آرشیو اخبار
.
1397/07/30
آغاز فاز دوم پایانه مرزی رازی

مديرکل راهداري و حمل‌ونقل جاده‌اي آذربايجان‌غربي راهداران و فعالان بخش حمل‌ونقل جاده‌اي را رکن اصلي در تامين امنيت سفرهاي جاده‌اي عنوان کرد.

ارسلان شکري در جلسه شوراي اداري اداره‌کل راهداري و حمل‌ونقل جاده‌اي آذربايجان‌غربي، بابيان اين مطلب افزود: قوت يافتن اين دو بخش بي‌شک تاثير مستقيم در تامين‌امنيت خاطر مسافران و مترددين از محورهاي ارتباطي استان دارد و بايد با تمام قوا براي بهبود کيفي اين دو بخش تلاش شود.

 وي با اشاره به تحقق مطالبات رانندگان و رفع مشکلات حمل‌ونقلي يادآور شد: از خردادماه سال جاري تاکنون شاهد اعتراضات و بيان مطالباتي از سوي رانندگان اين بخش بوديم که خوشبختانه با تلاش دولت و تحقق بخشي از اين مطالبات و برنامه‌ريزي در جهت تامين بخش ديگر آن آرامش به چرخه حمل‌ونقل بار برگشته است.

 وي بابيان اين‌که آذربايجان‌غربي به يک کارگاه بالندگي در حوزه حمل‌ونقل، راه و پايانه‌هاي مرزي تبديل‌شده است، اضافه کرد: به‌زودي فاز نخست عمليات اجرايي پايانه مرزي رازي به پايان رسيده و برنامه‌ريزي مي‌شود فاز دوم نيز آغاز شود.

مديرکل راهداري و حمل‌ونقل جاده‌اي آذربايجان‌غربي با اشاره به رسالت بزرگ اين اداره‌کل در زمينه راهداري زمستاني يادآور شد: آماده‌سازي ماشين‌آلات راهداري، راهدارخانه‌ها، ايجاد هماهنگي با دستگاه‌هاي مختلف در جهت اقدام به‌موقع در شرايط اضطرار برف‌روبي باهدف جلوگيري از هر نوع اختلال در جريان ترددهاي جاده‌اي بايد در دستور قرار گيرد.

وي اظهار اميدواري کرد که زمستان امسال ازنظر برف‌روبي بهترين نتيجه کارنامه عملکردي ثبت شود و ادامه داد: تهيه پکيج‌هاي ماشين‌آلات راهداري، پيش‌بيني اقلام موردنياز مسافران احتمالي درراه مانده در زمان کولاک و راه‌بندان، لايروبي رودخانه‌ها، پل‌ها و ابنيه‌هاي فني براي جلوگيري از سيل و خرابي بايد هرچه سريع‌تر انجام گيرد.

 اين مقام مسئول خواستار تهيه برش استاني براي عملياتي نمودن اقتصاد مقاومتي در اين بخش شد و گفت: صرفه‌جويي در منابع در اختيار، استفاده از توان‌بخش خصوصي و پيمانکاران براي بالا بردن راندمان کاري به‌ويژه در زمان بحران بايد در اولويت باشد، در ادامه اين جلسه معاونين و روساي ادارات شهرستاني و پايانه‌هاي مرزي شرح مختصري از عملکرد حوزه‌هاي مربوطه ارائه و در خصوص مسائل و مشکلات موجود تبادل‌نظر کردند.


منبع: اداره‌کل راهداري و حمل و نقل جاده‌اي آذربايجان‌غربي

1397/07/30
جا‌به‌جایی ۴۷میلیون تن کالا در بنادر هرمزگان

  مديرکل بنادر و دريانوردي هرمزگان از تخليه و بارگيري بالغ بر 47 ميليون تن انواع کالاي نفتي و غيرنفتي و ترابري 9 ميليون نفر سفر در بنادر اين استان طي نيمه نخست سال جاري خبر داد.

اله مراد عفيفي پوربا تشريح آخرين آمار عملکرد بنادر استان هرمزگان طي شش ماه نخست سال 97، اظهار داشت: از مجموع 47 ميليون و 414 هزار تن کالاي جابجا شده در اين بنادر، 30ميليون و 541 تن مربوط به کالاهاي غير نفتي و 16 ميليون و 872 هزار تن به فرآوردهاي نفتي اختصاص دارد.

عفيفي پور از صادرات 18 ميليون و 296 هزار و 596 تن کالاي غيرنفتي سخن به ميان آورد و گفت: طي نيمه نخست سال جاري، دو ميليون و 692 هزار و 447 تن از اين کالاها ترانزيت و يک ميليون و 449 هزار و 680 تن، نيز ترانشيپ شد.

وي حجم کابوتاژ (حمل و نقل ساحلي) کالاهاي غيرنفتي را سه ميليون و 848 هزار و 525 تن و همچنين حجم واردات را سه ميليون و 512 هزار و 460 تن اعلام کرد.

6.5 ميليون تن فرآورده نفتي صادر شد

مديرکل بنادر و دريانوردي استان هرمزگان با اشاره به صادرات شش ميليون و 562 هزار و 901 تن فرآورده نفتي از بنادر اين استان، خاطرنشان کرد: از آغاز سال 97 تا ابتداي مهر ماه جاري، 24 هزار و 415 تن، از اينگونه کالاها ترانزيت و 9 ميليون و 557 هزار و 880 تن، کابوتاژ شد. همچنين تخليه 720 هزار و 573 تن محموله وارداتي نيز به انجام رسيد.

جابجايي 1.1 ميليون TEU کانتينر

اين مقام مسئول اظهار داشت: در اين مدت، تخليه و بارگيري يك ميليون و 101 هزار و 716 TEU کانتينر (هر تي.اي. يو معادل يک کانتينر بيست فوت) در بنادر بازرگاني اين استان به انجام رسيد.

9 ميليون نفر سفر ترابري شد

عفيفي پور با اشاره به جايگاه استان هرمزگان به عنوان پايتخت سفرهاي دريايي ايران، گفت: در نيمه نخست سال جاري، ترابري 9 ميليون نفر سفر در بنادر مسافري و پايانه هاي دريايي به ثبت رسيد.

شناورهاي ورودي 42 درصد افزايش يافت

مديرکل بنادر و دريانوردي استان هرمزگان در پايان تعداد شناورهاي ورودي به بنادر اين استان را 44 هزار و 576 فروند با رشد 42 درصدي اعلام کرد و گفت: از اين تعداد، دوهزار و 652 فروند شامل کشتي‌هاي بالاي هزار تن و 41 هزار و 924 فروند از شناورهاي پهلو گرفته در بنادر، زير هزارتن وزن داشته است.

منبع: اداره کل بنادر و دريانوردي استان هرمزگان


1397/07/29
رشد ۵۰ درصدی ترانزیت ریلی در شش‌ماهه اول سال ۹۷

قائم مديرعامل شرکت راه‌آهن از رشد 50 درصدي ترانزيت ريلي در شش‌ماهه اول سال 97 خبر داد.

 حسين عاشوري، قائم‌مقام مديرعامل شرکت راه‌آهن با اشاره به هدف‌گذاري راه‌آهن در حوزه لجستيک و پايانه‌هاي حمل‌ونقل ترکيبي اظهار داشت: بحث لجستيک و راه‌اندازي و توسعه مراکز لجستيک طي چند سال اخير در وزارت راه و شهرسازي همواره به‌عنوان يکي از موضوعات اصلي مورد توجه وزارت راه و شهرسازي و شورايعالي هماهنگي ترابري کشور قرار داشته است.

 وي افزود: شرکت راه‌آهن ذيل همين مسئله موضوع لجستيک، راه‌اندازي پارک‌هاي لجستيک و حمل‌ونقل ترکيبي را مورد توجه قرار داده است و دستورالعمل‌هاي ابلاغي از سوي وزارت راه و شهرسازي با سرعت در دست پيگيري قرار دارد.

عاشوري همچنين به روند توسعه بندر خشک آپرين به‌عنوان يکي از مراکز لجستيک مهم کشور اشاره کرد و گفت: توسعه بندر خشک و احداث پايانه‌ حمل‌ونقل ترکيبي آپرين با سرمايه‌گذاري مشترک شرکت‌هاي ايراني و سوئيسي طي سال‌هاي اخير شروع شده است که اميدواريم در سال آينده به بهره‌برداري برسد.

قائم‌مقام مديرعامل شرکت راه‌آهن يادآور شد: بندر خشک آپرين در فاصله 20 کيلومتري شهر تهران واقع در منطقه اسلام‌شهر با وسعت 700 هکتار قرار دارد و پس از مراحل تصويب و آماده‌سازي محل حدود 10 سال پيش اين منطقه تحويل راه‌آهن شد.

به گفته عاشوري اين بندر خشک محل تقاطع خطوط ريلي شمال به جنوب و  شرق به غرب کشور و همچنين اتصال به شريان‌هاي اصلي جاده‌اي کشور شامل اتوبان تهران-ساوه، جاده قديم ساوه و اتصال به اتوبان آزادگان و کمربندي تهران از ويژگي‌هاي منحصر به فرد اين پروژه است.  

وي با اشاره به اهداف تعيين اين محل به‌عنوان پايانه تخليه و بارگيري بيان داشت: انتقال بخش عمده‌اي از کالا توسط راه‌آهن و امکان حمل‌ونقل ترکيبي، ارائه خدمات گمرکي، تجميع و باز توزيع کالا در قالب بندر خشک و کاهش هزينه‌هاي تمام‌شده حمل کالا از ديگر اهداف انتخاب اين مکان به شمار مي‌رود.

قائم‌مقام مديرعامل شرکت راه‌آهن با اشاره به مزاياي ايجاد بندر خشک آپرين بيان داشت: تسهيل و تسريع انتقال کالا از بنادر به تهران به وسيله راه‌آهن از مزاياي اين بندر است که با توجه به قطارهاي روزانه برنامه ريزي شده از مبدأ بندر شهيد رجايي به تهران، کانتينرها در کمتر از 60 ساعت به ايستگاه آپرين وارد و آماده تخليه مي‌شوند.

عاشوري افزود: همچنين کاهش چشمگير مصرف سوخت در حمل‌ونقل ريلي نيز در مقايسه با روش جاري که توسط کاميون‌ها انجام مي‌شود، از ديگر مزاياي آن است. حضور گمرک در بندر خشک و انتقال عمليات ترخيص و ساير سيستم‌ها مورد نياز صاحبان کالا از بندرعباس به آپرين، کاهش چشمگير ترافيک معابر شهري تهران، کاهش اثرات مخرب آلودگي هوا و آلودگي صوتي در سلامت شهروندان تهران و کاهش چشمگير تصادفات و حوادث ناشي از تردد وسايل نقليه عمومي باري از ديگر مزاياي اين بندر خشک به شمار مي‌رود.

قائم‌مقام مديرعامل شرکت راه‌آهن از رشد 50 درصدي ترانزيت ريلي کالا و رشد 11 درصدي صادرات در شش‌ماهه نخست سال جاري خبر داد و گفت: يکي از اقدامات شرکت راه‌آهن طي ماه‌هاي گذشته برگزاري جلسات هماهنگي با واردکنندگان و صاحبان کالا و حضور گسترده در بجابجايي غلات بوده است.

منبع: خبرگزاري ايسنا

1397/07/29
ایران، هند و روسیه در جستجوی راه های جدید همکاری در مسکو

نمايندگان کشورهاي ايران، روسيه و هند در نشستي سه جانبه که از ديروز جمعه در مسکو آغاز شده است به بررسي تهديدهاي جهان امروز و راه هاي گسترش همکاري هاي منطقه اي تهران، مسکو و هند پرداختند.
  مهدي سنايي سفير ايران در روسيه، در آغاز اين نشست خطاب به حاضران گفت: مشارکت سه کشور در طرح هاي منطقه اي و توسعه همکاري ها در چارچوب دوجانبه و سه جانبه بيش از هر زماني اهميت يافته است.
وي خاطرنشان کرد: موضوعاتي همچون سازمان همکاري شانگهاي، راهگذر بين المللي شمال-جنوب و طرح انتقال گاز ايران به هند با مشارکت پاکستان و روسيه از طرح هاي منطقه اي مهم براي سه کشور است.
سنايي افزود: طرح هايي وجود دارد که سه کشور ايران، روسيه و هند در آن مشارکت دارند.
سفير ايران يادآوري کرد: دو اجلاس سران ايران، روسيه و جمهوري آذربايجان در باکو و تهران برگزار شده است که در آن راهگذر بين المللي شمال -جنوب مورد بررسي قرار گرفته است.
سنايي راهگذر شمال-جنوب را براي ايران و روسيه مهم خواند و افزود: مطمئنم که مشارکت هند در اين راهگذر نيز براي دولت اين کشور اهميت فراواني خواهد داشت.
سفير ايران در روسيه در ادامه سخنان خود به امضاي موافقتنامه هايي بين ايران و روسيه در تسهيل صدور رواديد اشاره کرد و افزود: چنين موافقتنامه هايي را هند در گذشته امضا کرده است.
وي افزود: نشست سه جانبه مي تواند فرصت مناسبي براي گفت وگو درباره همکاري هاي مشترک سه کشور در موضوعاتي همچون مبارزه با تروريسم، تبهکاري فراملي و قاچاق مواد مخدر از افغانستان باشد.
محمد کاظم سجادپور رئيس مرکز پژوهش هاي سياسي و بين المللي وزارت امور خارجه ايران هم در نشست کارشناسان در مسکو گفت که تجزيه و تحليل جزء اصلي براي اقدام است و آناليز بي کيفيت منجر به سياست بد مي شود.
وي افزود: به همين دليل بحث و تبادل نظر خوب است تا تجزيه و تحليل خوب به دست آيد.
سجادپور با بيان اينکه فضاي اين بحث غيررسمي است، خاطرنشان کرد: اهدافي که از برگزاري اين نشست دنبال مي شود، غيرديپلماتيک است.
وي گفت: در بحث هاي امروز و فردا بايد نکات مشترک بين سه کشور (ايران، روسيه و هند) را بيابيم.
سجادپور همچنين به همکاري ايران و روسيه ازجمله در مساله سوريه اشاره کرد و گفت که اين همکاري نتايج مطلوبي براي دو کشور داشته است.
گفتني است، راهگذر شمال - جنوب ارتباط ترانزيتي کشورهاي شمال اروپا و روسيه را از طريق ايران و درياي خزر به کشورهاي حوزه اقيانوس هند، خليج فارس و جنوب آسيا برقرار مي‌ کند.
در اين ميان اتصال خليج فارس و بندر چابهار در ساحل شرقي درياي عمان براي مبادله کالا به شرق کشور و همسايه‌هاي شرقي و آسياي ميانه نقش مهمي ايفا مي کند.
موافقتنامه راهگذر حمل و نقل بين‌المللي شمال- جنوب نيز شهريورماه 1379 در سن پترزبورگ به امضاي وزيران حمل و نقل سه کشور ايران، هند و روسيه رسيد.
اين راهگذر مهمترين حلقه تجارت بين آسيا و اروپا به شمار مي رود که در مقايسه با مسيرهاي سنتي از نظر مسافت و زمان تا 40 درصد کوتاه تر و از نظر هزينه تا 30 درصد ارزان تر است.
راهگذر شمال- جنوب يکي از مسيرهاي مهم ترانزيتي در آسياي ميانه است و کشورهاي واقع در مسير، با تشکيل اتحاديه و انعقاد قراردادهاي همکاري در رقابتي همه‌جانبه به توسعه و تجهيز بندرها، جاده‌ها، پايانه ها و مسيرهاي ريلي خود مي‌ پردازند.
در صورت فعال شدن همه حلقه‌هاي اين زنجيره، انتقال کانتينر از بندر بمبئي هند به مسکو در روسيه نزديک به يک ماه زمان نياز دارد، در حالي که ترانزيت کانتينري مشابه از طريق درياي بالتيک با افزايش 20 درصدي هزينه حمل و نقل همراه است.


منبع: خبرگزاري ايرنا

1397/07/28
ممنوعیت تردد کامیون‌های حامل بارهای صادراتی و وارداتی از مرز مهران

رئيس پليس راه استان ايلام از اعلام محدوديت‌هاي ترافيکي ويژه اربعين 97 در محورهاي مواصلاتي استان منتهي به پايانه مرزي مهران خبر داد.

«رضا همتي‌زاده» با اعلام اين خبر اظهار کرد: تردد انواع تريلر، کاميون و کاميونت از روز دوشنبه 30 مهر ماه تا پايان روز 13 آبان در مسيرهاي حميل رابله يلام، «قلاجه - ايوان - ايلام»، «ايلام - مهران»، «ايلام - ملکشاهي- مهران» و «مهران - دهلران» و بالعکس ممنوع خواهد بود.

