت وجه (کارت، حواله و ...) انجاماين امر مجاز و موردتأکيد اين بانک مي‌باشد.

ضمناً هماهنگي لازم درخصوص تأمين اسکناس مربوطه با اداره عمليات ارزي بانک مرکزيانجام شده است و تمام شعب و واحدهاي ارزي ذي‌ربط، ملزم به نظارت و حسن اجراي اينبخشنامه هستند. 
 


 

1397/02/29
هرمزگان در جایگاه نخست ورود كالای ترانزیت كشور قرار گرفت

  مديرکل راهداري و حمل و نقل جاده‌اي هرمزگان گفت: هرمزگان از بين 32 مرز فعال کشور در جايگاه نخست ترانزيت کالا قرار گرفته است.

به گزارش پايگاه خبري وزارت راه و شهرسازي به نقل از روابط عمومي اداره كل راهداري و حمل و نقل جاده‌اي هرمزگان داريوش باقر جوان گفت: تلاش شبانه روزي فعالان حوزه حمل و نقل استان موجب شد تا هرمزگان از بين 32 مرز فعال کشور در جايگاه نخست ترانزيت کالا قرار گيرد .

مدير كل راهداري و حمل و نقل جاده‌اي هرمزگان افزود: در 12 ماهه  سال 1396 بندرشهيد رجايي  با کسب 36 درصد از مجموع ترانزيت کالاهاي ورودي، مهمترين و فعال ترين مرز ترانزيتي در کشور بود .

وي اضافه کرد : در اين مدت بالغ بر سه ميليون و دويست و چهل و هشت هزار تن  (3ميليون 248هزار تن) کالا از طريق بندرعباس به ديگر مرزهاي کشور ترانزيت شده است .

باقر جوان  بيشترين کالاهاي ترانزيتي از مرز بندرعباس را مواد سوختي ، انواع ترکيبات شيميايي ، کالاهاي ساختماني ، لوازم خانگي و انواع پنبه برشمرد .

مدير كل راهداري و حمل و نقل جاده اي استان  همچنين مرزهاي پرويزخان ، بازرگان و باشماق  را ديگر مرزهايي نام برد که در جايگاه هاي بعدي ترانزيت ورود کالا به کشور قرار دارند و 71 درصد از حجم کل ترانزيت کالا در کشور از طريق مرزهاي نام برده شده صورت مي گيرد و تنها 29 درصد متعلق به ساير مرزهاي کشور است .

داريوش باقر جوان به ميزان ترانزيت کالا در کشور اشاره کرد و گفت: آمار و اطلاعات جمع آوري شده حاکي از اين است در 12 ماهه 96 در مجموع ، 9282 ميليون تن کالاهاي نفتي و غير نفتي از مرزهاي جاده اي کشور ترانزيت شده است که نسبت به مدت مشابه در سال 95 ، 19 درصد افزايش داشته است   .

وي کريدور جنوب به شمال را يکي از مهمترين کريدورهاي بين المللي برشمرد که از مرز بندرعباس و استان هرمزگان گذر مي کند و قاره آسيا را به اروپا متصل و نيازهاي مواد اوليه کشورهاي آسياي شمالي و اروپا را فراهم مي کند .

ترکمنستان - قزاقستان - گرجستان - آذربايجان - ارمنستان - روسيه – ازبکستان و ترکيه مقاصد کالاهاي تزانريتي از کشورمان است .

1397/02/26
موضع اروپا درباره قراردادهای حمل‌ونقلی با ایران
يکي از اصلي‌ترين قراردادهاي بين ايران و اروپا؛ قرارداد شرکت هواپيمايي جمهوري اسلامي ايران با ايرباس است که پس از خروج آمريکا از برجام اين شرکت در قبال تحويل هواپيماهاي ايران سکوت کرده است.

در حالي که هنوز موضع شرکت هواپيمايي ايرباس پس از خروج آمريکا از برجام مشخص نيست؛ اتحاديه اروپا اعلام کرده است که قراردادهاي حمل‌ونقلي با ايران ادامه پيدا خواهد کرد.

به گزارش تين‌نيوز، پس از مذاکره ظريف با اروپا براي ادامه برجام بدون آمريکا،فدريکا موگريني مسئول سياست خارجي اتحاديه اروپا شب گذشته پس از مذاکرات بروکسل در نشست خبري شرکت کرد و اعلام کرد که «اروپا مصمم به حفظ برجام است.»

وي در ادامه سخنان خود عنوان کرد؛ وزراي خارجه آلمان، انگليس، فرانسه و جمهوري اسلامي ايران امروز در دو نشست جداگانه شرکت کرده و تعهدات خود بر اساس برجام را يادآوري کردند، تعهدي که به اتفاق آراء توسط شوراي امنيت سازمان ملل و تحت قطعنامه شماره 2331 تصويب شده است.

وي افزود که اين نشست در ادامه خروج آمريکا از برجام برگزار شد و همه شرکت‌کنندگان از بابت خروج ايالات‌متحده اظهار تأسف کرده و پذيرفتند که عادي‌سازي روابط اقتصادي با ايران و رفع تحريم‌ها بخشي ساختاري (جدايي‌ناپذير) از معاهده اتمي است.

در اين نشست يکي از مهم‌ترين مسائلي که مطرح شد بحث حفظ و ادامه اقدامات مشترک در زمينه حمل‌ونقل هوايي، جاده‌اي، دريايي و ريلي با ايران بود.

موگريني موارد مورد بررسي و اقدام مطرح شده دراين نشست را به اين شرح نام برد:

1- حفظ و تعميق روابط اقتصادي با ايران

2- ادامه صادرات نفت و گاز و توليدات پتروشيمي ايران

3- نقل و انتقال کارآمد بانکي با ايران

4- ادامه حمل,نقل هوايي، جاده اي، دريايي و ريلي با ايران

5- تمهيداتي براي ارائه اعتبار صادراتي و ساير خدمات مالي و بيمه اي به منظور تسهيل همکاري هاي مالي از جمله حمايت از سرمايه‌گذاري

6- قدم برداشتن در جهت توسعه دادن همکاري ها و يادداشتهاي تفاهم بين شرکت هاي ايراني و اروپايي

7- سرمايه گذاري بيشتر در ايران با حمايت از منافع عملگرهاي اروپايي

8- گسترش فضاي شفاف تجارت و کسب و کار در ايران

يکي از اصلي‌ترين قراردادهاي بين ايران و اروپا؛ قرارداد شرکت هواپيمايي جمهوري اسلامي ايران با ايرباس است که پس از خروج آمريکا از برجام اين شرکت در قبال تحويل هواپيماهاي ايران سکوت کرده است. در راستاي همين موضوع چندي پيش رويترز به نقل از منابع آگاه اروپايي اعلام کرد: ايرباس از دست دادن توافق تاريخي خود با ايران که آماده‌سازي آن ماه‌ها به طول انجاميد را پذيرفته است.

بايد منتظر بود و ديد که آيا ايرباس در مقابل فشارهاي آمريکا مبني بر لغو قرارداد با ايران چه واکنشي خواهد داشت و آيا در مهلت 90 تا 180 روزه آيا هواپيماهايي به ايران تحول خواهد داد.

1397/02/26
توسعه مناسبات حمل‌و‌نقل جاده‌ای بین جمهوری اسلامی ایران و تركمنستان


معاون وزير راه و شهرسازي با وزير حمل‌و‌نقل جاده‌اي تركمنستان و هيأت عاليرتبه همراه در راستاي توسعه مناسبات حمل و نقل جاده‌اي و ترانزيتي بين دو كشور ديدار و گفت‌وگو كردند.

به گزارش پايگاه خبري وزارت راه و شهرسازي به نقل از روابط‌عمومي سازمان راهداري و حمل و نقل جاده‌اي،  عبدالهاشم حسن‌نيا معاون وزير راه و شهرسازي و رئيس اين سازمان ضمن خوشامدگويي به هيأت تركمنستاني، اظهار داشت :موضوعات مربوط به توسعه حمل و نقل جاده‌اي و ترانزيتي بين دو كشور جمهوري اسلامي ايران و تركمنستان از اولويت‌هاي وزارت راه و شهرسازي و سازمان راهداري و حمل و نقل جاده‌اي است و ما به يقين خواستار توسعه اين مناسبات و رفع پاره‌اي از موانع ترانزيتي در اين زمينه هستيم .

وي با بيان اين كه در مذاكرات كارشناسي صورت گرفته بين دو طرف پيرامون رفع برخي از مشكلات ترانزيتي اجراي موافقت‌نامه دوجانبه حمل و نقل جاده‌اي كالا و مسافر تأكيد شده است، افزود: اتخاذ سياست‌هاي مربوط به اخذ عوارض تردد، موجب كاهش روند رو به رشد روابط‌ في‌مابين دو كشور گرديده است از اين رو طرف ايراني آمادگي دارد هر زمان طرف تركمنستاني اعلام نمايد عوارض تردد ميان دو كشور حذف گردد . 

معاون وزير راه و شهرسازي همچنين تصريح كرد :در زمينه توسعه همكاري در حوزه انتقال دانش و تجربيات ارزشمندي كه جمهوري اسلامي ايران در زمينه نگهداري راه، تأسيسات جانبي و سيستم‌هاي حمل و نقل هوشمند بدست آورده است، آمادگي هرگونه همكاري و مشاركت خود را اعلام مي‌دارد .

وي با اشاره به اين كه بخش خصوصي حمل و نقل جاده‌اي در گسترش ترانزيت از جايگاه ويژه‌اي برخوردار است، افزود :باتوجه به افزايش تردد ناوگان حمل و نقل جاده‌اي بين دو كشور، تشكل‌هاي حمل و نقل جاده‌اي بين‌المللي مي‌بايست به طور مستمر ديدار و گفتگو داشته باشند و چنانچه با موانع و مشكلاتي مواجه شوند مقامات ذي‌ربط دو دولت موارد را پيگيري و حل و فصل خواهند نمود . 

چمعه گلدي قارايوف وزير حمل و نقل جاده‌اي تركمنستان با بيان اين كه تركمنستان براي توسعه بخش حمل و نقل جاده‌اي و ايجاد كريدورهاي مناسب ترانزيتي اقدامات قابل توجهي را به انجام رسانده است، افزود :اجراي اين اقدامات و پروژه‌ها، موجب توسعه سيستم حمل و نقل جاده‌اي در منطقه و تسهيل تردد ناوگان جاده‌اي كالا و مسافر بين كشورهاي منطقه و گسترش همكاري‌هاي اقتصادي منطقه‌اي خواهد شد . 

وي با اشاره به موقعيت مناسب تركمنستان در به‌كارگيري از ظرفيت‌هاي ترانزيتي در منطقه، يادآور شد :هدف اصلي از توسعه ترانزيت، پيشرفت همكاري‌هاي في‌مابين كشورهاي منطقه و ارتقاي سطح زندگي ملت‌ها از نظر اقتصادي، فرهنگي و ساير زمينه‌ها است . 

وزير حمل و نقل جاده‌اي تركمنستان ابراز اميدواري كرد با برگزاري چنين نشست‌هايي سطح همكاري‌هاي حمل و نقلي اين دو كشور بيش از پيش افزايش يافته و رفع موانع و مشكلات موجود تسهيل و تسريع گردد . 

براساس اين گزارش رضا نفيسي مديركل دفتر ترانزيت و حمل و نقل بين‌المللي طي سخناني بر حذف كليه عوارض ميان دو كشور تأكيد كرد و افزود :طرف ايراني در اين زمينه از هم‌اكنون اعلام آمادگي نموده و اميدواريم به مرحله‌اي دست يابيم كه تردد كالا و مسافر به راحتي بين دو كشور انجام و توسعه نمايد .

وي همچنين به موضوع راه‌اندازي سرويس‌هاي منظم اتوبوس‌راني بين دو طرف اشاره كرد و افزود :در اين زمينه پيشنهاد مي‌گردد براي تسهيل در تردد مسافران سرويس‌هاي مسافري منظمي راه‌اندازي شود و طي نشست‌هايي با حضور شركت‌هاي حمل و نقل جاده‌اي مسافري دو كشور، قراردادهاي لازم تنظيم و مبادله شود . 

اين گزارش حاكي است مقرر شد موارد مطروحه از سوي مراجع ذي‌ربط طرف تركمنستاني مورد بررسي قرار گرفته و در نشست آتي كميته حمل و نقل جاده‌اي دو طرف تفاهم نامه مربوطه تنظيم و امضاء  شود . 

1397/02/26
برگزاری کمیسیون مشترک حمل ونقل جاده ای ایران- یونان

به گزارش روابط عمومي انجمن صنفي شرکتهاي حمل ونقل بين المللي ايران کميسيون مشترک حمل و نقل جاده اي ايران و يونان با حضور مديران ارشد وزارت حمل و نقل يونان، مديرکل دفتر ترانزيت و حمل ونقل بين المللي سازمان راهداري و حمل ونقل جاده اي ،سفيريونان در تهران ، نماينده وزارت امور خارجه و نمايندگان تشکل صنفي در تاريخ 24 و25 ارديبهشت ماه در تهران برگزار شد.

دراين نشست موضوعات حايز اهميت در حوزه حمل و نقل بين المللي و مسايل و مشکلات شرکتها و رانندگان ايراني در يونان مورد بحث و بررسي قرار گرفت. بنا به درخو است نماينده انجمن مسئولان يوناني عنوان کردند که جهت سهولت در دريافت ويزا توسط رانندگان ايراني به زودي در سايت ثبت درخواست ويزا، گزينه اي جهت جداسازي درخواست رانندگان ايراني ايجاد خواهد شد تا درخواست ويزاي رانندگان ايراني، سريعتر بررسي و صادر گردد.

دررابطه با بارگيري کاميونهاي ايراني از مبدا يونان به مقصد کشورهاي ثالث غير ازايران نيز مذاکراتي به عمل آمد.  با توجه به اينکه در موافقتنامه در خصوص بارگيري کاميونها تمهيداتي در نظر گرفته شده ، اماتاکنون اجرايي نشده است .در اين نشست مقرر گرديد مسئولان يوناني با انجمن حمل ونقل و صاحبان کالاي يونان مذاکراتي داشته باشند تا کاميونهاي ايراني بتوانند سريعترمراحل بارگيري کالا را در يونان طي کنند.

رسيدگيبه مشکلات قضايي رانندگاني که کاميونهايشان مصادره شده است از ديگر مسائلي بود که در اين جلسه مطرح شد . قرار براين شد که مسئولان يوناني در اين خصوص پيگيرهاي لازم را انجام داده و در صورت اثبات بي گناهي رانندگان اقدامات لازم را جهت رفع اين مشکل به عمل آورند.

درانتهاي جلسه مقرر گرديد که مذاکرات دوجانبه حمل ونقل جاده اي به صورت ساليانه درايران و يونان جهت بررسي مسائل و مشکلات حمل ونقل بين المللي برگزار گردد.

 شايان ذکر است که مهدي دهقان رييس بخش جاده اي به نمايندگي از انجمن ايران در اين جلسه حضور داشتند.

1397/02/25
مفهوم ترانزیت جامعه شناسی نشده است


يونس جاويد رئيس هيات مديره انجمن شرکت‌هاي حمل و نقل بين‌المللي با  حضور در برنامه روي خط خبر شبکه خبر عنوان کرد: در سال هاي گذشته از درآمد ترانزيتي به عنوان جايگزين مناسب براي درآمد هاي نفتي ياد مي شد ولي امروزه از حيث آماري کاهش داشته ايم.

جاويدگفت: مفهوم ترانزيت در کشور ما هنوز جامعه شناسي نشده است. ترانزيت تعريفي چندبعدي است و با ساير نهادهاي ارتباط مسقيم دارد و تاثير آن در جامعه آشکار و روشن است.

رئيس هيات مديره انجمن شرکت‌هاي حمل و نقل بين‌المللي گفت: ترانزيت به منزله حمل و نقل يعني يک کالا از کشور هاي بسيار دور از مرزهاي خشکي و آبي عبور کند. وقتي اين کالابه داخل قلمروي ما مي رسد با مشکلاتي روبرو است.

جاويدگفت: در ايران براي حمايت از کالاي داخلي، وقتي کالا براي ترانزيت وارد ايران مي شود، افزايش هزينه ها پيدا مي کند.

امين ترفع  مدير کريدورهاي حمل‌و‌نقل بين‌المللي وزارت راه و شهرسازي گفت: براي برونرفت از مشکلات ترانزيتي، مفهوم مديريت کريدور در وزارت راه و شهرسازي مطرح شد ووظيفه آن هماهنگي بين ذينفعان در داخل و خارج از کشور را برعهده گرفت.

ترفع گفت: ذينفعان متعددي در بخش هاي مختلف کريدور وجود دارند که به نحوي در ترانزيت کشور تاثير دارند.

مديرکريدورهاي حمل‌و‌نقل بين‌المللي وزارت راه و شهرسازي گفت: مديريت کريدور وظيفه هماهنگي ذينفعان را برعهده دارد تا بتوانيم ضامن تردد کالاهاي تزانزيتي از دروازهاي طلايي کشور باشيم.
ترفع گفت: هرقدر سهولت کريدورها در ساير کشورها تسهيل شود ما هم به همان اندازه پيش خواهيم رفت.

جهت مشاهده ويديوي گفتگوي خبري اينجا کليک کنيد.

1397/02/25
کشفیات قاچاق انسان توسط ماموران گمرک در سال 97 به 69 نفر رسید

ماموران گمرک ايران طي 54 روز و 20 عمليات  از محموله هاي حامل قاچاق انسان  69 نفر را کشف و دستگير کردند.

ماموران گمرک در هجدهمين عمليات مبارزه با قاچاق، از يک دستگاه تريلي ترکيه اي 3 نفر را کشف و دستگير کردند. به گزارش روابط عمومي گمرک ايران، ماموران گمرک در تازه ترين عمليات از يک دستگاه تريلي با بار کنجد ، دو نفر تبعه يکي از کشورهاي همسايه و يک نفر ايراني را کشف و دستگير کردند.

 بر همين اساس، در عمليات کشف قاچاق انسان، اين 3 نفر در يک دستگاه کاميون به مقصد ترکيه در ميان بار کنجد مخفي شده بودند که با دقت و هوشياري ماموران گمرک شناسايي شدند .

همچنين ماموران گمرک بازرگان طي دو عمليات مجزا از دو محموله جداگانه 10 نفر را کشف و دستگير کردند.

 بر اساس اين گزارش، ماموران گمرک در يک بار ترانزيت شمش روي از مبدا ترکمنستان به مقصد ترکيه 5 نفر را کشف کردند. اين افراد تبعه يکي از کشورهاي همسايه بودند.

در عين حال در عمليات ديگر، ماموران گمرک بازرگان با استفاده از دستگاه هاي کنترلي چون ايکس ري توانستند از يک کاميون ترانزيت پنبه 5 تبعه بنگلادشي را کشف کنند اين افراد مي خواستند از ترکمنستان به ترکيه بروند.

بنابراين تعداد کشفيات قاچاق انسان در گمرک در سال 97 به 69 نفر رسيده است.

 با الکترونيکي شدن گمرک و تجهيز اين سازمان به دستگاههاي کنترلي پيشرفته، کشفيات قاچاق انسان رشد قابل توجهي داشته است چنانچه کشفيات متعدد قاچاق از سوي گمرک ايران اين سازمان را در رده  يکي از موفق ترين کشورهاي عضو در سازمان جهاني گمرک قرار داده است. گمرک ايران توانست در سال گذشته مقام اول در کشفيات مواد مخدر و مقام دوم در کشفيات قاچاق کالا را در دنيا به نام خود ثبت کند.
1397/02/25
موانع صاحبان کالا در حوزه تجارت بین ایران و آذربایجان رفع می شود

همايش تجاري نقش راه آهن آستارا در تسهيل حمل و نقل بين المللي در کريدورهاي شمال-جنوب و شرق و غرب در آستارا برگزار شد.

به گزارش پايگاه اطلاع رساني سازمان بنادر ودريانوردي، همايش تجاري نقش راه آهن آستارا در تسهيل حمل و نقل بين المللي در کريدورهاي شمال-جنوب و شرق و غرب، با هدف توسعه روابط و حل چالش هاي طرفين برگزار شد.

در اين همايش مديران عامل شرکت هاي اقتصادي در جمهوري آذربايجان با تاکيد بر موقعيت ممتاز و استراتژيک شهرستان مرزي بندر آستارا بر لزوم رفع موانع صاحبان کالا در حوزه تجارت بين دو کشور تاکيد کردند .

فروردين‌ماه امسال همزمان با سفر رئيس جمهوري به کشور جمهوري آذربايجان خط آهن بين المللي آستارا-آستارا به‌صورت ويدئو کنفرانس رسماً به بهره برداري رسيد
1397/02/25
معاون رئیس کابینه وزرا و وزیر امور خارجه ترکمنستان اعلام کرد: افزایش روابط اقتصادی بین ۲ کشور در اولویت اهداف ترکمنستان خواهد بود

معاون رئيس کابينه وزراي ترکمنستان با تاکيد بر هماهنگ‌سازي و يکسان‌سازي تعرفه‌هاي حمل و نقلي در خاک 2 کشور بيان کرد: درحال حاضر چهار نقطه مرزي بين 2 کشور ايران و ترکمنستان وجود داشته و خوشبختانه داراي زيرساخت‌هاي جاده‌اي خوبي در بخش‌هاي مرزي هستيم که قطعا تحقق مذاکرات و اهداف موجود در اين بخش را ممکن مي‌سازد.

به گزارش خبرنگار پايگاه خبري وزارت راه و شهرسازي رشيد مردوف معاون رئيس کابينه وزرا و وزير امور خارجه ترکمنستان در بخش نهايي نشست کميسيون مشترک همکاري‌هاي اقتصادي ايران و ترکمنستان با حضور عباس آخوندي وزير راه و شهرسازي ضمن قدرداني از مهمان‌نوازي صميمانه دکتر آخوندي در مدت اقامت و برگزاري جلسات در ايران بيان کرد: طي 2 روزي که همراه با هيئت ترکمني در ايران حضور داشتيم همکاري بسيار خوبي را از سوي تمامي ارگان‌هاي مرتبط و دولتي جهت بررسي موارد شاهد بوديم، همچنين براي من افتخار بسيار بزرگي بود که روز گذشته با رئيس‌جمهور محترم ايران و رئيس مجلس شوراي اسلامي و همچنين مشاور امور بين‌الملل رهبر جمهوري اسلامي ايران ديدار داشته و مذاکراتي درباره ارتقاي سطح همکاري‌هاي في ما بين انجام دادم.

وي افزود: همچنين با آقاي آخوندي رئيس کميسيون مشترک روابط اقتصادي ايران - ترکمنستان و آقاي واعظي رئيس نهاد رياست جمهوري گفت‌وگوهاي بسيار خوب و سازنده‌اي را در اين راستا داشتيم.

مردوف در اشاره به مذاکرات انجام شده با وزير نفت درباره مسائل گازي، نفت و انرژي بيان کرد: از نتيجه اين سفر رضايت نسبي تا به امروز داريم. آقاي آخوندي درباره روابط اقتصادي ايران و ترکمنستان توضيحاتي دادند که بررسي اين همکاري‌هاي مشترک بين دو کشور بسيار ارزشمند است.

معاون رئيس کابينه وزرا و وزير امور خارجه ترکمنستان با تاکيد بر اينکه اجازه کاهش توقف روند رو به رشد همکاري‌هاي بين دو کشور را نداده‌ايم ادامه داد: تمام شرايط را فراهم مي‌کنيم تا دو ماه آينده دور بعدي اين جلسات در عشق آباد برگزار شود.

وزير امور خارجه ترکمنستان با بيان اينکه افزايش روابط اقتصادي بين 2 کشور در اولويت ما قرار دارد گفت: طبق آمارهاي رسمي حجم روابط اقتصادي بين 2 کشور بيش از يک ميليارد دلار بوده است که با توجه به ظرفيت‌هاي موجود قطعا اين رقم از حجم روابط اقتصادي بسيار کم و محدود است که بايد مورد توجه قرار گيرد.

وي ادامه داد: مذاکرات متعددي در بخش‌هاي کشاورزي، تجاري، برق، گاز ، حمل و نقل، عمراني انجام شده است که اميدواريم در دور بعدي مذاکرات در عشق آباد اين موضوعات و توافقات بين دو کشور نهايي شده باشد.

معاون رئيس کابينه وزراي ترکمنستان در تشريح جزيئات مذاکرات انجام شده با وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: طبق توافقاتي که انجام شده ليستي از اقلام مورد نياز کشورها تهيه شده که هر يک از کشورها مسئوليت تامين اين اقلام را براي طرف مقابل خود برعهده بگيرد.

مردف با بيان اينکه  طبق اعلام وزير تجارت ترکمنستان بايد تجارت‌هاي مرزي بين دو کشور را افزايش دهيم گفت: در اين باره با وزير صنعت ايران مذاکرات قابل توجهي داشتيم و با توجه به تجربه خوب ما در ايجاد بازارچه مرزي در مرز باج‌گيران اميدوارم که همکاري‌هاي ديگري در اين زمينه با يکديگر داشته باشيم.

وي همچنين ضمن ارائه پيشنهاد ايجاد منطقه آزاد تجاري بين 2 کشور بيان کرد: اميد داريم تا تمامي پيشنهادات در اين حوزه به طور سيستماتيک بررسي و پيش‌نويس‌هاي آن تا برگزاري جلسات آتي آماده شود.