وي خاطرنشان کرد: تردد خودروهاي ترانزيتي و کاميون‌هاي حامل بارهاي صادراتي و وارداتي از ساعت 7صبح  امروز 28 مهرماه تا روز يکشنبه 13 آبان در محورهاي منتهي به مرز مهران ممنوع شده است.

رئيس پليس راه استان ايلام تصريح کرد: تردد تاکسي‌هاي درون شهري اعم از ون و سواري از امروز شنبه مورخ 28 مهرماه تا روز سه‌شنبه مورخ 15 آبان در محورهاي برون‌شهري ممنوع است.

منبع: خبرگزاري ايسنا

1397/07/26
افزایش همکاری های گمرکی ایران و ترکمنستان
مسئولان گمرکات سرخس ايران و ترکمنستان بر افزايش همکاري هاي بين دو کشور در اين مرز مذاکره و گفتگو کردند.

 به دنبال سفر رئيس دفتر رياست جمهوري به ترکمنستان در ماه گذشته و مذاکره در خصوص حل مشکلات موجود در گمرکات مرزي دو کشور، اولين نشست و ملاقات مرزي مسئواين دو گمرکات سرخس ايران و ترکمنستان در اين مرز صبح امروز برگزار شد.

 بر اساس اين گزارش در اين نشست که در اداره کل گمرک سرخس و با حضور "بابا نظراف" رئيس گمرک سرخس کشور ترکمنستان ومعاون حوزه نظارت گمرکات استان خراسان رضوي تشکيل شد، طرفين در خصوص ايجاد پنچره واحد گمرکي، امکان‌پذيري نظارت همزمان و مشترک مأمورين گمرک دو کشور بر دستگاه X-Ray ، شبانه روزي شدن ساعات کاري در دو طرف مرز و ايجاد شرايط براي افزايش پذيرش تعداد کاميون ها در دو سوي مرز بحث و گفتگو کردند.  باساس اين گزارش در خصوص موضوعات ديگري  مانند مشکلات موجود در حمل‌ونقل ريلي و بازرسي و کشف مواد مخدر بحث و مذاکره شد.

 در اين نشست که اولين نشست و به ميزباني ايران بود ، نمايندگان دفترهمکاري‌هاي بين‌الملل گمرک ايران، مرزباني، نماينده وزارت امور خارجه در شمال و شرق کشور، و همچنين نمايندگان ساير دستگاه‌هاي دولتي فعال حضور داشتند.

منبع:گمرک نيوز
1397/07/26
ترافیک کامیون ها در گمرک چذابه به دلیل بسته شدن مرز تجاری شلمچه است
ترافيک کاميون ها در گمرک چذابه به دليل بسته شدن مرز تجاري شلمچه است و مرز تجاري چذابه هم براي تردد کاميون ها از فردا بسته مي شود .

 سيد سعيدفاضلي معاون گمرگ چذابه با بيان اين مطلب گفت : عراقي ها به دليل تعداد زياد موکب ها در مسير شلمچه به سمت عتبات عاليات مجبور شدند در روزهاي گذشته مرز را براي تردد کالاهاي تجاري و کاميون ها ببندند و صادرکنندگان مجبور شدند کالاهاي خود را به مرز چذابه هدايت کنند که همکاران گمرک در حال حاضر بصورت شبانه روزي جهت تسهيل صادرات خدمت رساني مي کنند .

وي افزود : با وجود تلاش ها تقاضا براي صادرات کالا از اين مرز به شدت بالا رفته و بيش از 2000کاميون درصف ورودي به بارانداز هستند که امکان ارسال اين محموله ها با توجه به ظرفيت روزانه 400دستگاه کاميون در بارانداز اين مرز خيلي سخت و غير ممکن است .

فاضلي ادامه داد : با توجه به اينکه طرف عراقي اعلام کرده به دليل وجود موکب هاي متعدد در مسير چذابه به عراق ، ارسال کاميون به مرز با مشکل مواجه شده است و با وجود 2000 دستگاه کاميون ، تعطيلي مرز تجاري چذابه نيز از فردا بر اساس تصميم مسئولان مرزي کشورمان قطعي شده و از صادرکنندگان و فعالان اقتصادي درخواست مي کنيم از ارسال محموله هاي صادراتي به اين مرز خودداري و از مسيرهاي جايگزين براي صادرات کالاهاي خود استفاده نمايند .

منبع: گمرک نيوز

1397/07/25
اصناف واردکننده لاستیک می‌شوند؟

چند هفته پس از به وجود آمدن اختلال‌هاي قيمتي در بازار لوازم يدکي کاميون و به طور خاص افزايش قيمت لاستيک براي رانندگان، وزير راه و شهرسازي پيشنهادي داده که اجراي آن مي‌تواند تغييراتي جدي در روند وارد کردن لاستيک در آينده ايجاد کند.

 بر اساس گزارش‌هاي موجود از بازار لاستيک، قيمت هر جفت لاستيک خودروهاي سنگين، در طول ماه‌هاي گذشته از حدود سه ميليون تومان به مرز 17 ميليون تومان افزايش پيدا کرده و با توجه به اينکه اين کالا در طول سال به عنوان يکي از اصلي‌ترين لوازم يدکي مورد نياز رانندگان خودروهاي سنگين مورد استفاده قرار مي‌گيرد، نپرداختن به آن مي‌تواند عملا راه را بر حرکت بسياري از اين خودروها ببندد.

هفته قبل سازمان راهداري اعلام کرد که با پيگيري‌هاي صورت گرفته در چند محور مختلف شرايط را براي کاهش قيمت به وجود آورده و در اين مسير از يک سو با موافقت وزارت صمت، نرخ لاستيک وارداتي با تخصيص ارز مورد نياز کاهش خواهد يافت و از سوي ديگر با اضافه کردن لاستيک‌هايي که در بخش‌هاي مختلف کشور انبار شده بودند، شرايط براي رساندن تعدادي لاستيک به راننده‌هاي کاميون فراهم خواهد شد.

با اين وجود طبق برآوردهاي صورت گرفته خودروهاي سنگين ايران در طول سال به حدود پنج ميليون و 500هزار حلقه لاستيک احتياج دارند که تنها حدود يک پنجم آن در داخل توليد مي‌شود از اين رو بايد برنامه‌ريزي جدي براي وارد کردن لاستيک کاميون با بهاي کمتر فراهم شود.

به دنبال به وجود آمدن اين شرايط روز گذشته وزير راه و شهرسازي پيشنهاد جديدي را ارائه کرد که در صورت اجراي آن اتحاديه‌ها و تعاوني‌هاي کاميون‌داران مي‌توانند خود رأسا نسبت به وارد کردن لاستيک‌هاي جديد اقدام کنند و آخوندي اين وعده را نيز داده که دولت در اين مسير با تخصيص ارز لازم شرايط را براي کاميون‌داران تسهيل خواهد کرد.

هر چند آخوندي توضيحي درباره چگونگي اجراي اين طرح نداده و مشخص نيست کدام نهاد مستقيما مسئوليت اين موضوع را بر عهده خواهد گرفت اما صنف اجرايي اين طرح مي‌تواند بخشي از مشکلات راننده‌هاي کاميون‌ در تامين نيازهايشان به دور از واسطه‌ها را فراهم کند.

محمدجواد عطرچيان- دبير انجمن صنفي شرکت‌هاي حمل و نقل بين‌المللي کالا- در اين رابطه به ايسنا گفت: صرف اين پيشنهاد قطعا مثبت ارزيابي مي‌شود. زيرا اتحاديه‌ها و اصناف فعال در اين حوزه مي‌توانند با اجرايي شدن اين طرح مستقيما نسبت به دريافت نيازشان از بازارهاي بين‌المللي اقدام کنند و در مرحله اول برخي از واسطه‌ها که در هفته‌هاي گذشته از شرايط بازار سودجويي کرده‌اند، را حذف کنند.

به گفته وي، اتحاديه‌ها براي اين مسئله نياز به حمايت مستقيم دولت خواهند داشت زيرا در شرايط فعلي تامين ارز مورد نياز براي واردات اهميت کليدي دارد و دولت بايد براي اجراي اين پيشنهاد تا مرحله آخر از اتحاديه‌ها و اصناف حمايت کند.

عطرچيان با بيان اينکه براي اجرايي شدن اين پيشنهاد دولت بايد نهادي را مسئول اجراي اين موضوع کند، توضيح داد: در گذشته نيز بحث‌هايي مطرح شده که در مرحله اجرا متاسفانه راه به جايي نبرده‌اند. از اين رو براي آنکه بتوان براي بازار فعلي لاستيک راه‌حل قطعي پيدا کرد، نياز به آن وجود دارد که تمام طرف‌هاي اين ماجرا در کنار يکديگر فعاليت کنند. اتحاديه‌ها قطعا آمادگي لازم براي تامين لااقل بخشي از نيازهاي خود از طريق واردات را دارند و اگر نهادهاي مسئول دولتي شرايط را به طور دقيق رصد کرده و حمايت‌هاي لازم را در دستور کار قرار دهند، مي‌توان پيش‌بيني کرد که اين پيشنهاد لااقل بخشي از مشکلات به وجود آمده در هفته‌هاي گذشته را سامان دهد و آرامش به اين بازار باز گردد.


منبع: ايسنا

1397/07/25
بالغ‌بر ۴ میلیون و ۹۴۹ هزار تن كالا از مرزهای كشور ترانزیت شد

بيش از4 ميليون و 949هزار تن كالا از 32مرز فعال زميني و آبي كشور در 6ماه سال جاري ترانزيت شد كه اين مقدار نسبت به مدت مشابه سال قبل 2 درصد افزايش داشته است.

رضا نفيسي مديركل دفتر ترانزيت و حمل نقل بين‌المللي اين سازمان با اعلام اين خبر، افزود : طي مدت مذكور از مجموع كالاهاي ترانزيت شده، يک‌ميليون و 936 هزار تن را مواد نفتي و 3 ميليون و 12 هزار تن را مواد غيرنفتي تشكيل داده‌اند كه عمده‌ترين بخش مواد غيرنفتي كالاهايي نظير مواد سوختي، قطعات يدكي، انواع پنبه، محصولات كشاورزي و مواد غذايي بوده است .

مديركل دفتر ترانزيت و حمل‌ونقل بين‌المللي افزود: در مدت‌زمان يادشده، از ميان مرزهاي كشور بندر شهيد رجايي با يک‌ميليون و 467 هزار تن معادل 30  درصد فعال‌ترين مرز درزمينه? ترانزيت ورود كالا به شمار مي‌رود. پس از آن مرزهاي پرويزخان با  24  درصد و باشماق با  10 درصد در رده‌هاي بعدي قرار دارند .

نفيسي بيشترين حجم تردد كاميون‌هاي حامل بار ترانزيتي را از مبدأ عراق به مقصد امارات اعلام كرد و افزود: بيشترين حجم مسيرهاي پرتردد كالا از مرزهاي كشور طي مدت مذكور از پرويزخان به بندر امام، بندر شهيد رجايي به مرز باشماق و بندر شهيد رجايي به مرز دوغارون بوده است.


منبع:سازمان راهداري و حمل‌ونقل جاده‌اي

1397/07/25
کشف ۳ هزار لیتر سوخت از یک کامیون ترک توسط ماموران گمرک
ماموران گمرک3 هزار ليتر مواد سوختي نفت و گاز  را در يک محموله صادراتي کشف کردند.

 علي معصومي مدير کل گمرک بازرگان با بيان اين مطلب گفت : ماموران گمرک بازرگان با استفاده از دستگاه ايکس ري از  کانتينر کاميون حامل بار صادراتي 3 هزار ليتر موادسوختي کشف و ضبط کردند.
 
وي افزود :اين کاميون حامل بار صادراتي  به مقصد ترکيه بود که ماموران گمرک توانستند با استفاده از  ايكس ري اين ميزان سوخت قاچاق را کشف و ضبط کنند.

بنابراين گزارش ؛ اخيرا ميزان کشفيات مواد سوختي در گمرکات افزايش يافته است و در هفته هاي اخير ماموران گمرک بارها از محموله هاي مختلف مواد سوختي کشف و ضبط کرده اند.

منبع: گمرک نيوز
1397/07/23
3ميليون و 710 هزار تن كالا از مرزهاي زميني كشور به ساير كشورها صادر شد
طي 6 ماهه سال 97، در مجموع 924هزار تن كالاهاي نفتي و غيرنفتي از مرزهاي زميني وارد و 3 ميليون و 710هزار تن كالا از مرزهاي كشور صادر شده است، كه نسبت به مدت مشابه در سال 96 ميزان واردات از مرزهاي جاده‌اي 8درصد كاهش و ميزان صادرات 17 درصد افزايش داشته است.
حسين متولي حبيبي مديركل دفتر فن‌آوري اطلاعات و ارتباطات اين سازمان با اعلام اين خبر افزود: از ميان مرزهاي جاده‌اي كشور، مرز بازرگان با سهم 56 درصدي فعال‌ترين مرز در زمينه واردات كالا به كشور به شمار مي‌رود. پس از آن مرزهاي ميرجاوه  و خسروي با 10  درصد در رده‌هاي بعدي قرار دارند.
وي افزود: عملكرد مرزهاي جاده‌اي در زمينه صادرات كالا از كشور نشان مي‌دهد در مدت مذكور مرز بازرگان با 26درصد در رده نخست و پس از آن مرزهاي ميلك با 14 درصد و دوغارون با 11 درصد قرار دارند.
مديركل دفتر فن‌آوري اطلاعات و ارتباطات اظهار داشت: سهم كاميون‌هاي ايراني در صادرات كالا 66 درصد و در جابه‌جايي واردات كالا 47 درصد بوده است.
وي با اشاره به اين كه طي مدت مذكور، 241 هزار نفر مسافر توسط 36 هزار دستگاه وسيله‌نقليه مسافري وارد كشور شدند، افزود: در جابه‌جايي اين مسافران سهم اتوبوس 20 درصد، ميني‌بوس 15درصد و سواري 65 درصد است.
همچنين تعداد 243 هزار نفر توسط 35هزار دستگاه وسيله‌نقليه مسافري از كشور خارج شدند كه سهم اتوبوس 27 درصد ، ميني‌بوس 9 درصد و سواري 64درصد بوده است. 
متولي درخصوص آمار تردد وسايل‌نقليه مسافري در مرزهاي كشور گفت: در مدت مذكور، بيشترين تردد ورودي وسايل نقليه مسافري در مرزهاي دوغارون با 31 درصد و سرو با 23 درصد و بيشترين تردد خروجي در مرزهاي دوغارون 31درصد و سروبا 21درصد بوده است. 
وي خاطرنشان كرد: از مجموع مسافران وارد شده به كشور 105هزار نفر مسافر خارجي و136 هزار نفر مسافر ايراني بوده و از مجموع مسافران خارج شده از كشور 90 هزار نفر مسافر خارجي و  153 هزار نفر مسافر ايراني از مرزهاي جاده‌اي كشور خارج شدند.

منبع: سازمان راهداري و حمل ونقل جاده اي
1397/07/23
ارز دو نرخی عامل دلالی در بازار لاستیک است

داود کشاورزيان مشاور وزير راه و شهرسازي و رئيس سابق سازمان راهداري و حمل‌ونقل جاده‌اي در خصوص وضعيت تامين و توزيع لاستيک در بازار توضيحاتي را ارائه داد.

وي گفت: بخشي از لاستيک موردنياز کشور قبلا از طريق کوله‌بري وارد مي‌شد؛ چراکه هم دلار ارزان بود و هم امکان تامين آن بود ضمن اين‌که بعضي از رانندگان خطوط ترانزيتي لاستيک موردنظر خود را با دلار از خارج از کشور تامين مي‌کردند.

کشاورزيان ادامه داد: اما با افزايش قيمت دلار نه براي کوله‌بر و نه براي راننده ترانزيتي نمي‌ارزد که لاستيک وارد کشور کند، اکنون با تصميم خوب دولت براي تخصيص ارز دولتي به واردات لاستيک و هم‌چنين کاهش عوارض گمرکي به 5درصد اين مشکل ممکن است حل شود.

مشاور وزير راه و شهرسازي ادامه داد: با توجه به اين‌که حمل‌ونقل ارتباط مستقيمي باقيمت تمام‌شده توليد دارد لازم است که حتما ارز موردنياز از سوي دولت تامين شود تا لاستيک اتوبوس و کاميون با ارز دولتي خريداري شود و واردکننده موظف شود از طريق نمايندگي‌هاي مجاز لاستيک را بين مردم توزيع کند.

کشاورزيان در پاسخ به اين سوال که کاميون‌داران نسبت به وضعيت توزيع هم شکايت دارند و معتقدند هيچ نظارتي در توزيع لاستيک وجود ندارد، گفت: وقتي ارز دونرخي مي‌شود  و به طبع آن صاحب کالا نرخ‌گذاري مي‌کند اين مشکلات پيش مي‌آيد ولي مي‌شود از طريق نمايندگي‌ها مستقيما به دارندگان کاميون آن هم از طريق  دريافت کارت هوشمند و کدملي لاستيک داده شود.

رئيس سابق سازمان راهداري و حمل‌ونقل جاده‌اي تاکيد کرد که طبيعي است تا زماني که شاهد ارز دونرخي باشيم شاهد دلال‌بازي و واسطه‌گري هستيم.

کشاورزيان تصريح کرد: اگر بخواهيم لاستيک را با دلار 18‌هزارتوماني خريداري کنيم خيلي گران مي‌شود؛ در اين صورت کسي بي‌دليل به دنبال خريد لاستيک نمي‌رود اما وقتي با ارز پايين‌تر وارد کشور مي‌شود اين پتانسيل هميشه وجود دارد که راه فراري وجود داشته باشد.

وي در خصوص پيشنهاد توزيع لاستيک از درب کارخانه نيز، گفت: کارخانه در يک نقطه و راننده در نقاط مختلف پخش است و طبيعتا لازم است که کارخانه لاستيک را از طريق نمايندگي توزيع کند و بعد ليست کاميون‌ها را از نمايندگي دريافت کند و دستگاه‌هاي نظارتي به‌صورت رندم بر امر توزيع نظارت داشته باشند.

منبع: تين نيوز

1397/07/23
امضای تفاهم‌نامه همکاری‌ میان گمرک ایران و دولت ژاپن
تفاهم‌نامه همکاري‌هاي آموزشي ميان گمرک ايران و دولت ژاپن با حضور رئيس کل گمرک ايران ، رئيس دفتر جايکاي ژاپن و مديرکل دفتر غرب آسياي وزارت امور خارجه امضا شد.

 در راستاي همکاري‌هاي آموزشي منطقه‌اي و بين‌المللي گمرک جمهوري اسلامي ايران با کشورهاي همسايه ، تفاهم‌نامه آموزشي ويژه کارکنان گمرک افغانستان في‌مابين گمرک جمهوري اسلامي ايران ، دفتر آسياي غربي وزارت امور خارجه و آژانس همکاري‌هاي بين‌المللي ژاپن (جايکا) انجام شد. قرار است در آينده نزديک برنامه آموزش کارکنان گمرک افغانستان توسط گمرک ايران در دستور کار همکاري هاي آموزشي ژاپن و ايران قرار گيرد .

براساس اين تفاهم‌نامه دور جديدي از همکاري‌هاي آموزشي ميان گمرک ايران و دفتر جايکاي ژاپن براي آموزش کارکنان گمرک افغانستان توسط گمرک جمهوري اسلامي ايران انجام خواهد شد .

 در اين مراسم ، فرود عسگري رئيس کل گمرک ايران در سخناني از توجه ويژه دولت ژاپن به مسائل آموزشي گمرکات کشورهاي منطقه تشکر کرد و گفت : گمرک ژاپن مسائل مربوط به تسهيل تجارت را خيلي جدي دنبال مي کند و موضاعات مربوط به درستکاري و مبارزه با کالاهاي تقلبي همواره در دستور کار اين گمرک قرار داشته است .

عسگري گفت : همکاري هاي دو جانبه کشور ژاپن و گمرک ايران براي آموزش کارکنان گمرک افغانستان نمونه بارز و موفق در بخش همکاري هاي بين المللي گمرک جمهوري اسلامي ايران با کشورهاي دوست و همکار است .

همچنين در اين مراسم رسول اسلامي مدير کل غرب آسياي وزارت امور خارجه از اقدامات گمرک ايران براي آموزش کارکنان گمرک افغانستان تشکر کرد . در ادامه اين مراسم يوکيهارو کوباياشي رئيس دفتر آژانس همکاري‌هاي بين‌المللي ژاپن به اهميت به اشتراک گذاري اطلاعات اشاره کرد و گفت : گمرک ايران ظرفيت هاي آموزشي بسيار خوبي در حوزه مسائل تخصصي امور گمرکي دارد و من به نمايندگي از دولت ژاپن از همکاري هاي خوب گمرک ايران با دولت ژاپن در پروژه آموزش کارکنان گمرک افغانستان تشکر و قدرداني مي کنم .

منبع: گمرک نيوز
1397/07/22
7 درخواست شرکت‌های حمل‌ونقل بین‌المللی از وزیر راه

حمل‌ونقل بين‌المللي ما در حال حذف از سيستم ترانزيت منطقه است و بيشتر تجار، واردکنندگان و صادرکنندگان ايراني چون امکان نقل‌وانتقال ارز و کرايه حمل را ندارند ترجيح مي‌دهند از طريق ناوگان خارجي اين کار را انجام دهند و ناوگان ايراني در اين شرايط از قافله عقب‌مانده است، بخشي از صحبت‌هاي محمدجواد عطرچيان در گفت‌وگو با خبرنگار تين‌نيوز است.

وي که از چند ماه پيش در خصوص بروکراسي درحمل‌ونقل بين‌المللي هشدار داده بود در نامه‌اي به عباس آخوندي وزير راه و شهرسازي نسبت به وجود خودتحريمي در صنعت حمل‌ونقل و گسترش مشکلات گلايه کرد.

دبير انجمن صنفي شرکت‌هاي حمل‌ونقل بين‌المللي مي‌گويد: بي‌رمقي و تعطيلي شرکت‌ها حمل‌ونقل بين‌المللي نه به دليل تحريم و فشار خارجي بلکه ناشي از بي‌توجهي و فشارهاي داخلي است.

او در نامه‌اي به عباس آخوندي وزير راه و شهرسازي آورده است: هفت تقاضاي ضروري اين صنف فوراً مي‌بايد به دستور وزير راه و شهرسازي انجام شود تا بلکه شرکت‌هاي حمل‌ونقلي نجات پيدا کنند.

پيگيري عاجل حذف ماليات بر ارزش افزوده بر شرکت هاي حمل‌و نقلي، کاهش ماليات بر عملکرد شرکت‌هاي حمل و نقلي، آغاز فوري فروش سوخت به قيمت جايگاه، دستور حل مشکل بيمه شرکت‌هاي حمل و نقلي، تعيين تکليف عاجل سيستم حواله حمل و هم چنين حذف قانوني که منجر به تشويق ورود کشتي‌هاي خارجي به چابهار مي شود بخشي از اين خواسته‌ها است.

منبع:تين نيوز

1397/07/22
ممنوعیت تردد خودروهای ترانزیت از ۳ مرز غربی در ایام اربعین

رييس پليس راه راهور ناجا از ممنوعيت تردد خودروهاي ترانزيت از 3 مرز غربي در ايام اجراي طرح اربعين خبر داد.

 سردار محمدحسين حميدي در کميته هماهنگي طرح هاي ويژه ترافيکي اربعين گفت: در سال گذشته‌ تردد در شهر مهران مانند سال قبل آن بود ولي در شلمچه و چزابه ترددها افزايش يافت.

وي افزود: عمليات عمراني از 28 مهر تا 14 آبان در استان هاي درگير خوزستان، ايلام، کرمانشاه، لرستان، مرکزي و همدان ممنوع است.

همچنين صدور بارنامه براي شرکت هاي حمل و نقل بجز مواد سوختي و فاسد شدني ممنوع است

رييس پليس را تاکيد کرد: ناوگان بار و ‌مسافر از مبدا در طول طرح اربعين تشديد مي شود. تردد خودروهاي ترانزيت در زمان اجراي طرح اربعين از 3 مرز غربي ممنوع است.

وي اضافه کرد: تمامي نيروهاي امدادي، خدماتي و پليس از 28 مهر تا پايان طرح در آماده باش کامل هستند. مرخصي براي تاکسي هاي ون و ساير تاکسي هاي شهري از 28 مهر تا 14 آبان ممنوع است.

سردار حميدي تاکيد کرد: اتوبوس هاي درونشهري فاقد مجوز اجازه تردد در نقاط مرزي ندارند.

منبع: خبرگزاري مهر

1397/07/22
توسعه مناسبات اقتصادی و تجاری ایران و عمان

هياتي به سرپرستي رئيس اتاق مشترک بازرگاني ايران و عمان با سفر به مسقط شرايط حضور بيشتر تجار و سرمايه گذاران ايراني در عمان را به منظور سرمايه گذاري مشترک و صادرات مجدد بررسي کرد.

هيات اتاق مشترک ايران و عمان در اين سفر در ديدار با وزير صنعت و تجارت عمان راه هاي بهره مندي هر چه بيشتر تجار و بازرگانان و سرمايه گذاران ايراني از موافقتنامه تجارت آزاد عمان با کشورهاي مختلف، حل موانع و مسائل بانکي ،استفاده از بنادر عمان به عنوان بندر ترانزشيپ جهت ترانزيت کالاهاي ايراني و همچنين افزايش حجم  سرمايه‌گذاري‌هاي مشترک را مورد بررسي قرار دادند. در اين نشست مقرر شد اتاق مشترک ايران و عمان با همراهي سفارت ايران در مسقط و مسئولان دولتي عمان تا دستيابي به يک توافق چندجانبه و حل مسائل و مشکلات، مذاکرات را پيگيري کنند.

به گفته محسن ضرابي، رئيس اتاق مشترک ايران و عمان، طي اين سفر موضوع اعطاي خط اعتباري براي صدور خدمات فني مهندسي و افزايش صادرات به عمان نيز بررسي شد و چگونگي ايجاد صندوق مشترک ميان دو کشور نيز مورد توجه قرار گرفت. فراهم آوردن راه هايي براي توسعه صادرات شيلات از ايران به عمان توسط بخش خصوصي دو کشور از ديگر موضوعاتي بود که در نشست با معاون وزير کشاورزي و شيلات و مديرعامل شرکت شيلات عمان مورد توافق قرار گرفت.

ضرابي در اين جلسه با اشاره به ظرفيت ها و پتانسيل هاي ايران در توليد شيلات و آبزيان گفت: فعالان اقتصادي ايراني اين توانمندي را دارند که در کنار پوشش بازار عمان توليدات خود را از طريق عمان به ديگر بازار ها صادر کنند.

وي افزود اين امکان براي شرکت‌هاي عماني وجود دارد که نسبت به سرمايه گذاري در ايران با هدف صادرات در حوزه شيلات اقدام  کرده و از منابع ارزان قيمت صندوق توسعه ملي استفاده کنند.

ضرابي نزديکي دوکشور را مزيتي براي آغازاقدامات هماهنگ در زمينه شيلات دانست.

سعيد العوفي معاون وزير کشاورزي و شيلات عمان نيز ضمن تاييد توانايي ايران در زمينه شيلات گفت: آماده ايم  روابط خود  را در زمينه صادرات شيلات ايران به عمان و صادرات مجدد آن به ديگر کشورها توسعه دهيم.

رئيس اتاق مشترک ايران وعمان پيشنهاد کرد در سفري که العوفي طي 2 ماه آينده به ايران خواهند داشت، همايشي با حضور ايشان و بخش خصوصي دو کشور فعال در حوزه شيلات برگزار شود و دو طرف ضمن ارايه توانمندي‌هاي خود در اين همايش، در جلسات رو در رو شرکت کنند که اين پيشنهاد مورد استقبال معاون وزير کشاورزي عمان قرار گرفت.

رايزني هيأت ايراني با مسئولان علم و فناوري عمان نيز بخش ديگري از سفر به عمان بود. رئيس اتاق مشترک ايران و عمان در ديدار با قائم مقام شوراي پژوهش هاي علمي و قائم مقام پارک علم و فناوري عمان با اشاره به  توانمندي هاي ايران در حوزه استارتاپ ها، شرکت هاي هايتک، نانوتکنولوژي، IT و ICT گفت: پيرو مذاکرات سال گذشته هيات اعزامي به عمان به سرپرستي معاون علمي و فناوري رياست جمهوري، پيگيري موارد مطروحه و درخواستي از سوي بخش خصوصي ايران به عهده اتاق مشترک ايران و عمان واگذار شده است.

محسن ضرابي با اشاره به اقداماتي که در راستاي اين مسوليت انجام شده گفت: اتاق مشترک آمادگي  دارد با اطلاع از زيرساخت‌ها و نوع تسهيلاتي که مي تواند در اختيار شرکت هاي ايراني در عمان قرار  گيرد شرکت‌هاي ايراني را ترغيب کند با همکاري اين اتاق به همکاري با طرف‌هاي عماني بپردازند.

وي همچنين پيشنهاد کرد همايشي در تهران با حضور نمايندگان شوراي پژوهش هاي علمي عمان، دانشگاه سلطان قابوس، مرکز فناوري اطلاعات و ارتباطات عمان و اتاق عمان برگزار شود تا تسهيلات و خدماتي که مي تواند در اختيار فعالان بخش خصوصي ايران قرارگيرد تشريح شود.

قائم مقام شوراي پژوهش هاي علمي عمان و قائم مقام پارک علم و فناوري عمان ضمن استقبال از پيشنهاد برگزاري همايش توجيهي در تهران گفت:  توسعه بخش نانو و فناوري هاي نانو زير نظر دانشگاه سلطان قابوس، بخشICT زير نظر مرکز فناوري اطلاعات و ارتباطات عمان و چهار حوزه غذا و تکنولوژي، آب و محيط زيست، انرژي (نفت و گاز و انرژي هاي تجديدپذير) و سلامت زير نظر شوراي پژوهش هاي علمي عمان است.

طي اين سفر  مزيت هاي بندر و منطقه آزاد صلاله عمان نيز ارزيابي شد.

محمد امين صباغي زاده نايب رييس اتاق مشترک و رئيس اتاق بندرعباس و شهلا عموري نايب رئيس اتاق مشترک و رئيس اتاق اهواز ضرابي را در اين سفر همراهي مي‌کردند.

منبع: اتاق بازرگاني ايران

1397/07/21
کشف بیش از 265 هزار لیتر سوخت قاچاق از کامیون های عراقی توسط ماموران گمرک
ماموران گمرک پرويز خان با هوشياري و رصد کاميون ها، طي چندعمليات موفق به کشف بيش از 265 هزار ليتر سوخت قاچاق شدند.

 خليل حيدري مدير کل گمرکات استان کرمانشاه با بيان اين مطلب گفت : ماموران گمرک پرويز خان در هفته هاي اخير در چند عمليات جداگانه و با رصد کاميون هاي خروجي موفق به کشف بيش از 265 هزار ليتر سوخت قاچاق شدند.

وي افزود :  اين کاميون ها عراقي بوده و گالن هاي سوخت را در کاميون هاي خود جاسازي کرده بودند. اين سوخت هاي قاچاق از سوي ماموران گمرک شناسايي و توقيف و به نمايندگان شرکت نفت تحويل داده شد.

بنابراين گزارش ؛  علت عمده قاچاق سوخت به دليل کاهش قيمت داخلي به نسبت کشورهاي منطقه و نيز افزايش نرخ ارز است و اين مسئله موجب افزايش پرونده هاي قاچاق سوخت نسبت به سال گذشته شده است.

منبع: گمرک نيوز
1397/07/21
بررسی پیشنهادها در خصوص تعرفه دیرکرد و سپرده کانتینر

به گزارش روابط عمومي انجمن صنفي شرکتهاي حمل و نقل بين المللي ايران، نشست بررسي تعرفه ديرکرد و سپرده کانتينر با حضور رئيس ، نايب رئيس ، تني چند از اعضاي هيئت مديره و فعالان حوزه حمل و نقل بين المللي در سالن اجتماعات  انجمن برگزار گرديد..

اين جلسه پيرو بخشنامه مربوط به حق توقف کانتينرها، ميزان سپرده ي نقدي و تعرفه ديرکرد کانتينرها  که در خرداد سال جاري ابلاغ شده بود برگزار گرديد. با توجه به اينکه اجراي اين بخشنامه به تعويق افتاد،اما بعضي از شرکتهاي کشتيراني و نمايندگان خطوط همچنان مبالغ مطرح شده در بخشنامه رااعمال مي‌کنند  و اين موضوع موجب شده که کل مسئله دچار هاله اي از ابهام گردد.

با توجه به پيشنهادهاي مطرح شده مقرر گرديد که ادامه موضوع در جلسه اي ديگر موردبررسي قرار گيرد تا رويه اي واحد اتخاذ گردد.

1397/07/21
توسعه همکاری‌های بندری و دریایی ایران و هند

  به منظور توسعه همکاري هاي تخصصي بندري و دريايي ايران با کشور هند، نشست مشترک با معاون وزير کشتيراني هند و مديران بنادر اصلي اين کشور برگزار شد.
محمد راستاد؛ مديرعامل سازمان بنادر و دريانوردي طي سفر دو روزه به کشور هند با معاون وزير کشتيراني و مديران بنادر اصلي اين کشور  ديدار و به منظور توسعه همکاري هاي بندري و دريايي، نشست تخصصي برگزار کردند.