معاون رئيس کابينه وزراي ترکمنستان با بيان اينکه در بخش حمل و نقل مذاکرات مفصلي براي افزايش همکاري‌هاي بين 2 کشور داشتيم گفت: در هيات ما وزير راه آهن، وزير حمل و نقل جاده‌اي حضور دارند و توانستيم با مديران بخش حمل و نقل در ايران براي توسعه همکاري‌ها مذاکراتي داشته باشيم.

وي تاکيد کرد: بنده هم با نظر آقاي آخوندي موافقم و بايد از ديگر کشورهاي منطقه از جمله ازبکستان و قزاقستان دعوت شود تا در جلساتي به اين نتيجه برسيم که تعرفه و قوانين واحد تعريف و تصويب کنيم تا راهي بهينه از آسياي ميانه به سمت خليج فارس ايجاد شود.

مردوف با اشاره به پيشنهاد آخوندي درباره اينکه نيمه دوم سال جاري جلسه‌اي با حضور وزراي ايران، عمان، ازبکستان و قزاقستان برگزار شود، گفت: بنده با پيشنهاد راه و شهرسازي ايران موافق هستم تا اين جلسه چهارجانبه برگزار شود تا تمام مسائل مربوط به ايجاد تعرفه يکسان برگزار شود همچنين درباره فعال‌سازي راه‌آهن قزاقستان، ترکمنستان، ايران صحبت‌هايي انجام شد و هر دو طرف به راه‌حلي مشترک رسيدند.

معاون رئيس کابينه وزراي ترکمنستان با تاکيد بر هماهنگ‌سازي و يکسان‌سازي تعرفه‌هاي حمل و نقلي در خاک کشورها اظهار داشت: درحال حاضر چهار نقطه مرزي بين 2 کشور ايران و ترکمنستان وجود داشته و خوشبختانه داراي زيرساخت‌هاي جاده‌اي خوبي در بخش‌هاي مرزي هستيم  که قطعا تحقق مذاکرات و اهداف موجود در اين بخش را ممکن مي‌سازد.

وي افزود: چندين سال است که تامين برق در مناطق شمالي ايران را برعهده داريم و در اينباره هم روز گذشته مذاکراتي انجام شد.

وي با تاکيد بر توافقات درباره استفاده از منابع آبي بين دو کشور گفت: ايران و ترکمنستان در شرايط اقليمي بسيار خشکي قرار گرفتند و رودخانه‌هاي مشترک بين دو کشور مبدأ حيات هر دو کشور هستند امروز با تغيير شرايط جوي و تغييرات مصرف آب در کشاورزي و کارخانجات منابع آبي از اهميت بسيار ويژه‌اي برخوردار هستند.

وي با تاکيد بر اينکه استفاده بهينه از منابع آبي به دو عامل مسائل طبيعي و غيرطبيعي وابسته است، گفت: بايد به صورت دو جانبه مسائل مشترک در حوزه آبي را حل کنيم.

وي با بيان اينکه پيش‌نويس بين دولتي درباره استفاده از منابع آبي به دولت ايران ارائه کرديم گفت: به طور رسمي پيشنهاد داديم که کميسيون مشترک براي مسائل آبي ايجاد شود همچنين پيشنهاد داديم که کارگروه بين دو کشور براي تصميم‌گيري درباره منابع آبي رودخانه‌هاي مشترک ايجاد شود و معتقديم فقط براساس نتايج اين کارگروه‌هاي مشترک مي‌توانيم درباره حفظ منابع آبي و همچنين منابع گازي به توافق برسيم.

وي با تاکيد بر اينکه در حوزه گاز مساله بدهي شرکت ايران را پيش رو داريم، گفت: درباره موضوع بدهي شرکت ايران براي استفاده از گاز صحبت‌هايي انجام شد و در مورد مسائل گازي براي رسيدن به يک راهبرد بين دو کشور صحبت کرده‌ايم و معتقدم بايد اين شراکت را در درازمدت افزايش دهيم.

مردوف با تاکيد بر اينکه بايد از امکانات و ظرفيت‌هاي موجود در حوزه آسياي ميانه استفاده کنيم گفت: همواره اختلافاتي بين شرکت‌هاي ايراني و ترکمنستان وجود دارد که اين اختلافات بين دو شرکت اما تحت نظارت دو دولت هستند و بررسي اين مسائل را ادامه خواهيم داد هدف ما افزايش روابط اقتصادي بين دو کشور است./

1397/02/25
لزوم توسعه همکاری‌های لجستیکی میان ایران و بلغارستان

وزير راه و شهرسازي در ديدار با وزير اقتصاد بلغارستان به اهميت توسعه کريدور خليج فارس-درياي سياه اشاره کرد و گفت: ايران مي‌تواند امکانات لجستيکي مورد نياز بلغارستان را در اختيار اين کشور قرار دهد.

به گزارش خبرنگار پايگاه خبري وزارت راه و شهرسازي، در ديدار با وزير اقتصاد جمهوري بلغارستان و هيئت همراه ضمن خوشامدگويي به اين هيئت و تبيرک موفقيت‌هاي اقتصادي بلغارستان گفت: با توجه به روحيه مثبتي که در نخست وزير بلغارستان سراغ داريم، طبيعي است که اين کشور در مسير رشد و توسعه اقتصادي گام بردارد.

آخوندي سپس به توافق‌نامه‌ها براي همکاري اقتصادي ايران و بلغارستان اشاره کرد و افزود: خوشبختانه تجربه موفقي در امضاي توافق‌نامه براي احداث کريدور خليج فارس به درياي سياه داشتيم و بلغارستان در اين مسير بسيار به ما کمک کرد. اين کريدور مسيري بسيار کليدي براي ارتباط شرق و غرب و شمال و جنوب است و تمايل داريم که آن را به صورت جدي فعال کنيم.

وي ادامه داد: ما توافق نامه ديگري با هند و روسيه تحت عنوان کريدور شمال-جنوب داريم. فکر مي‌کنيم اين دو کريدور مي‌توانند مکمل يکديگر باشند.

آخوندي با اشاره به اجلاس شوراي هماهنگي وزراي حمل‌ونقل کريدور شمال-جنوب در مهرماه سال جاري گفت: از بلغارستان هم دعوت مي‌کنيم در اين اجلاس حضور داشته باشد. اين اتفاق بسيار کمک مي‌کند که بتوانيم کريدور را بيش از گذشته فعال کرده و از ظرفيت‌هاي خليج فارس و درياي سياه استفاده کنيم.

به گفته وي توسعه سرمايه گذاري در شرکت هاي حمل و نقلي از ديگر مواردي است که مي‌تواند مورد بحث و گفت و گو قرار گيرد. چراکه اين شرکت‌ها هستند که بايد از زيرساخت‌هاي ايجاد شده استفاده کنند.

امکان بهره‌برداري بلغارستان از امکانات لجستيک ايران

وزير راه و شهرسازي در ادامه به موضوع توسعه فعاليت‌هاي لجستيک اشاره کرد و گفت: علاقه مند هستيم که در بنادر امکانات لجستيک را در اختيار شرکت‌هاي حمل و نقلي قرار دهيم.

وي افزود: اگر بلغارستان تمايل به استفاده از امکانات لجستيک جنوب ايران داشته باشد، ميتوانيم امکاناتي از قبيل انبار، تجهيزات بسته بندي، تاسيسات توليد محصول نهايي و ايجاد ارزش افزوده را در اختيار اين کشور قرار دهيم تا در مشارکت با ايران يا هر کشور ديگر اقدامات لازم براي توسعه حمل و نقل اتخاذ شود.

آخوندي سپس به برخي چالش‌هاي پيش روي توسعه حمل و نقل ميان دو کشور اشاره کرد و گفت: برخي از فعالان حمل و نقل ايران اخيرا از بازرسي مجدد محموله‌ها و تعرفه‌هاي اين اقدام گلايه دارند. گزارش شده که هنگام بازرسي کانتينر‌ها هزينه‌اي بين 220 تا 600 يورو دريافت شده و در ازاي آن حتي رسيد اعطا نمي‌شود.

وي ادامه داد: اين اقدام بر خلاف کنوانسيون‌هايي نظير TIR و CMR است که هم ايران و هم بلغارستان عضو آن هستند. هم شما و هم ما علاقه منديم که هزينه حمل و نقل را کاهش دهيم تا از کريدور استفاده بيشتري شود.

پيشنهاد پرواز تهران-صوفيا

وزير راه و شهرسازي در ادامه اين ديدار از تمايل ايران براي برقراري پرواز مستقيم ميان تهران و صوفيا خبر داد و گفت:  اخيرا پروازي ميان ايران و صربستان برقرار شد که به شدت مورد استقبال قرار گرفت. مطمئنم استقبال از پرواز صوفيا بيشتر خواهد بود.

آخوندي به آمادگي ايران براي اعطاي امتياز به شرکت‌هاي هواپيمايي بلغارستان اشاره کرد و گفت: پروازها مي‌تواند در هر دو حوزه حمل بار و مسافر فعال شوند.  

وي ادامه داد: چون ايران و بلغارستان در دو انتهاي کريدور خليج فارس به درياي سياه قرار گرفته‌اند، بايد در زمينه لجستيک در بنادر و فرودگاه ها بيش از پيش همکاري داشته باشيم.  ايران در حال احداث يک شهر فرودگاهي در فرودگاه بين‌المللي امام خميني (ره) است که با در اختيار داشتن 4 هزار هکتار مناطق آزاد و ويژه اقتصادي بنا است به قطب لجستيک براي شرکت‌هاي بين‌المللي تبديل شود.

آخوندي به سفر آتي خود به بلغارستان اشاره کرد و گفت: در حوزه گسترش خطوط هوايي مي‌توان در دو مرحله اقدام کرد. در مرحله اول مي‌توان برقراري 4 پرواز مسافري و گردشگري در هفته را برنامه ريزي کرد که همزمان با سفر من به بلغارستان براي کميسيون مشترک بعدي مشارکت‌هاي اقتصادي در سپتامبر 2018 افتتاح شوند.

وي ادامه داد: گسترش خطوط بار هوايي نيز هم در اين سفر و هم در اجلاس مهرماه مورد بحث و مذاکره قرار خواهد گرفت.

آخوندي پيشنهاد کرد کميسيون مشترک اقتصادي دو کشور همزمان با سفر او به بلغارستان برگزار شود و افزود: مذاکراتي درباره ياداشت تفاهم تجاري بلغارستان و ايران، تاسيس کميته انرژي مشترک، توافق نامه پرورش و اصلاح نژاد دام، موافقت نامه گمرکي و موافقت نامه حمل و نقل دريايي صورت گرفته که لازم است در سفر آتي بلغارستان نهايي شوند.

لزوم مذاکره با اروپا

وزير راه و شهرسازي به خروج غير قانوني آمريکا از برجام و حمايت اروپا از اين توافق‌نامه بين‌المللي نيز اشاره کرد و گفت: اکنون که بلغارستان رياست دوره‌اي اتحاديه اروپا را بر عهده دارد، فرصت مناسبي است که ايران و اروپا وارد مذاکرات مستقيم شده و به توافقات شفاف دست يابند. ايران مايل است در زمينه توافق‌نامه‌هاي تجاري و اقتصادي، بيمه، بيمه دريايي، حمل و نقل و بانکداري با اروپا مذاکره کند.

آخوندي ادامه داد: براي مثال در سال 1996 اروپا قانوني را درباره کوبا تصويب کرد و اخيرا وزير اقتصاد فرانسه پيشنهاد داشت اين قانون مورد تجديد نظر قرار گرفته و در شرايط جديد براي حفظ برجام مورد استفاده قرار گيرد. بنابراين من فکر مي کنم که بايد به تفاهم‌نامه‌هايي شفاف با اتحاديه اروپا دست يابيم و از اين دست راهکارها استفاده کنيم.

وي افزود: با توجه به اينکه شما رييس دوره‌اي کميسيون وزراي اقتصادي اتحاديه اروپا براي 6 ماه هستيد، علاقه منديم در اين زمينه با شما همکاري و از اين فرصت استفاده کنيم.

تمايل بلغارستان براي توسعه لجستيکي

در اين ديدار اميل کارانيکولوف، وزير اقتصاد جمهوري بلغارستان با اشاره به ظرفيت بالاي تجاري و اقتصادي بين دو کشور گفت: حضور ما در ايران اتفاقي نيست. ما به اين خاطر اينجاييم که ايران شريک استراتژيک بلغارستان محسوب مي‌شود و از هرگونه همکاري دريغ نمي‌کنيم.

کارانيکولوف به مشکلات پيش آمده بر سر ترانزيت کالا در بلغارستان نيز اشاره کرد و گفت: چند ماهي است که از اين مشکل باخبر شدم. بلافاصله با همکارانم در حوزه حمل و نقل تماس گرفتم و چند جلسه کاري مشترک برگزار کرديم.

وي ادامه داد: پليس بلغارستان معتقد است که بايد از محموله‌ها بازرسي کامل انجام شود. اما من و وزير حمل و نقل اعتقاد داريم که اين کار ضرورت ندارد و ارزيابي ريسک کفايت مي‌کند. به زودي با همکاري پليس در اين مورد به يک تصميم مشترک دست خواهيم يافت.  

وي همچنين قول مساعدت براي رفع مشکلات ترانزيت داد و گفت: وظيفه من حل مشکلات فعالان اقتصادي است.

وزير اقتصاد بلغارستان از پيشنهاد برقراري پرواز مستقيم بين ايران و بلغارستان استقبال کرد و گفت: به غير از برقراري پرواز مسافري مي‌توانيم موضوع بار هوايي و ايجاد مراکز لجستيک را در دستور کار قرار دهيم.

کارانيکولوف به ظرفيت منطقه بلغارستان مرکزي براي توسعه لجستيک اشاره کرد و گفت: فرودگاه‌هاي خوبي در اين منطقه وجود دارد که تمام زيربناهاي حمل‌ونقل در آن‌ها توسعه يافته است. اين منطقه بسيار استراتژيک است و غير از اروپاي غربي به ترکيه، روماني و يونان نيز دسترسي دارد. در سفر خود به بلغارستان مي‌توانيد از اين ناحيه بازديد کنيد.

حمايت اروپا از برجام

وزير اقتصاد بلغارستان درباره همکاري‌هاي اقتصادي ميان ايران و اروپا پس از خروج آمريکا از برجام نيز گفت: به شما اطمينان مي‌دهم اروپا از ايران حمايت مي‌کند. در هيات همراه من نمايندگان بانک دولتي بلغارستان نيز حضور دارند که با بانک مرکزي ايران جلسه خواهند داشت.

کارانيکولوف افزود: ايران شريک استراتژيک بلغارستان است.

همچنين در اين ديدار کريستو پولنداکف، سفير جمهوري بلغارستان در تهران از حمايت اتحاديه اروپا از برجام خبر داد و گفت: بلغارستان سهم خود را در ايجاد ثبات ميان مناسبات ايران و اتحاديه اروپا انجام خواهد داد.

1397/02/25
آخوندی در نشست همکاری‌های اقتصادی با ترکمنستان بیان کرد:ضرورت کاهش موانع و ارزان کردن هزینه‌های تعرفه ترانزیت بین ۲ کشور

وزير راه و شهرسازي با اشاره به انجام مذاکرات و گفتگوهاي متعدد و سازنده بين مسئولان 2 کشور در حوزه‌هاي تجارت و صنعت و همچنين کشاورزي و حمل و نقل ريلي گفت: علاقمند هستيم در حوزه ريل با کمک ترکمنستان و مشارکت چين، قزاقستان و ازبکستان کريدور آسياي ميانه به جنوب ايران را بيش از پيش فعال کنيم.

به گزارش خبرنگار پايگاه خبري وزارت راه و شهرسازي عباس آخوندي وزير راه و شهرسازي در بخش نهايي نشست مشترک همکاري‌هاي اقتصادي جمهوري اسلامي ايران و ترکمنستان با اشاره به سخنان رئيس جمهور ترکمنستان براي ضرورت بکارگيري اراده سياسي قوي 2 کشور جهت ارتقاي توسعه روابط و رفع موانع قبلي بيان کرد: رئيس‌جمهور ايران نيز باهدف ارتقاي روابط بين 2 کشور بر لزوم وجود اين اراده تأکيد کرده است.

وزير راه وشهرسازي در ادامه برگزاري نشست‌هاي 2 روزه بين مديران و مسئولان ايراني و ترکمني را نشان از عزم 2 کشور براي عملياتي کردن همين اراده سياسي ذکر شده از سوي 2 رئيس جمهور قلمداد کرد و گفت: طي اين 2 روز، حوزه‌هاي گوناگوني مورد بحث و بررسي قرار گرفت، در اين راستا در حوزه بانکي مذاکرات خوبي داشته و موفق به برگزاري جلسات مفيدي بين بانک توسعه صادرات ترکمنستان و بانک مرکزي ايران شديم.

آخوندي با بيان اينکه در حوزه گاز نيز جلسات خوبي را در سطح وزرا و مديران 2 کشور برگزار کرديم گفت: در اين راستا در خصوص مسئله سوآپ گاز به توافقات مطلوبي با طرف ترکمنستان دست يافتيم.

اين مقام مسئول با اشاره به انجام مذاکرات و گفتگوهاي متعدد و سازنده بين مسئولان 2 کشور در حوزه‌هاي تجارت و صنعت و همچنين کشاورزي و حمل و نقل ريلي گفت: علاقمند هستيم در حوزه ريل با کمک ترکمنستان و مشارکت چين، قزاقستان و ازبکستان کريدور آسياي ميانه به جنوب ايران را بيش از پيش فعال کنيم.

وي با تأکيد براينکه کريدور مذکور مي‌تواند متمم کريدور شمال به جنوب  نيز باشد گفت: گفتني است تفاهم‌نامه اين پروژه درحال حاضر بين هند، ايران و روسيه امضا شده است.

آخوندي در ادامه سخنان خود با اشاره به برگزاري جلسات مثبت در حوزه حمل و نقل جاده‌اي نيز بيان کرد: در اين حوزه مذاکرات خوبي را در جهت رفع موانع و کاهش هزينه‌هاي ترانزيت انجام داديم که همچنان نياز به بررسي‌هاي بيشتر دارد.

وزير راه و شهرسازي رويکرد کلي خود را کاهش موانع و ارزان کردن هزينه‌هاي تعرفه ترانزيت بين 2 کشور اعلام کرد و افزود: در جلسات انجام شده همچنين مذاکرات خوبي در بخش همکاري‌هاي صنعتي داشته و همچنين جلسه‌اي را جهت مشارکت شرکت‌هاي ايراني در اجراي آزادراه‌ها و بزرگراه‌ها در ترکمنستان با حضور شرکت‌هاي ايراني برگزارکرديم.

آخوندي در خصوص گفتگوهاي انجام گرفته در بخش برق نيز اعلام کرد: در اين راستا مذاکراتي را براي ادامه همکاري بين 2 کشور و رفع مسائل تجاري، شبکه برق بين 2 کشور و همچنين اجراي خط سوم نيز به انجام رسانديم.

وزير راه و شهرسازي با بيان اينکه بين 2 کشور اراده لازم جهت همکاري و شناسايي موارد وجود دارد گفت: اميد داريم تا 2 ماه ديگر جلسه‌اي در عشق‌آباد برگزار و موارد توافق شده پيگيري شود./

1397/02/23
تصویب انجام تشریفات گمركی محمولات ریلی از مرز رازی و کلیات طرح جامع پایانه مرزی ریلی شمتیغ

بيست‌وسومين نشست شوراي سازماندهي مبادي ورودي و خروجي مجاز زميني كشور با حضور و مشاركت اعضا برگزار و پيرامون دستور کار، طرح ساماندهي پايانه مرزي بازرگان، انجام تشريفات گمركي محمولات وارداتي- عبوري ريلي از مرز رازي و کليات طرح جامع پايانه مرزي ريلي شمتيغ به تصويب رسيد.

به گزارش خبرنگار پايگاه خبري وزارت راه و شهرسازي طبق اعلام دبيرخانه شوراي سازماندهي مبادي زميني كشور روز يك‌شنبه 22 ارديبهشت‌ماه 1397، بيست‌وسومين نشست شوراي سازماندهي مبادي ورودي و خروجي مجاز زميني كشور با حضور و مشاركت اعضا برگزار گرديد و پس از بحث و بررسي پيرامون دستوركار، جمع‌بندي‌هاي زير حاصل شد:

  1. طرح ساماندهي پايانه مرزي بازرگان توسط گمرك (مشاور) ارايه و مورد تصويب اعضا قرار گرفت.
  2. انجام تشريفات گمركي محمولات وارداتي/عبوري ريلي از مرز رازي در گمركات داخلي (سهلان، تبريز، جلفا) با انجام اظهار اجمالي در رازي مطرح و تصويب شد.
  3. طرح جامع پايانه مرزي ريلي شمتيغ مطرح و با توجه به ضرورت راه‌اندازي مسير ريلي به افغانستان با رويكرد اتصال به شبكه‌هاي منطقه‌اي و بين‌المللي، كليات طرح تصويب گرديد.
  4. طرح جامع پايانه مرزي مشترك ريلي و جاده‌اي آستارا مطرح و مقرر شد با توجه به عدم آمادگي طرف آذري براي انتقال پايانه مرزي جاده‌اي به ميله مرزي 142، طرح توسعه پايانه جاده‌اي در محل موجود مجدداً در كارويژه شوراي سازماندهي مطرح و جمع‌بندي شود.
1397/02/23
۱۲ کیلو گرم تریاک توسط ماموران گمرک از باطری خودرو کشف شد

به گزار‌ش روابط عمومي گمرک ايران، ماموران گمرک سرخس به فاصله دو روز پس از بهره برداري از پيشرفته ترين ايکس ري کاميوني در اين گمرک با کمک ايکس ري کاميوني و سگ مواد ياب از داخل باطري يک دستگاه کاميون 12 کيلو گرم مواد مخدر از نوع ترياک کشف کردند.
 مواد مخدر به طرز ماهرانه اي داخل باطري کاميون جاسازي شده بود که با هوشياري ماموران گمرک و با همکاري نيروهاي مرزراني کشف و ضبط شد.
گمرک سرخس در هفته گذشته با حضور رئيس کل گمرک ايران به ايکس ري کاميوني مجهز شد و ماموران گمرک به کمک همين دستگاه موفق به کشف کشف اين ميزان مواد مخدر شده اند .
براساس اين گزارش، گمرک سرخس در شمال شرقي استان خراسان رضوي و کشور قرار دارد که هم مرز با کشور ترکمنستان است.
گمرک ايران در مبارزه با قاچاق مواد مخدر و کالا طي سالهاي اخير مورد توجه سازمان هاي بين المللي بوده و بر اساس گزارش دفتر اطلاعات منطقه اي سازمان جهاني گمرک ايران در سال گذشته توانست در کشف انواع مواد مخدر رتبه نخست و در کشف کالاي قاچاق رتبه دوم را کسب کند.
1397/02/23
نقل‌ و‌ انتقال ارز شرکت‌های حمل‌و‌نقل در مسیر‌های بین‌المللی با مشکل مواجه شد

نايب رئيس هيات‌مديره انجمن صنفي شرکت‌هاي حمل‌‌‌و‌نقل بين‌المللي گفت: در ترانزيت خارجي و مسيرهاي بين‌المللي وقتي درباره کرايه حمل بار توافق حاصل مي‌شود ‌کرايه بايد به حساب آنها واريز شود، اما مکانيزم نقل و انتقال ارز از سوي بانک مرکزي تعريف نشده است .

افسانه فخري در گفت‌‌وگوبا خبرنگار اقتصادي خبرگزاري فارس اظهار داشت: اتخاذ تخفيف‌هاي ويژه براي حمل بار و کالاهاي ترانزيتي يکي از دلايل تمايل شرکت‌ها و توليد‌کنندگان براي استفاده از سيستم ريلي است .

وي افزود: در سال‌هاي اخير توسعه زير ساخت‌هاي ريلي و افزايش ارتباطات راه‌آهن با مراکز اقتصادي وتوليدي موجب شد تا دسترسي به اين مراکز و گرايش به حمل و نقل ريلي افزايش يابد .

فخري اظهار داشت: افزايش تناژ راه‌آهن حاصل ‌سياست‌گذاري‌هاي درست در راه‌آهن بود و قطعاً چندان ‌به وضعيت فروش و مارکت ‌ارتباطي ندارد .

وي اضافه کرد: اين که حمل بار از سيستم‌هاي ديگر حمل و نقل به سمت راه‌آهن سوق يافته، به دليل مزايايي است که اين حمل و نقل براي شرکت‌ها داشته است‌ .

اين کارشناس حمل و نقل با تأکيد بر اينکه بايد اين سياست‌گذاري‌ها ادامه يابد،   افزود : در حال حاضر مشکلات نقل وانتقال ارز يکي از جدي‌ترين مشکلاتي است که شرکت‌ها‌ براي استفاده از حمل و نقل ريلي با آن مواجه هستند .

فخري اضافه کرد: شرکت‌هاي حمل و نقل وقتي در ترانزيت خارجي و مسيرهاي خارج از ايران با شرکت‌هاي خارجي به توافق در کرايه حمل بار مي‌رسند، ‌کرايه بايد به حساب شرکت‌هاي مذکور واريز شوداما در حال حاضر مکانيزمي براي اين نقل و انتقالات از سوي بانک مرکزي تعريف نشده است .

وي اظهار داشت: هرچه اين مشکل طولاني‌تر شود، ابهامات موجود در اين رابطه نيز افزايش يافته و حتي اين امرمي تواند موجب توقف تردد کالا شود .

نايب رئيس هيات مديره انجمن صنفي شرکت‌هاي حمل و نقل بين‌المللي ايران تاکيد کرد: با توجه اظهاراتمديران راه‌آهن مبني بر هدف‌گذاري حمل 3 ميليون تن بار ترانزيتي و حمل 7.5 ميليون تن بار بين‌المللي در سال 97 ، ادامه اين مشکل مي‌تواند در دستيابي راه‌آهن به اين هدف اختلال ايجاد کند .

اين کارشناس حمل و نقل حل مشکل نقل و انتقال ارز را ضروري دانست و گفت‌: اين معضل جديد ارز مي‌تواند تهديدي براي راه‌آهن به شمار برود و بايد مکانيزمي براي حمل و نقل کالاهاي ريلي به مسير‌هاي خارجي تعريف شود .

وي همچنين به مزاياي راه‌آهن رشت-آستارا اشاره کرد و گفت:   ‌اتصال راه آهن آستار به رشت مي‌تواند انقلابي در افزايش تناژ حمل و نقل ريلي به وجود بياورد، ‌ قطعاً همکاري همسايگان ايران براي افزايش حمل بارهاي ريلي موثر است به عنوان مثال اگر کشور ترکمنستان،مقررات و شرايط مبادله و هندل کردن واگن‌هاي خود را در مرز سرخس بهبود بخشد، موجب افزايش سرعت کار شده و رغبت شرکت‌ها و بخش خصوصي براي حمل و نقل ريلي بيشتر مي‌شود .

فخري چنين اقداماتي راموجب اقناع بخش خصوصي براي استفاده از خدمات ريلي دانست و تصريح کرد: در سفر اخيروزير راه به پاکستان توافقات بسيار خوبي با راه‌آهن اين کشور انجام شد و اگر چه هنوز به اجرا در نيامده است اما اين گفت‌‌و‌گوها مي‌تواند سطح حمل و نقل ريلي راارتقاء بخشد .

وي ادامه داد: اگرمشکلات سيستم ريلي در مرز افغانستان برطرف شود مي‌تواند حمل و نقل ريلي موثر باشد؛اگر بتوانيم راهکاري براي کرايه و نحوه هماهنگي در مبادي حمل اروپايي در مرزهاي غربي کشور تعريف کنيم و راه‌آهن نيز در اين زمينه به بخش خصوصي کمک کند، شرايط براي رشد مرزهاي غربي کشورمان بهتر مي‌شود .

نايب رئيس هيات مديره انجمن صنفي شرکت‌هاي حمل‌‌و‌نقل بين‌المللي ايران با اشاره به مشکلات عمده حمل ونقل جاده‌اي تصريح کرد: حمل و نقل جاده‌اي با وجود اين مشکلات گاهي اوقات جوابگوي نياز بازار نيست، در اين زمان گزينه‌هاي ديگري مثل راه‌آهن براي ما پررنگ مي‌شود وبايد از اين گزينه‌ها استفاده کنيم .

فخري درباره انتظار بخش خصوصي از راه‌آهن جمهوري اسلامي ايران بيان کرد : سياست‌گذاري نرخي راه‌آهن چندان نگران‌کننده نيست‌، اما ضروري است که مشکل کمبود واگن براي ترانزيت خارجي با همکاري راه‌آهن رفع شود؛ ما همواره بايد منتظررسيدن واگن از سوي طرف خارجي باشيم، بنابراين ‌اگر شرايط به گونه‌اي ايجاد شود که ناوگان ايران در خارج از مرزهاي کشور تردد داشته باشد، مي‌توانيم بار ريلي بيشتري را جابه‌جا کنيم .

وي همچنين برگزاري نمايشگاه سالانه راه‌آهن و صنعت ريلي را اقدامي موثر در توسعه ريلي و ارتباطات بين‌المللي دانست و گفت:‌ برگزاري چنين نمايشگاه‌هايي، اطلاع‌رساني جامع‌ و کاملي در مورد خدمات ريلي به بازديد کنندگان‌ و توليد کنندگان داخلي‌ مي‌دهد‌ .

 

1397/02/23
بررسی توسعه حمل‌ونقل میان ایران و ترکمنستان در نشست مشترک

22 ارديبهشت‌ماه بخش نخست نشست مشترک همکاري‌هاي اقتصادي ايران و ترکمنستان با حضور عباس آخوندي وزير راه و شهرسازي به همراه تعدادي از معاونان و رشيد مردوف معاون رئيس کابينه وزرا و وزير امور خارجه ترکمنستان و هيئت همراه در محل ساختمان شهيد دادمان وزارت راه و شهرسازي برگزار شد.

در اين نشست موضوعات گوناگون در حوزه‌هاي ريلي، هوايي و جاده‌اي موردبحث و گفت,گو قرار گرفت.

آخوندي در ابتداي اين ديدار گفت: ما در اين نشست از جانب 2 رئيس‌جمهور ايران و ترکمنستان دستور داريم تا تمامي مسائل و موضوعات را با حسن نظر کامل و باهدف برداشتن گام‌هايي به‌پيش بررسي کنيم. اميد دارم اين سفر با موفقيت کامل انجام‌گرفته و ما بتوانيم به‌تمامي مأموريت‌هايمان عمل کنيم.

او در ادامه با اشاره به سفر اخير خود به کشور ترکمنستان و مذاکرات انجام‌گرفته با رئيس‌جمهور اين کشور بيان کرد: من در اين سفر خواستار فعال شدن پرواز مستقيم از ايران به ترکمنستان بوده و تقاضا دارم تا در اين نشست نيز، تاريخي را براي برقراري پرواز حداقل بين تهران–عشق‌آباد و مشهد–عشق‌آباد مشخص کنيم.

وزير راه و شهرسازي در خصوص حوزه حمل‌ونقل جاده‌اي نيز بيان کرد: طي گفتگوهاي قبلي، قرار بر اين شد تا مروري براي کاهش هزينه‌هاي ترانزيت بين 2 کشور انجام دهيم. در اين راستا جلسه‌اي بين سازمان راهداري و حمل‌ونقل جاده‌اي با مسئولان مرتبط از هيأت ترکمني طي روز آينده انجام خواهد گرفت که اميد داريم به نتايج خوب و قابل قبولي دست يابند.

عضو کابينه دولت تدبير و اميد همچنين در خصوص پروژه پل جديد سرخس–سرخس نيز بيان کرد: در اين راستا نياز داريم تا خط مرزي را  بر روي پل اجرا کنيم که از اين‌سو بايد محل نصب پرچم‌ها مشخص شود، ما در ايران هماهنگي‌هاي لازم با وزارت امور خارجه را انجام داده و از شما تقاضا داريم تا اقدامات لازم در اين جهت را انجام دهيد.

وي در خصوص بخش حمل‌ونقل ريلي بين 2 کشور اعلام کرد: در اين زمينه نيز دستور داريم تا هرچه سريع‌تر بدهي‌هاي موجود را پرداخت کنيم که هم‌اکنون قسط اول آن پرداخت‌شده است، همچنين آماده هستيم در اين سفر در مورد جدول زمان‌بندي پرداخت هماهنگي‌هاي لازم با شما را داشته باشيم.

آخوندي با تأکيد بر اينکه ظرفيت ترانزيت ريلي بين دو کشور ايران و ترکمنستان چندين برابر وضع موجود است گفت: بايد در اين راستا حداکثر تلاش و همکاري را براي ارتقاي ظرفيت توليد بين دو کشور به‌کارگيريم.

وزير راه و شهرسازي همچنين در خصوص افزايش سطح همکاري‌ها در حوزه کريدور شمال به جنوب، شرق به غرب و موافقت‌نامه عشق‌آباد از سوي ايران ابراز تمايل کرد و افزود: از شما نيز دعوت مي‌کنيم تا در اين حوزه هماهنگي و همکاري لازم با ما را داشته باشيد.

مردوف در ادامه جلسه نيز ضمن ابراز اميدواري نسبت به نتيجه‌بخش بودن برگزاري اين نشست بيان کرد: اميد داريم تا گفتگوهاي انجام‌گرفته درنهايت به ايده‌هاي مطلوبي دست‌يافته و منجر به افزايش هرچه بيشتر روابط بين 2 کشور شود.

به گزارش وزارت راه و شهرسازي، او بابيان اينکه ما از سوي رئيس‌جمهور ترکمنستان حامل پيام خوبي براي سران کشور ايران به‌ويژه وزير محترم راه و شهرسازي هستيم گفت: تلاش داريم تا اقدامات و مذاکرات ما در اين نشست به نقطه عمل دوجانبه خوبي ختم شود.

1397/02/22
تلاش برای فعال تر شدن ترانزیت کالا در مسیر کریدور شمال-جنوب
معاون امور دريايي سازمان بنادر و دريانوردي از رايزني مسئولان اين سازمان با مدير بندر باکو در ارتباط با افزايش روابط تجاري و حمل و نقل بين بنادر ايران و بندر باکو و نيز فعال تر شدن ترانزيت کالا در مسير کريدور شمال به جنوب خبر داد.

هادي حق شناس در گفت و گو با پايگاه اطلاع رساني سازمان بنادر و دريانوردي، با اشاره به سفر هيات ايراني در اجلاس بين المللي بنادر تجاري و لنگرگاه ها در باکو، افزود: حضور در همايش ياد شده فرصت مناسبي براي بيان ظرفيت بنادر کشور بود. خيلي از سرمايه گذاران با پتانسيل بنادر ايران آشنا نيستند به همين دليل حضور فعالانه ايران در رخدادهاي بين المللي به توسعه روابط و همکاري هاي مشترک کمک مي کند. وي با اشاره به اينکه در اجلاس بين المللي بنادر و لنگرگاه ها در باکو، عوامل توسعه و افزايش کارايي بنادر مورد بحث و بررسي قرار گرفت، اظهار کرد: راهکارهاي افزايش حجم تجارت بين بنادر، جستجوي بهترين مسيرهاي حمل و نقلي و انتقال تجربيات از ديگر مواردي بود که در اين همايش مطرح شد.

حق شناس گفت: در يکي از پنل هاي همايش بنادر و لنگرگاه ها، مديرعامل سازمان بنادر و دريانوردي حضور داشت و در ارتباط با عوامل توسعه و مدل هايي که منجر به بهبود کارايي بنادر مي شود، صحبت کرد.

وي با تاکيد بر اينکه معمولا در حاشيه چنين همايش هايي ملاقات هايي نيز انجام مي شود که مي تواند بسيار مهم باشد، اظهار کرد: در همايش بنادر و لنگرگاه ها با مدير بندر باکو ملاقاتي داشتيم تا شاهد افزايش روابط تجاري و حمل و نقل بين بنادر ايران و بندر باکو باشيم. موضوعي که مي تواند براي رونق بيشتر بنادر شمالي کشور بسيار اثرگذار باشد.

معاون امور دريايي سازمان بنادر و دريانوردي افزود: در ملاقات مسئولان سازمان بنادر و دريانوردي با مدير بندر باکو فعال تر شدن ترانزيت کالا در مسير کريدور شمال به جنوب مورد بحث و بررسي قرار گرفت.

در اجلاس بين المللي بنادر تجاري و لنگرگاه ها در باکو محمد راستاد؛ مديرعامل سازمان بنادر و دريانوردي، معاون امور دريايي، معاون امور بندري، مديرکل امور تعرفه و ترانزيت، مديربندر اميرآباد، نمايندگان شرکت سينا به عنوان يکي از اپراتورهاي بندرشهيد رجايي حضور داشتند. اين همايش به مدت چهار روز با حضور 400 مهمان خارجي در باکوي آذربايجان برگزار شد و در آن مديران بنادر دنيا و صاحب نظران اين حوزه حضور داشتند.

1397/02/22
امانی تاکید کرد: تقویت همكاری‌ها و تعامل با اصناف و تشکل‌های صنفی حمل‌ونقل جاده‌ای

  معاون حمل‌ونقل سازمان راهداري و حمل‌ونقل جاده‌اي، در دومين روز گردهمايي روساي ادارات راهداري و حمل‌ونقل جاده‌اي سراسر كشور، بر تقويت همكاري‌ها و تعامل مؤثر و مناسب با اصناف و تشكل‌هاي صنفي بخش حمل‌و‌نقل جاده‌اي كشور تأكيد كرد.

به گزارش پايگاه خبري وزارت راه و شهرسازي به نقل از روابط‌عمومي سازمان راهداري و حمل و نقل جاده‌اي، داريوش اماني معاون حمل‌و‌نقل اين سازمان، طي سخناني بر نقش اقتصادي، سرمايه‌اي و فكري اصناف و تشكل‌هاي صنفي حمل‌ونقل جاده‌اي كالا، مسافر و بين‌المللي تأكيد كرد و افزود : با توجه به اين‌که حدود 90 درصد جابه‌جايي بار و مسافر در كشور از طريق شبكه راه‌هاي جاده‌اي انجام مي‌شود، ازاين‌رو در راستاي ارتقاي بهره‌وري در بخش و افزايش مشاركت بخش خصوصي مي‌بايست تعامل و ارتباط خوبي ميان ادارات راهداري و حمل‌ونقل جاده‌اي استان و شهرستان‌هاي سراسر كشور و اصناف و تشكل‌هاي صنفي به‌عنوان صاحبان سرمايه و برخورداري از نيروي انساني توانمند و فعال در اين حوزه برقرارشده و با تعامل و هم‌انديشي برنامه‌هاي بخش را به‌پيش برد . 

وي با اشاره به وظايف اصلي بخش حمل‌ونقل جاده‌اي در حوزه‌هاي جابه‌جايي كالا، مسافر، ترانزيت و ايمني در كشور، اظهار داشت : حمل‌ونقل يك ماهيت راهبردي دارد و بنگاه اقتصادي – اجتماعي – امنيتي است و اگر صحيح مديريت نشود، در تحقق اهداف كلان سازمان، وزارتخانه‌ و نظام جمهوري اسلامي ايران، كارايي لازم را نخواهد داشت . 

اماني  با اشاره به اهميت بحث مشتري مداري در بخش حمل‌ونقل جاده‌اي، افزود : در تمام فعاليت‌هاي مربوط به حمل‌ونقل مسافر، كالا و ترانزيت اصل مشتري مداري و تأمين رضايت خدمات گيرندگان بايد سرلوحه كارها قرار گيرد و بر اساس اسناد بالادستي تعريف‌شده در بخش، فراهم آوردن زمينه جذب سرمايه داخلي يكي از موضوعات مهمي است كه با توجه به محدوديت منابع دولتي، لازم و ضروري است در اين حوزه تلاش جدي انجام گردد . 

معاون حمل‌ونقل سازمان راهداري و حمل‌ونقل جاده‌اي يكي از موضوعات اولويت‌دار و مورد تأکيد وزارت راه‌اندازي را توسعه بخش حمل‌و‌نقل بين‌المللي و ترانزيت بيان كرد و افزود: شهرستان‌هاي نزديك مرزها بايد توجه ويژه‌اي به اين حوزه داشته باشند و زيرساخت پايانه‌هاي مرزي شهرستان‌ها توسعه و ارتقاء پيدا كند. ايمن‌سازي عبور و مرور و محورهاي ارتباطي نيز ازجمله موضوعات مهمي است كه همواره بايد از سوي رؤساي ادارات و مسئولين ذي‌ربط موردتوجه قرار گرفته و نسبت به تأمين اعتبارات لازم در استان اقدام گردد .

وي در ادامه به ساير اقداماتي كه در حوزه حمل‌ونقل جاده‌اي صورت گرفته است، اشاره كرد و افزود:‌ ارتقاي آموزش شاغلين بخش حمل‌ونقل جاده‌اي، ساماندهي جابه‌جايي مسافر در شهرهاي بزرگ، كنترل بارنامه‌ها و ناوگان حمل‌ونقل كالا، نوسازي ناوگان حمل‌ونقل عمومي جاده‌اي، واگذاري امور به بخش خصوصي و انجمن‌ها و تشكل‌هاي صنفي ازجمله برنامه‌هايي است كه همچنان در دستور كار سازمان راهداري و حمل‌ونقل جاده‌اي وجود دارد و رؤساي ادارات شهرستان‌ها هم بايد نظارت و كنترل و ارزيابي از اجراي اين برنامه‌ها داشته باشند .

1397/02/20
معاون وزیر راه و شهرسازی عنوان کرد: نگاه جديد به راهداری و حمل و نقل جاده‌ای اقتصادی شده است

معاون وزير راه وشهرسازي در آيين اختتاميه دو روز گردهمايي رؤساي ادارات راهداري و حمل و نقل جاده اي سراسر كشور به نقش اقتصادي و سرمايه‌اي راهداري وحمل و نقل جاده اي در اقتصاد ملي تأكيد كرد.

به گزارش پايگاه خبري وزارت راه و شهرسازي به نقل از روابط عمومي سازمان راهداري و حمل و نقل جاده‌اي مهندس عبدالهاشم حسن‌نيا معاون وزير راه و شهرسازي و رئيس اين سازمان طي سخناني با بيان اين مطلب اظهار داشت : ساماندهي روزانه 8 ميليون تردد جاده‌اي ، بالغ برسالانه 600 ميليون تن جابه‌جايي كالا و بالغ بر 8 ميليون و 500 هزار نفر جابه‌جايي مسافر تنها در ايام نوروز توسط ناوگان حمل و نقل عمومي جاده اي در كشور، حاصل پشتكار، صداقت و اعتماد جامعه به كاركنان تلاشگر راهداري و حمل و نقل جاد‌ه‌اي در سراسر كشور است.

 وي با اشاره به حمايت وزير راه و شهرسازي و مجموعهمسئولين ستاد اين وزارتخانه همجنين تدابير و برنامه هاي موثر سازمان راهداري و حمل و نقل جاده‌اي در اجراي مطلوب برنامه‌هاي ادغام بخش راهداري با حمل و نقل جاده‌اي در كشور كه از دو سال پيش آغاز گرديده است ، افزود : با بهبود شرايط و ثبات در وضعيت تشكيلاتي ، نيروي انساني و اعتباري در ادارات كل استاني ، خوشبختانه مجموعه كاركنان و مديران تلاشگر در سراسر كشور با همكاري لازم و با بهره مندي از امكانات و شرايط موجود، خدمات مطلوبي به هموطنان و خدمات‌گيرندگان در بخش حمل‌ونقل و شبكه راه‌هاي كشور هم ارايه مي شود و بدون ترديد اين روند با شتاب بيشتري در سال جديد و سالهاي آتي صورت خواهد پذيرفت .

معاون وزير راه و شهرسازي با بيان اين كه شركت‌ها و مؤسسات حمل و نقل كالا و مسافر ، چه داخلي و چه بين المللي ، همينطور تشكلهاي صنفي بخش نقش مهمي در اقتصاد ملي ، اشتغال و بهره‌وري ايفا مي‌كنند و از قدمت و سابقه طولاني در اقتصاد كشور برخوردارند، افزود: با برنامه ريزي جديد و رويكزد پيش رو بخش راهداري و حمل و نقل جاده‌اي با كمك ، تعامل و هماهنگي با اصناف و تشكل‌هاي صنفي، در توسعه خدمات بخش حمل و نقل جاده‌اي كالا، مسافر و بين‌المللي اثربخشي بيشتر و مطلوب تري در كشور و مناسبات بين المللي حمل و نقلي باشد.

مهندس حسن‌نيا يادآور شد : با وجود 9 هزار دستگاه انواع ماشين‌آلات راهداري ، 21 هزار نيروي انساني فعال در سراسر كشور در بخش حاكميتي و اعتبارات و منابع مالي موجود شما عزيزان مي‌توانيد با يك نگاه جديد به وضع موجود، شرايط و خدمات بهتري از آنچه هست ارايه دهيد. وي همچنين بر برنامه‌هاي ارتقاي ايمني در راه‌هاي كشور و كاهش تصادفات جاده‌اي تأكيد كرد و افزود : متاسفانه امروزه علاوه بر آسيب هاي انساني و اجتماعي ناشي از تصادفات بايد اذعان داشت هزينه‌اي بالغ بر 30 هزار ميليارد تومان ناشي از سوانح جاده‌اي كه به پيكره اقتصادي كشور تحميل شده و نقش مهمي در كاهش توان اقتصادي – اجتماعي ميهن عزيز اسلامي ايفا مي‌ شود لذا از برنامه هاي اصلي و مهم سازمان و ادارات كل استاني ارتقاءي سطح ايمني راههاي كشور است و بدون ترديد با اجراي طرح‌هاي ايمني و اقدامات پيشگيرانه با همكاري تمام ادارات راهداري و حمل‌ونقل جاده‌اي سراسر كشور گام‌هاي اساسي در كاهش اين هزينه‌ها و حفظ جان و سرمايه‌هاي انساني كشور تاكنون برداشته شده و با ب رنامه هاي تدوين شده سرعت خواهد گرفت .

بر اساس اين گزارش محمد تيموري معاون توسعه مديريت و منابع سازمان راهداري و حمل و نقل جاده اي در اين مراسم با تاكيد بر اقدامات انجام شده در راستاي همسان‌سازي احكام كارگزيني و پرداخت پرسنا شاغل در بخش در سراسر كشور اظهار داشت: پس از الحاق وظايف راهداري به ادارات كل حمل و نقل و پايانه ها ، تعداد كل كاركنان رسمي و غيررسمي به 21 هزار نفر افزايش يافت كه با تلاش‌هاي صورت گرفته در دفتر برنامه و بودجه و يكپارچه‌ شدن تشكيلات اداري و سازماني و ثبت اطلاعات پست‌هاي شغلي و همسان‌سازي احكام كارگزيني، در حال حاضر پرداخت حقوق و مزايا بين كاركنان به صورت يكسان و هماهنگ صورت مي‌گيرد. وي با اشاره به كاهش 12 درصدي اعتبارات طرح‌هاي عمراني در سال‌جاري خاطرنشان كرد: به منظور تأمين اعتبارات مورد نياز، مسئولين استاني و رؤساي ادارات شهرستاني مي‌بايست با حضور در شوراي برنامه‌ريزي توسعه استان و شهرستان نسبت به دريافت اعتبارات مورد نياز از استان تلاش كنند.

وي همچنين اظهار داشت : صدور احكام پرسنلي سال جديد هم در دست اقدام است و جهت بازنشستگي همكاران داراي شرايط بازنشستگي برنامه‌ريزي و تمهيدات لازم صورت گرفته است.

 اين گزارش مي افزايد در اين گردهمايي رضا نفيسي مديركل ترانزيت و حمل و نقل بين المللي ، عباسعلي بني اسدي مدير كل حقوقي ، داريوش نصر مدير كل مديريت بحران و تجهيز ماشين آلات ، حيدر نوروزي مدير كل توسعه ايمني راه و حريم ، رضا اكبري مدير كل نگهداري راهها ، قاسم باقري مشاور رئيس و حسين جعفري معاون اداره كل حراست سازمان راهداري و حمل و نقل جاده اي همچنين اميدوقاري نماينده سازمان بازرسي كل كشور ، يونس آقاسي جاويد مدرس مراكز علمي دانشگاهي و علي محمداسماعيلي معاون فني شركت آزمايشگاه فني و مكانيك خاك هر يك سخنان و گزارشات تخصصي و علمي و اجرايي را ارائه داشتند .

 گفتني است در پايان اين دو روز نشست رؤساي ادارات راهداري و حمل و نقل جاده اي با رئيس ، معاونين ، مديران و ديگر حاضران در گردهمايي عكس يادگاري را ثبت نمودند .

1397/02/18
محمدزاده مطرح کرد؛ ترانزیت ریلی ایران را به ۲۰ میلیون تن می‌رسانیم

معاون وزير راه و شهرسازي و مدير عامل راه آهن جمهوري اسلامي ايران اعلام کرد: با اقداماتي که در زمينه احداث زيرساخت‌ها و ايجاد کرديدورها آغاز شده، ترانزيت ريلي از مسير ايران را تا 10 سال آينده به 20 ميليون تن مي‌رسانيم.

به گزارش پايگاه خبري وزارت راه و شهرسازي، سعيد محمدزاده روز دوشنبه در حاشيه بيست و يکمين اجلاس مجمع منطقه اي راه‌آهن خاورميانه در آنکارا گفت: در اين زمينه تلاش مي کنيم که سهم بيشتري از بار ترانزيتي بين هند و آسياي جنوب شرقي به روسيه و اروپا را از مسير ريلي ايران جذب کنيم.

وي با تاکيد بر موضوع مديريت خدمات ريلي و لزوم تامين زيرساخت ها در اين زمينه بيان کرد: هم اکنون چند کريدور در موضوع ترانزيت ريلي بين شرق و غرب و جنوب و شمال فعال شده و با احداث خط ريلي رشتـ آستارا اين کريدورها با ظرفيت کامل تري در خدمت حمل و نقل و ترانزيت ريلي ايران خواهد بود.

محمدزاده اظهار کرد: ترانزيت ريلي ايران در سال گذشته با بيش از 50 درصد رشد به حدود 6 .1ميليون تن رسيد ولي اين رقم مي تواند به مقدار چشمگير توسعه يابد.