در اين نشست که به ميزباني وزارت کشتيراني هند برگزار شد، موضوع قرارداد موقت اپراتوري شرکت IPGL هند در فاز يک طرح توسعه ترمينال کانتينري بندر چابهار مورد بررسي قرار گرفت.

زمان و نحوه فعال سازي قراداد اصلي اپراتوري شرکت IPGL در بندر چابهار و برطرف کردن موضوعات مربوط به سرمايه گذاري شرکت هندي در بندر چابهار هم در نشست مشترک مورد ارزيابي قرار گرفت.

همچنين نهايي سازي خريد تجهيزات بندري توسط شرکت هندي در ترمينال کانتينري بندر چابهار از اهم موضوعات مطرح شده طرفين بود.

از سويي بر برگزاري اولين نشست اجرايي سازي موافقتنامه سه جانبه ترانزيتي چابهار با حضور سه کشور ايران - هند و افغانستان تاکيد شد.

تأکيد بر برگزاري هفتمين کميته تخصصي همکاري هاي مشترک بندري و دريايي دو کشور در هند در آينده اي نزديک هم در نشست مشترک مطرح شد.

محمد راستاد؛ مديرعامل سازمان بنادر و دريانوردي در ادامه سفر خود به هند از بندر بمبئي( JNPT Port) بازديد کرد و بر اساس مذاکرات بعمل آمده في مابين، قرار شد نسبت به بررسي راهکارهاي توسعه همکاري هاي بندري ميان بندر بمبئي با بنادر ايران بويژه بندر چابهار اقدام شود.

بندر بمبئي با ظرفيت تخليه و بارگيري 4/83 ميليون TEU کانتينر در يکسال گذشته، از بنادر مهم و استراتژيک کشور هندوستان است.

به گزارش سازمان بنادر و دريانوردي، در اين ديدار، طرف هندي نيز با توضيحات ارائه شده از سوي هيأت ايراني، با ظرفيت هاي عملياتي و طرح هاي توسعه اي بنادر ايران و به ويژه بندر چابهار آشنايي پيدا کرده و با توجه به حسن روابط
دولت هاي دو کشور، ابرازاميدواري کردند که تبادلات تجاري ميان بنادر بمبئي و چابهار بيش از پيش افزايش پيدا کند.

منبع:  پايگاه خبري وزارت راه و شهرسازي


1397/07/19
بازداشت 17 نفر به جرم قاچاق انسان توسط ماموران گمرک
ماموران گمرک بازرگان با هوشياري و رصد محموله هاي ورودي و خروجي در طي 7 عمليات موفق به کشف و شناسايي 17 مورد قاچاق انسان شدند.

 با هوشياري و رصد ماموران گمرک بازرگان  17مورد قاچاق انسان  طي چند عمليات جداگانه در روزهاي اخير،شناسايي و کشف شد و بدين ترتيب کشفيات قاچاق انسان از ابتداي سال جاري تا کنون به 196 تن رسيد .

بر اساس اين گزارش اين ماموران در يک عمليات با رصد يک محموله صادراتي به مقصد ترکيه پس از مشکوک شدن به کاميون با استفاده از ايکس ري به بازرسي محموله اقدام کردند و متوجه مخفي شدن چند نفر در بار اين کاميون شدند. بر اساس اين گزارش ماموران گمرک بازرگان در يک عمليات با رصد يک کاميون به مقصدترکيه و پس از تطبيق اطلاعات  محموله ، به آن مشکوک شدند و با استفاده از دستگاه ايکس ري محموله را که بار آن روده گاوي بود، اسکن کرده و به بازرسي آن اقدام کردند. ماموران اين گمرک موفق شدند در اين عمليات 3 نفر را که در ميان بار، در کاميون مخفي شده بودند، شناسايي کنند. اين افراد تبعه يکي از کشورهاي همسايه بودند.

ماموران گمرک بازرگان هم چنين در يک عمليات ديگر با رصد يک محموله ترانزيتي از مبدا ازبکستان موفق به کشف قاچاق 3انسان شدند که با مخفي شدن در ميان کاميون قصد داشتند از مرز ايران خارج شوند، اين کاميون حامل پوست گاو به مقصد ترکيه بود.
اين ماموران همچنين در عمليات ديگري با هوشياري کامل ورصد محوطه خروجي و کنترل دقيق محل خروج کاميون ها متوجه چندين نفر شدند که با پنهان شدن در لا به لاي تريلي هاي خروجي قصد داشتند، غيرقانوني از کشور خارج شود. اين5 نفر  نيز تبعه يکي از کشورهاي همسايه بود که در اين عمليات دستگيرشد.

بر اساس اين گزارش ماموران گمرک بازرگان هم چنين در عمليات مشابه ديگري يک فرد ايراني را شناسايي و دستگير کردند که با پنهان شدن در لا به لاي تريلي هاي خروجي قصد داشت از کشور خارج شود.
ماموران اين گمرک هم چنين در يک عمليات ديگر با کمک تجهيزات گمرکي و دستگاه ايکس ري موفق به کشف و شناسايي دو مورد قاچاق انسان شدند. اين دو نفر که تبعه يکي ازکشورهاي همسايه هستند با مخفي شدن در بار کشمش يک کاميون به مقصد ترکيه قصد خروج از کشور را داشتند. بر اساس اين گزارش ماموران اين گمرک هم چنين در بار يک دستگاه تريلر خروجي به مقصد ترکيه  با محموله شيشه موفق به کشف يک مورد قاچاق انسان شدند. اين فرد که تبعه پاکستان است قصد داشت به صورت غير مجاز از ايران خارج شود.

آخرين عمليات کشف ماموران توانمند گمرک بازرگان در روزهاي اخير کشف دو مورد قاچاق انسان دريک کاميون خروجي به مقصد ترکيه بود. اين دو نفر که تبعه ايران هستند با مخفي شدن دريک محموله سنگ معدن قصد خروج از مرز را داشتند که با هوشياري و رصد ماموران گمرک شناسايي و دستگيرشدند. تمامي اين افراد پس از دستگيري از سوي گمرک ايران به مراجع قضايي تحويل داده شد.

 بر اساس آخرين آمارها از کشفيات قاچاق انسان در مرزهاي گمرکي، کشفيات قاچاق انسان از ابتداي سال جاري تا کنون به 197نفر رسيده است. گمرک بازرگان يکي از گمرکات پيشتاز کشور در کشفيات قاچاق انسان است.

منبع: گمرک نيوز
1397/07/18
روند بازرسی از کامیون های ترانزیتی ماکو تسریع یابد
فرماندار شهرستان ماکو خواستار تسريع در روند بازرسي از کاميون هاي ترانزيتي در اين شهرستان تاکيد کرد.

 شاهين عليزاده ظهر چهارشنبه در جلسه کميسيون برنامه ريزي هماهنگي و نظارت بر مبارزه با قاچاق کالا و ارز که در فرمانداري شهرستان ماکو اظهارداشت: استقرار تجهيزات نوين آشکار ساز در گمرک بازرگان بمنظور برخورد و جلوگيري از قاچاق سازمان مي تواند زمينه ساز تسريع در روند بازرسي از کاميون هاي ترانزيتي شود.

وي با اشاره به اوضاع اقتصادي و کاهش ارزش پول کلي ضرورت پرهيز از ممانعت از خروج کالاهاي اساسي به صورت ترانزيت و همراه با مسافر از گمرک عنوان کرد: در حال حاضر دشمن بصورت علني در جنگ اقتصادي با ملت و نظام جمهوري اسلامي ايران است.

فرماندار ماکو افزود: همراهي و همکاري مردم با مسئولين در کنترل و نظارت بر بازار مي تواند موثمر ثمر باشد و دستگاههاي اجرايي و نظارتي بايد با جديت از خروج کالاهاي اساسي که بصورت ترانزيتي و يا همراه مسافر از گمرک بازرگان خارج مي شوند جلوگيري شود.

عليزاده ادامه داد: گسترش پديده قاچاق و تاثير مخرب آن، همه جانبه بوده و عدم توجه به اين مسئله خطر جدي و بزرگ بر اقتصاد و جامعه است به طوريکه بي توجهي به امر مبارزه با قاچاق کالا و ارز آسيب پذيري در حوزه هاي توليد، تجارت قانوني، سرمايه گذاري و اشتغال در کشور را به دنبال خواهد داشت.

رئيس کميسيون مبارزه با قاچاق کالا و ارز در ادامه افزود: نگاه همه مسئولين به امر مبارزه با قاچاق کالا و ارز بايد يک نگاه اعتقادي و تکليفي باشد چرا که با رونق اين معضل شاهد از دست رفتن فرصتهاي شغلي براي قشر جوان مي باشيم و امروز يکي از دغدغه هاي نظام و دولت ايجاد اشتغال براي جوانان است و همگان بايد در دستيابي به اين اهداف تلاش کنيم.

در ادامه اين جلسه اعضاي کميسيون برنامه ريزي، هماهنگي و نظارت بر مبارزه با قاچاق کالا و ارز شهرستان ماکو گزارشي از اقدامات و برنامه ريزي هاي خود بمنظور مبارزه با اين پديده شوم ارائه دادند.

منبع: خبرگزاري مهر

1397/07/18
توقف کامیون های حامل گوجه فرنگی قاچاق توسط ماموران گمرک خسروی
دو کاميون حامل  گوجه فرنگي قاچاق توسط ماموران گمرک در گمرک خسروي متوقف شد.

متخلفين با بارنامه جعلي و اظهار کالا تحت عنوان کالاي ديگر ، گوجه فرنگي را زير کارتن هاي پياز جاسازي و قصد داشتند دو‌کاميون گوجه فرنگي را از کشور خارج کنند.
ماموران گمرک در بازرسي از اين دو دستگاه کاميون، گوجه فرنگي ها را در زير کارتن هاي پياز کشف کردند.

گوجه فرنگي بوته اي کالاي ممنوعه صادراتي است که   ماموران گمرک  براي سومين بار دو دستگاه کاميون حامل گوجه را شناسايي کردند که اين سومين کاميون در پوشش کالاي پياز بود .
اين محموله‌ها در مرز خسروي توقيف و تحويل تعزيزات حکومتي شهرستان قصرشيرين شده است.

منبع: گمرک نيوز
1397/07/18
تصمیمات خلق‌الساعه صادرات را مختل می‌کند
مديرکل دفتر صادرات گمرک با بيان اينکه تصميمات خلق‌الساعه صادرات را با چالش مواجه مي‌کند، گفت:‌ بازار صادراتي منتظر مشکلات نمي‌ماند و رقبا به سرعت جايگزين مي‌شوند.

علي‌اکبر شاماني  با اشاره به وضعيت صادرات و سياست‌گذاري‌هاي اين بخش، اظهار داشت: گمرک مسئول اجراي مقرارت و مصوباتي است که از طرف دستگاه‌هاي سياست‌گذار و تصميم‌گير وضع مي‌شود.

مديرکل دفتر صادرات گمرک ايران در پاسخ به اين سؤال که شنيده شده افغانستان تعرفه واردات کالا از ايران را افزايش داده است، بيان داشت: چنين موضوعي به ما ابلاغ نشده و خبري از آن نداريم، فقط در بحث گمرک ماهي‌رود (استان خراسان جنوبي) صادرات يکسري از کالاها ممنوع شد و از آن مطلع هستيم، پيگيري اين مباحث از طريق سفارتخانه‌ها و دفتر امور بين‌الملل گمرک انجام مي‌شود.

وي افزود: صادرات کالا از ديگر مرزهاي با افغانستان در حال انجام است و به غير از سوخت رايزني‌ها به منظور تردد کالاهاي صادراتي و ترانزيتي پيگيري مي‌شود. مرز ماهي‌رود اکنون براي ديگر رويه‌ها و کالاها باز است.

شاماني در مورد آخرين وضعيت صادرات گوجه‌فرنگي تصريح کرد: طبق آخرين بخشنامه اعلامي از سوي وزير صنعت صادرات گوجه‌فرنگي به استثناي گلخانه‌اي آن ممنوع است.

وي در مورد دستگاه‌هاي تصميم‌گيرنده و تعدد بخشنامه‌هاي صادراتي يادآور شد: وقتي صادرات با هر تصميمي موقت و يا خلق‌الساعه روبه‌رو مي‌شود و در مدت کوتاه تصميمات متنوعي مشاهده مي‌کنيد فرايند صادرات با مشکل روبه‌رو شده چون بازار صادراتي و کشورهاي هدف در دنياي امروز تجارت منتظر شما و مشکلات داخلي ما نمي‌مانند و رقبا به سرعت جايگزين مي‌شوند.

مديرکل دفتر صادرات گمرک ايران افزود: مثلاً اگر صادرات به عراق به جهت صدور بخشنامه‌ها و مقررات لحظه‌اي با اختلال همراه شود، ترکيه به سرعت جايگزين شده و عملاً بازار صادراتي از بين مي‌رود.

مديرکل دفتر صادرات گمرک ايران با بيان اينکه در شرايط کنوني درگير اجراي مناسب بخشنامه‌ها و مصوبات هستيم، تصريح کرد: بايد فرايند را به گونه‌اي مديريت کنيم، تا گمرکات اجرايي با کمترين حاشيه فعاليت خود را اجرايي کنند و امور صادرات مختل نشود، زيرا در گمرکات مرزي که روزانه هزار کاميون تردد دارد، شرايط خيلي سخت است که بتوان به برخي کالاها اجازه تردد داد و برخي ديگر را متوقف کرد، بنابراين نيازمند مديريت منسجم و هماهنگي‌هاي لحظه‌اي هستيم.

شاماني يادآور شد: در شرايط ويژه کنوني بايد آسيب‌هاي صادراتي و با تنظيم بازار داخلي با کمترين خطا و آسيب مديريت شود.

منبع: گمرک نيوز
1397/07/18
افزایش ۳۰ درصدی ورودی ترانزیت کالا در هرمزگان
مديرکل راهداري و حمل و نقل جاده اي هرمزگان از افزايش 30 درصدي ورودي ترانزيت کالا طي شش ماهه نخست 1397 خبر داد.

 داريوش باقر جوان صبح چهارشنبه در جمع خبرنگاران بيان داشت: تلاش شبانه روزي فعالان حوزه حمل و نقل استان موجب شد تا هرمزگان از بين 32 مرز فعال کشور در جايگاه نخست ترانزيت کالا با 30 درصد افزايش قرار گيرد.

مدير کل راهداري و حمل و نقل جاده اي هرمزگان افزود : در 6 ماهه نخست سال 1397 بندرشهيد رجايي  با کسب 30 درصد از مجموع ترانزيت کالاهاي ورودي ، مهمترين و فعال ترين مرز ترانزيتي در کشور بود.

وي اضافه کرد: در اين مدت يک ميليون و 467 هزار و 986 تن کالا از طريق بندرعباس به ديگر مرزهاي کشور ترانزيت شده است.

باقر جوان به ميزان ترانزيت کالا در کشور اشاره کرد و گفت : آمار و اطلاعات جمع آوري شده حاکي از اين است که طي 6 ماهه نخست سال 97 ،  4949  هزار تن کالاهاي مصرفي و مواد نفتي از کشورترانزيت شده است ، که اين مقدار نسبت به مدت مشابه سال قبل2 درصد افزايش داشته است.

مدير کل راهداري و حمل و نقل جاده اي استان  همچنين مرزهاي پرويزخان ، باشماق ، بازرگان و شهيد باهنر را ديگر مرزهايي نام برد که در جايگاه هاي بعدي ترانزيت ورود کالا به کشور قرار دارند و 73 درصد از حجم کل ترانزيت کالا در کشور از طريق مرزهاي نام برده شده صورت مي گيرد و تنها 27 درصد متعلق به ساير مرزهاي کشور است.

باقرجوان بيشترين کالاهاي ترانزيتي از مرز بندرعباس را مواد سوختي، انواع ترکيبات شيميايي، کالاهاي ساختماني، لوازم خانگي و انواع پنبه برشمرد.

وي کريدور جنوب به شمال را يکي از مهمترين کريدورهاي بين المللي برشمرد که از مرز بندرعباس و استان هرمزگان گذر مي کند و قاره آسيا را به اروپا متصل و نيازهاي مواد اوليه کشورهاي آسياي شمالي و اروپا را فراهم مي کند.

به گفته ولي، ترکمنستان، قزاقستان، گرجستان، آذربايجان، ارمنستان، روسيه، ازبکستان و ترکيه مقاصد کالاهاي تزانريتي از کشورمان است.

منبع: خبرگزاري مهر
1397/07/18
توقیف ۲۲۶ تن محصولات پتروشیمی قاچاق توسط ماموران گمرک
ماموران گمرک در يک عمليات با رصد تشريفات گمرکي يک کاميون خروجي موفق به کشف محموله شدند، که خلاف واقع اظهار شده بود.
با رصد و هوشياري ماموران گمرک بازرگان يک محموله محصولات پتروشيمي صادراتي به  مقدار 225900كيلوگرم  که تحت عنوان خرده پلاستيک اظهار شده بود، در اين مرز توقيف شد.