وي با اشاره به لزوم افزايش مزيت رقابتي مسيرهاي ريلي در ايران افزود: ايران به دليل موقعيت خاص جغرافيايي، دسترسي به دريا در شمال و جنوب و همسايگي با کشورهاي مهم، شرايط مناسبي براي توسعه ارتباطات ريلي بين المللي دارد و اگر خط رشت ـ آستارا برقرار شود و برخي خطوط شمال و جنوب و شرق به غرب تکميل شود، در اين مسيرها شرايط غيرقابل رقابت و مطلوبي خواهيم داشت.

مديرعامل راه‌آهن جمهوري اسلامي ايران بيان کرد: در برخي از مسيرهاي ريلي هم اگر بر سرعت حمل و نقل، بهره‌وري و کيفيت خدمات خود متمرکز شويم و آنها را ارتقا دهيم، شرايط قابل قبولي در زمينه حمل و نقل ريلي خواهيم داشت.

محمدزاده در ادامه ميزان حمل و نقل کالا بين ايران و ترکيه در سال 2017 نسبت به سال قبل را با 50 درصد رشد، بيش از 600 هزار تن اعلام کرد و گفت: هدف گذاري ما رسيدن به يک ميليون تن بود که بايد محقق شود.

وي افزود: خط ريلي ايران وقتي به شهر و درياچه وان ترکيه مي رسد، به علت نبود خط، متوقف مي شود و اگر طرح هاي ترکيه در اين مسير تکميل و نيز اتصال غيرمستقيم از مسير درياچه وان محقق شود، روابط ريلي دو کشور بيشتر توسعه خواهد يافت.

مديرعامل راه‌آهن جمهوري اسلامي ايران همچنين با اشاره به تغيير ذائقه مردم به سمت مسافرت هوايي به علت مزيت زمان و سرعت اظهار کرد: با اين وجود ما از ظرفيت توسعه ريلي براي توسعه مسافرت ها استفاده مي کنيم و در صدديم که در اين زمينه ارتباطات و حمل و نقل مسافر بين ايران و ترکيه برقرار شود.

وي اظهار کرد: تردد ريلي مسافر بين ايران و ترکيه برقرار بود ولي بعد از مسائل ناامني که در شرق ترکيه رخ داد، قطع شد و تلاش مي کنيم که اين ارتباطات دوباره برقرار شود چرا که با توجه به تردد زيادي که بين ايران و ترکيه صورت مي گيرد، از ظرفيت بالايي براي توسعه برخوردار است.

محمدزاده همچنين بيان کرد: هم اکنون بين ايران و جمهوري خودمختار نخجوان آذربايجان ارتباطات خوبي در زمينه حمل و نقل کالا و مسافر از طريق خط ريلي برقرار کرده ايم و بين کشورهاي آسياي ميانه نيز مشغول مذاکره هستيم.

وي حضور سالانه چندين قطار گردشگري در ايران را موجب بالا رفتن ظرفيت و معرفي توانمندي ايران در زمينه خدمات ريلي عنوان کرد و ادامه داد: ما هم اکنون از اين ظرفيت استفاده مي کنيم اما مهمترين موضوع کاري ما، ترانزيت و برقراري ارتباطات ريلي بين کشورهاي همجوار و منطقه است.

مديرعامل راه‌آهن جمهوري اسلامي ايران همچنين هدف از شرکت در بيست و يکمين مجمع منطقه اي مديران راه‌آهن‌هاي خاورميانه در آنکارا را تلاش براي ايجاد يکپارچگي و هماهنگي براي برقراري ارتباط ببيشر با هم عنوان کرد و گفت: ما درصدد هستيم که از ظرفيت اين نشست ها و جلسات براي توسعه ترانزيت استفاده کنيم.

وي توسعه ارتباطات ريلي بين کشورهاي منطقه در بخش صادرات و واردات و نيز ترانزيت در کريدورهاي شرق به غرب و جنوب به شمال و بالعکس را از جمله اهداف ديگر شرکت در اين نشست ذکر کرد و افزود: علاوه بر اين در صدد هستيم تا با استفاده از تجربيات کشورهاي منطقه، در توسعه حمل و نقل ريلي و بهره وري و اقتصاد ريلي به صورت هدفمند حرکت کنيم.

به گزارش ايرنا، بيست و يکمين اجلاس مجمع منطقه اي راه آهن خاورميانه تحت نام UIC RAME در محل مجموعه راه آهن شهر آنکارا پايتخت کشور ترکيه و با حضور نمايندگان کشورهاي خاورميانه برگزار شد.

مديرعامل راه آهن جمهوري اسلامي ايران در اين نشست توانمندي هاي حمل و نقل و تزانزيت و خدمات قابل ارائه راه آهن جمهوري اسلامي ايران را به کشورهاي عضو حاضر تشريح کرد.

وي پيش از شرکت در اين اجلاس، با محمدابراهيم طاهريان سفير ايران در ترکيه ديدار کرده و در خصوص آخرين وضعيت و روند گسترش همکاري هاي ريلي ايران و ترکيه به رايزني پرداخت.

1397/02/18
نقش چشمگیر ایران در بحث توسعه کریدورهای منطقه

معاون اول نخست‌وزير گرجستان با بيان اينکه در صورت راه‌اندازي کامل اين کريدور روابط تجاري بين کشورها تا حد چشمگيري افزايش پيدا خواهد کرد گفت: براساس آمار موجود طي يک سال گذشته 181 ميليون دلار گردش تجاري بين 2 کشور  اعلام شده که نسبت به مدت مشابه افزايش 28 درصدي را نشان مي‌دهد.

به گزارش خبرنگار پايگاه خبري وزارت راه و شهرسازي ديميتري کومسيشويلي معاون اول نخست‌وزير و وزير اقتصاد گرجستان و هيئت همراه در ديدار با عباس آخوندي وزير راه و شهرسازي ضمن ابراز خرسندي از برگزاري اين جلسه و حضور در ايران بيان کرد: توسعه کريدورها مسئله بسيار مهمي براي گرجستان به شمار رفته که ايران در اين حوزه براي ما از اهميت بالايي برخوردار است.

وي با تأکيد براينکه قطعا توسعه کريدورها بين 2 کشور براي ايران و گرجستان منافع بسياري خواهد داشت گفت: درحال حاضر روابط موجود بين 2 کشور خوب و مناسب بوده و هر پروژه و اقدام ديگري باعث ايجاد انگيزه در افزايش مراودات خواهد شد.

اين مقام مسئول با اشاره به اهميت بالاي ايجاد مسير مناسب بين آسيا و خليج فارس بيان کرد: از احداث و تکميل راه‌اهن آستارا بسيار خرسند بوده و اميد داريم تا با بهره‌برداري هرچه سريعتر از اين پروژه تمامي  سيستم‌ها به اين خط بين‌المللي متصل و کريدور ريلي مذکور راه‌اندازي شود.

معاون اول نخست‌وزير گرجستان با بيان اينکه در صورت راه‌اندازي کامل اين کريدور روابط تجاري بين کشورها تا حد چشمگيري افزايش پيدا خواهد کرد گفت: براساس آمار موجود طي يک سال گذشته 181 ميليون دلار گردش تجاري بين 2 کشور  اعلام شده که نسبت به مدت مشابه افزايش 28 درصدي را نشان مي‌دهد.

وزير اقتصاد قسمت عمده اين مبادلات تجاري را در حوزه حمل و نقلي اعلام کرد و افزود: درحال حاضر هفته‌اي 31 پرواز بين ايران و گرجستان انجام شده که تمايل داريم اين امار در ايام تابستان به سه برابر افزايش پيدا کند.

به گفته وي طي يک سال گذشته 366 هزار و در سه ماهه نخست سال جاري حدود يکصد هزار ايراني به گرجستان سفر کرده‌اند.

معاون اول نخست‌وزير گرجستان ضمن ابراز تمايل براي گسترش هرچه بيشتر و سريع‌تر کريدورهاي ايران – ترکيه – آذربايجان و گرجستان بيان کرد: توسعه روابط بانکي و بخش‌هاي سرمايه‌گذاري از ديگر موارد مورد توجه ما در روابط بين 2 کشور است چراکه در حال حاضر سرمايه‌گذاري کلان و قابل توجهي بين ايران و گرجستان وجود ندارد.

وزير اقتصاد گرجستان همچنين نسبت به همکاري براي ايجاد نمايندگي‌هاي قوي ايران در حوزه‌هاي لجستيک و پتروشيمي  در بنادر درياي سياه اعلام آمادگي کرد و افزود: معتقديم ايران از طريق آذربايجان يا ارمنستان مي‌تواند مسير خوبي براي ارائه منابع گازي و نفتي باشد.

اين مقام مسئول درخصوص پروژه بندر آناکليا واقع در گرجستان اعلام کرد: اين پروژه که مي تواند توزيع‌کننده خوبي در حوزه درياي سياه باشد درحال حاضر داراي ظرفيت 9 ميليون تني است که بايد به 100 ميليون تن افزايش يابد، مسئله‌اي که براي تحقق نياز به توسعه کريدرو و بندر دارد.

به گفته وي درصورتي که اين بندر در شرايط فعاليتي مناسبي قرار بگيرد راه اهن گرجستان نيز تکميل و ظرفيت عبور کالا تا سه برابر افزايش مي‌يابد.

1397/02/18
آخوندی در دیدار با وزیر اقتصاد گرجستان بیان کرد: تلاش برای توسعه کریدورها و ایجاد هدفگذاری‌های اقتصادی بین ۲ کشور

وزير راه و شهرسازي در ديدار با هيئت اقتصادي گرجستان با بيان اينکه همکاري در حوزه حمل و نقل چندوجهي يکي از پروژه‌هاي مورد نياز و مناسب براي پيگيري در اين شرايط به شمار مي‌رود گفت: براي تحقق اين امر به تعدادي شرکت‌هاي حمل و نقلي چندمليتي بين 2 کشور نياز داريم  تا بتوانيم بار را از مقصد هند توسط ايران و گرجستان به اروپا منتقل کنيم.

به گزارش خبرنگار پايگاه خبري وزارت راه و شهرسازي عباس آخوندي وزير راه و شهرسازي در ديدار با دميتري کومسيشويلي معاون اول نخست‌وزير و وزير اقتصاد گرجستان و هيئت همراه ديدار و درخصوص مسائل اقتصادي و پروژه‌هاي عمراني به گفتگو پرداخت.

آخوندي در اين ديدار ضمن ابراز خرسندي نسبت به برگزاري اين جلسه درخصوص همکاري ايران در بحث توسعه کريدورها اعلام آمادگي کرد و گفت: به تصور من ارتباط بين ايران و گرجستان تا اين لحظه بيشتر در جهت رفع موانع بوده که اميدواريم از اين پس بتواينم اقدامات مثبتي را در حوزه‌هاي موجود به انجام رسانده و از ظرفيت ايجاد شده حداکثر بهره‌وري را داشته باشيم.

وزير راه و شهرسازي ادامه داد: ما هم‌اکنون علاقمند به توسعه کريدورها چه در مسير شمال به جنوب به سمت غرب و چه کريدور ترکيه – ايران - آذربايجان و گرجستان بوده و فکر مي‌کنيم که تحقق اين امر نيز نيازمند اقدامات مکمل است.

وي با اشاره به سفر اخير انجام شده به کشور هندوستان نيز بيان کرد:  ما در اين سفر خواستار برگزاري يک جلسه معرفي و بازاريابي براي کريدور جنوب – شمال و جنوب – غرب شديم که قرار شد اين جلسه در ماه سپتامبر در تهران با حضور هند، روسيه، آذربايجان، ترکيه و شما برگزار شود.

آخوندي در اين‌باره خاطرنشان کرد: در حال حاضر فردي را در جايگاه مديريت کريدورهاي کشور منصوب کرده‌ايم تا در صورت بروز هرگونه مشکل در بخش‌هاي مختلف حمل و نقل، گمرک و بندر به رفع آن بپردازد.

اين مقام مسئول با تأکيد براينکه تمامي تلاش ما براين است تا بتوانيم براي کريدورهاي مذکور يک هدفگذاري کمي و اقتصادي مناسب داشته باشيم گفت: ما در ايران به احداث تعدادي لجستيک پارک نياز داريم که به شما نيز پيشنهاد مي‌کنيم درصورت تمايل براي ايجاد تأسيسات لجستيکي از اين مسير استفاده کرده و از ظرفيت بنادر جنوبي و شمالي کشور ما بهره‌مند شويد.

وزير راه و شهرسازي همچنين نسبت به همکاري ايران در ايجاد تأسيسات لجستيکي در ساير مناطق مورد نياز از سوي کشور گرجستان نيز اعلام امادگي کرد.

عضو کابينه دولت تدبير و اميد در اشاره به بحث راه‌آهن قزوين- رشت – آستارا نيز بيان کرد: عمليات اين پروژه هم‌اکنون در حال اجرا بوده و اميد است بخش قزوين – رشت آن تا ماه‌هاي سپتامبر و اکتبر فعال و زيربار ترافيک رود.

آخوندي با بيان اينکه همکاري در حوزه حمل و نقل چندوجهي نيز يکي از پروژه‌هاي مورد نياز و مناسب در اين شرايط است گفت: براي تحقق اين امر به تعدادي شرکت‌هاي حمل و نقلي چندمليتي بين 2 کشور نياز داريم  تا بتوانيم بار را از مقصد هند توسط ايران و گرجستان به اروپا منتقل کنيم، در اين راستا به شما و تجار و فعالان اقتصادي کشور خودمان توصيه مي‌کينم به اين عرصه نيز ورود پيدا کنند.

وي بحث‌هاي نرم‌افزاري و حمايت از سرمايه‌گذاري را از ديگر موضوعات قابل بررسي و گفتگو بين 2 کشور اعلام کرد و گفت: ما در حوزه مسائل بانکي نياز به شفافيت و پشتيباني بيشتر از سوي گرجستان داريم چراکه نهايتا اگر فعاليت‌هاي تجاري بين 2 ملت راه‌اندازي شود قطعا نيازمند مبادلات بانکي در اين حوزه خواهيم بود.

اين مقام مسئول با بيان اينکه رويکرد وزارت راه وشهرسازي در اين بخش مثبت و در جهت رفع موانع است گفت: در حوزه توريست نيز بسيار از استقبال مردم کشورمان براي سفر به گرجستان خوشحال بوده و علاقمند به پذيرايي از دوستان گرجي خود در ايران هستيم.

آخوندي در پايان ضمن ابراز اميدواري براي افزايش هرچه بيشتر روابط بين 2 کشور در خصوص پروژه بندرآناکليا واقع در کشور گرجستان نيز بيان کرد: ما خواستار ارائه اطلاعات اين پروژه به پيمانکاران ايراني هستيم تا در صورت برخورداري از قدرت رقابت لازم در اين بخش ورود پيدا کنند.

1397/02/18
پاسخگویی به چالش‌های لجستیک کشور با دست‌یابی به یک مدل ریاضی

مديرکل دفتر طرح جامع و مدل­‌هاي حمل‌ونقل از دستيابي به يک مدل رياضي براي پاسخگويي به چالش‌ها و مشکلات لجستيک کشور خبر داد و گفت: دو مشکل اصلي؛ اول هزينه بالاي حمل‌ونقل و لجستيک در قيمت تمام‌شده کالا به دليل سهم پايين ريلي، حمل يکسرخالي و مشکلات حمل ترکيبي بار و دوم روان نبودن انجام فرايندها به خاطر به‌روز نبودن فنّاوري‌ها، عدم يكپارچگي فرآيندها و اسناد در لجستيك كشور است.

به گزارش خبرنگار پايگاه خبري وزارت راه و شهرسازي مهدي صفري مقدم در پنجمين کارگروه لجستيک با اشاره به طرح مکان‌يابي ‌هاب‌هاي لجستيک کشور اظهار داشت: با مدل رياضي به‌دست‌آمده به مشکلات و چالش‌هاي موجود در مسير توسعه مراکز لجستيک کشور پاسخ داده خواهد شد.

وي در ابتدا با اشاره به مشکلات اساسي حوزه لجستيک کشور گفت: دو مشکل اصلي؛ اول هزينه بالاي حمل‌ونقل و لجستيک در قيمت تمام‌شده کالا به دليل سهم پايين ريلي، حمل يکسرخالي و مشکلات حمل ترکيبي بار و مشکل دوم روان نبودن انجام فرايندها به خاطر به‌روز نبودن فنّاوري‌ها و عدم يكپارچگي فرآيندها و اسناد در لجستيك كشور است.

صفري مقدم افزود: درحالي‌که بر اساس مقياس اقتصادي بايد بارهاي حجم در مسافت‌هاي طولاني از طريق حمل‌ونقل دريايي و ريلي حمل شود اما ?? درصد بارهاي کشور از طريق حمل‌ونقل جاده‌اي جابجا مي‌شوند که ناشي از بيماري‌هاي مزمن يارانه در اقتصاد کشور است.

مديرکل دفتر طرح جامع و مدل­‌هاي حمل‌ونقل در ادامه به استراتژي‌هاي حمل‌ونقل اشاره کرد و گفت: براي اولين بار، استراتژي‌هاي حمل‌ونقل کشور فراتر از وزارت راه و شهرسازي و شامل ساير دستگاه‌هاي ذي‌ربط تدوين و در شوراي عالي ترابري به تصويب رسيده است.

به گفته اين مقام مسئول استراتژي‌ها شامل هوشمند سازي حمل‌ونقل، ارتقاي سطح کيفي خدمات حمل‌ونقل همگاني، افزايش سهم حمل ريلي بار، توسعه شبکه قطارهاي پرسرعت، اصلاح ساختار حاکميت و مديريت بخش حمل‌ونقل، اصلاح الگوي مالي مبتني بر کاهش اتکا به بودجه عمومي کشور و توسعه و نوسازي ناوگان هوايي کشور مي‌شود و اهداف استراتژيک بخش حمل‌ونقل نيز افزايش سهم حمل‌ونقل همگاني نسبت به خودرو شخصي، ارتقا ايمني حمل‌ونقل، ايفاي نقش برجسته در ترانزيت و تجارت بين‌المللي، افزايش چابکي و کارآمدي حاکميت در بخش حمل‌ونقل، کاهش اثرات مخرب زيست‌محيطي و ايجاد حمل‌ونقل سبز و افزايش کاريابي سيستم حمل‌ونقل هستند.

صفري مقدم با بيان اينکه «اقدامات استراتژيک جهت افزايش بهره‌وري و کارايي بخش لجستيک و حمل بار در کشور از طريق افزايش سهم ريلي حمل بار از اهميت برجسته‌اي برخوردار است» گفت: بر اساس مشکلاتي که پيش‌تر اعلام شد، مدلي براي افزايش بهره‌وري بخش لجستيک و کاهش قيمت تمام‌شده کالا تهيه و دو راهکار ارائه‌شده است که در اولين مورد اتصال ريل به مراکز توليد بار مانند معادن صنعتي از سوي شرکت راه‌آهن در سال گذشته مورد پيگيري قرار گرفت.

وي افزود: راهکار دوم اتصال ريل به مراکز بارهاي عمده ( general cargo) مانند شهرک‌هاي صنعتي، ‌ بنادر خشک و فعاليت‌هاي تجاري بين انبار‌ها است که البته در دنيا فرايند جابجايي کالا بين اين مراکز بار از طريق حمل‌ونقل ترکيبي انجام مي‌شود که پنج اقدام به‌عنوان ستون‌هاي اصلي بايد به‌صورت همگام مورد اقدام قرار گيرند که به شرح زير است:

  1. ايجاد مراکز لجستيک و پايانه‌هاي ترکيبي حمل بار
  2. به‌کارگيري ابزارهاي نوين حمل ترکيبي
  3. تسهيل شكل‌گيري شركت‌هاي لجستيكي و حمل تركيبي
  4. يكپارچه‌سازي فرايندها، سيستم‌هاي اطلاعاتي و اسناد حمل بار
  5. هوشمند و مدرن سازي شبكه و زيرساخت‌ها

مديرکل دفتر طرح جامع و مدل­هاي حمل‌ونقل در ادامه به تشريح مدل مکان‌يابي مراکز لجستيک کشور پرداخت و گفت: مهم‌ترين اهداف ما از انجام اين طرح کاهش قيمت تمام‌شده حمل بار، افزايش سهم حمل‌ونقل ريلي از طريق تجميع بار در مراكز لجستيك و اتصال آن‌ها به ريل، انتقال حمل بار در مسافت طولاني به ريل، فراهم‌سازي ايجاد قطار برنامه‌اي، افزايش كيفيت خدمات لجستيك از طريق تجميع آن‌ها در مراكز، کاهش زمان حمل‌ونقل ترکيبي، کاهش تلفات جاده‌اي و افزايش ساير منافع اجتماعي و کاهش ضايعات بار و هزينه‌هاي لجستيکي است.

مديرکل دفتر طرح جامع و مدل­هاي حمل‌ونقل بيان داشت: طبق مطالعات انجام‌شده از سوي UN ESCAP، يورو پلتفرم و برخي ديگر از مراجع بين­المللي، حمل بار در مسافت­هاي کمتر از 300 کيلومتر با حمل‌ونقل جاده‌اي از توجيه اقتصادي بالاتري برخوردار است اما در مسافت­هاي بيش از 300 کيلومتر استفاده از حمل‌ونقل ريلي و شيوه تركيبي واجد مزيت است .

وي افزود: اين موضوع ناشي از برهم‌کنش و اثر تعادلي اقتصاد مقياس و هزينه­‌هاي ترانشيپمنت در حمل‌ونقل تركيبي است كه با قيمت‌هاي اقتصاد آزاد و بازار غير يارانه­‌اي، حمل بار در مسافت­‌هاي بالاي 300 كيلومتر توسط سامانه‌هاي ريلي و شيوه تركيبي را از مزيت و جذابيت بيشتري برخوردار مي­‌نمايد.

مديرکل دفتر طرح جامع حمل‌ونقل با اشاره به پتانسيل‌هاي اسمي بهبود حاصل از اجراي طرح مکان‌يابي مراکز لجستيک کشور بيان داشت: در کل نتايج مدل طراحي‌شده پتانسيل افزايش سهم ريلي تن-كيلومتري از 12 به 63 درصد، افزايش سهم ريلي تناژي از 8 به 30 درصد، كاهش 15 درصدي آلودگي محيط‌زيست ناشي از حمل‌ونقل، كاهش 12 درصدي هزينه تلفات ناشي از تصادفات جاده‌اي و کاهش 50 درصدي هزينه‌هاي ناشي از صرفه‌جويي سوخت، ترنشيپ و منفعت اجتماعي را نشان مي­دهد.

صفري مقدم تصريح کرد: طبق نتايج به‌دست‌آمده از اين مدل، اگر کشور به شرايط بهينه دست‌يابد به نتايج فوق نائل خواهيم شد. لذا براي دست‌يابي به حالت بهينه سياست‌گذاري‌هاي اقتصادي پشتيبان حمل‌ونقل بايد عملياتي شوند و با توجه به تفاوت ديدگاه طراح و كاربر بايد اقداماتي در راستاي نزديک شدن اين دو ديدگاه براي دست‌يابي به نتايج بهينه انجام شود.

اين مقام مسئول در خصوص جزئيات مدل بهينه‌سازي رياضي مکان‌يابي مراکز لجستيک اظهار داشت:  اين مدل پارامتر‌هاي هزينه ثابت احداث (بهسازي) خطوط جاده‌اي و ريلي، هزينه عملياتي (کرايه) مسير جاده‌اي و ريلي، هزينه منفعت اجتماعي مسير ريلي و جاده‌اي، هزينه ترنشيپ‌ مربوط به حمل ترکيبي و دوره استهلاک مسير جاده و ريل در نظر گرفته‌شده است كه بر اين اساس تعداد مراکز لجستيک، تعيين مسير بهينه حمل‌ونقل، موقعيت بهينه مراكز لجستيك، شبكه مواصلاتي مراكز لجستيك، نوعمسير حمل (ريل/جاده)، تعيين درصد بار عبوري بين‌المللي و داخلي هر مرکز، تعيين درصد بار عبوري از هر مرکز به‌ تفکيک گروه کالايي به‌دست‌آمده است.

وي با بيان اينکه «مدل رياضي به‌صورت پارامتريک طراحي‌شده است» گفت: در شيوه انجام طرح تلاش شده است به‌جاي حل يک‌باره مسئله و ارائه پاسخ با شرايط حاضر ابزاري توسعه داده شود كه به‌صورت ديناميكي و پويا بتواند همواره حالت بهينه را با تغيير شرايط ارائه نمايد. همچنين از آنجا که سرمايه­‌گذاري و احداث هاب­‌ها و مراكز لجستيك فرآيندي بلندمدت است و همه اين مراكز در يك مقطع زماني احداث نخواهد شد، اين مدل زين پس به­‌عنوان يك ابزار پشتيبان تصميم­‌گيري و سياست‌گذاري در توسعه مراكز لجستيك بکار گرفته خواهد شد.

1397/02/18
شرایط ترخیص کالاهای وارداتی به روش بدون انتقال ارز از گمرکات کشور
گمرک ايران شرايط ترخيص کالاهاي وارداتي به صورت بدون انتقال ارز  را بر اساس دستورالعمل ساماندهي و مديريت بازار ارز اعلام کرد .
به گزارش روابط عمومي گمرک ايران ؛ در راستاي بند 3 مصوبات جلسه کارگروه ماده 14 و جلسه کارشناسي صورت گرفته سوم ارديبهشت ماه سالجاري درخصوص کالاهاي وارداتي قبل از 22 فروردين ماه و يا داراي بارنامه حمل قبل از تاريخ مزبور ،  ترخيص کالاهاي موصوف از نظر ارائه ثبت سفارش بدون انتقال ارز با رعايت ساير مقررات بلامانع است.
بنابراين گزارش ؛  مشمولين استفاده از اين بند مي‌بايست از تاريخ 8/2/97 به مدت 15 روز نسبت به اخذ مجوز ثبت سفارش از سازمان توسعه تجارت اقدام نمايند.
اعتبار ثبت سفارش مشمول اين بند جهت ترخيص کالا صرفاً تا تاريخ اول تيرماه سالجاري خواهد بود و اين تاريخ قابل تمديد نيست .
بر اساس اين گزارش ؛ مقرر گرديده براي ترخيص کالاهاي وارداتي به صورت بدون انتقال ارز شماره، تاريخ و تصوير بارنامه در اطلاعات ثبت سفارش از طريق سازمان توسعه  تجارت به طور سيستمي در اختيار گمرک قرار داده شود.
در صورت ارائه ثبت سفارش مشمول اين بند به گمرکات از طريق سيستمي، کارشناسان موظف خواهند بود ضمن کنترل شماره و تاريخ بارنامه مندرج در ثبت سفارش و اطلاعات بارنامه اظهاري، در صورت مطابق از هر نوع نسبت به انجام تشريفات گمرکي اقدام نمايند.
دستورالعمل چگونگي ثبت سفارش، واردات، گشايش اعتبار اسنادي و برگشت ارز صادراتي پيش از اين در بخشنامه اي از سوي مرکز واردات و امور مناطق آزاد و ويژه اقتصادي گمرک به گمرکات سراسر کشور ابلاغ شده است.
1397/02/17
هدف‌گذاری برای حمل ۷.۵ میلیون تن بار بین‌المللی از طریق راه‌آهن

معاون بهره‌برداري و سير و حرکت شرکت راه‌آهن از هدف‌گذاري براي جابجايي 3 ميليون تن بار ترانزيتي و حمل 7.5 ميليون تن بار بين‌المللي در سال 97 خبر داد.

بابک احمدي در گفتگو با خبرنگار پايگاه خبري وزارت راه و شهرسازي با اشاره به عملکرد ترانزيت شرکت راه‌آهن در سال 96 و هدف‌گذاري سال 97 در اين بخش اظهار داشت: در سال گذشته 1 ميليون و 584 هزار تن بار ترانزيتي از طريق خطوط ريلي کشور حمل شد که رکورد جديدي در تاريخ راه‌آهن کشور به ثبت رسيد.

وي افزود: شرکت راه‌آهن در سال 97 براي دست‌يابي به ترانزيت 3 ميليون تن بار هدف‌گذاري کرده و به دنبال دستيابي به رکورد حمل 7.5 ميليون تن در مجموع بارهاي بين‌المللي است.

معاون بهره‌برداري و  سير و حرکت شرکت راه‌آهن با اشاره به روند پيگيري توافق‌نامه‌هاي امضاشده در بخش حمل کالا گفت: صادرات 1 ميليون تن محمولات نفتي و 1 ميليون تن کلينکر سيمان از طريق راه‌آهن به ازبکستان در مسير مطلوبي قرار دارد و انتظار مي‌رود به‌زودي کار حمل آن آغاز شود.

احمدي خاطرنشان کرد: با حمل اين دو محموله از طريق خطوط ريلي ايران، دو ميليون تن به حجم بار صادراتي ريلي کشور اضافه مي‌شود.

وي با توجه به اهميت حمل بارهاي بين‌المللي نزد شرکت راه‌آهن از لحاظ سياسي، استراتژيک و نظام بنگاه‌داري بيان داشت: به‌منظور گسترش فعاليت‌هاي حمل‌ونقل بين‌المللي شركت راه‌آهن و هماهنگي بيشتر با راه‌آهن‌هاي منطقه، تجار و صاحبان بار و نيز دستيابي به اهداف راه‌آهن در توسعه فعاليت‌هاي ترانزيت و گسترش كريدورهاي بين‌المللي، اداره كل جديد بازرگاني بين‌المللي تأسيس شد.

معاون بهره‌برداري و سير و حرکت شرکت راه‌آهن در ادامه با اشاره به حضور شرکت راه‌آهن در نمايشگاه حمل‌ونقل که طي ماه گذشته در روسيه برگزار شد، تصريح کرد: نکته اصلي و قابل‌توجه، سؤالات بيشمار بازديدکنندگان و مسئولان کشورها از آخرين تصميمات اتخاذشده و وضعيت راه‌آهن رشت-آستارا بود که بيانگر اهميت اين خط ريلي واقع در کريدور شمال-جنوب نزد صاحبان بار، شرکت‌هاي حمل‌ونقلي و دولت‌ها است.

گفتني است، پاويون ملي جمهوري اسلامي ايران با حضور راه‌آهن ايران و چهار شركت حمل‌ونقل بين‌المللي ريلي در راستاي سياست حضور راه‌آهن جمهوري اسلامي ايران در نمايشگاه‌هاي بين‌المللي حمل‌ونقل و لجستيك جهت شناساندن ظرفيت‌ها و مزيت‌هاي حمل‌ونقل و ترانزيت ريلي از مسير ايران، جذب فورواردرها و شرکت‌هاي حمل‌ونقل و لجستيك بين‌المللي به بازار ايران و ايجاد شراکت‌هاي جديد با فراهم‌کنندگان خدمات لجستيكي و حمل‌ونقلي، ارتباط مستقيم با مشتريان و صاحبان بار و نيز ارتقاء فعاليت‌هاي تجاري ريلي راه‌آهن ايران در طول كريدور ترانزيتي شمال-جنوب در مسكو برپا شد.

1397/02/17
بهره برداری از ایکس ری کامیونی پر سرعت در گمرک دوغارون
ايکس ري پر سرعت کاميوني گمرک دوغارون با حضور اميري معاون پارلماني رئيس جمهور و فرود عسگري رئيس کل گمرک ايران صبح امروز افتتاح شد.

 به گزارش روابط عمومي گمرک ايران ؛ اين دومين ايکس ري پيشرفته در نقاط مرزي گمرکات استان رضوي است که از محل اعتبارات داخلي گمرک خريداري و به بهره برداري رسيده است . روز گذشته نيز يک دستگاه ايکس ري پيشرفته کانتينري در گمرک سرخس به بهره برداري رسيد .

دکتر اميري معاون رئيس جمهور در اين مراسم با تقدير و تشکر از تلاش هاي رئيس کل گمرک ايران جهت تجهيز گمرکات به دستگاههاي کنترلي پيشرفته گفت : امروز شاهد   فصل جديدي از مبارزه با قاچاق کالا در کشور به کمک سامانه هاي الکترونيکي و با دسترسي آسان و شفاف به اطلاعات کالاها در کشور هستيم و نبايد تلاش هاي صورت گرفته در کاهش قاچاق کالا با تکيه بر سامانه هاي الکترونيکي در کشور ناديده گرفته شود .

 فرود عسگري معاون وزير اقتصاد و رئيس کل گمرک ايران در مراسم  بهره برداري از  ايکس ري کاميوني پر سرعت در گمرک دوغارون گفت : تا پايان سال 97 گمرکات حساس و مهم کشور به دستگاه هاي کنترلي ايکس مجهز خواهد شد و پيش بيني مي کنيم تا پايان سالجاري 90 درصد ترانزيت و واردات کشورمان تحت پوشش ايکس ري قرار بگيرند .

عسگري گفت :   ايکس ري پرسرعت گمرک دوغارون مي تواند در يک ساعت 120 کاميون را اسکن کرده و قادر است روزانه تا 1300 کاميون را اسکن و اطلاعات آنها را به اپراتورها منتقل کند. اين ايکس ري پيشرفته توانسته در تست هاي انجام شده به طور ميانگين درهر 30 ثانيه يک کاميون را اسکن و اطلاعات آن را در اختيار ماموران گمرک قرار دهد. پيش از اين ايکس ري هايي که فعال بودند تنها 20 کاميون را در ساعت اسکن مي کردند. در ايکس ري پر سرعت پلاک خواني و کانتينر خواني توسط دوربين ها انجام ميشود.  هم چنين اين ايکس ري راننده را تشخيص داده و تنها کاميون اسکن ميشود و راننده نيازي به خروج از کاميون ندارد.

 با راه اندازي اين  ايکس ري ، گمرک دوغارون صاحب دومين دستگاه کنترلي ايکس ري شد. پيش از اين يک  دستگاه ايکس ري معمولي در اين گمرک راه اندازي شده بود.

مرز گمرکي دو غارون يکي از پرترددترين مرزهاي گمرکي کشور است که در مرز مشترک ايران و افغانستان قرار دارد . همچنين اين گمرک از جمله مرزهاي گمرکي است که بيشترين کشفيات قاچاق مواد مخدر را در کارنامه دارد.

گمرک ايران در ادامه روند تجهيز گمرکات حساس به ابزارهاي کنترلي و دستگاههاي کنترلي ايکس ري طي دو روز گذشته دو گمرک سرخس و دوغارون را به ايکس ري کاميوني از نوع پيشرفته مجهز کرد.
1397/02/17
تاکید معاون وزیر راه و شهرسازی بر حذف موانع و هزینه‌های غیرضروری حمل‌ونقل جاده‌ای بین ایران و آذربایجان

رئيس سازمان راهداري و حمل‌ونقل جاده‌اي در ديدار با سفير جمهوري آذربايجان با تاکيد بر اينکه «بايد دو طرف تلاش كنيم تا موانع و هزينه‌هاي غيرضروري حذف شود» گفت: همچنين همکاري‌ها در چارچوب همکاري‌هاي چندجانبه ازجمله كريدور شمال-جنوب، تراسيكا و غيره افزايش يابد.

به گزارش پايگاه خبري وزارت راه و شهرسازي به نقل از روابط عمومي سازمان راهداري و حمل‌ونقل جاده‌اي سفير جمهوري آذربايجان با معاون وزير راه و شهرسازي در خصوص مسائل في‌مابين ازجمله راهكارهاي تسريع، تقويت و فعال‌سازي كريدورهاي حمل‌ونقلي و ساير موضوعات دوجانبه در زمينه  حمل‌ونقل جاده‌اي ديدار و گفت‌وگو كرد .

عبدالهاشم حسن نيا معاون وزير راه و شهرسازي و رئيس اين سازمان  طي سخناني به سوابق طولاني و همکاري‌هاي متقابل دو کشور، به‌ويژه  در بخش حمل‌ونقل جاده‌اي اشاره كرد و با تقدير از فعاليت‌هاي مستمر و سازنده سفارت جمهوري  آذربايجان در تهران از روند رو به رشد همکاري‌هاي حمل‌ونقل جاده‌اي بين دو كشور ابراز اميدواري كرد و تردد سالانه بيش از صد هزار كاميون از پايانه‌هاي مرزي بين دو كشور نشانگر اين امر است.  

وي همچنين اظهار داشت: ظرفيت دو کشور در بخش حمل‌ونقل جاده‌اي به‌مراتب بيش از وضعيت فعلي است، لذا بايد دو طرف تلاش كنيم تا موانع و هزينه‌هاي غيرضروري حذف شود. همچنين همکاري‌ها در چارچوب همکاري‌هاي چندجانبه ازجمله كريدور شمال-جنوب، تراسيكا و غيره افزايش يابد .

بنياد حسيناف سفير جمهوري آذربايجان نيز در اين ديدار ضمن ابراز خرسندي از همکاري‌هاي مناسب بين دو كشور اعلام نمود: پتانسيل و ظرفيت‌هاي خوبي در زمينه توسعه روابط حمل‌ونقل جاده‌اي و ترانزيتي ميان دو كشور وجود دارد كه اميد است با همکاري‌هاي بيشتر دو كشور، راهكارهاي توسعه و بالقوه نمودن پتانسيل‌هاي موجود، در جهت رفع مشكلات حمل‌ونقل جاده‌اي و ارتقاي حجم مبادلات تجاري جاده‌اي گام‌هاي اساسي برداشته شود .

گفتني است در خاتمه مقرر گرديد هر دو طرف در جهت ارتقاي حمل‌ونقل جاده‌اي گزارشي از مشكلات موجود را  قبل از برگزاري نشست آتي كميته حمل‌ونقل جاده‌اي دو كشور در سال 2018 به‌طرف مقابل ارائه نمايند.


1397/02/17
گمرک سرخس به ایکس ری کانتینری پیشرفته تجهیز شد
ايکس ري پيشرفته کانتينري در گمرک سرخس افتتاح شد.

اولين ايکس ري پيشرفته کانتينري با حضور فرود عسگري رييس کل گمرک ايران و مرتضي بانک مشاور رئيس جمهوري و دبير شوراي عالي مناطق آزاد در گمرک سرخس افتتاح شد.

به گزارش روابط عمومي ايران، گمرک ايران در ادامه روند تجهيز گمرکات حساس به ابزار هاي کنترلي و دستگاه هاي کنترلي ايکس ري اين بار گمرک سرخس را به ايکس ري کاميوني مجهز ساخت.

بر همين اساس گمرک سرخس به عنوان يکي از گمرکات مهم ترانزيتي و صادراتي به اولين ايکس ري کاميوني پيشرفته مجهز گرديد .

گمرک سرخس در شمال شرقي کشور و استان خراسان رضوي ، هم مرز با کشور ترکمنستان است. اين گمرک در ميان سه مبادي گمرکي مشترک با کشور ترکمنستان دومين گمرک پر تردد است.  از اين گمرک روزانه بيش از 200 دستگاه کاميوني ورودي و خروجي در حال تردد است.

اين ايکس ري با قابليت دوحالته پر سرعت و کم سرعت عمل ميکند و در حالت پر سرعت توانايي اسکن دو کاميون در دقيقه را دارد. در حالت کم سرعت ساعتي 25 دستگاه کاميون را اسکن مي کند. دستگاه به صورت موبايلي است و قابليت جابه جايي دارد و يکي از مزايايي اين گونه دستگاه هاي ايکس ري است.

يکي ديگر از مزايايي اين دستگاه ايکس ري اسکن در حال حرکت است و اين به سرعت عمل اسکن کمک ميکند که در اين نوع اسکن نيازي به پياده شدن راننده کاميون وجود ندارد و همچنين براي راننده زياني‌ ندارد.
1397/02/17
سهم خواهی ایران از ترانزیت بین المللی با تکمیل ۱۰ کریدور

توسعه ترانزيت و اتصال شبکه راه هاي کشور به مسير حمل و نقل بين المللي با ايجاد 10 کريدور شمال - جنوب و شرق - غرب به طول 21 هزار کيلومتر، از مهم ترين برنامه هاي وزارت راه و شهرسازي در طرح جامع حمل ونقل است.

به گزارش پايگاه خبري وزارت راه و شهرسازي به نقل از ايرنا وزارت راه وشهرسازي در طرح بزرگ توسعه راه هاي مواصلاتي کشور به دنبال تسهيل تردد کالا و مسافر از اين 10 کريدور است تا جمهوري اسلامي ايران در ثبات اقتصادي و امنيتي منطقه بيشتر بتواند ايفاي نقش کند.

در طرح جامع حمل ونقل کشور قرار است نخستين کريدور مهم کشور به طول 1920 کيلومتر از منطقه گواتر در جنوب شرقي ايران آغاز و پس از گذر از جاسک، بندرعباس، بندرلنگه و بندر بوشهر به هنديجان و بندر آبادان و خرمشهر منتهي مي شود.

کريدور شماره 2 به طول 825 کيلومتر از منطقه مرکزي ايران از تهران، آغاز و با گذر از ساوه و کرمانشاه به مرز خسروي مي رسد و اکنون براي آماده شدن اين کريدور در غرب کشور، 105 کيلومتر ديگر در دست تکميل قرار دارد.

سومين کريدور مهم کشور به طول يک هزار و 940 از منطقه بازرگان در شمال غربي ايران آغاز و با گذر از تبريز، زنجان، قزوين، آبيک، آزاد راه کنارگذر جنوبي تهران به قم مي رسد و در ادامه از گرمسار، سمنان، شاهرود، سبزوار به مشهد منتهي مي شود که اين کريدور در ترانزيت کالا از اروپا به شرق ايران و افغانستان مي تواند نقش مهمي را ايفا کند.

وزير راه و شهرسازي با توجه به اهميت اين کريدورهاي 10 گانه در تسهيل حمل و نقل کشور و منطقه گفته است: براساس طرح جامع حمل ونقل، اين کريدورها براي اتصال مناطق مختلف کشور، تعريف و هزينه 60هزار ميليارد توماني براي آن برآورد شده است.

عباس آخوندي افزود: با احتساب کريدورهاي درجه دوم و سوم در طرح جامع حمل و نقل در مجموع به 100 هزار ميليارد تومان سرمايه‌گذاري نياز است تا اين پروژه مهم بخش حمل و نقل در کشور عملي شود.

وي ارزش جاده‌هاي کشور را نزديک به 200 هزار ميليارد تومان اعلام کرد و گفت: اکنون 95 درصد جا‌به‌جايي‌ها در کشور از طريق جاده‌ها انجام مي شود که شامل 35 هزار کيلومتر راه‌هاي شرياني، 46 هزار کيلومتر راه‌هاي اصلي و فرعي و 100 هزار کيلومتر راه روستايي است.

وي افزود: اين ميزان سرمايه، ارزش آن را دارد که در چگونگي بهره‌برداري، افزايش کارايي و حفاظت از اين سرمايه ملي هرچه بيشتر برنامه ريزي کنيم.
جمهوري اسلامي ايران به دليل موقعيت استراتژيک خود در چهارراه کريدوري جهان قرار گرفته است و کريدورهاي شمال - جنوب، شرق - غرب، جنوب آسيا و تراسيکا چهار کريدور مهم ارتباطي جهان هستند که بخشي از آنها از ايران مي گذرد.

«تراسيکا» کريدوري بين‌المللي است که آسيا را به اروپا متصل مي‌کند؛ اعضاي اين کريدور کشورهاي بلغارستان، اوکراين، روماني، مولداوي و ترکيه در حاشيه درياي سياه و گرجستان، ارمنستان و آذربايجان در منطقه قفقاز و ترکمنستان، قزاقستان، ازبکستان، تاجيکستان و قرقيزستان در آسياي ميانه اند که در سال 1388 جمهوري اسلامي ايران نيز به‌عنوان چهاردهمين کشور عضو اين کريدور شناخته شد.  

کريدور شماره چهار کشور به طول 2 هزار و 952 کيلومتر از بستان آباد در استان آذربايجان شرقي آغاز و پس از گذر از سراب، اردبيل، آستارا، رشت، ساري، گرگان، بجنورد، قوچان و مشهد به سرخس مي رسد و يکي از طولاني ترين مسيرها در کريدور غرب به شرق ايران است.

پنجمين کريدور مواصلاتي کشور به طول 2 هزار و 130 کيلومتر از مشهد آغاز مي شود و در ادامه از طريق تربت حيدريه، گناباد، بيرجند، نهبندان، زاهدان به ايرانشهر و سپس به بندرچابهار در جنوب شرقي ايران مي رسد؛ اين کريدور نيز در محور شرقي مي تواند در ترانزيت کالا و مسافر و افزايش درآمدهاي ارزي، از ايران به کشورهاي آسياي ميانه و افغانستان نقش آفريني کند.

در اين طرح، کريدور شماره 6 به طول 2 هزار و 581 کيلومتر از فيض آباد، بجستان و ديهوک آغاز و در ادامه به کرمان (باغين) و سپس به بم و ايرانشهر منتهي مي شود و يکي ازطولاني ترين کريدورهاي 10 گانه کشور است.

هفتمين کريدور ايران به طول 2 هزار و 581 کيلومتر از تهران آغاز مي شود و پس از گذر از قم، کاشان، نائين، يزد، شهر بابک، سيرجان و بندرعباس در محور مرکزي ايران براي تسهيل جابچايي کالا و مسافر اهميت زيادي دارد و يکي از پرترددترين مسير وسايل نقليه است.

معاون وزير راه وشهرسازي و مديرعامل شرکت ساخت و توسعه زيربناهاي حمل ونقل معتقد است: اين 10 کريدور براساس طرح جامع حمل و نقل، شريان‌هاي اصلي جاده‌اي کشورند که به عنوان اولويت‌هاي توسعه زيرساخت‌هاي حمل و نقل جاده‌اي از سوي وزارت راه و شهرسازي و شرکت ساخت در دست تکميل است.

خيرالله خادمي با بيان اينکه مبدا و مقصد اين کريدورها مرزهاي اصلي کشور است، افزود:‌ کريدورهاي شماره يک و 10 رديف اعتباري مجزا دارند؛ اکنون هشت کريدور ديگر در حال طي کردن مراحل قانوني براي دريافت رديف اعتباري هستند.

وي يادآورشد: مرز‌هاي زميني آستارا، سرخس و بازرگان در شمال شرق و شمال غرب، شلمچه، بوشهر و چابهار در جنوب شرق و جنوب غرب، مرز دوغارون در شرق و مهران و قصرشيرين در غرب کشور، مبدأ و مقصد اين کريدور‌هاي 10 گانه هستند.

به گفته مديرعامل شرکت ساخت وتوسعه، اکنون بيش از سه هزار و 600 کيلومتر از اين کريدورها در حال تکميل است و 485 کيلومتر آنها نيز پارسال به بهره‌برداري رسيده است؛ بيش از 12 هزار کيلومتر آن تا سال 1395 زير بار ترافيک قرار گرفته است.

وي، هدف اصلي از تعريف کريدورها را کاهش ترافيک در شريان‌هاي اصلي اعلام کرد و افزود: اين 10 کريدور با عنوان کريدور شمال، جنوب، غرب، مرکز و شرق کشور، کريدور شرق به غرب و شمال به جنوب شناخته شده‌اند و در اولويت اصلي تکميل قرار دارند.

به گزارش ايرنا، در طرح جامع حمل ونقل کشور هشتمين کريدور به طول يک هزار و 483 کيلومتر از قم آغاز و در ادامه از اصفهان، شيراز و فسا به نجف شهر و سپس به سيرجان منتهي مي شود؛ اين دالان در منطقه مرکزي ايران نقش مهمي در حوزه حمل ونقل کالا و مسافر خواهد داشت؛ اکنون براي آماده شدن اين محور 154 کيلومتر در دست تکميل قرار دارد.

نهمين کريدور ايران به طول سه هزار کيلومتر از زنجان آغاز مي شود و پس از گذر از همدان، بروجن، الوني، مال خليفه، ياسوج، نورآباد، نودان و قائميه به بندر بوشهر مي رسد؛ اکنون شرکت ساخت براي تکميل آن 521 کيلومتر پروژه راهسازي را در دست اقدام قرار داده است.

دهمين کريدور به طول يک هزار و 152 کيلومتر از ايواوغلي و سلماس آغاز مي شود و پس از گذر از تبريز، اروميه، مياندوآب، سنندج، کرمانشاه، خرم آباد و انديمشک به اهواز و در پايان به بندر امام خميني (ره) مي رسد.

اين کريدور با عنوان دالان شمال به جنوب، 10 پايانه مرزي را به شبکه جاده اي متصل مي کند و يکي از مهم ترين مسيرهاي ترانزيتي کشور محسوب مي شود.

وزير راه و شهرسازي با تاکيد بر اينکه اين شبکه راهي، مسير توسعه ايران است، گفت: اکنون از 20 هزار و 908کيلومتر از اين کريدورهاي 10 گانه، 12 هزار و 364 کيومتر آن آماده بهره برداري و سه هزار و 660 کيلومتر آن در دست تکميل است. پارسال 485 کيلومتر از شبکه راهي اين کريدورها به بهره برداري رسيد.

مسيرهاي ديگري نيز هستند که با توجه به کارکرد منطقه‌اي و استاني، به نوعي تکميل کننده کريدورهاي 10 گانه کشورند.

وزارت راه وشهرسازي اکنون به دنبال تکميل اين کريدورهاي10 گانه در شبکه راه هاي کشور است و ضروري است مجلس و دولت با اختصاص منابع مورد نياز مالي در بودجه ساليانه کشور، زمينه تکميل اين کريدورهاي هاي مهم شمال - جنوب، شرق - غرب و منطقه مرکزي ايران را فراهم کند تا علاوه بر تسهيل تردد کالا و مسافر در سطح کشور با افزايش ترانزيت کالا در مسيرهاي مختلف از موقعيت استراتژيک ايران در منطقه بيش از پيش استفاده شود.

1397/02/17
اولین ایکس ری کامیونی تولید داخل به زودی به بهره برداری می رسد
رئيس کل گمرک ايران از آماده شدن اولين ايکس ري کاميوني توليد داخل خبر داد و گفت : اين ايکس کاميوني که به سفارش گمرک ايران ساخته شده است به زودي به بهره برداري مي رسد .

فرود عسگري که در مراسم تقدير از اقدامات گمرک در مبارزه با مواد مخدر در حضور مسئولان ستاد مبارزه با مواد مخدر رياست جمهوري سخن مي گفت با بيان اين مطلب افزود : اولين ايکس ري کاميوني توليد داخل قرار است در گمرک اينچه برون استان گلستان و در نقطه صفر مرزي با کشور ترکمنستان به بهره برداري برسد و دو دستگاه ايکس ري کاميوني ديگر نيز  در حال آماده سازي و نصب است که هر دو محصول ايراني قرار است در گمرک بازرگان به بهره برداري برسد .