بر اساس اين گزارش ماموران  گمرکات بازرگان  با استفاده از دانش، تخصص، نظارت و دقت لازم و بابهره گيري از سامانه جامع امور گمرکي در روند تشريفات گمرکي در کوتاه ترين زمان موفق به رصد اطلاعات محموله در سامانه گمرکي شدند و به توقف اين محموله اقدام کردند.

با راه اندازي سامانه جامع گمرکي و الکترونيکي شدن گمرک، اظهار تمامي کالاها و اطلاعات آنها تنها از طريق سامانه امکان پذير و هم چنين امکان رهگيري آنها از اين طريق در لحظه فراهم شده است. استفاده از سامانه گمرکي و رصد اطلاعات از سوي ماموران گمرک در تمامي مبادي گمرکي اين توانايي را به اين سازمان داده است که هر گونه محموله که در اين سامانه اظهار نشده و يا به خلاف اظهار شده است، کشف و شناسايي کرده و آن را متوقف کنند.

منبع: گمرک نيوز
1397/07/17
اعتصاب رانندگان خودروهای ترانزیتی در نزدیکی مرز ایران و افغانستان

صدها خودروي ترانزيتي در گمرک «اسلام قلعه» در نزديک مرزايران به دليل افزايش قيمت تعرفه مالياتي توسط دولت افغانستان اعتصاب کردند .

در يک ماه گذشته صدها دستگاه خودروي ترانزيتي به دليل افزايش قيمت تعرفه گمرکي توسط وزارت دارايي افغانستان در مرز «اسلام قلعه» متوقف شده‌اند و رانندگان دراعتراض به وضعيت کنوني دست به اعتراض زدند.

«محمد انوررحماني» رئيس گمرک هرات در اين باره گفت که بسياري از تجار حاضر به پرداخت ماليات کالاهاي خود نيستند.

رحماني به «راديو آزادي» گفت:دولت از يک ماه گذشته تعرفه گمرکي کالاهاي مختلف از جمله مواد خوراکي را افزايش داده است و در حالي که در گذشته از هر محموله به وزن مجاز 200 هزار افغاني ماليات اخذ مي‌شد اما اکنون براساس تصميم وزارت دارايي افغانستان براي کالاهاي مختلف و يا متفرقه چيني، ايراني و غيره تعرفه 400 تا 500 هزار افغاني تعيين شده است.

رئيس گمرک هرات ادامه داد که افزايش بيش از 2 برابري تعرفه گمرکي سبب کاهش 34 درصدي عايدات گمرکي در مرز اسلام قلعه شده است.

«خليل احمد يارمند» رئيس اجرايي رياست اتاق‌ تجارت و صنايع هرات نيز ضمن ناعادلانه خواندن تصميم وزارت دارايي براي افزايش تعرفه‌هاي مالياتي گفت که ديدارهايي با والي هرات و رئيس گمرک صورت گرفته است و از آن‌ها درخواست کرده‌اند تا اين مشکل را با پيگيري از طريق وزارت دارايي پيگيري کرده و درباره تعرفه گمرکي نيز تجديد نظر شود.

  منبع: خبرگزاري تسنيم


1397/07/16
نوسازی ناوگان حمل و نقل جاده‌ای در دستور کار قرار گرفت

هيئت وزيران، آئين­‌نامه اجرايي نوسازي ناوگان حمل و نقل جاده‌اي را تصويب کرد

 هيئت وزيران به پيشنهاد مشترک وزارتخانه‌هاي راه و شهرسازي و امور اقتصادي و دارايي و سازمان برنامه و بودجه کشور و به استناد بند (ث) ماده (30) قانون احکام دايمي برنامه‌هاي توسعه کشور -مصوب 1359-  آيين‌نامه اجرايي بند مذکور در ارتباط با کاميون‌هاي وارداتي را به شرح زير تصويب کرد:

آيين نامه اجرايي بند(ث) ماده (30) قانون احکام دايمي برنامه‌هاي توسعه کشور

ماده 1-  در اين آيين‌نامه، اصطلاحات زير در معاني مشروح مربوط به کار مي‌روند:

الف- سازمان: سازمان راهداري و حمل و نقل جاده‌اي.

ب- کاميون: وسيله حمل و نقل بار با ظرفيت بيش از (10) تن.

پ- ظرفيت: حداکثر وزن مجاز ناخالص حمل (وزن کاميون + وزن محموله) با وزن مجاز ناخالص ترکيبي (وزن کاميون کشنده + وزن تريلر + وزن محموله) وسيله نقليه که در کارت مشخصات وسيله نقليه درج شده است.

ماده 2 – کاميون‌هاي وارداتي داراي شرايط زير باشند:

الف- بيش از سه سال از زمان ساخت آن‌ها نگذشته باشد.

ب- از خدمات پس از فروش موضوع قانون حمايت از حقوق مصرف‌کنندگان خودرو مصوب سال 1386 و آئين‌نامه اجرايي آن موضوع تصويب نامه شماره 7415/ ت51681 ه مورخ 1395/1/28و اصلاحات بعدي آن برخوردار باشند.

پ- از نظر ايمني، کيفيت و آلايندگي­‌هاي محيط زيست با استانداردهاي روز و اجباري مورد تائيد مراجع ذي­‌ربط انطباق داشته باشد.

تبصره-  سازمان موظف است ظرف يک ماه از تاريخ ابلاغ اين آيين‌نامه، ساير مشخصات کاميون‌هاي وراداتي، ترکيب و تعداد ناوگان مورد نياز و ضوابط آن‌ها را با تاييد وزير راه و شهرسازي اعلام عمومي نمايد.

ماده 3-  سازمان موظف است ظرف يک ماه از تاريخ ابلاغ اين آيين‌نامه، با هماهنگي دستگاه‌هاي مربوط نسبت به ايجاد سامانه يکپارچه ثبت تقاضا و اعلام نتيجه نهايي آن به متقاضيان اقدام نمايد. فرايند اقدام بايد به نحوي برنامه‌ريزي شود که از زمان ثبت تقاضا تا اعلام نتيجه نهايي با رعايت قوانين و مقررات مربوط حداکثر يک ماه به طول بيانجامد.

ماده 4-  واردات هر يک دستگاه کاميون منوط به اسقاط حداقل  يک دستگاه کاميون که از زمان ساخت ان بيش از 25 سال گذشته باشد و با ظرفيت حداکثر سه تن کمتر از ظرفيت کاميون وارداتي مي‌باشد.

تبصره 1-  کاميون مورد اسقاط بايد داراي معاينه فني معتبر در زمان اسقاط باشد.

تبصره 2-  به ازاي اسقاط هر کاميون موضوع اين ماده سود بازرگاني کاميون وارداتي بيست و پنج درصد (25 درصد) کاهش مي‌يابد.

ماده 5-  وزارت راه و شهرسازي (سازمان) موظف است هر سه ماه يکبار گزارش روند اجراي اين آيين‌نامه را به سازمان برنامه و بودجه کشور ارايه نمايد.

منبع: ماهنامه صنعت حمل و نقل

 

1397/07/16
بررسی وضعیت حمل و نقل بین‌المللی در کمیسیون امنیت ملی

سخنگوي کميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس از بررسي وضعيت حمل و نقل بين‌المللي در جلسه روز گذشته اين کميسيون خبر داد.

 علي نجفي خوشرودي  درباره جلسه امروز کميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس، اظهار داشت: جلسه امروز با حضور وزير راه و شهرسازي براي بررسي وضعيت حمل و نقل بين‌المللي برگزار شد.

وي ادامه داد: در اين نشست وزير راه و شهرسازي گزارشي از آخرين وضعيت حمل و نقل کشور در بخش‌هاي دريايي، هوايي، ريلي، جاده‌اي و پروژه‌ها و برنامه‌هاي در دستور کار اين وزارتخانه ارائه کرد.

سخنگوي کميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس با بيان اينکه آخوندي بر ضرورت تقويت همکاري‌هاي حمل و نقلي به ويژه با کشورهاي همسايه و ساير کشورهاي منطقه تاکيد کرد، گفت: همچنين در اين جلسه وزير راه و شهرسازي از تهيه و تدوين نقشه لجستيک ايران براي ساماندهي، گسترش و تقويت شبکه حمل و نقل کشور مطالبي را بيان کرد.

نجفي خوشرودي تصريح کرد: طبق مسائلي که امروز مطرح شد،   علي‌رغم برخي از محدوديت‌هاي ناشي از تحريم، ناوگان حمل و نقل جمهوري اسلامي ايران با استفاده از همه ظرفيت‌ها براي تامين نيازمندي‌هاي کشور تلاش مي‌کند.

سخنگوي کميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس با اشاره به اينکه در اين جلسه مقدمات پيش‌نويس طرح اصلاح ماده 989 قانون مدني ايران بنابر پيشنهاد تعدادي از اعضاي اين کميسيون بررسي شد، افزود: بر اساس اين طرح کليه اتباع ايران مشمول ماده 989 قانون مدني از تاريخ تصويب اين مصوبه از الزامات مربوط به واگذاري و فروش اموال غير منقول معاف مي‌شوند.

وي خاطرنشان کرد: اين طرح در راستاي مصون کردن اموال ايرانيان مقيم خارج از کشور و بهره‌گيري از ظرفيت و امکانات آن‌ها براي توسعه کشور تهيه شده است و اکنون در سامانه قانون‌گذاري مجلس قرار دارد تا نمايندگان موافق آن را امضا کنند.

منبع: خبرگزاري مهر

1397/07/15
برگزاری نشست هماهنگي كميسيون مشترك حمل و نقل جاده‌‌اي بين جمهوري اسلامي ايران و عراق

در جلسه هماهنگي پيش از نشست كميسيون مشترك حمل و نقل جاده‌اي بين دو كشور جمهوري اسلامي ايران و عراق بر امضاي نهايي موافقت‌نامه حمل‌ونقل بين المللي جاده اي كالا و مسافر تأكيد شد.

 رضا نفيسي مديركل دفتر ترانزيت و حمل‌ونقل بين‌المللي ضمن ارايه گزارشي از حجم بالاي مبادلات تجاري و اقتصادي ميان دو كشور جمهوري اسلامي ايران و عراق اظهار داشت:

در راستاي برگزاري كميسيون مشترك حمل‌ونقل جاده‌اي في‌مابين دو كشور جمهوري اسلامي ايران و عراق در روزهاي 17 و 18 مهرماه سال‌جاري، از نمايندگان دستگاه‌ها و سازمان‌هاي ذي‌مدخل در امور تجاري، بازرگاني و مراودات سياسي و اقتصادي دو كشور درخواست شده است تا با حضور در اين نشست عمده مسائل و مشكلات موجود ميان دو كشور را در زمينه حمل و نقل جاده‌اي كالا و مسافر مطرح نموده تا در راستاي رفع مشكلات موجود، اقدامات لازم و توافق‌هاي مورد نياز به عمل آيد.

نفيسي خاطرنشان كرد:

مقارن با ايام اربعين حسيني و آمار بالاي جابه‌جايي زائران از پايانه‌هاي مرزي به كشور عراق، نياز به انجام هماهنگي‌هايي در حوزه جابه‌جايي و تردد ايمن و روان مسافران است كه در اين نشست پيش‌بيني شده است. 

براساس اين گزارش در ادامه اين نشست از سوي حاضران و نمايندگان سازمان‌ها و دستگاه‌هاي اجرايي شركت كننده و مسئولين اصناف و تشكل‌هاي صنفي حمل و نقل جاده‌اي بين‌المللي و مسافربري مسائل و مشكلات موجود در زمينه تخليه و بارگيري در مرزها، تعرفه‌هاي گمركي، بيمه محمولات و مسيرهاي ترانزيتي از كشور عراق به ساير كشورهاي منطقه مطرح و مورد بررسي قرار گرفت.

گفتني است در اين جلسه نمايندگاني از ساير دستگاه‌ها از جمله وزارت امور خارجه، سازمان توسعه تجارت ايران، گمرك،‌ اتاق بازرگاني و مسئولان انجمن‌هاي صنفي شركت‌هاي حمل‌ونقل بين‌المللي، كالا و مسافربري، وزارت كشور، پليس گذرنامه و مهاجرت ناجا، وزارت راه و شهرسازي حضور داشتند.

منبع: سازمان راهداري  و حمل و نقل جاده اي

1397/07/15
1100 کیلوگرم هروئین در گمرک بازرگان کشف شد

مديرکل گمرک بازرگان گفت: ماموران اين گمرک موفق به کشف يکهزار و 100 کيلوگرم هروئين از يک کاميون خروجي شدند.

علي معصومي عنوان کرد: ماموران گمرک با بهره گيري از دستگاه 'ايکس ري' و به کمک سگ هاي موادياب به بازرسي از بار يک کاميون مشکوک اقدام کرده و اين ميزان مواد مخدر که به طور ماهرانه در داخل پانل هاي گچي جاسازي شده بود را کشف کردند.
وي با بيان اينکه اين محموله يکي بزرگترين کشفيات مواد مخدر در گمرکات کشور است، اضافه کرد: راننده اين کاميون به عنوان متهم دستگير و پس از تشکيل پرونده مقدماتي جهت سير مراحل قانوني به مراجع قضائي تحويل داده شد و کاميون حامل هروئين نيز توقيف شد.
 گمرک بازرگان به عنوان دروازه ايران به سمت اروپا در مسير ترانزيت مواد مخدر سوداگران مرگ قرار گرفته اما طي ماه هاي اخير عرصه براي آنان در نتيجه بهره گيري از تجهيزات مدرن تنگ تر شده است.
شهر بازرگان از توابع شهرستان ماکو در استان آذربايجان غربي است؛ اين شهرستان در مجاورت کشورهاي ترکيه و جمهوري آذربايجان قرار دارد و طول مرزهاي ايران در اين منطقه و با اين کشورها به ترتيب 130 و 140 کيلومتر است.
گمرک بازرگان که در سال 1305 شمسي تاسيس شده، تنها مرز بين المللي بين ايران و ترکيه به شمار مي رود که به صورت 24 ساعته در حال فعاليت است.

منبع: خبرگزاري ايرنا
1397/07/14
شرکت‌های حمل و نقل بین‌المللی در حال زمین‌گیر شدن هستند

دبير کميته حمل‌ونقل اتاق بازرگاني تهران با اشاره به مشکلات روزافزون شرکت‌هاي حمل‌ونقل مي‌گويد فعالان اين حوزه، انتظار معجزه ندارند اما برخي مشکلات پيش‌پاافتاده مانند ارز رانندگان بين‌المللي با چند هماهنگي درون‌سازماني قابل حل شدن است.

مشکلات شرکت‌هاي حمل‌ونقل در حال افزايش است و فشار اين مشکلات به اندازه‌اي است که دبير کميته حمل و نقل اتاق تهران اعلام مي‌کند به دليل مشکلات موجود از جمله مشکل نقل و انتقال ارز، کالاي ايراني با ناوگان خارجي حمل مي‌شود و اين رويه در حال فراگير شدن و به تعطيلي کشاندن شرکت‌هاي ايراني است.

محمدجواد عطرچيان، در تشريح وضعيت اين روزهاي صنعت حمل و نقل بين‌المللي به روابط عمومي اتاق تهران گفت که حمل و نقل و ترانزيت کشور در وضعيت بحراني قرار گرفته و شرکت‌هاي حمل و نقل بين‌المللي يکي پس از ديگري در حال تعطيل شدن هستند.

دبير کميته حمل و نقل اتاق تهران در ادامه به مسايلي که صنعت حمل و نقل را در تنگنا قرار داده اشاره کرد و گفت: شرکت‌هاي فعال در حوزه حمل و نقل جاده‌اي و کشتيراني هم از لحاظ ميزان تردد به کشورهاي خارجي و هم از باب هزينه‌هاي حمل دچار مشکلاتي شده‌اند. حق توقف کانتينرها در بنادر به شدت افزايش يافته و علاوه بر آن، سازمان بنادر هزينه‌هاي مربوط به نگهداري و انبارداري کانتينرها را به دليل افزايش قيمت ارز بالا برده است. از سوي ديگر، رانندگان براي سفرهاي خارجي به ارز نياز دارند. حال آنکه مکانيزمي براي تامين ارز حتي به قيمت بازار آزاد براي آنان پيش‌بيني نشده و رانندگان بايد ارز مورد نياز خود را از دلالان تهيه کنند.

عطرچيان ادامه داد: دولت در حالي به نياز ارزي رانندگان توجهي نشان نداده است که اين ارز براي سفرهاي سياحتي از طريق بانک‌ها يا صرافي‌ها تخصيص مي‌يابد و رانندگان که کالاهاي ايراني را به منظور صادرات به خارج از کشور انتقال مي‌دهند، از اين امکان محروم هستند.