وي در ادامه گفت : در حال حاضر گمرکات حساس و مهم کشور به تجهيزات کنترلي ايکس ري کاميوني مجهز شده اند و روند تجهيز گمرکات کشور به تجهيزات کنترلي پيشرفته طبق برنامه در حال انجام است .

عسگري در ادامه افزود : دو دستگاه ايکس ري کاميوني پيشرفته و پرسرعت هم در گمرکات سرخس و دوغارون آماده بهره برداري است و اين هفته افتتاح خواهد شد .

رئيس کل گمرک ايران با اشاره به راه اندازي بخش مانيتورينگ ايکس ري هاي گمرکات سراسر کشور در تهران با تلاش دفتر توسعه و تجهيز گمرک تاکيد کرد : براساس برنامه ريزي هاي انجام شده در آينده به صورت سيستمي اطلاعات مربوط به ايکس ري ها آناليز خواهد شد .

عسگري با اشاره به موفقيت هاي گمرک در مبارزه با قاچاق کالا و‌‌ مواد مخدر و کسب رتبه اول دنيا در ميان ساير گمرکات جهان گفت:  دبير کل سازمان جهاني گمرک در سفر به ايران و بازديد از سامانه جامع گمرکي و مشاهده پيشرفت ها و کشفيات گمرک کشورمان به موفقيت هاي گمرک ايران اشاره و اعلام کرد که گمرک ايران در سالهاي اخير کار بسيار بزرگي انجام داده است .
1397/02/15
رفع ۱۴ مشکل فرایند ترانزیت در سال ۹۶/ ۲۶ مشکل ترانزیت در سال ۹۷ برطرف می‌شود


معاون حمل‌ونقل وزير راه و شهرسازي از افزايش تعداد مشکلات فرايند ترانزيت به 77 مورد در مطالعات جديد خبر داد و گفت: 14 مشکل ترانزيت کشور در سال گذشته برطرف شد و طبق برنامه 26 مانع ديگر در سال 97 رفع مي‌شود.

به گزارش خبرنگار پايگاه خبري وزارت راه و شهرسازي پنجمين کارگروه لجستيک به رياست مهرداد تقي زاده معاون حمل‌ونقل وزير راه و شهرسازي و با حضور اعضا و نمايندگان در وزارت راه و شهرسازي برگزار شد.

وي در ابتدا هدف از برگزاري کارگروه لجستيک را ارتقا سطح ارتباط مديران، کارشناسان و دست‌اندرکاران در حوزه‌هاي مختلف حمل‌ونقل، ترانزيت، ‌ بندر خشک و مسائل مربوط به لجستيک عنوان کرد و گفت: اينجا محفلي براي تبادل‌نظر بين دولت و بخش خصوصي در زمينه مسائل، مشکلات و دستاوردها در حوزه حمل‌ونقل و لجستيک است.

معاون حمل‌ونقل وزير راه و شهرسازي موضوع بندر خشک را بحث اصلي کارگروه نشست امروز عنوان کرد و افزود: طبق آخرين بررسي‌ها و مکان‌يابي انجام‌شده در قالب يک مدل رياضي توسط معاونت حمل‌ونقل، 50 نقطه به‌عنوان مراکز لجستيک کشور شناسايي‌شده است.

تقي زاده تصريح کرد: گزارش مکان‌يابي و شناسايي مراکز لجستيک کشور براي وزير راه و شهرسازي و معاونان بخش حمل‌ونقل ايشان نيز ارائه‌شده و مقرر شد هيچ‌گونه تصميم‌گيري ديگري به‌منظور تغيير مکان مراکز لجستيک کشور اتخاذ و اعمال نشود.

معاون وزير راه و شهرسازي در ادامه به نقش حمل‌ونقل مسافر بين‌المللي اشاره کرد و گفت: طبق مطالعات جديد صورت گرفته در معاونت حمل‌ونقل، ترانزيت مسافر يا جابجايي مسافران در سطح بين‌المللي موجب ارتقا روابط بين کشورها، بهبود روابط تجاري بين کشورها و اقتصادي شدن کريدورهاي حمل‌ونقلي مي‌شود. ازاين‌رو فعالان حوزه حمل‌ونقل مسافر نيز به کارگروه لجستيک دعوت شدند.

وي خاطرنشان کرد: اقتصادي شدن کريدور به اشتغال‌زايي، توسعه مناطق اطراف کريدور، معيشت مردم ساکن پيرامون کريدور و رشد و توسعه صنعت کمک مي‌کند.

معاون حمل‌ونقل وزير راه و شهرسازي با اشاره به تغيير رويکرد وزارت راه و شهرسازي در دوره جديد بيان داشت: درگذشته وزارت راه و شهرسازي فقط بر روي هدف سامان‌دهي حمل‌ونقل متمرکز بود، ‌اما امروز سامان‌دهي حمل‌ونقل در گرو بهبود روابط با سير دستگاه‌هاي دولتي و تشکل‌هاي صنفي است و اين پيروي ازاين ‌رويه در سطح استان‌ها نيز بايد مورد تأکيد قرار گيرد.

تقي‌زاده با اشاره به افزايش تعداد مشکلات بخش ترانزيت از 66 به 77 مشکل خبر داد و گفت: تا کنون 14 مشکل برطرف شده و 26 مشکل تا پايان سال 97 رفع خواهد شد. عناوين مشکلات حل شده عبارتند از:

  1. عدم اجراي بخشنامه معاون اول محترم رئيس‌جمهور در خصوص مرجعيت شوراي عالي ترابري در تصميمات مرتبط با ترانزيت
  2. ابلاغ كالاهاي مشمول محدوديت ترانزيت بدون وجود فرجه سه‌ماهه جهت اطلاع شركت‌ها
  3. صدور بخش‌نامه‌ها و دستورالعمل‌ها مربوط به ايجاد محدوديت و ممانعت از ترانزيت بدون هماهنگي با متوليان ترانزيت
  4. سيستماتيك نبودن فرايند صدور پروانه ورود موقت کاميون‌هاي خارجي و مشكلات ناشي از آن
  5. عدم وجود محل‌هاي مناسب جهت توقف وسايط نقليه ترانزيتي در برخي مبادي ورودي و خروجي از جمله بندرعباس
  6. فقدان هماهنگي کامل بين مدهاي مختلف حمل‌ونقل در مذاکرات و ارتباطات بين‌المللي
  7. چندگانگي در نهادهاي متولي سياست‌گذاري و تصميم‌گيري در حوزه ترانزيت
  8. عدم سياست‌گذاري و برنامه‌ريزي مناسب براي توسعه مراكز لجستيكي و زيرساخت‌هاي حمل‌ونقل تركيبي
  9. عدم برنامه‌ريزي و پيگيري منسجم و جدي اجراي توافقنامه‌هاي چندجانبه کريدورهاي ترانزيتي در سطح مديريت ارشد
  10. عدم برنامه‌ريزي و اولويت‌بندي توسعه زيرساخت‌ها مبتني بر كريدورهاي ترانزيتي و استفاده مناسب از فرصت‌هاي كشور در حوزه ترانزيت
  11. عدم بهره‌مندي كافي از نظرات بخش خصوصي در حل‌وفصل مشکلات ترانزيتي کشور
  12. عدم وجود مرجع پاسخگوي عملياتي و اجرايي در ارتباط با ترانزيت با توجه به فرا مدي و فرا بخشي بودن آن
  13. گسسته بودن ارتباط بين بخش‌هاي تجارت و حمل‌ونقل في‌مابين کشورها
  14. عدم بهره‌مندي از پتانسيل‌هاي اقتصادي کافي در روابط بين‌المللي براي ارتقاي نقش كريدورهاي ترانزيتي ايران در مجامع بين‌المللي

معاون حمل‌ونقل وزير راه و شهرسازي تصريح کرد: بار‌ها پشت مرزهاي کشور براي عبور از ايران صف نکشيده‌اند و مادامي‌که مشکلات زنجيره لجستيک و ترانزيت رفع نشود، تجار بين‌المللي مسير‌هاي ديگري براي عبور بار تعريف مي‌کنند.

وي مشکلات مربوط به ارز را موقتي دانست و گفت: نامه‌اي با موضوع مشکلات ارزي به امضا وزير راه و شهرسازي تنظيم‌شده و قرار است به معاون اول رئيس‌جمهوري ارسال شود.

 در ادامه جلسه نماينده وزارت امور خارجه در کارگروه لجستيک از تشکيل اداره همکاري‌هاي حمل‌ونقل به‌عنوان زيرمجموعه اداره کل همکاري‌هاي چندجانبه در وزارت امور خارجه خبر داد و گفت: اين اداره باهدف متمرکز کردن همکاري‌هاي دو و چندجانبه حمل‌ونقلي است و زمينه همکاري براي دسترسي وزارت امور خارجه با ساير دستگاه‌ها ازجمله وزارت راه و شهرسازي را هموار و به‌صورت مدون برقرار مي‌کند.

 


1397/02/11
پیشنهاد رئیس سازمان راهداری برای ارز تخصیصی به رانندگان
متأسفانه بانک مرکزي عددي را به ما اعلام کرده است که براي همه مسيرهاي ترانزيتي ثابت است، درحالي‌که ما معتقديم نمي‌توان با يک نرخ مشخص در همه مسيرهاي ترانزيتي عمليات نقل‌وانتقال را انجام داد.

معاون وزير راه و شهرسازي از ادامه مذاکره با بانک مرکزي براي تصويب نرخ‌هاي متفاوت ارز بين‌راهي رانندگان خبر داد.

به گزارش خبرنگار تين‌نيوز از روزي که قيمت دلار در کشور بالا رفت و نوسانات نرخ ارز هرروز ماجراي جديدي را براي اقتصاد کشور به جود آورد، منافع شرکت‌هاي حمل‌ونقلي به خطر افتاد و مواجهه اين شرکت‌ها .کاميون داران مسيرهاي ترانزيتي با نوسانات نرخ ارز باعث توقف حمل کالا در بسياري از مسيرها شد. پيش‌تر فعالان ترانزيتي کشور نسبت به از دست‌دادن سهم بزرگي از ترانزيت کشور به دليل ارزان بودن قيمت حمل در کشورهاي همسايه به نسبت ايران خبر داده بودند و نوسانات نرخ ارز هم کافي بود که اين هشدار را به بحراني جديد تبديل کند. اصلاحات ارزي دولت که شروع و ارز تک‌نرخي 4 هزار و 200 توماني به‌عنوان قيمت نهايي اعلام شد، تا حدودي ثبات به بازار ارز بازگشت، اما بازهم آرامشي را نصيب بخش حمل‌ونقل نکرد.

رانندگان به دليل دسترسي نداشتن به دلار 4 هزار و 200 توماني نتوانستد بارهاي صادراتي را جابه‌جا کنند و بسياري از شرکت‌هاي حمل‌ونقلي در وصول مطالبات خود ماندند. سازمان راهداري در اين شرايط تصميم گرفت براي رانندگان و بخش حمل‌ونقل مقدار ارز مشخصي را تخصيص دهد؛ گرچه نتوانست نظر بانک مرکزي را به نظر خود نزديک کند. دراين‌باره هفته‌نامه حمل‌ونقل با عبدالهاشم حسن‌نيا، رئيس سازمان راهداري و حمل‌ونقل جاده‌اي گفتگو کرده است. او اعتقاد دارد علاوه بر ضرورت تخصيص ارز بين‌راهي به رانندگان ترانزيت، لازم است نرخ ارز تخصيصي در مسيرهاي مختلف متفاوت باشد و خبر داد که بانک مرکزي تاکنون اين پيشنهاد را قبول نکرده است.

به گفته او، اگر قرار باشد بخش حمل‌ونقل با اين شيوه اداره شود، به‌زودي سهم زيادي از ترانزيت را از دست مي‌دهيم. 

وي در خصوص نتيجه نهايي جلسات بانک مرکزي براي تخصيص ارز به رانندگان ترانزيت، گفت: متأسفانه بانک مرکزي عددي را به ما اعلام کرده است که براي همه مسيرهاي ترانزيتي ثابت است، درحالي‌که ما معتقديم نمي‌توان با يک نرخ مشخص در همه مسيرهاي ترانزيتي عمليات نقل‌وانتقال را انجام داد.

حسن‌نيا گفت:ما معتقد هستيم در اجراي دستورالعمل نرخ مشخص براي همه مسيرها پيش‌بيني‌هاي لازم نشده است و اين امر موجب ايجاد مشکل و توقف عمليات نقل‌وانتقال کالا در کليه گونه‌هاي حمل‌ونقلي شده است. براي مثال هزينه‌هاي حمل‌ونقل به دليل تعرفه‌هاي متفاوت در کشورهاي مختلف متفاوت است و از طرفي، مسافت مسيرهاي حمل کالا متفاوت است که قطعاً بر رقم نهايي ارز تخصيصي تأثيرگذار خواهد بود. بانک مرکزي بايد اين شرايط را درک کند. 

معاون وزير راه و شهرسازي ادامه داد: پيشنهادهاي ما براي ارائه به بانک مرکزي کارشناسي و با دريافت نظر فعالان و شرکت‌هاي ترانزيتي ارائه‌شده است. بر همين اساس بر تصويب نرخ‌هاي متفاوت اصرار داريم و براي نهايي شدن آن با بانک مرکزي در حال مذاکره هستيم.

 وي ادامه داد: واقعيت اين است که در کشورهاي مختلف هزينه‌هاي رانندگان متفاوت است و با توجه به نوع اقتصاد آن کشورها تفاوت دارد. ما ديدگاه بخش خصوصي و فعلان ترانزيتي کشور را گرفته‌ايم و نظر کارشناسي شده ارائه داده‌ايم، زيرا دقيقاً تا آخر داستان را ديده بوديم.

او تأکيد کرد: قصد زير سؤال بردن هيچ نهادي را نداريم و مي‌خواهيم با تعامل و منطق اين مشکل بزرگ را حل کنيم. به نظر ما بايد مسير و راه‌حل درستي اتخاذ شود که به ترانزيت کشور از اين بيشتر آسيب نرسد.

حسن نيا بابيان اينکه هفته‌هاي گذشته چند جلسه برگزار کرديم و اين وضع ادامه خواهد داشت گفت: همکاران ما به دنبال اين هستند که در اسرع وقت اين نتيجه را بگيرند. متأسفانه نوسانات نرخ ارز مشکلات زيادي را براي کشور به وجود آورده و دولت اصلاحات بزرگي با تک‌نرخي کردن ارز انجام داده است و براي اصلاح اين وضعيت در حمل‌ونقل هم به زمان نيازمنديم.

رييس سازمان راهداري و حمل و نقل جاده اي، ادامه داد: ما به‌عنوان نظر کارشناسي، نرخ‌هاي واقعي را اعلام کرديم، اما خوب مي‌دانيم که اگر اداره حمل‌ونقل کشور با اين روش پيش برود، بخشي از ترانزيت ما در اختيار ساير کشورها قرار مي‌گيرد و از دست مي‌رود، پس بايد هرچه زودتر با اطلاع‌رساني و تصميم‌گيري درست اين موضوع حل‌وفصل شود.

او تأکيد کرد: اکنون همه بخش‌هاي حمل‌ونقلي درگير اين مشکل هستند و البته ترانزيتي‌ها بيشتر، اما من با اطمينان اعلام مي‌کنم به‌زودي ارز دولتي به حمل‌ونقلي‌ها و رانندگان ترانزيت تعلق خواهد گرفت.

مشروح اين گفت‌وگو را دراينجا بخوانيد.

1397/02/11
یک راننده کامیون دیگر مفقود شد؛ درخواست تامین امنیت رانندگان جاده‌ای
در اين پيام از رانندگان در خواست شده است در صورت مشاهده خودروي اف اچ تک محور به شماره پلاک 29 ع 848 ايران 73 که با بار کود اوره کشاورزي در مرودشت به سرقت رفته است با شماره تلفن ارايه شده تماس گرفته شود.

به دنبال پيدا شدن جنازه «محمد حيدري» راننده تريلي 62ساله سنندجي و دستگيري قاتلان، فعالان اين صنف از مقامات قضايي خواستار محاکمه عادلانه اين افراد و اشد مجازات آنها شدند.

به گزارش تين‌نيوز، در پيامي که در شبکه‌هاي مجازي و گروه‌هاي تلگرامي منتشر شده، فعالان بخش حمل‌ونقل کالاي جاد‌ه‌اي با بيان اين‌که رانندگان تقاضاي رسيدگي به اين پرونده را دارند، در پيام خود آورده‌اند: امنيت جاده‌ها را براي رانندگان کاميون‌ها و ساير رانندگان خطوط شهري و بين‌شهري خواستاريم، رانندگان چشم انتظاراني دارند و جانشان را نبايد به قيمت ناني محک زد.

در ادامه اين پيام آمده است: در کنار خطرات رانندگي، به تازگي معضل دزدان ناجوانمرد و از خدا بي‌خبر بلاي جان رانندگان کاميون‌ها شده‌ است.دزداني که با کمين کردن و حيله‌هاي انسان دوستانه رانندگان کاميون و خودروهاي سنگين را طعمه خود قرار داده‌ و اهداف شوم خود را انجام مي‌دهند و از جان اين تلاشگران هم نمي‌گذرند.

در ادامه اين پيام با بيان‌اين که طبق آمار پايانه‌هاي باربري بيش از 500 هزار راننده و 400 هزار ناوگان باري در کشور فعاليت مي‌کنند، تاکيد شده است: اين شغل عليرغم داشتن مشکلاتي مانند سختي کار، حوادث رانندگي و سرما و گرما، حتي جزو مشاغل سخت به حساب نمي‌آيد و در حالي‌که راننده کاميون با کار خود ارزش افزوده زيادي را براي اقتصاد کشور ايجاد مي‌کند اما به تازگي امنيت جانيشان نيز به خطر افتاده است.

به گزارش تين‌نيوز، درخواست رسيدگي به اين پرونده و اشد مجازات براي متهمان اين پرونده از سوي رانندگان در حالي مطرح شده که روز گذشته پيام ديگري مبني بر مفقودي يک خودروي باري ديگر در شبکه‌هاي اجتماعي منتشر شده است.

در اين پيام از رانندگان در خواست شده است در صورت مشاهده خودروي FH تک محور به شماره پلاک 29‌ع 848 ايران‌73 که با بار کود اوره کشاورزي در مرودشت به سرقت رفته است با شماره تلفن ارايه شده تماس گرفته شود.

1397/02/11
هرمزگان قطب مهم تجاري و ترانزيتي كشور
استان هرمزگان ميزبان مسئولين راهداري و حمل و نقل جاده اي كشور بود. 
به گزارش روابط عمومي سازمان راهداري و حمل‌ونقل جاده‌اي، فرامرز مداح معاون برنامه‌ريزي اين سازمان در سفر به استان هرمزگان  ضمن حضور در بندر شهيد رجايي و مجموعه فعاليت هاي حمل و نقلي اين بندر ، در حاشيه بازديد با اشاره به ضرورت هماهنگي‌هاي بين دستگاه‌هاي متولي جهت تسهيل تردد ناوگان حمل‌ونقل جاده‌اي اظهار داشت : هماهنگي ميان دستگاه‌هاي متولي و اجرايي در تبادل کار براي انجام فرآيند ها و صاحبان کالا و رانندگان مفيد است و اين امر باعث افزايش سرعت کار مي شود و مهمتر از همه تسريع در امور مربوط به ترانزيت كالا و حمل و نقل بين الملل و اطلاعات دقيق آن نيز در سامانه ثبت مي شود و از فرار بار و قاچاق كالا و ارز جلوگيري مي‌كنند . 
وي ساير مزيت‌هاي اطلاعات جامع ترانزيت  را  يادآور شد و  ابراز اميدواري کرد اين طرح براي بهبود وضعيت حمل و نقل كالا در کشور و توليد ملي و حمايت از كالاي ايراني در راستاي پيام مقام معظم رهبري مدظله العالي ، جهت کنترل  و نظارت موثر براي كالاهاي قاچاق اثربخشي و كارآيي بالايي دارد.
مداح  در بخشي از سخنان خود گفت :  استان هرمزگان يکي از قطب هاي مهم حمل و نقلي در كشور است که 7 تا 8 درصد راه استان را به خود اختصاص داده است و 13 پاسگاه در محور هاي مواصلاتي در اين استان قرار دارد که در کل کشور جهت ارتقاء ايمني حمل و نقل و تسريع در عبور و مرور 54 دستگاه ITS   راه اندازي شده است که بالغ بر 13 دستگاه آن در استان هرمزگان دردست راه اندازي مي باشد 
معاون برنامه ريزي سازمان راهداري و حمل ونقل جاده‌اي خاطر نشان كرد: استان هرمزگان با داشتن  بندر شهيد رجايي و با هنر مهمترين قطب ترانزيت واردات در کشور هستند که با سه و نيم ميليون تن در سال 96 رتبه اول کشور را به خود اختصاص داده است كه درآمد خوب و مطلوبي را عايد کشور كرده است. 
گفتني است در جريان سفر معاون برنامه‌ريزي و بازديد از بنادر شهيد رجايي و گمرك استان هرمزگان  مديركل دفتر فناوري اطلاعات و ارتباطات  سازمان راهداري و حمل و نقل جاده اي همچنين مديركل راهداري و حمل‌ونقل جاده‌اي استان نيز حضور داشتند .

1397/02/11
تشریح هزینه های ارزی رانندگان ترانزیت
يک سرويس به آلمان حداقل تا 4 هزار و 200 يورو هزينه بين‌راهي دارد. اکنون سؤال اين است که يک راننده ترانزيت ايراني چگونه مي‌تواند فقط با 2 هزار يوروي در نظر گرفته‌شده از سوي دولت تا اروپا برود و برگردد؟!

محمدکاظم نيمه‌فروش*: مبلغ عمده نيازهاي ارزي بخش ترانزيت بابت هزينه خريد سوخت است که در بهترين و کمترين حالت، يک دستگاه کاميون ترانزيت ايراني براي رفت‌وبرگشت از مسير زميني به اروپا به دو بار سوخت‌گيري کامل نياز دارد. يعني اگر به‌طور متوسط ظرفيت باک خودروهاي سنگين ايراني را هزار و 250 ليتر در نظر بگيريم، حداقل بايد 2 هزار و 500 ليتر گازوئيل سوخت‌گيري شود که با درنظرگرفتن حداقل قيمت گازوئيل که راننده ايراني به طرق مختلف و از مکان‌هاي مشخصي که رانندگان ترانزيت ايراني را مي‌شناسند، سوخت ارزان تهيه مي‌کند، يک ليتر يک يورو قيمت دارد؛ يعني در يک سرويس رفت‌وبرگشت زميني به آلمان فقط 2 هزار و 500 يورو هزينه سوخت‌گيري ترانزيت ايراني است.

حال اگر کاميون ايراني بخواهد با کشتي از مسير ايتاليا به اروپا دسترسي پيدا کند، شايد اين مقدار سوخت نخرد، اما در عوض حتي مبلغ بيشتري را بايد بابت رفت‌وبرگشت کشتي پرداخت کند. عمده هزينه ديگر کاميون‌هاي ايراني پرداخت پول اتوبان و عوارض راه‌ها در کشورهاي مختلف اروپايي است که هر کشور شيوه مخصوص به خود براي پرداخت عوارضي دارد و بعضي کشورها مانند آلمان فقط براي تردد در اتوبان‌ها عوارض مي‌گيرند و برخي حتي براي جاده‌هاي معمولي هم عوارض مي‌گيرند، مانند اسلواکي و برخي کشورها هم هستند که کيلومتر کاميون را هنگام ورود ثبت مي‌کنند و از کيلومتر هنگام خروج کسر و پول عوارض محاسبه مي‌کنند.

يعني حتي براي تردد مثلاً داخل کارخانه يا انبار هم عوارض اخذ مي‌کنند که براي مثال مي‌توان به کشور سوئيس اشاره کرد. بنابراين راننده ايراني هرچه به مسير دورتري در اروپا بار حمل کند، هزينه‌هاي سوخت و عوارض راه هم افزايش پيدا مي‌کند. براي يک سرويس زميني به آلمان به‌طور متوسط تقريباً هزار يورو هزينه عوارض اتوبان‌ها و راه‌ها و عبور از پل‌ها مانند پل مابين روماني و بلغارستان و... نياز است و باقي مخارج هزينه‌هاي اسپيداسيون گمرکي و پارکينگ و رشوه مأموران در برخي کشورهاي فاسد مسير و هزينه پول دکتر براي بارهاي دکتري و هزينه تخليه و بارگيري بار در مرزهاي بين‌راهي و هزينه تلفن و حمام و غذا و... است.

يک سرويس به آلمان حداقل تا 4 هزار و 200 يورو هزينه بين‌راهي دارد. اکنون سؤال اين است که يک راننده ترانزيت ايراني چگونه مي‌تواند فقط با 2 هزار يوروي در نظر گرفته‌شده از سوي دولت تا اروپا برود و برگردد؟! مشکل ديگر آن است که ارز متداول برخي کشورها به‌خصوص کشورهاي جداشده از شوروي سابق کلاً با دلار است و اين کشورها رغبت چنداني به پذيرش يورو ندارند و اگر هم قبول کنند، معمولاً با نرخ پايين‌تري حساب مي‌کنند که به ضرر راننده ايراني تمام مي‌شود که اگر بخواهد يورو را در بانکي به دلار تبديل کند، به علت آنکه شخصي با پاسپورت خارجي و به‌طور مشخص ايراني است، هيچ بانکي اين کار را برايش انجام نمي‌دهد.