او با بيان اينکه اکنون 20 هزار ناوگان فعال در حوزه حمل و نقل بين‌المللي وجود دارد، افزود: فعاليت همه شرکت‌ها از ناحيه افزايش هزينه‌هاي قطعات يدکي و لاستيک به شدت تحت فشار قرار گرفته و چنانچه تدبيري انديشيده نشود، ناوگان ايراني زمين‌گير خواهد شد.

 دبير کميته حمل و نقل اتاق تهران به مشکلات رانندگان در دريافت ويزا از کشور‌هاي اروپايي و قيمت بالاي سوخت سخن گفت و افزود: قيمت هر ليتر گازوييل براي رانندگان ايراني در مرز‌ها حدود 8 هزار تومان است.

عطرچيان گفت: به‌رغم پيگيري‌ها، مکاتبات و جلساتي که با سازمان‌هاي ذيربط صورت گرفته است، تاکنون هيچ‌گونه تسهيلاتي اعم از سوخت بدون ماليات براي کاميون‌هاي ايراني، طراحي مکانيزمي براي تخصيص ارز به کاميون‌داران و نقل و انتقال ارز براي شرکت‌هاي ايراني انجام نگرفته است. در حال حاضر شرکت‌هاي حمل و نقل ايراني هيچ‌گونه امکاناتي را براي نقل و انتقال ارز با طرف‌هاي خارجي در اختيار ندارند و اين مشکلات سبب شده است که ناوگان خارجي، بار ايراني را حمل کنند. در واقع، ناوگان خارجي در حال جايگزيني به جاي ناوگان ايراني است. تداوم اين رويه، صنعت حمل و نقل ايراني را با چالشي جدي مواجه خواهد کرد.

او ادامه داد: در گذشته نيز هيچ‌گونه امکان نقل و انتقال بانکي براي دريافت کرايه حمل و نقل و انتقال هزينه انبارداري کانتينرها وجود نداشته و اين امر توسط صرافي‌ها انجام مي‌گرفته است. اما در حال حاضر صرافي‌ها نيز اين خدمات را ارائه نمي‌کنند.

 عطرچيان با اشاره به ميزان افزايش کرايه حمل در مسيرهاي بين‌المللي توضيح داد: کرايه حمل با توجه به مسيرها و قيمت سوخت محاسبه مي‌شود اما در مسيرهاي اروپايي، کرايه حمل تا سه برابر افزايش پيدا کرده است و براي مسير غيراروپايي که سوخت با قيمت ارزان‌تري قابل تهيه است، تا دو برابر افزايش قيمت مشاهده شده است.

 دبير کميته حمل و نقل اتاق تهران با اشاره به مشکلاتي که اخيرا در حوزه تامين لاستيک و قطعات يدکي براي کاميون‌داران پديد آمده است، گفت: مشکلاتي نظير کمبود لاستيک از قبل نيز وجود داشته و دولت هم اخيرا تلاش‌هايي را براي رفع اين مشکل به کار بسته است. اما وظيفه وزارت راه و شهرسازي، توزيع لاستيک نيست و نقش سياستگذاري و برنامه‌ريزي براي سازمان‌هاي متولي اين حوزه از جايگاه اولي‌تري برخوردار است.

 او گفت: علاوه بر مشکلاتي که در مقاطع مختلف در برابر صنعت حمل و نقل قد علم مي‌کند، فشارهاي مالياتي و بيمه‌اي نيز کماکان وجود دارد. اخذ ماليات بر ارزش افزوده از حمل و نقل بين المللي رايج نيست. اما در ايران اين نوع ماليات اخذ مي‌شود. نتيجه آنکه طي 6 ماه گذشته تعدادي از شرکت‌ها که قادر به تحمل مشکلات مزمن و جديد نبوده‌اند، فعاليت خود را به حال تعليق درآورده‌اند.

عطرچيان سخنان خود را چنين به پايان مي‌رساند که: ما توقع معجزه نداريم. اما توقع داريم بخشي از مسايل پيش پا افتاده که با هماهنگي‌هاي درون سازماني و ميان سازماني قابل حل است، مرتفع شود.

منبع: اتاق بازرگاني، صنايع، معادن و کشاورزي تهران

1397/07/14
کشف 75 کیلو گرم تریاک از داخل محور کامیون توسط ماموران گمرک
ماموران گمرک موفق به کشف 75 کيلوگرم ترياک از داخل محور يک کاميون شدند.

ماموران گمرک بازرگان با در نظر گرفتن شاخص هاي ريسک و پس از مشکوک شدن به يک کاميون خروجي، با بهره گيري از دستگاه ايکس ري و به کمک تيم مربيان و سگهاي مواد ياب به بازرسي کاميون اقدام کرده و موفق به کشف 75 کيلو گرم ترياک از  داخل محور اين کاميون شدند. اين مواد به شيوه اي ماهرانه درمحور کاميون جاسازي شده بود.

 کشفيات مواد مخدر سنتي در گمرک طي شش ماهه نخست سال 97 در مقايسه با مدت مشابه در سال گذشته 128 درصد رشد داشته است. همچنين  گمرک ايران در سال 96 نيز نسبت به سال قبل توانست در کشفيات مواد مخدر 457 درصد رشد را تجربه کند . عددي که نشان مي دهد کشفيات مواد مخدر در طول سالهاي 92 تا 96 سير صعودي داشته و از رقمي بيش از 18 تن به بيش از 154 تن در سال 96 رسيده و گمرک ايران در کشفيات مواد مخدر در اين بازه زماني، رشدي 740 درصدي را براي خود ثبت کرده است.

لازم به ذکر است که گمرک جمهوري اسلامي ايران در سه سال پياپي 2015 تا 2018 رتبه اول مبارزه با قاچاق مواد مخدر را به خود اختصاص داده است .به تازگي سازمان جهاني گمرک در گزارشي اعلام کرد که گمرک ايران در شناسايي و کشف مخدرهاي جديد نيز در دنيا رتبه اول را کسب کرده است.

فريده زبيدي مدير کل مرکز مبارزه با جرائم سازمان يافته گمرک در اين رابطه اعلام کرد؛ ايجاد ارتباط و همدلي بين ارگانهاي مقابله اي مي تواند تاثير بسيار زيادي اثر بخش بودن مبارزه با قاچاق مواد مخدر بدنبال داشته باشد .


منبع: گمرک نيوز
1397/07/14
توقیف محموله ۶ میلیارد ریالی قاچاق در مرز مهران
ماموران گمرک مهران، 6 تريلر حامل 142 هزار و 338 کيلوگرم ­­ورق فلزي را که صاحبان کالا قصد داشتند بدون اظهار و با تخلف در تشريفات گمرکي از کشور خارج کنند متوقف کردند.­

بر اساس اين گزارش ماموران اين گمرک با رصد اطلاعات محموله از طريق سامانه جامع گمرکي متوجه عدم اظهار 6 تريلر محموله حاوي ورق فلزي و تخلف در ثبت محموله شده و به توقيف آن اقدام کردند. اين محموله ترانزيتي حامل بار قاچاق خروجي ­به وزن 142338کيلوگرم و ارزش5978196 هزار ريال بود.

پرونده اين محموله قاچاق پس از توقيف جهت بررسي و مراحل قضايي از سوي ماموران گمرک مهران به مراجع قضايي تحويل داده شد.

با الکترونيکي شدن گمرک و راه اندازي سامانه جامع گمرکي، اظهارکالا و تمامي اطلاعات کالاها در اين سامانه ثبت شده و امکان رهگيري­ همه ­کالاها از گمرک فراهم شده است. همچنين ­پروانه به‌شکل الکترونيکي صادر مي‌شود، و امکان استعلام الکترونيکي پروانه‌ها در هر زمان و مکاني از طريق سامانه جامع گمرکي فراهم است.

استفاده از سامانه گمرکي و رصد اطلاعات از سوي ماموران گمرک در همه­­ مبادي گمرکي اين توانايي را به اين سازمان داده است که هر گونه محموله که در اين سامانه اظهار نشده و يا به خلاف اظهار شده است، کشف و شناسايي کرده و آن را متوقف کنند.

منبع: گمرک نيوز

1397/07/14
کنترل روزانه 800 تا 1500 کامیون در گمرک شهید رجایی با ایکس ری پیشرفته
ناظر گمرکات استان هرمزگان از کنترل روزانه 800 تا 1500 کاميون در گمرک شهيد رجايي  با ايکس ري پيشرفته خبر داد .

 نشست مشترک هم انديشي و تعامل ستاد نظارت گمرکات هرمزگان و اداره کل تعزيرات حکومتي اين استان با حضور مسئولان گمرک ، تعزيرات و قضات شعب تعزيرات حکومتي هرمزگان به منظور هماهنگي و همکاري بيشتر جهت تسريع در روند رسيدگي به پرونده هاي قاچاق و رفع موانع فيمابين در گمرک شهيد رجايي برگزار شد .

عليرضا دشتاني ناظر گمرکات استان هرمزگان و مديرکل گمرک شهيد رجايي با بيان عملکرد گمرکات استان به ارائه آمار مقايسه اي درآمدها و ميزان واردات، صادرات و ترانزيت پرداخت و اظهار داشت: تسريع در روند رسيدگي و رفع مشکلات مراجعين، صاحبان کالا و نمايندگان قانوني آنان، از آغاز فعاليت اين مديريت در گمرکات استان و در شوراي معاونين گمرک شهيد رجايي در دستور کار قرار گرفت و موضوعات مطروحه تا حد ممکن و اختيارات تفويض شده به اين حوزه، حل و فصل گرديد و عملا نيازي به ارجاع ارباب رجوع به گمرکايران وجود ندارد، مگر در موارد خيلي خاص که حتما بايد در ستاد مرکزي و در حوزه رياست کل يا معاونين گمرک ايران بررسي و پيگيري شود.

وي افزود: ايجاد سامانه جامع گمرکي و پنجره واحد تجارت فرامرزي با حضور دستگاههاي دخيل در امر صادرات و واردات و همچنين نصب و راه اندازي دستگاه ايکس ري کانتينري پرسرعت با تصويربرداري الکترونيکي روزانه حدود 800 الي 1500 کاميون جهت شناسايي و کنترل قاچاق و مخصوصا مواد مخدر، از اقدامات مهمي است که طي دو سال اخيرصورت در گمرکات استان صورت پذيرفت و خدمات در گمرک شهيد رجايي همگام با تکنولوژي و امکانات نوين موجود و با حضور شبانه روزي کارشناسان و همکاران اين گمرکات ارائه ميگردد.

مديرکل گمرک شهيد رجايي اظهار داشت: ارتباط الکترونيکي همزمان با حدود 27 سازمان مرتبط در امر تجارت در سامانه جامع گمرک، يکي از دستاوردهاي گمرک جمهوري اسلامي ايران در اين سالهاي اخير مي باشد، که همزمان با کارشناسان امور گمرکي ما، ساير دستگاههاي همجوار، نيز به اسناد و پروانه هاي اظهار شده گمرکي دسترسي دارند که در روندرسيدگي فوري اين اسناد و پيشگيري از قاچاق تاثيرات بسيار مثبتي به همراه داشته است.

عليرضا دشتاني ضمن تقدير از مديرکل تعزيرات حکومتي استان هرمزگان، قضات شعب، مديران و معاونين بخاطر تعامل و پيگيري سريع و مجدانه پرونده هاي ارجاع شده ازگمرک، ابراز اميدواري کرد که اين همکاري و تعامل استمرار خواهد يافت و از ساير نهادها و سازمانهاي مرتبط بخصوص سازمانهاي نظارتي انتظار مي رود که نسبت به موضوعات مرتبطگمرکي و روند رسيدگي پرونده هاي ارسالي جهت بررسي و تعيين تکليف، همکاري نموده و از نظريات کارشناسي مشترک بصورت بهينه استفاده گردد.

در اين نشست مدير کل تعزيرات حکومتي استان هرمزگان نيز ضمن تقدير از ناظر، معاونين و مديران گمرکات استان هرمزگان در برگزاري اين سمينار به خدمات شبانهروزي کارکنان گمرک شاره نمود و اظهار داشت: گمرکات استان هرمزگان حدود 50 درصد از حجم تجارت کشور را بر دوش دارد و ما برتلاش هاي شبانه روزي و خدمات بي وقفه اينمرزبانان اقتصادي کشور، واقفيم و در حد توان و اختيارات قانوني مناسبات و تعاملات خود را حفظ و استمرار خواهيم نمود، البته ممکن است تخلفات يا اشتباهاتي هم در بخشي صورت بگيرد که بيشتر خطاها سهوي و يا از خلاهاي قانوني مي باشد و نبايد مابقي خدمات و زحمات عزيزان گمرکي مورد فراموشي و بي مهري قرار گيرد.

سيد مرتضي مدني اظهار داشت: گمرکات استان با ارائه خدمات قابل توجه به اقتصاد کشور، مردم و دولت ضمن بالا رفتن درآمدهاي مالياتي دولت از ورود قاچاق سازمان يافته جلوگيري مي کنند، اما همواره مورد بي مهري قرار گرفته و از هر طرف درصدد تخريب اين نهاد خدمتگزار بر مي آيند و اين بي انصافي است.

وي افزود: در اين اوضاع و شرايط خاص کشور بخاطر وجود مشکلات اقتصادي و نوسانات ارز و آشفتگي بازار، با اينکه بيشترين خدمات جهت رفع مشکلات از طرف گمرک انجام مي گيرد، اما هجمه ها و حمله ها از طرف برخي اشخاص، شرکت ها و سازمانهاي همتراز به سمت گمرک بوده اما در اين شرايط سخت به لطف الهي گمرک روسفيد وسربلند بيرون آمده و با تلاش مديران و کارکنان گمرکات استان رسانه ها بويژه صدا و سيما نيز با انعکاس اخبار مفيد و به موقع علاوه بر کاهش تنش هاي بازار توزيع و مصرف، بي مهري ها را جبران نمودند که اين اقدام قابل تقدير است.

مدني اظهار داشت: در شرايط حساس اقتصادي اخير کشور، اطلاع رساني و انعکاس اخبار به موقع فعاليت ها و پيگيري هاي گمرکات استان هرمزگان به بازرگانان و شرکت هاي توليدي همچنين تسريع در ترخيص کالاهاي ضروري و اساسي مردم و کشور بسيار مهم و حياتي است .


منبع: گمرک شهيد رجايي
1397/07/12
بارگیری و تخلیه ۳۷میلیون تن کالا در بندر شهید رجایی

  مديرکل بنادر و دريانوردي هرمزگان و مدير منطقه ويژه اقتصادي بندر شهيد رجايي از تخليه و بارگيري بالغ بر 37 ميليون تن انواع کالاي نفتي و غيرنفتي در اين بندر طي نيمه نخست سالجاري خبر داد.

 اله مراد عفيفي پور با تشريح گزارشي از وضعيت عملياتي بندر شهيد رجايي در دوره زماني شش ماه نخست سال 97، اظهار داشت: از آغاز امسال تا ابتداي مهرماه جاري، بيش از 37 ميليون و 678 هزار و 392 تن انواع کالا در بزرگترين بندر تجاري ايران تخليه و بارگيري شد که 25ميليون و 159 هزار و 303 تن مربوط به کالاهاي غيرنفتي و 12 ميليون و 519هزار تن نيز به فرآورده هاي نفتي اختصاص دارد.

وي افزود: در اين دوره زماني، يک ميليون و 428 هزار و 796 تن کالاي غيرنفتي از بندر شهيد رجايي به بنادر ديگر منطقه ترانشيپ و 15هزار و 862 تن نيز کابوتاژ(حمل و نقل ساحلي) شد.

صادرات غيرنفتي از رقم 17 ميليون تن گذشت

عفيفي پور خاطرنشان کرد: حجم صادرات غيرنفتي در نيمه نخست سال جاري به رقم 17 ميليون و 101 هزار و 856 تن رسيد و همچنين دو ميليون و 524هزار و 809 تن، ترانزيت شد.

وي اضافه کرد: طي مدت ياد شده، سه ميليون و 375هزار و 247 تن از اينگونه کالاها وارد بزرگترين بندر تجاري کشور شد.

3.8 ميليون تن فرآورده نفتي صادر شد

مدير منطقه ويژه اقتصادي بندر شهيد رجايي با اشاره به آمار عمليات نفتي شش ماه اخير که در بندر خليج فارس به عنوان زون نفتي اين منطقه ويژه انجام شد، گفت: هفت ميليون و 893 هزار تن فرآورده نفتي در اين دوره زماني، کابوتاژ و 24هزار و 415 تن نيز ترانزيت شد.

وي حجم صادرات اينگونه کالاها را سه ميليون و 881 هزار و 294 تن اعلام کرد و اظهار داشت: 720هزار و 335تن فرآورده نفتي وارد بندر شهيد رجايي شد که نشانگر کاهش 35 درصدي است.