مثلاً همکاراني که از ترکيه به مقصد اوکراين سوار کشتي شده‌اند، به‌خوبي مي‌دانند که هزينه کشتي را فقط به دلار مي‌گيرند و از قبول يورو خودداري مي‌کنند و از شما مي‌خواهند که يورو را به دلار تبديل کنيد و پرداخت را انجام دهيد، اما از سوي ديگر هيچ بانک ترکيه‌اي براي يک شخص با پاسپورت ايراني اين کار را انجام نمي‌دهد، بنابراين نياز به ارز دلار در برخي مسيرها براي رانندگان ترانزيت ايراني اجباري است.

جدولي که انجمن محترم براي نيازهاي ارزي مسيرهاي مختلف در نظر گرفته است، بسيار خوش‌بينانه و با مقادير بسيار حداقلي نوشته شده و امکان‌پذير نيست و بنا به تجربه شخصي خود و همکارانم، مبلغ 4 هزار و 200 يورو براي يک سرويس آلمان را دوباره تأکيد مي‌کنم؛ اما در مقابل و در جواب عزيزي که در گروه تلگرامي حمل‌ونقل نوشته بودند فقط انتقاد نکنيد و راه حل هم نشان دهيد که البته نقد خوبي است، عرض مي‌کنم که چرا نيازهايي ارزي سرويس‌هاي به مقصد اروپا تا اين مقدار افزايش ‌يافته است و آيا در ساليان پيش هم به اين مقدار ارز براي يک سرويس اروپايي نياز بود؟

در جواب مي‌گويم که خير و تا قبل از شروع درگيري بين ايران و ترکيه بر سر قيمت سوخت و مقدار سوخت همراه کاميون‌هاي طرفين در چند سال پيش، اين نياز ارزي تقريباً از ميزان 800  تا هزار ليتر سوخت کمتر بود، زيرا کاميون‌هاي ايراني که از ترکيه به‌صورت ترانزيت عبور مي‌کردند، مي‌توانستند با باک پر و البته پلمپ‌شده از گمرک ترکيه وارد اين کشور شده و از آن خارج شوند و راننده ايراني مي‌توانست با پرکردن بار خود با پول ايراني و البته با پرداخت جريمه گازوئيل به حساب شرکت نفت ايران از کشور خارج شود و در نتيجه ارز کمتري براي سوخت‌گيري در کشورهاي ديگر نياز داشت، اما با شروع اين اختلاف ترکيه مقدار حداکثري که يک کاميون ايراني براي تردد در مسيرهاي داخل ترکيه تا مرزهاي خروجي اين کشور را مي‌تواند همراه داشته باشد، اعلام کرد و اجازه همراه داشتن مقادير بيشتر از اين ميزان را به هيچ‌وجه حتي با پرداخت جريمه‌هاي سنگين نمي‌دهد و حتي در باک خالي کاميون را هم پلمپ مي‌کند تا رانندگان نتوانند در کشور ترکيه سوخت‌گيري کنيد.

مثلاً براي مسير مرز بازرگان تا خروجي ترکيه به بلغارستان، 600 ليتر براي همراه داشتن گازوئيل مجاز هستيد که به‌زور و زحمت کاميون ايراني را از ترکيه خارج مي‌کند؛ بنابراين باقي نيازهاي ارزي سرويس ترانزيت اروپايي حذف شدني يا کاهش‌پذير نيست، زيرا در بسياري از کشورهاي اروپايي کاميون مجاز نيست که از راه‌هاي داخلي (ناسيونال) تردد کند تا مثلاً پول اتوبان نپردازد و... تنها راه کاهش هزينه‌هاي ارزي در سرويس‌هاي ترانزيت مسير اروپايي مذاکره مجدد و فوري با کشور ترکيه است تا دوباره مانند سابق به کاميون‌هاي ايراني اجازه عبور از ترکيه با باک‌هاي پر از سوخت ايراني و البته با پلمپ گمرک ترکيه داده شود و بدين صورت تا حداکثر هزار يورو مي‌توان نياز ارزي اين بخش را کاهش داد.

البته توجه کنيد که مصرف ارز اين صنف اين مقدار کم مي‌شود، نه هزينه‌هاي آن؛ زيرا جريمه گازوئيل همراه را بايد راننده ايراني در مرز خروجي به حساب شرکت نفت واريز کند، پس اين سوءتفاهم پيش نيايد که هزينه‌هاي يک سرويس تا اين ميزان کمتر مي‌شود. با اين روش مي‌توان تا مقدار تقريبي هزار يورو از نياز ارزي يک سرويس اروپايي در اين تنگناي ارزي کمتر کرد.

*فعال حوزه حمل‌ونقل

1397/02/10
بیان مشکلات حمل‌ونقل جاده‌ای در نشست مشترک با لاریجانی
تعدادي از فعالان بخش حمل‌ونقل مسافر و کالاي جاده‌اي در نشستي که با رئيس مجلس شوراي اسلامي برگزار کردند برخي از خواسته‌هاي صنفي خود را با رئيس خانه ملت در ميان گذاشتند.

تعدادي از فعالان بخش حمل‌ونقل مسافر و کالاي جاده‌اي در نشستي که با رئيس مجلس شوراي اسلامي برگزار کردند برخي از خواسته‌هاي صنفي خود را با رئيس خانه ملت در ميان گذاشتند.

به گزارش تين‌نيوز، بر اساس خبري که در شبکه‌هاي اجتماعي منتشر شد، اين نشست صنفي روز  سه‌شنبه چهارم ارديبهشت در دفتر «علي لاريجاني» در مجلس شوراي اسلامي و با حضور معاون وي برگزار  شد.

 از جمله مشکلاتي که در اين نشست مشترک مطرح شد بحث نوسازي ناوگان فرسوده و عدم حمايت دولت از اين بخش و همچنين مصوب کردن کاهش تناژ کاميون‌ها در مقابل عدم تغيير کرايه‌ها بود.

تصويب نشدن سخت و زيان‌آور بودن شغل رانندگي و مشکلات تشکل‌ها و صنف‌ها و عدم حمايت و نظارت و رها بودن صنف‌ها توسط متوليان اين بخش از ديگر موضوعاتي بود که در اين جلسه مطرح شد.

موضوع عملکرد شرکت‌هاي حمل‌و‌نقل و مشکلاتي که دامن‌گير رانندگان کاميون‌هاي حاوي بارهاي قاچاق به‌علت عدم آگاهي راننده شده است و همچنين موضوع نصب سپهتن و مصوب کردن ساعات کار رانندگي در صورتي‌که هيچ امنيت جاني و مالي براي راننده در زمان استراحت در جاده‌ها وجود ندارد نيز از ديگر موضوعات مطرح شده در جلسه با رئيس مجلس بود.

به گزارش تين‌نيوز، يکي ديگر از موضوعات مطرح شده در اين جلسه مشکل حقوق بازنشستگي رانندگان بود که به اعتقاد فعالان اين بخش با وجود آن‌که رانندگان جزو شرکاي اقتصادي و اجتماعي و سياسي دولت هستند در مقابل حقوق بازنشستگي‌شان نسبت به ساير مشاغل بسيار پايين است.

کمبود بار و مسافر به‌علت عدم اجراي قوانين و نظارت کافي و همچنين عدم برخورد با خودروهاي شخصي و عدم حمايت از ميني‌بوس‌هاي مسافري که 90 درصد آنان فرسوده شده‌اند نيز از ديگر مشکلاتي بود که در جلسه با رئيس خانه ملت مطرح شد.

نمايندگان رانندگان همچنين در اين نشست مشترک اين موضوع را مطرح کردند که از سال 93  تا کنون هيچ تغييري در نرخ کرايه‌ها در بخش حمل‌و‌نقل جاده‌اي صورت نگرفته است و در مقابل قيمت لاستيک، روغن، بيمه و هزينه با تورم بسيار بالا در حال رشد است يعني حمل‌و‌نقل کالا و مسافر با درآمد چهار سال پيش انجام مي‌شود اما نرخ استهلاک و هزينه با دلار 6000 هزار توماني.

به گزارش تين‌نيوز، رانندگان همچنين از رئيس مجلس درخواست کردند کميته حمل‌و‌نقل و عمران مجلس موظف شود در زمان مصوب کردن قوانين و بخشنامه‌هاي حمل‌و‌نقل اعم از مسافر و کالا، از نمايندگان اين تشکلات به‌عنوان کارشناسان تجربي اين حوزه دعوت نمايد.

اين گزارش حاکي است معاون رئيس مجلس در اين جلسه  نسبت به پيگيري مشکلات مطرح شده قول مساعد داد و مقرر شد در اسرع وقت جلسه بعدي با حضور رئيس مجلس و تعدادي از نمايندگان برگزار شود.

بر اساس اين گزارش شرکت کنندگان جلسه در بخش مسافر خادمي‌‌زاده از کانون سراسري، داوودي از استان کرمانشاه و سمناني از اصفهان بودند. از بخش شرکت‌هاي حمل‌و‌نقل بين‌المللي نيز عطرچيان در جلسه حضور داشت و از بخش کالاي کشور نيز نصيرزاده از استان لرستان، تيموري از استان خراسان رضوي، نعمتي از آذربايجان شرقي، کريمي از استان اصفهان، باباويسي از استان کردستان و موسوي از طرف رانندگان در اين جلسه حضور داشتند.

1397/02/10
توصیه یک فعال حمل‌ونقل برای افزایش امنیت راننده کامیون‌ها
به دنبال انتشار خبر قتل دو راننده کاميون توسط سارقان و همچنين مفقود شدن يک راننده ديگر، يکي از فعالان بخش حمل‌ونقل کالا در شبکه‌هاي مجازي از رانندگان درخواست کرد خودروهاي خود را به جي‌پي‌اس ردياب مجهز کنند.

به دنبال انتشار خبر قتل دو راننده کاميون توسط سارقان و همچنين مفقود شدن يک راننده ديگر، يکي از فعالان بخش حمل‌ونقل کالا در شبکه‌هاي مجازي از رانندگان درخواست کرد خودروهاي خود را به جي‌پي‌اس ردياب مجهز کنند.

به گزارش تين‌نيوز اين فعال بخش حمل‌ونقل جاده‌اي کالا در يک گروه تلگرامي و در جمع مالکان و رانندگان کاميون نوشت: از همه فعالان اين بخش در خواست مي‌کنم در کنار هزينه‌هايي که براي تزئينات خودروي خود انجام مي‌دهند، خودروهاي خود را به يک دستگاه جي‌پي‌اس ردياب نيز مجهز کنند.

وي افزود: با اين کار رانندگان مي‌توانند در هر لحظه و هر مکان موقعيت و مکان و مدت توقف و مسيرهاي پيمايش شده از مبدا تا مقصد و حتي حرکت کاميون را به‌طور زنده و آنلاين در روي نقشه گوگل‌مپ با اختلاف نهايتاً 10 متر مشاهده کنند.

وي با يادآوري ماجراي قتل دو راننده که در دو ماه اخير رخ داده است، گفت: به قتل اين 2 راننده توسط سارقان، راننده يک خودروي يخچال‌دار را هم بايد اضافه کرد که اسفند ماه گذشته در مسير ملاير به همدان به قتل رسيد.

بر اساس خبرهايي که در شبکه‌هاي اجتماعي منتشر شده از اسفند سال گذشته تا کنون، 2 راننده در حين حمل بار توسط سارقان به قتل رسيده‌اند، يکي از آنها محمد حيدري راننده 63ساله سنندجي بود که در تاريخ 21 اسفند ماه سال گذشته با يک دستگاه تريلر و محموله پتروشيمي از سنندج به مقصد تهران عزيمت کرد و خانواده‌اش پس از 20 روز بي‌خبري از وضعيتش، توانستند در روز دهم فروردين کاميون وي را در محوطه آزادگان تهران پيدا کنند و سرانجام 42 روز پس از پيدا شدن کاميون، پيکر اين راننده در سلفچگان_قم پيدا و مشخص شد اين راننده در اسدآباد همدان مورد حمله سارقان و راهزنان قرار گرفته و به قتل رسيده است.

به گزارش تين‌نيوز،  پيش از او يک راننده ديگر نيز به نام  فضل الله انصاري ساکن شهرستان دورود لرستان در شامگاه ?? بهمن ماه سال گذشته در محور اتوبان ساوه به مقصد خرمشهر مورد حمله و سوقصد سارقان و راهزنان قرار گرفت که اين حادثه منجر به فوت راننده شد و تمامي محموله و بار کاميون مقتول نيز که شامل پروفيل و آهن‌الات بود، به سرقت رفت و پيکر وي پس از گذشت چهار روز داخل کاميون فاقد بار در پليس راه کرمانشاه يافت شد.

به تازگي نيز کاربران شبکه‌هاي اجتماعي تصوير يک راننده کاميون ديگر را منتشر کرده‌اند که به همراه خودروي کاميونش مفقود شده است.

1397/02/09
تاکید بر اعتمادسازی در راستای توسعه کشور
به گزارش کانال نسل ما،  نشست هم انديشي وزير راه و شهرسازي با تشکل‌هاي حرفه‌اي رسمي صبح امروز مورخ يکشنبه 9 ارديبهشت در مرکزتحقيقات راه، مسکن و شهرسازي کار خود را آغاز کرد.

در ادامه، پنل اول نشست به رياست مهرداد تقي زاده معاون حمل‌ونقل وزير راه و شهرسازي و با حضور محمد رجبي رئيس انجمن شرکت‌هاي حمل‌ونقل ريلي، رضا خادمي زاده رئيس هيئت مديره کانون سراسري انجمنهاي صنفي رانندگان حمل ونقل جاده‌اي کشور- بخش مسافر، مقصد اسعدي ساماني دبير انجمن شرکت هاي هواپيمايي، جمشيد برزگر رئيس کانون انبوه سازان ايران، جواد اکبري رئيس انجمن مهندسان مشاور معمار و شهرساز و حميدرضا سيفي رئيس انجمن صنفي کانون کارفرمايي کشور برگزار شد و هر يک از اعضا به بيان مشکلات هر يک از بخش ها و ارائه راهکارها پرداختند.

 محمد شکر چي زاده نيز در اين نشست به تاريخچه مرکز تحقيقات راه، مسکن و شهرسازي پرداخت و گفت: بيش از 1500 پروژه تحقيقاتي در اين مرکز انجام شده است و سالانه حدود 40 دستورالعمل و نشريه  تدوين مي‌شود که البته سال گذشته 80 استاندارد ملي از مرکز تحقيقات تدوين شد.  همچنين سال 96 بالغ بر 460 گواهينامه فني صادر شد.

 رئيس مرکز تحقيقات راه، مسکن و شهرسازي افزود:  اين مرکز داراي 8 آزمايشگاه منحصر به فرد است و محور اصلي فعاليت‌هاي آن تاب‌آوري شهري و ارتقا ايمني حمل‌ونقل است.

 گفتني است، عليرضا محفوظي معاون حقوقي و امور مجلس، محمد راستاد رئيس سازمان بنادر و دريا نوردي،  هوشنگ عشايري مديرعامل شرکت عمران و بهسازي شهري ايران، حامد مظاهريان معاون مسکن و ساختمان،  محمد جعفر عليزاده مديرعامل سازمان مجري، مهرداد تقي زاده معاون حمل‌ونقل، امير اميني معاون برنامه ريزي و مديريت منابع، سعيد محمدزاده مديرعامل شرکت راه‌آهن و داريوش اماني معاون حمل‌ونقل سازمان راهداري و حمل‌ونقل جاده‌اي به همراه روسا و دبيران انجمن ها و تشکل‌هاي حرفه‌اي حمل‌ونقل، مسکن و شهرسازي در اين نشست حضور دارند.

1397/02/05
گزارش نشست كمیته برگزاری اجلاس وزرای کریدور حمل‌ونقل بین‌المللی شمال- جنوب

نخستين جلسه كميته سياست‌گذاري و نظارت برگزاري اجلاس وزراي کريدور حمل‌ونقل بين‌المللي شمال-جنوب به رياست معاون حمل‌ونقل وزير راه و شهرسازي در ساختمان شهيد دادمان برگزار شد و ضمن معرفي شش کارگروه اجرايي، اعضا به بحث و گفتگو پيرامون اين کريدور ترانزيتي پرداختند.

به گزارش خبرنگار پايگاه خبري وزارت راه و شهرسازي نخستين جلسه كميته سياست‌گذاري و نظارت برگزاري اجلاس وزراي کريدور حمل‌ونقل بين‌المللي شمال-جنوب به رياست مهرداد تقي زاده معاون حمل‌ونقل وزير راه و شهرسازي با حضور اعضا و نمايندگان از وزارت راه و شهرسازي، وزارت امور خارجه، سازمان توسعه و تجارت، گمرك، ‌سازمان راهداري و حمل‌ونقل جاده‌اي، شرکت راه‌آهن، سازمان بنادر و دريانوردي در ساختمان شهيد دادمان برگزار شد.

در ابتدا مهرداد تقي زاده توضيحات اجمالي در خصوص برگزاري اجلاس وزراي كريدور حمل‌ونقل بين‌المللي شمال-جنوب هم‌زمان با هفتمين اجلاس شوراي هماهنگي كريدور شمال-جنوب در مهرماه سال جاري در تهران ارائه کرد و سپس امين ترفع مدير کريدورهاي بين‌المللي حمل‌ونقل با اشاره ‌به‌ضرورت برگزاري اين اجلاس گفت: توسعه اقتصاد و تجارت در راستاي فعال‌سازي كريدور حمل‌ونقلي شمال-جنوب يكي از اركان اصلي برگزاري اجلاس مذكور به‌حساب مي‌آيد و تاكنون ? اجلاس شوراي هماهنگي كريدور شمال-جنوب برگزار شده كه آخرين اجلاس در سال 2015 در دهلي‌نو هند تشكيل گرديده است.

وي افزود: با توجه به توسعه مناسبات سياسي و اقتصادي في‌مابين كشورهاي همسايه از جمله ازبكستان و افغانستان و همچنين معرفي كريدورهاي رقيب، به نظر مي‌رسد برگزاري اجلاس وزراي شمال-جنوب مي‌تواند سهم مهمي در نقش‌آفريني ايران در منطقه ايفا كند.

ترفع تأکيد کرد: تغيير نگرش به كريدورهاي حمل‌ونقلي و لزوم انجام اقداماتي همچون تسهيل رواديد، ايجاد پنجره واحد گمركي، توسعه صنعت گردشگري و افزايش همکاري‌هاي ريلي و جاده‌اي با ساير كشورها مبناي شکل‌گيري كريدورهاي توسعه‌اي و تجاري جايگزين كريدورهاي صرفاً حمل‌ونقلي به‌حساب مي‌آيد.

مدير کريدورهاي بين‌المللي بيان کرد: در حاشيه اجلاس وزرا و شوراي هماهنگي نيز برنامه‌ريزي‌هاي لازم جهت برگزاري business forum با حضور دبيران كل مجامع و سازمان‌هاي بين‌المللي و همچنين تجار و بخش‌هاي خصوصي كشورهاي عضو در راستاي فعال‌سازي كريدور شمال-جنوب در حال انجام است.

انتخاب شش کارگروه اجرايي براي برگزاري اجلاس 

وي در ادامه ضمن معرفي پروژه‌هاي گمركي، تجاري و حمل‌ونقلي پيش از برگزاري اجلاس وزرا، ضرورت انجام هر يك از آن‌ها و پيشنهاد تشكيل 6 كارگروه اجرايي جهت پيگيري موضوعات را به شرح ذيل اعلام کرد:

1- تجاري و گمركي

2- اصلاح فرايندها

3- مشوق‌هاي سرمايه‌گذاري لجستيکي

4- دبيرخانه كريدور و تهيه اسناد

5- ديپلماسي و رسانه

6- تشريفات

در اين راستا پيشنهاد شد هر يك از سازمان‌ها نمايندگان تام‌الاختيار خود را جهت حضور فعال در کارگروه‌هاي اجرايي به‌طور منظم (هر 2 هفته يک‌بار) معرفي کنند.

راهکارهاي کاهش هزينه حمل در کريدور شمال-جنوب

مهرداد تقي زاده معاون حمل‌ونقل وزير راه و شهرسازي پس از استماع گزارش‌ها، پيشنهادات و نظرات اعضاي اين کميته اظهار داشت: اگرچه در حال حاضر زمان سير كالا از مسير سنتي كانال سوئز در مقايسه با مسير عبوري از كشور ايران حدود 2 برابر اما هزينه‌هاي حمل كالا از اين مسيرها نشان‌دهنده 3 برابر بودن هزينه حمل از مسير ايران است؛ اما پيش‌بيني مي‌شود، با اصلاح فرايندها و انجام اقداماتي همچون تعديل عوارض حمل‌ونقلي، استانداردسازي تعرفه‌هاي ريلي و... مي‌توان اين هزينه را تا حد قابل قبولي در راستاي افزايش توجيه‌پذيري مسير ايران كاهش داد.

وي خاطرنشان کرد: اقدامات لازم جهت بارگذاري اطلاعات كريدور در وب‌سايت جديد كريدور شمال جنوب به آدرس www.instcorridor.com در دستور كار دبيرخانه كريدور قرار دارد.

1397/02/05
تعداد ایکس ری های پالتی گمرک به ۸۲ دستگاه افزایش یافت
گمرک ايران از افزايش تعداد ايکس ري هاي پالتي و مسافري گمرک به 82 دستگاه خبر داد و اعلام کرد : دو دستگاه ايکس ري پرسرعت کاميوني در ارديبهشت ماه سالجاري در گمرکات سرخس و دوغارون افتتاح خواهد شد .

به گزارش روابط عمومي گمرک ايران ؛ پيش از اين گمرک شهيد رجايي بندر عباس به نسل جديد ايکس ري هاي پرسرعت مجهز شده بود .

تعداد ايکس ري ها در گمرکات کشور نسبت به سال 92 به چهار برابر افزايش يافته و تجهيز گمرکات به ايکس ري هاي کاميوني طبق برنامه در حال انجام است ‌.

بنابراين گزارش ؛ گمرکات مهم کشور در حال حاضر به ايکس ري هاي کاميوني مجهز شده اند و گمرک ايران سفارش ساخت 6 دستگاه ايکس ري کاميوني را به توليدکنندگان داخلي داده که در مرحله تحويل و جانمايي است و قرار است گمرک ايران براي تجهيز بيشتر گمرکات کشور به امکانات کنترلي پيشرفته 5 دستگاه ايکس ري خودرويي جديد را از توليدکنندگان داخلي در سال جاري خريداري نمايد .
1397/02/05
یک فعال صنفی مطرح کرد: تاثیر نوسانات نرخ ارز بر صنعت حمل‌ونقل کشور

تأثير نوسانات نرخ ارز در طول سال‌هاي اخير و تغيير ارز و تک‌نرخي کردن آن که هفته پيش اتفاق افتاد، بر صنعت حمل‌ونقل کشور به‌عنوان يکي از مهم‌ترين پيشران‌هاي اقتصادي کشور که نقش اثرگذاري در نقل و انتقالات کالا دارد، بر کسي پوشيده نيست.

به گزارش تين نيوز، افسانه فخري مديرعامل شرکت شامخ‌فرابر و نايب‌رئيس انجمن صنفي شرکت‌هاي حمل‌ونقل بين‌المللي ايران به خبرنگار ما گفت: در مقطع فعلي با توجه به اينکه سازوکار اجرايي مشخصي براي نقل و انتقالات ارزي با نرخ رسمي اعلام‌شده جديد تعريف و تبيين نشده، به نظر مي‌رسد که ضروري است تا به‌صورت مقطعي راه‌حلي براي جلوگيري از مشکلاتي که، توقف در اين چرخه مي‌تواند براي شرکت‌هاي حمل‌ونقل بين‌المللي و به‌تبع آن صاحبان کالا ايجاد نمايد، بيابيم و مناسب‌ترين آن در حال حاضر تداوم امکان استفاده از خدمات صرافي‌ها به‌طور موقت و به روال پيشين است.

فخري افزود: اين روش تا زماني که رويه اجرايي مشخصي بر اساس مشکلاتي که احصا و گزارش‌شده تعريف و تبيين گردد، قابل انجام است. چراکه در حال حاضر با توقف نقل و انتقالات ارزي، ما با مشکلات جدي ناشي از عدم امکان ارسال وجوه کرايه حمل به نمايندگان خود هستيم که اين امر ممانعت تحويل بخش اعظمي از محمولات وارداتي يا ترانزيتي را موجب شده و به‌نوبه خود باعث بروز خسارات مالي ادامه‌دار براي شرکت‌هاي حمل‌ونقل و صاحبان کالا خواهد شد.

مديرعامل شرکت شامخ‌ترابر عنوان کرد: تغيير ارز از دلار به يورو نيز مي‌تواند موجب بروز هزينه‌هاي اضافي و سربار ناشي از ضرورت تبديل‌هاي مکرر، خصوصاً در تعاملات ارزي با کشورهايي باشد که ارز يورو مبناي معاملات تجاري آنها نيست. مثلا کشورهاي خاور دور.

فخري ادامه داد: به نظر مي‌رسد در شرايط فعلي يافتن راهکار اجرايي با توجه به‌ضرورت بررسي چندجانبه مشکلات اعلام‌شده از سوي صنوف، ازجمله حمل‌ونقل بين‌المللي، زمان‌بر خواهد بود و لذا يافتن راهکار عاجل براي برون‌رفت از وضعيت مسدود فعلي بسيار مهم و جدي است.

اين عضو انجمن صنفي شرکت‌هاي حمل‌ونقل توضيح داد: درمجموع سياست تک‌نرخي شدن نرخ ارز، مي‌تواند سياست کارآمدي باشد و ما هم از آن استقبال مي‌کنيم اما به شرطي که تبعات و راهکارهاي خروج از مشکلاتي که اجراي شتاب‌زده اين تصميم ايجاد کرده نيز در اسرع وقت بررسي و مرتفع شود.

1397/02/04
رئیس سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای: بخشنامه محدودیت حمل بار جاده‌ای لغو نشده است

رئيس سازمان راهداري و حمل‌ونقل جاده‌اي خبر داد که بخشنامه محدوديت حمل بار جاده‌اي به قوت خود باقي است و اجراي آن به تعويق نيفتاده است.

عبدالهاشم حسن‌نيا رئيس سازمان راهداري و حمل‌ونقل جاده‌اي در گفت‌وگو با خبرنگارتين نيوز، گفت: اجراي بخشنامه اخير سازمان راهداري و حمل‌ونقل جاده‌اي در خصوص تعيين آخرين مقررات ابعاد و اوزان براي حمل بار جاده‌اي به قوت خود باقي است و لغو نشده است.

وي با توضيح اينکه براي تهيه اين بخشنامه کار مهندسي انجام‌شده است و ظرفيت جاده‌هاي کشور را بر اساس چارچوبي مشخص تعيين کرده‌اند، ادامه داد: اجراي اين بخشنامه فرآيند تخريب راه‌هاي کشور را به تعويق مي‌اندازد.

معاون وزير راه و شهرسازي ادامه داد: خوشبختانه رانندگان ما به مسيرهاي داخلي و خارجي اشراف دارند و در همين راستا لازم است براي حمل بار جاده‌اي از اين اوزان پيروي کنند.

حسن‌نيا با توضيح اينکه براي اجراي اين بخشنامه نيازمند يک تعامل دوسويه هستيم، گفت: اميدواريم با هماهنگي و تعاملي که با صنف رانندگان و شرکت‌هاي حمل‌ونقلي داريم اين اختلافات هر چه زودتر حل‌وفصل شود چراکه براي تهيه اين بخشنامه استاندار فني را رعايت کرده‌ايم.

رئيس سازمان راهداري و حمل‌ونقل جاده‌اي ادامه داد: ما به دليل داشتن کيلومترها راه‌هاي شرياني و فرعي نيازمند تدوين مقرراتي هستيم که منجر به حفظ راه‌هاي کشور به‌عنوان سرمايه ملي باشد و بر اين اساس به برنامه‌اي نياز داشتيم که راه‌هاي کشور را حفظ کند.

به گفته حسن‌نيا اين بخشنامه منافع دو طرف را تأمين خواهد کرد.

وي تأکيد کرد که اين بخشنامه نه لغو شده و نه اجراي آن به تعويق افتاده است و در ادامه، گفت: در دستورالعمل جديد نوشته‌شده است که اين بخشنامه با همکاري و هماهنگي با پليس‌راه اجرا خواهد شد.

معاون وزير راه و شهرسازي در پاسخ به اين سؤال که اکنون کاميون داران مسقف نسبت به اجراي اين بخشنامه شکايت دارند، گفت: هرکدام از دوستاني که نسبت به اين بخشنامه اشکال بگيرند و نقدي به لحاظ فني و اقتصادي نسبت به آن داشته باشند مي‌توانند نظرات خود را ارائه کنند ولي ما معتقد هستيم همکاران ما با لحاظ تمام الزامات مهندسي مشابه کشورهاي ديگر بخشنامه محدوديت بار جاده‌اي را اجرا کردند.

1397/02/04
تعیین ارز بین راهی برای رانندگان ترازیت ضروری است

يک کاميون‌دار با سابقه که سال‌هاي طولاني است در مسيرهاي اروپايي فعال است گفت:اگر هزينه‌هاي ارزي رانندگان از طرف دولت تأمين نشود اين صنف کاملاً نابود خواهد شد.

به گزارش خبرنگار تين نيوز يکي از رانندگان کاميون ترانزيت در گفت‌وگو با خبرنگار تين نيوز با تأکيد بر ضرورت تعيين ارز بين‌راهي براي رانندگاني که بارهاي صادراتي جابجا مي‌کنند از وضعيت فعلي حمل‌ونقل گلايه کرد.

وي دراين‌باره گفت: با وضعيتي که براي ارز پيش‌آمده است اگر هزينه‌هاي ارزي رانندگان از طرف دولت تأمين نشود اين صنف کاملاً نابود خواهد شد اتفاقي که البته در کل براي حمل‌ونقل ايران در حال وقوع است و از نظر ما که سال‌هاي طولاني است در اين حرفه هستيم اکنون در دوران مرگ صنعت حمل‌ونقل به سر مي‌بريم.

اين راننده باسابقه با توضيح اينکه اکنون سفارتخانه‌ها به‌سختي به رانندگان ويزاي شينگن مي‌دهند و معدود رانندگان ايراني موفق به اخذ ويزاي شينگن مي‌شوند ادامه داد: از طرفي پرداخت هزينه‌ها در بسياري از کشورهاي اروپايي با کارت‌ بانکي انجام مي‌شود که متأسفانه راننده ايراني کارتي ندارد که بخواهد با آن پرداختي انجام دهد.

وي در ترسيم اين فضا ادامه داد: رانندگان ايراني بالاجبار پول بيشتري به راننده‌هاي اکثراً ترکيه‌اي پرداخت مي‌کنند تا آن‌ها به‌جايشان کارت بکشند و در اين شرايط اين سؤال پيش مي‌آيد که کدام ايراني مي‌تواند کارت‌ بانکي بين‌المللي بگيرد که راننده دومي آن باشد؟

اين راننده باسابقه ترانزيت ادامه داد: اکنون تعداد زيادي از همکاران ما بار صادراتي زده‌اند اما به دليل اينکه نتوانسته‌اند هيچ ارزي داشته باشند پشت مرز مانده‌اند.

وي با گلايه از اينکه متأسفانه گوش شنوايي براي حل مشکلات بخش حمل‌ونقل وجود ندارد، ادامه داد: بخش حمل‌ونقل به توجه ويژه مسئولان نيازمند است.

1397/02/04
با تصویب هیات دولت: ورود کامیون با تخفیف گمرکی مجاز شد
 با اصلاح آيين نامه قانون احکام دائمي برنامه هاي توسعه کشور، دولت مجاز به استفاده از تخفيف براي واردات کاميون شد.

به گزارش اخبار پولي مالي براساس بند (ث) ماده (30) قانون احکام دائمي برنامه هاي توسعه کشور، دولت مجاز است از تخفيفات و تسهيلات گمرکي براي ورود کاميون ‌هاي مورد نياز با تأييد سازمان راهداري و حمل و نقل جاده‌اي استفاده نمايد. استفاده از اين تخفيفات، منوط به خروج يک کاميون فرسوده با عمر بيش از 25 سال به ازاي هر کاميون وارداتي است.

متن آيين نامه اجرايي بند (ث) ماده (30) قانون احکام دائمي برنامه هاي توسعه کشور:

براساس بند (ث) ماده (30) قانون احکام دائمي برنامه ­هاي توسعه کشور "اجازه داده مي ‌شود با تأييد و تشخيص سازمان راهداري و حمل و نقل جاده‌اي، کاميون ‌هاي مورد نياز که استانداردهاي روز را دارا بوده و عمر کمتر از سه ‌سال داشته باشند مشروط به وجود خدمات پس از فروش موضوع قانون حمايت از حقوق مصرف‌کنندگان خودرو مصوب 1386/03/23 وارد شود. دولت مجاز است در اين رابطه تخفيفات و تسهيلات گمرکي را اعمال کند. استفاده از اين تخفيفات، منوط به خروج يک کاميون فرسوده با عمر بيش از بيست و پنج سال به ازاي هر کاميون وارداتي است. آيين­‌نامه نحوه اجراي اين بند توسط وزارتخانه­ هاي راه و شهرسازي و امور اقتصادي و دارايي و سازمان برنامه و بودجه کشور تهيه مي ‌شود و حداکثر ظرف مدت شش ‌ماه پس از ابلاغ اين قانون به تصويب هيئت وزيران مي ‌رسد."

گفتني است: سازمان برنامه و بودجه کشور در اجراي تکليف مقرر در بند فوق، متن پيشنهادي آيين نامه بند يادشده را که با مشارکت دستگاه­هاي اجرايي ذي ربط ( همکاري وزارتخانه هاي راه و شهرسازي و امور اقتصادي و دارايي) تهيه شد و به تصويب ستاد تدوين آيين نامه ها، دستورالعمل ها و اسناد راهبردي قانون برنامه ششم توسعه و قانون احکام دائمي برنامه هاي توسعه کشور نيز رسيده است جهت سير مراحل بررسي و تصويب هيأت وزيران ارايه نموده است./پايگاه اطلاع رساني دولت


1397/02/03
زمزمه لغو بخشنامه پرحاشیه محدودیت حمل بار

طرح کنترل مقررات کاهش و تغيير اوزان مجاز تردد وسايل نقليه باربري درراه‌هاي کشور، از همان ابتداموردانتقاد شديد جامعه کاميون داران مسقف قرارگرفته بود .

زمزمه‌هاي لغوبخشنامه اخير وزارت راه و شهرسازي مبني بر محدوديت اوزان مجاز تردد وسايل نقليه باربري در راه‌هاي کشور در حالي در فضاي مجازي پيچيده است که هنوز سايت وزارت راهو شهرسازي و سازمان راهداري و حمل‌ونقل جاده‌اي اين خبر را تأييد نکرده است .

به گزارش خبرنگارتين نيوز بر اساس اخبار تأييد نشده‌اي که در شبکه‌هاي مجازي منتشرشده است و هنوزاز سوي سازمان راهداري و حمل‌ونقل جاده‌اي تأييد نشده است، اجراي بخشنامه اخيرسازمان راهداري و حمل‌ونقل جاده‌اي در خصوص مقررات جديد ابعاد و اوزان کاميون‌هاي باري تا اطلاع ثانوي به زمان ديگري موکول شده است .

اين طرح که قراربود از روز گذشته اول ارديبهشت‌ماه اجرايي شود ظاهراً به تعويق افتاده است و مشخص نيست چه زماني اجراي آن آغاز مي‌شود .

طرح کنترل مقررات کاهش و تغيير اوزان مجاز تردد وسايل نقليه باربري درراه‌هاي کشور، از همان ابتداموردانتقاد شديد جامعه کاميون‌داران مسقف قرارگرفته بود .

علاوه بر سيدمجتبي حسيني که پيش‌تر در گفت‌وگو با خبرنگار تين نيوز از وضعيت بد صاحبان کاميون‌هاي مسقف در پي اجراي اين بخشنامه شکايت کرده بود، محمد زارع گاچي که صاحب خاور مسقفمدل کاويان است نيز در تماس تلفني با تين‌نيوز از اجراي اين بخشنامه گلايه کرد وخواستار تجديدنظر مسئولان در اجراي آن شد .

  وي گفت: متأسفانه تهيه اين بخشنامه بدون انجام هيچ‌گونه تحقيقي انجام‌گرفته است و بدون اينکه وضعيت کاميونت‌هاي ما را در نظر بگيرند تناژ اين کاميونت‌ها روکمتر از حد سازنده انتخاب کرده‌اند .

اين فعال حمل‌ونقلي ادامه داد: در سال گذشته نيز 500 کيلو از ظرفيت ما را کم کردند، بدون در نظر گرفتناين موضوع که در اين صورت ديگر براي اين کاميون ظرفيت باري نمي‌ماند .

او از وزارت راه و شهرسازي و پليس راهور اين سؤال را کرد که با محدوديت تناژي فعلي آيا بار بين‌شهري براي اين کاميونت‌ها پيدا خواهد شد؟

به گفته اين کاميون‌داربا اجرايي شدن اين بخشنامه و انجام باسکول‌هاي جاده‌اي در صورت بارگيري بيشتر ازحد مشخص جريمه سنگيني در انتظار مالکان کاميونت‌هاي مسقف است .

1397/02/01
قضاوت نادرست نکنیم
نبايد افعال ناشايست عده‌اي که عقده‌هاي رواني براي ديده شدن دارند و مرتکب افعال ناشايست مي‌شوند و يا اعمال خلاف يک نفر را به 470 هزار نفر تسري داد.

مالک نخعي*: اخيرا ويدئويي در فضاي مجازي منتشر شده است که راننده‌اي را در حال استعمال مواد مخدر در پشت فرمان کاميون نشان مي‌دهد. اين‌که کار آن راننده زشت و خارج از عرف است صد در صد درست است اما نکته قابل توجه اين است که هر کسي بدون تخصص از ظن خود حاشيه‌اي بر آن نوشته است. يکي تمامي تصادفات رانندگي را گردن رانندگان باري کشور انداخته است و يکي بي‌انضباطي حمل‌و‌نقل را، ديگري تمام رانندگان حرفه‌اي ناوگان باري کشور را بر همين منوال قضاوت کرده است و...

آيا مي‌دانيد 470 هزار راننده ناوگان باري در کشور فعاليت مي‌کنند؟  آيا مي‌دانيد تست‌هاي اتفاقي و تست عدم اعتياد سالانه براي رانندگان باري انجام مي‌شود؟ آيا مي‌دانيد توليد مستقيم گردش مالي رانندگان و ناوگان باري کشور در سال حدود 20 هزار ميليارد تومان است؟ آيا مي‌دانيد هر امکاني که در اختيار مردم قرار مي‌گيرد  يک راننده کاميون در آن دخيل بوده است، کسي که سفرهاي طولاني را به تنهايي متحمل مي‌شود، کسي که از تشنگي محبت کردن و محبت ديدن از خانوده‌اش هميشه مي‌سوزد، کسي که 600 ميليون تومان سرمايه‌اش در جاده‌ها براي خدمت‌رساني به جامعه در تردد بوده ولي از حداقل خدمات اجتماعي محروم است و کسي است که در سازمان‌هاي بيمه‌گر، کارگر ساده ديده شده است و در سال‌هاي پيري با حداقل حقوق و دستمزد گذران زندگي مي‌کند.

هيچ چيز بدون راننده و کاميون ميسر نيست ولي نبايد افعال ناشايست عده‌اي که عقده‌هاي رواني براي ديده شدن دارند و مرتکب افعال ناشايست مي‌شوند و يا اعمال خلاف يک نفر را به 470 هزار نفر تسري داد. بلکه به طور قطع احترام راننده و کاميون‌دار همچون ديگر مشاغل بايد به جا آورده شود.

به عنوان يک راننده‌، راننده‌زاده‌ و حرفه‌اي اين شغل از همگان مي‌خواهم تحليل‌هاي ناسالم و دروغ را به اين قشر نسبت ندهيد. گناهکار يک نفر است: راننده‌اي که عقده حقارت دارد، نه تمام فعالان حمل‌و‌نقل.

خودتان مقايسه کنيد در ايام نوروز که ما در تعطيلات هستيم، چرا رانندگان خودروهاي سواري کشتارگاه به راه مي‌اندازند، همه که پرايد سوار نيستند، چرا در ايام کاري سال که رانندگان خودروي سنگين در جاده هستند جوي خون راه نمي‌افتد؟

در هر صورت پيامبر خدا - صلي الله عليه و آله - فرمود: هر کس به مرد يا زن مؤمن بهتان زند يا درباره او چيزي بگويد که از آن مبراست خداوند در روز رستاخيز وي را بر تلّي از آتش نگه دارد تا از حرف خود درباره او برگردد!**

1397/02/01
محمدجواد عطرچیان در گفت‌وگو با پایگاه خبری اتاق ایران خبر داد سرگردانی رانندگان خطوط بین‌المللی در مرزها
اگر از گلايه‌هايي مبني بر عدم مشورت دولت با بخش خصوصي براي تصميم‌گيري ارزي و سردرگمي بخش‌هاي اقتصادي اعم از واردکنندگان و صادرکنندگان صرف‌نظر کنيم، فعاليت برخي گروه‌ها طي اين نه روز مختل شده و هيچ نهادي پاسخگوي وضعيت موجود نيست.

10 روز از تصميم جديد ارزي دولت مبني بر يکسان‌سازي نرخ ارز مي‌گذرد؛ تصميمي که بر اساس آن به تمام فعالان اقتصادي و براي رفع همه نيازهاي قانوني و اداري آنان، نيازهاي خدماتي مسافران، دانشجويان، محققين و دانشمنداني که براي کارهاي تحقيقاتي خودشان به ارز نياز دارند، دلار با نرخ 4200 تومان ارائه مي‌شود.  بر اساس اين تصميم هرگونه خريدوفروش ارز خارج از فرايند تعريف شده و در حاشيه بازار قاچاق تلقي شده و ممنوع است و حتي صرافي‌ها نيز از خريدوفروش اسکناس ارز محروم شده‌اند.

5 روز بعد يعني روز يکشنبه بانک مرکزي فهرست 33 گروه مجاز براي دريافت ارز را اعلام و مقررات مربوط به شرايط و نحوه تأمين ارز براي 33 تقاضاي ارزي را تنظيم و به شبکه بانکي کشور ابلاغ کرد.

اگر از گلايه‌هايي مبني بر عدم مشورت دولت با بخش خصوصي براي تصميم‌گيري ارزي و سردرگمي بخش‌هاي اقتصادي اعم از واردکنندگان و صادرکنندگان صرف‌نظر کنيم، فعاليت برخي گروه‌ها طي اين نه روز مختل شده و هيچ نهادي پاسخگوي وضعيت موجود نيست. يکي از اين گروه‌ها رانندگان حمل‌و‌نقل بين‌المللي هستند که شرايط نابساماني را در مرزها سپري مي‌کنند، چرا که پس از اعلام اين تصميم از يک سو صرافي‌ها از فروش دلار ممانعت کرده و از سوي ديگر دلار 4200 توماني هنوز در بازار عرضه نشده است.

رانندگان بخش حمل‌و‌نقل بين‌المللي کشور پيش از اين براي تأمين ارز بين‌راهي خود از طريق صرافي‌هاي مجاز يا بانک‌هاي ذي‌ربط نسبت به تهيه ارز براي سفر به کشورهاي ديگر اقدام مي‌کردند که ميزان آن بسته به کشور مقصد متفاوت بود، اين پول براي تأمين نيازهاي بين‌راهي رانندگان از قبيل سوخت‌گيري، استراحت، عوارض و ... تهيه مي‌شده، اما رانندگان طي اين يک هفته به دليل شرايط جديد ارزي وضعيت بلاتکليفي را تجربه مي‌کنند.

محمدجواد عطرچيان، دبير انجمن صنفي شرکت‌هاي حمل‌و‌نقل بين‌المللي ايران درباره وضعيت اين رانندگان به «پايگاه خبري اتاق ايران» مي‌گويد: بعد از ابلاغ بخشنامه جديد بانک مرکزي هيچ‌گونه ارزي به شکل اسکناس وجود ندارد که رانندگان تهيه کنند.  از بانک مرکزي وزارت راه و اتاق بازرگاني درخواست کرده‌ايم ارزي به رانندگان تخصيص دهند تا بتوانند هزينه‌هاي بين‌راهي خود را تأمين کنند. راننده براي سفر به خارج از کشور نياز به اسکناس دارد و ارز به شکل حواله و گشايش و اعتبار براي او کاربردي ندارد.

او ضمن اعلام اينکه تا امروز هيچ‌گونه ارزي به رانندگان تخصيص نيافته و سيستم ارزي قفل شده است، ادامه داد: حتي ارز با نرخ آزاد در بازار وجود ندارند که رانندگان تهيه کنند و اصلاً مشخص نيست براي تهيه ارز بايد به چه بخشي مراجعه شود. با اين اوضاع حتي اگر کسي هم اسکناس داشته باشد نمي‌فروشد، چون نرخ آن هنوز مشخص نيست.

به گزارش پايگاه خبري اتاق ايران رانندگان حمل‌و‌نقل بين‌المللي جزو گروه‌هاي مجاز دريافت ارز اعلام شده‌اند، اما به گفته عطرچيان هنوز خبري ازساز و کار مشخص براي پرداخت دلار وجود نيست. 

دبير انجمن صنفي شرکت‌هاي حمل‌و‌نقل بين‌المللي ايران با اشاره به بخشنامه بانک مرکزي اظهار کرد: در اين بخشنامه اعلام شده 2000 يورو به متقاضيان ارائه مي‌شود که اصلاً نمي‌دانيم مبناي اين رقم چيست، قطعاً اين عدد به صورت کارشناسي و با مشورت تشکل‌هاي صنفي اعلام نشده، چرا که براي کشورهاي اروپاي شمالي و مرکزي بسيار کم است و تنها ممکن است براي کشورهاي همسايه کافي باشد.

عطرچيان تاکيد کرد که ارز 2000 يورو از جانب انجمن صنفي شرکت‌هاي حمل‌و‌نقل بين‌المللي ايران مورد تائيد نيست.

عطرچيان تصريح کرد: رانندگان به اميد اينکه با ابلاغ دستورالعمل تخصيص ارز وضعيت درست مي‌شود بار زده‌اند و حالا پشت مرزها مانده‌اند، تعداد کمي هم از پس‌انداز قبلي خودشان موفق به سفر شده‌اند. بار بسياري از کاميون‌ها فاسدشدني است و در اين شرايط نياز به تصميم‌گيري لحظه‌اي درباره وضعيت آن‌ها وجود دارد.



1397/02/01
فرود عسگری خبر داد :تا پایان سال جاری گمرکات حساس کشور به ایکس‌ری مجهز می‌شوند
 رئيس کل گمرک ايران گفت: عمليات تجهيز گمرکات حساس کشور به ايکس‌ري تا پايان سال 97 به اتمام مي‌رسد.

 فرود عسگري در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاري خانه ملت، در خصوص تجهيز گمرک‌هاي کشور به ايکس‌ري، اظهار داشت: 146 گمرک در کشور وجود دارند اما تمامي گمرکات کشور داراي فعاليت بالا نيستند و تقريبا مي‌توان گفت حدود 15 گمرک کشور 95درصد از عمليات تجاري کشور را انجام مي‌دهند.

 رئيس کل گمرک کشور با بيان اينکه حدود 30 گمرک در حوزه صادرات واردات در کشور وجود دارند که بايد آنها را تجهيز کنيم، گفت: اولين گمرکي که اهميت بالايي دارد گمرک شهيد رجايي است که 45 درصد واردات و 50 درصد صادرات و ترانزيت کشور را پشتيباني مي‌کند، در اين گمرک دو دستگاه ايکس‌ري ثابت و يک ايکس‌ري جديد پرسرعت داريم.

 وي با اشاره به اينکه در گمرک دوغارون به دليل بخش ترانزيت نيز دستگاه ايکس‌ري پر سرعت نصب شده و در ارديبهشت‌ماه افتتاح مي‌شود، ادامه داد: در گمرک بازرگان يک ايکس‌ري مستقر وجود دارد و دو ايکس‌ري ساخت وزارت دفاع نيز در حال راه‌اندازي است که يکي از آنها ارديبهشت‌ماه افتتاح مي‌شود.

 عسگري با تاکيد بر اينکه تجهيز گمرکات نوردوز، شلمچه، پرويزخان و باشماق به دليل حجم  مبادلات با کشور همسايه در برنامه قرار دارند که در برخي از آنها مستقر شده است، عنوان کرد: گمرک ميلک جزء مواردي است که بايد تجهيز شود، عمليات بانکي دو دستگاه ايکس‎‌ري اهدايي از طرف دولت ژاپن در حال انجام است که در استان سيستان و بلوچستان نصب مي‌شوند.

 رئيس کل گمرک کشور در پايان با اشاره به اينکه مي‌توان گفت عمليات تجهيز گمرکات حساس کشور به ايکس‌ري تا پايان سال 97 به اتمام مي‌رسد، خاطرنشان کرد: طبق برنامه در تجهيز گمرکات کشور از محصولات توليد داخل استفاده مي‌کنيم و مناقصات بين‌المللي است؛ در حوزه تردد مسافربري نيز در تمامي گمرکات از ايکس‌ري‌هاي چمداني توليد داخل استفاده مي‌کنيم.
1401خرداد
1401فروردین
1400اسفند
1400آذر
1400آبان
1400مهر
1400شهریور
1400مرداد
1400تیر
1400خرداد
1400اردیبهشت
1400فروردین
1399اسفند
1399بهمن
1399دی
1399آذر
1399آبان
1399مهر
1399شهریور
1399مرداد
1399تیر
1399خرداد
1399اردیبهشت
1399فروردین
1398اسفند
1398بهمن
1398دی
1398آذر
1398آبان
1398مهر
1398شهریور
1398مرداد
1398تیر
1398خرداد
1398اردیبهشت
1398فروردین
1397اسفند
1397بهمن
1397دی
1397آذر
1397آبان
1397مهر
1397شهریور
1397مرداد
1397تیر
1397خرداد
1397اردیبهشت
1397فروردین
1396اسفند
1396بهمن
1396آذر