ميزباني از 1900 فروند شناور

مديرکل بنادر و دريانوردي هرمزگان در پايان گفت: از ابتداي سال جاري تاکنون، يک‌هزار و 925 فروند شناور در اسکله‌هاي چهل‌گانه دروازه طلايي اقتصاد ايران پهلو گرفت که از اين تعداد، يک‌هزار و 632 فروند مربوط به کشتي هاي داراي تناژ بالاي هزار تن بوده است.

شايان ذکر است، بندر شهيد رجايي با ظرفيت سالانه 100ميليون تن کالا، بزرگترين و مهم ترين بندر ايران است که به تنهايي 58 درصد عمليات کالاهاي غيرنفتي، 43درصد عمليات جابجايي فرآورده‌هاي نفتي و 85 درصد از عمليات کانتينري بنادر کشور را بر عهده دارد.

40 پست اسکله، بالغ بر 50 محوطه خدمات کانتينري و نگهداري کالا، 170 هزار متر مربع انبار سرپوشيده در مساحتي بالغ بر 2هزار و 400 هکتاري بندر شهيد رجايي وجود دارد. اتصال اين بندر به شبکه سراسري راه آهن و همچنين برخوداري از 58 کيلومتر شبکه ريلي داخلي، از زيرساخت مناسبي براي بهره مندي صاحبان کالا از حمل و نقل ترکيبي بهره مند است.

همچنين احداث مخازن نفتي در بندر خليج فارس با ظرفيت نگهداري يک ميليون و800هزار متر مکعب، زمينه فعاليت شرکت هاي مختلفي در زمينه صادرات، واردات، ترانزيت و سوآپ فرآورده هاي نفتي را در بزرگترين بندر تجاري ايران فراهم کرده است.


 منبع: اداره کل بنادر و دريانوردي هرمزگان

1397/07/11
دستگیری 12 نفر به جرم قاچاق انسان توسط ماموران گمرک
گمرک ايران از دستگيري 12 نفر به جرم قاچاق انسان در روزهاي اخير خبر داد و اعلام کرد که در ميان اين افراد 3 دختر جوان هم شناسايي شده که قصد داشتند در داخل بار پتروشيمي به صورت قاچاقي از مرز خارج شوند .

 ماموران گمرک با هوشياري و رصد محموله هاي تجاري در 4 عمليات جداگانه، موفق  به کشف 12 مورد قاچاق انسان شدند و با کشفيات اخير آمار کشفيات قاچاق انسان از ابتداي سال جاري تا کنون به 179 نفر رسيد.

 ماموران گمرک بازرگان با هوشياري و رصد يک محموله خروجي به وسيله دستگاه ايکس ري موفق شدند 6 انسان را که در ميان بار اين کاميون مخفي شده بودند، شناسايي و کشف کنند. اين افراد تبعه يکي از کشورهاي همسايه بوده و تريلي حامل بار پتروشيمي به مقصد ترکيه بود. اين ماموران در عمليات ديگري موفق شدند 3 مورد قاچاق انسان را کشف و شناسايي کنند. اين 3 نفر تبعه يکي از کشورهاي منطقه بودند و با مخفي شدن در بار شمش به مقصد ترکيه سعي داشتند از کشور خارج شوند. بر اساس اين گزارش ماموران گمرک بازرگان با رصد محموله ديگري و اسکن آن به وسيله دستگاه ايکس ري موفق به کشف و شناسايي دو دختر جوان شدند که با مخفي شدن در بار پتروشيمي قصد داشتند از کشور خارج شوند، اين دو جوان تبعه ايران بودند.

ماموران گمرک بازرگان در عمليات ديگري يک خانم جوان تبعه گينه و دو دختر جوان اهل تهران  را در يک محموله خروجي به مقصد ترکيه کشف و شناسايي کردند که در ميان کشفيات قاچاق انسان در ايران کم سابقه بوده است. اين دختران جوان به قصد خروج از کشور در داخل کيسه هاي محصولات پتروشيمي مخفي شده بود.

بنابراين گزارش ؛ با تجهيز گمرکات به دستگاههاي ايکس ري و ديگر تجهيزات کنترلي و افزايش دانش و تخصص ماموران گمرک کشفيات قاچاق انسان افزايش يافته و از ابتداي سال جاري تا کنون به  رقم 179 نفر رسيده است. افراد کشف شده عموما  زنان و مردان تبعه کشورهاي همسايه و در ميان آنها گاهي کودکان هم مشاهده شده است. ماموران گمرک ايران در سال گذشته موفق شدند 550 کشف قاچاق انسان را به نام خود ثبت کنند. آمار ها نشان مي دهد که کشفيات قاچاق انسان در سال جاري رشد قابل توجهي داشته است. کشفيات قاچاق از سوي گمرک ايران ، اين سازمان را در صدر گمرکات موفق جهان قرار داده و توانسته در دو سال پي در پي مقام اول را در کشفيات قاچاق در جهان از آن خود کند.

منبع: گمرک نيوز
1397/07/11
سهم پایین ترانزیت در جابجایی کالا

رئيس انجمن شرکت‌هاي حمل و نقل بين المللي ايران گفت: از نظر ورود و خروج کالايي در سال 96 به طور کلي حدود 160 ميليون تن کالا واردات داشتيم و بر مبنايي اينکه حدود 9 ميليون تن کالا ترانزيت شده و به طور ميانگين حدود 5 درصد کالا‌هاي وارداتي به کشور به قصد ترانزيت وارد شده است.


يونس جاويد در گفتگو با خبرنگار گروه اقتصاد خبرگزاري ميزان، در خصوص آخرين وضعيت ترانزيت در کشور بيان کرد: ترانزيت قرار بود جايگزين قرار داد‌هاي نفتي شود و از سال 71 تا 72 که اين راه بازشد کليه سياست‌ها بر اين مبنا به نحوي تنظيم شده بود تا منجربه ساليانه 20 ميليون تن کالاي خارجي از ايران ترانزيت شود.

وي در ادامه افزود:متاسفانه طي سال‌هاي گذشته آخرين آمار ترانزيت حدودا سالي 8 تا 9 ميليون تن را نشان مي‌دهد و اين آمار حاکي از آن است که نه تنها به اين آمار نرسيدم بلکه نيمي از اين آمار هم محقق نشد.

رئيس انجمن شرکت‌هاي حمل و نقل بين المللي ايران با اشاره به کاهش آمار ترانزيت در کشور تصريح کرد: البته طي سال‌هاي گذشته آمار ترانزيت نوسانات بسياري داشته و در سال 85، به 12 ميليون تن ترانزيت از قلمرو کشور رسيديم در حالي که علا رقم فعاليت‌هاي گسترده‌اي که در بخش راه و حمل و نقل صورت گرفته و بهبود زير ساخت‌هاي حمل و نقلي و گسترش ارتباطات با ساير کشور‌ها اين آمار در حال حاضر به 9 ميليون تن کاهش يافته است و اين روند نزولي ترانزيت دلايلي، چون ورود برخي از دستگاه‌هاي دولتي در زمينه‌هاي صدور بخشنامه‌هاي يک شبه براي بررسي، ارزيابي، کنترل، تخليه بارگيري، شمارش، ارسال نمونه کالا به استاندارد، گواهي‌هاي مختلف بهداشت، قرنطينه بوده که اين دستگاه‌هاي دولتي که خارج از بخش حمل و نقل ميباشند با دستور العمل‌ها و بخشنامه‌هاي يک شبه تا حدود زيادي به جاي رشد اين صنعت که ارز آوري بالايي براي کشور دارد را با کاهش مواجه مي‌کند.

جاويد در اين باره تاکيد کرد: از نظر ورود و خروج کالايي در سال 96 به طور کلي حدود 160 ميليون تن کالا واردات داشتيم و بر مبنايي اينکه حدود 9 ميليون تن کالا صادر شده و به طور ميانگين حدود 5 درصد کالا‌هاي وارداتي به کشور به قصد ترانزيت وارد شده است.

وي در توضيح دلايل کاهش سهم ترانزيت در کشور اظهار کرد: روند کاهشي ترانزيت در کشور به علت اين است که برخي از دستگاه‌ها دولتي بدون ملاحظه و ديدگاه سيستماتيک به دنبال سهم خواهي براي خود هستند و از نظر کنترل، ميزان عبور، بررسي کالا مداخله مي‌کنند و متاسفانه ناهماهنگي بسياري در اين حوزه وجود دارد.

رئيس انجمن شرکت‌هاي حمل و نقل بين المللي ايران با اشاره به اهميت صنعت ترانزيت در تمام جهان گفت: صنعت ترانزيت در تمام دنيا وجود دارد و اصولا کالا‌هاي ديگر که قصد رفتن به کشور‌هاي ثالث را دارند از سرزمين با قلمرو سياسي ساير کشور‌ها عبور مي‌کنند، ولي هيچ جاي دنيا محدوديت‌هاي موجود در بحث ترانزيت وجود ندارد، به همين دليل اين صنعت بومي سازي نشده و با کاهش مواجه بوده و در نتيجه بخش اعظمي از درآمد‌هاي کشور که مي‌توانسته از سوي اين صنعت محقق شود در تمامي بخش‌ها از جمله درآمد‌هاي دولت، اشتغال و ... را از دست داده ايم.

جاويد با بيان محدوديت‌هاي موجود در بحت جابجايي کالا در کشور يادآور شد: براساس قانون مصوب سال 1374 فهرست کالا‌هاي ممنوعه براي ترانزيت خارجي توسط شوراي امنيت کشور بررسي و به تصويب هيات وزيران مي‌رسد پس با اين وجود ترانزيت همه کالا‌ها از قلمرو گمرک ايران آزاد است مگر اينکه شوراي امنيت کشور محدوديت‌هايي به وجود آورد.

وي تصريح کرد: در قانون امور گمرکي مربوط به سال 90، تحت عنوان ممنوعيت‌ها در امور خارجي، فهرست کالا‌هاي ممنوعه خارجي براي ترانزيت بايد توسط شوراي امنيت مشخص شود و به تصويب برسد.

رئيس انجمن شرکت‌هاي حمل و نقل بين المللي ايران عنوان کرد: متاسفانه به طور مثال براي ترانزيت کالاي دخاني از اواسط سال 95 محدوديت‌هايي به دليل درخواست صدور مجوز ايجاد ميگردد که با پيگيري‌هاي بسيار انجمن صنفي، کارشناسان وزارت راه و سازمان راهداري از طريق شوراي عالي هماهنگي ترابري کشور صدور اين مجوز لغو شد، زيرا اين محدوديت صدمات بسياري به بخش ترانزيت کشور وارد کرده بود.

جاويد با بيان اينکه محدوديت در بخش ترانزيت بر کل کشور تاثيرگذار است، تصريح کرد: محدوديت‌هاي موجود در بخش ترانزيت کشور موجب صدمات بسياري به واردات و صادرات کالا وارد کرده و حقوق ورودي که در کشور ما براي کالاي وارداتي وجود دارد بالاترين نرخ حقوق ورودي دنياست و همين امر در کنار محدوديت‌هاي کشور از جمله بيکاري، مسائل فرهنگي و اجتماعي، پديده‌هاي بومي و اقليمي، نوسانات نرخ ارز، کاهش درآمدها، ماليات و ضرايب مالياتي بالاتر، ماليات بر ارزش افزوده همه اين موارد منجر به اين مي‌شود تا از فضا و پتانسيل موجود در کشور براي ترانزيت خارجي بهره نبريم و تمامي اين موارد با احتساب حقوق ورودي بالا موجب افزايش قاچاق مي‌شود.

وي در انتها خاطر نشان کرد: براي کاهش قاچاق در حوزه سوخت و کالا بايد از طرفي حقوق ورودي کاهش يابد تا به تبع آن شاهد کم شدن پديده قاچاق درکشور باشيم و از طرفي ديگر قيمت سوخت بايد تعديل شود تا از قاچاق اين کالا براي مرز‌هاي با محدوديت بالا کاسته شود.
1397/07/11
ایجاد خطوط منظم کانتینری به منظور توسعه حمل و نقل کانتینری در خزر

  مدير کل بنادر و دريانوردي استان گيلان گفت: ايجاد خطوط منظم کانتينري به منظور توسعه حمل و نقل کانتينري در نهمين اجلاس مشترک پنج جانبه مديران بنادر کشورهاي ساحلي درياي خزر مورد توافق کشورهاي عضو قرار گرفت.

 حسين چراغي درباره نهمين اجلاس مشترک پنج جانبه مديران بنادر کشورهاي ساحلي درياي خزر، افزود: نهمين اجلاس مشترک پنج جانبه مديران بنادر کشورهاي ساحلي درياي خزر به ميزباني کشور قزاقستان در شهر بندري اکتائو و با حضور نمايندگان کشورهاي جمهوري اسلامي ايران، قزاقستان، آذربايجان، ترکمنستان و فدراسيون روسيه به کار خود پايان داد.  

وي تصريح کرد: در نهمين اجلاس مشترک پنج جانبه مديران بنادر کشورهاي ساحلي درياي خزر، ايجاد خطوط منظم کانتينري به منظور توسعه حمل و نقل کانتينري در خزر، ساده سازي فرايندها براي تسريع در حمل کالا از مسير ايران- خليج فارس- هند و بالعکس، به اشتراک گذاري اطلاعات کالا و مشتريان از طريق ايجاد يک وب سايت مشترک، توسعه مسافرت و توريست دريايي بين کشورهاي حاشيه خزر مطرح شد که مورد توافق اعضاي اجلاس قرار گرفت.  

چراغي خاطرنشان کرد: همه مديران بنادر حاشيه خزر بر اين نکته تاکيد داشتند براي توسعه حمل و نقل دريايي و تبادل کالا بايستي بازارهاي هدف شناسايي شوند و براي هر کدام از ظرفيت‌هاي بازار به صورت جداگانه استراتژي تعرفه‌گذاري و تسهيلات بندري در جهت کاهش زمان حمل و نقل کالا و قيمت نهايي کالا اتخاذ شد.  

به گزارش سازمان بنادر و دريانوردي، وي اضافه کرد: مديران بنادر حاشيه خزر يکي از مناسب‌ترين مسيرها براي انتقال کالا را بنادر ايران معرفي کردند و بر اين مهم تاکيد داشتند که براي توسعه حمل و نقل دريايي و تبادلات تجاري بايستي هدفمند قيمت و زمان را در مسير کريدور شمال - جنوب تغيير داد و مناسب با نوع و حجم کالا و با استفاده از مزاياي حمل و نقل کانتينري نسبت به تکميل ظرفيت‌هاي بنادر حاشيه خزر اقدام کرد.

منبع:  پايگاه خبري وزارت راه و شهرسازي

1397/07/11
جابجایی کانتینر در بندر شهید رجایی از مرز یک میلیون TEU فراتر رفت

  مديرکل بنادر و دريانوردي هرمزگان از تخليه و بارگيري حجمي بالغ بر يک ميليون TEU کانتينر طي نيمه نخست سال جاري در بندر شهيد رجايي خبر داد.

اله مراد عفيفي پور ضمن اعلام اين خبر اظهار داشت: بندر شهيد رجايي با بهره مندي از پيشرفته ترين پايانه‌‌هاي کانتينري و برخورداري از تجهيزات روز دنيا، به عنوان بزرگترين و پيشرفته ترين بندر کانتينري ايران محسوب مي‌شود که تخليه و بارگيري بيش از 80 درصد کالاهاي کانتينري درسطح بنادر کشور را پشتيباني مي‌کند.

وي با ارائه تازه‌ترين آمار و ارقام از عملکرد کانتينري بندر شهيد رجايي طي نيمه نخست سال جاري، اظهار داشت: در اين دوره زماني شش ماهه، در مجموع يک ميليون و 70 هزار و143 TEU کانتينر(هر تي اي يو معادل يک کانتينر بيست فوت) در اين بندر تخليه و بارگيري شد.

عفيفي پور خاطرنشان کرد: از مجموع 804 هزار و 140 TEU کانتينر پر تخليه و بارگيري شده، 197 هزار و377 TEU مربوط به محموله هاي ترانزيتي بوده است .

به گفته مديرکل بنادر و دريانوردي هرمزگان، حجمي بالغ بر 130 هزار و 815 TEU کانتينر طي نيمه نخست امسال از طريق اصلي ترين بندر کانيتنري ايران به ساير بنادر منطقه ترانشيپ شده است.

وي در پايان از جابه‌جايي بالغ بر 197 هزار TEU کانتينر حامل کالاهاي صادراتي و بيش از 243 هزار TEU کانتينر وارداتي طي شش ماه گذشته خبر داد.


منبع:اداره کل بنادر و دريانوردي هرمزگان

1397/07/10
تخلیه محموله صادراتی ترکیه در ایستگاه راه‌آهن مهاباد

مديرکل راه‌آهن آذربايجان از تخليه  محموله ترانزيتي  20‌هزار تُني ميلگرد در ايستگاه راه‌آهن مهاباد خبر داد.
شاپور ارسلاني گفت: يک محموله ترانزيتي با استفاده از 400 واگن باري به ظرفيت 50‌هزار تن با قطارهاي 12‌واگني ايستگاه مهاباد منتقل شد.

او در ادامه گفت: محموله ترانزيتي به وزن 20‌هزار تتن ميلگرد از مبدا کاشان براي نخستين بار در ايستگاه راه‌آهن مهاباد تخليه شد تا به‌صورت زميني به کشورهاي ترکيه و عراق صادر شود.

اين مقام مسئول گفت: انتقال يک محموله ترانزيتي 50‌هزار تني شيشه نيز طي روزهاي آينده در دستور کار اين ايستگاه قرار دارد.

ارسلاني با اشاره به راه‌اندازي راه‌آهن مراغه-اروميه که ايستگاه مهاباد نيز در مسير آن قرار دارد، گفت: در مسير مهاباد تا اروميه به طول 97 کيلومتر و با بيش از 95‌درصد پيشرفت فيزيکي علاوه بر ايستگاه مهاباد، چهار ايستگاه ديگر شامل ايستگاه‌هاي فرعي نقده، رشکان، شيرين بلاغ و اروميه در حال احداث است.

او گفت:  با راه‌اندازي ايستگاه اروميه و اتصال آن به شبکه سراسري راه‌آهن، تردد قطارهاي باري و مسافربري اين مسير تسهيل مي‌شود و به‌تبع آن تعداد مسافران و محموله‌هاي باري نيز افزايش مي‌يابد.

منبع: خبرگزاري ايرنا

1397/07/10
رسیدگی به پرونده تخلف ۹۳ شركت حمل‌ونقل كالا

  طي هفته آخر شهريور و هفته اول مهرماه سال جاري از سوي كميسيون ويژه ماده 12 رسيدگي به تخلفات شركت‌هاي حمل‌ونقل جاده‌اي در 11 اداره کل استاني به پرونده تخلف 93 شركت رسيدگي و احكام حقوقي لازم صادر شد.

 عباسعلي بني اسدي مديركل دفتر حقوقي و تدوين مقررات اين سازمان با بيان اين خبر اظهار داشت: در اجراي بند 4 ابلاغيه مورخ 22 خردادماه سال جاري و با همكاري كارشناسان ستادي و استاني درزمينه اقدامات ميداني نظارت و برخورد با تخلفات در برخي از پايانه‌هاي بار و مسافر و مراكز فعاليت شركت‌هاي حمل‌ونقلي، با تشكيل مستمر جلسات كميسيون‌هاي ويژه ماده 12 به تخلفات مربوط به تضييع حقوق رانندگان و اخذ كميسيون‌هاي اضافي و عدم پرداخت كرايه و ساير تخلفات در حمل‌ونقل مسافربري، رسيدگي و احكام حقوقي برخورد با اين تخلفات صادر و به اجرا درآمده است .

وي افزود: طي 2 هفته اخير به 93 پرونده تخلف در پايانه‌هاي بار و مسافر و مراكز فعاليت شرکت‌هاي حمل‌ونقل رسيدگي شد كه بر اساس تصميمات متخذه 6 شركت به لغو پروانه فعاليت، 44 شركت به جريمه نقدي، 11 شركت به تذكر كتبي محكوم و 32 شركت نيز برائت شدند.

بني‌اسدي تعداد كل پرونده‌هاي رسيدگي شده از ابتداي تشكيل كميسيون ويژه ماده12 رسيدگي به تخلفات شرکت‌ها و مؤسسات حمل‌ونقل جاده‌اي از22 خردادماه را 1210 پرونده اعلام كرد و افزود :براساس آراي صادره در اين جلسات، 133 شركت به لغو پروانه فعاليت، 639 شركت به جريمه نقدي، 167 شركت تذكر كتبي محكوم و براي 271 شركت حكم برائت صادر شد .


منبع: سازمان راهداري و حمل و نقل جاده اي

1397/07/09
پیشنهادات انجمن های صنفی حمل و نقل بین المللی جهت اصلاح قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز

يکي از مشکلاتي که شرکتهاي حمل ونقل بين المللي هميشه با آن مواجه بوده اند  قوانين مربوط به مبارزه با قاچاق کالا و ارز است قوانيني که در برخي موارد داراي  ابهاماتي است که نيازمند بازنگري مي باشد . به گزارش روابط عمومي انجمن صنفي شرکتهاي حمل ونقل بين المللي ايران، دبيرخانه مشترک انجمن هاي صنفي شرکتهاي حمل  و نقل بين المللي برآن شدند که پيشنهادهاي اصلاحي خود را در خصوص اين قانون در نامه اي به رياست مجلس شوراي اسلامي اعلام کنند.
متن نامه به شرح ذيل مي باشد:

به نام خدا

جناب آقاي دکتر لاريجاني

رياست محترم مجلس شوراي اسلامي

 

باسلام و احترام،

همانطوري که مستحضريد از ابتداي پيروزي انقلاب اسلامي تاکنون ، حمل و نقل بين‌المللي کشور همواره به انحاء گوناگون و بااقتدار کامل در راستاي تحقق اهداف انقلاب، بازوي توانمند نظام بوده و با تدابيرمتخذه در دوران جنگ تحميلي کليه مايحتاج کشور را به موقع حمل و به دست مصرف‌کنندگان رسانيده و در دوران تحريم‌هاي ناجوانمردانه نيز وظيفه خود را به نحو احسن انجام داده و با حمل به موقع کالا اجازه نداده کمترين کمبودي در کشور احساس گردد. در اين برهه حساس که مي‌بايست با فراهم نمودن زمينه کاري و برقراري تمهيدات بيشتر شرکتهاي حمل و نقل بين‌المللي کشور رادر مقابل ترفندهاي ابرقدرتها تقويت نمود ، متأسفانه مقرراتي جهت تصويب به مجلس محترم ارسال مي‌گردد که عملاً با تصويب آنهاابتکار عمل را از اين صنف گرفته و موجب ناکارايي و انزواي آنها مي‌گردد.   يکي از آنها قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارزمصوب 3/10/1392 است که از تاريخ تصويب تاکنون مورد اعتراض جامعه حمل و نقل کشوربوده و پس از پيگيري‌هاي مکرر که دولت محترم، بخش ناچيزي از خواسته‌هاي اين صنف رادر قالب لايحه اصلاح قانون مذکور تقديم آن مجلس نموده است، متأسفانه در کميسيون اقتصاد به دليل عدم حضور نماينده اين صنف و حضور بي‌شمار سازمانهاي دولتي که اشراف کاملي به عمليات حمل و نقل بين‌المللي ندارند، تغييراتي در متن لايحه اصلاحي دولت به وجود آمده و تنها ماده‌اي که (اصلاحيه ماده 20) از ميان چندين پيشنهاد اين انجمن مورد پذيرش دولت قرار گرفته بود آن هم تغيير يافته و به گونه‌اي اصلاح شده است که بيم آن مي‌رود که با تصويب آن هيچ سرمايه‌گذاري حاضر به سرمايه‌گذاري در اين بخش ‌نباشد. عليهذا پيشنهادهاي اصلاحيه اين صنف، پيرامون قانون مذکور به شرح پيوست تقديم مي‌گردد. استدعا دارد به منظورتقويت بنيه شرکتهاي حمل و نقل بين‌المللي و بالا بردن توان رقابتي آنها در مقابل مقتضيات بين‌المللي و جلوگيري از تعطيلي و بيکاري مديران و کارکنان آنها، قانون فوق‌الذکربا لحاظ نمودن پيشنهادهاي اصلاحي اين صنف مورد اصلاح و تصويب واقع گردد. باشد که با دست با کفايت حضرتعالي و ساير نمايندگان محترم مجلس، شرکتهاي حمل و نقل بين‌المللي کشور در خدمت به نظام مقدس جمهوري اسلامي ايران همانند گذشته دوران تحريم‌هاي پيشرو را با سربلندي به پايان برسانند. شايان ذکر است که نمايندگان اين صنف آمادگي حضور در جلسات بررسي پيشنهادات ارسالي را دارند. مزيد امتنان خواهد بود از نتيجه اين دبيرخانه مشترک را مطلع فرمايند. / ج

                                                                                                  

                                                                                                                                                       دبيرخانه مشترک

 انجمن‌هاي حمل و نقل بين‌المللي سراسر کشور

 

 


پيشنهادهاي اصلاحيدرخصوص قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز

 

1-     تعاريفي چون قاچاق سازمان يافته (بند س ماده 1) و قاچاقچي حرفه‌اي (بند ش ماده 1) که به راحتي هر شرکت حمل و نقلي را در چارچوب اين تعاريف مي‌توان قاچاقچي حرفه‌اي تلقي ياوي را متهم به قاچاق سازمان يافته نمود باعث خواهد شد که به مرور زمان فعالاناين صنعت عطاي فعاليت و حمل و نقل را به لقاي آن بخشيده و شرکت خود را تعطيل نموده وکارکنان آنها، در اين اوضاع بيکاري به آمار بيکاران اضافه گردند. لذا لازمه ايجاداحساس امنيت به صنف حمل و نقل که از ستونهاي اصلي اقتصاد کشور مي‌باشند، اين است که با اضافه نمودن تبصره‌اي ذيل بندهاي مذکور (( شرکتهاي حمل و نقل بين‌المللي رااز شمول اين تعاريف مستثني نمايند))

 

2-     در راستاي حمايت از سرمايه‌گذاران در خريد ناوگان حمل و نقل و شفاف شدن مقررات ناظر بر وسايل نقليه مورد استفاده احتمالي در ارز و يا کالاي قاچاق و رعايت اصول حقوقي ملي و بين‌المللي شايسته است ماده 20 به شرح ذيل اصلاح گردد:

(( ماده 20-وسايل نقليه مورد استفاده در حمل ارز يا کالاي قاچاق موضوع ماده (18) اعم از   زميني، دريايي و هوايي که متعلق به مرتکب بوده يا توسط مالک عالماً و عامداً براي حمل کالاي قاچاق در اختيار مرتکب قرار گرفته باشد و ارزش آن بيش از يک ميليارد ريال باشد ضبط مي‌شود، مشروط بر اينکه ارزش وسيله نقليه از پنج برابر قيمت کالاي قاچاق بيشتر نباشد و در صورت مازاد بودن،وسيله نقليه به نسبت پنج برابر قيمت کالاي قاچاق حمل شده ضبط مي‌شود و چناچه ارزش کالا کمتر از مبلغ مذکور باشد و مرتکب سابقاً حداقل دوبار به اين دليل، محکوميت قطعي يافته باشد، وسيله نقليه مذکور ضبط مي‌شود.

در صورتي که مرتکب بدون اطلاع مالک از وسيله نقليه استفاده کرده باشد از سه تا پنج برابر ارزشکالاي قاچاق حمل شده به جزاي نقدي وي افزوده مي‌شود.

تبصره 1-وسايل نقليه حامل کالاي قاچاق موضوع ماده (18) که متعلق به مرتکب بوده يا توسط مالک عالماً و عامداً براي حمل کالاي قاچاق در اختيار مرتکب قرار گرفته باشد، چنانچه مشمول موارد ضبط ماده (20) نشود،توقيف شده و در صورتي که محکوم ‌عليه ظرف دو ماه از تاريخ صدور حکم قطعي و ابلاغ به مرتکب، جزاي نقدي مورد حکم را نپردازد از محل فروش آن برداشت و مابقي به مالک مسترد مي‌شود.

تبصره2- بارگنج (کانتينر) جز وسيله نقليه محسوب نمي‌شود.

تبصره 3- به وسايل نقليه عمومي حامل مسافر يا بار در صورت استفاده براي فعل قاچاق با اخذ مدارک وسيله نقليه و راننده، اجازه ادامه مسير داده مي‌شود و پس از رسيدن به مقصد وتخليه بار يا مسافر، با حکم مرجع قضايي توقيف مي‌شود.

 

در صورت نداشتن بار يا مسافر، وسيله نقليه توقيف و در صورتي که محکوم‌ عليه ظرف دو ماه ازتاريخ ابلاغ حکم قطعي، جريمه نقدي مورد حکم را نپردازد از محل فروش وسيله نقليه برداشت و مابقي به مالک مسترد مي‌گردد.

 

3-     پيشنهاد حذف تبصره 5 ذيل ماده 20 را دارد. با اين توضيح که:

اولاً) وسيله نقليه بلاصاحب علي‌الاصول غير قابل تصور است.

ثانياً) با فرض متواري بودن مالک يا مجهول المالک بودن، اين نهادهاي دولتي ذيربط هستند که بايد مالک،قائم مقام، نماينده، قيم، ولي يا وارث مال را مورد شناسايي قرار دهند. اي بسا،وارثي در سن صغر يا کبر بالا وجود داشته باشد و فروش از طريق پيش‌بيني شده درتبصره مذکور، موجب تعرض به حقوق مالکانه اشخاصي شود که به جز وسيله نقليه مذکور،ابزار امرار معاش ديگري نداشته‌اند.

 

4-     در ماده 30 قيد گرديده است " درصورتيکه ارتکاب قاچاق کالا و ارز به صورت انفرادي و يا سازمان يافته به قصد مقابله با نظام جمهوري اسلامي ايران يا با علم به مؤثر بودن آن صورت گيرد موضوع مشمول قانون مجازات اخلالگران در نظام اقتصادي کشور مصوب 19/9/1369 مي‌گردد. "

حال با توجه به عدم امکان انتقال ارز از طريق سيستم بانکي و الزام پرداخت هزينه‌هاي مرتبط باکشتي‌هاي خارجي به ارز و عدم تأمين هزينه‌هاي ارزي بين راهي رانندگان کاميونهاي ايراني عازم خارج از کشور، کليه شرکتهاي نمايندگي خطوط کشتيراني و شرکتهاي حمل ونقل بين‌المللي ايراني که به طريقي به مقابله با تحريم مي‌پردازند، مي‌توانند مفسدفي‌الارض تفسير و تلقي شوند. لذا شايسته است شرکتهاي حمل و نقل بين‌المللي وکشتيراني و نمايندگان خطوط کشتيراني را با لحاظ نمودن يک تبصره به ماده 30، ازشمول اين ماده مستثني نمود.

 

5-     مفاد ماده 44 در آن بخش که " سايرپرونده‌هاي قاچاق کالا و ارز را تخلف محسوب کرده است " بامفاد ماده 57 که قاچاق موضوع ماده را از مصاديق جرائم اقتصادي تلقي نموده است،مغاير به نظر مي‌رسد. اساساً اگر فعل قاچاق از مصاديق مجرمانه باشد، رسيدگي به ايننوع از جرائم بايد از شمول رسيدگي‌هاي سازمان تعزيرات که صرفاً به تخلفات صنفي رسيدگي مي‌نمايند، خارج شود و با نظام عادله دادرسي هم منطبق نيست که رسيدگي به اتهامات سنگين مندرج در قانون بر عهده سازماني نهاده شود که صرفاً به تخلفات رسيدگي مي‌نمايد. کما اينکه رسيدگي به اتهامات قاچاق مورد ادعايي اداره گمرک عليه شرکتهاي حمل ونقل بين‌المللي در شعبات کيفري قوه قضايي مورد رسيدگي قرار گيرد،بسيار منطقي و نزديک به نظام رسيدگي مبتني بر جرم شناسي و حقوق جزاست.

 

6-     با توجه به مفاد مواد 46 و 49 که اختيار شعب تعزيرات حکومتي را همان اختيار مراجع قضايي ذکر مي‌کند، اساساً موضوع تبصره‌هاي يک و دو ذيل ماده46 آنهم بايد تابع رسيدگي به تخلفات قضات بوده و بطور عام، در شرايطي که عليه قضات تعزيرات حکومتي ادعايي مطرح بوده باشد، علي‌الاصول بايد در چارچوب رسيدگي‌هاي مربوط به قضات و در دادگاه و دادسراهاي انتظامي قضات مورد رسيدگي قرار گيرد. قائل شدن حريم امنيتي بيش از ميزان متعارف به موجب تبصره‌هاي يک و دو ذيل ماده 46 براي رئيس و معاونان شعب تعزيرات حکومتي، با منطق دادرسي عادلانه حقوقي درخصوص قضاوت ومقام قضاء منطقي به نظر نمي‌رسد.

 

7-     تبصره (2) ماده (50) مبني بر:

(( آراء صادره از شعب تعزيرات حکومتي در مورد پرونده‌هاي قاچاق کالا و ارز قابل اعتراض در ديوانعدالت اداري و ساير مراجع قضايي نيست))

از آنجاييکه اين تبصره از طرفي مغاير تبصره «1» همين ماده است که اعلام مي‌دارد جهات تجديدنظرخواهي در شعب تعزيرات حکومتي مطابق قانون آئين دادرسي کيفري است و از طرف ديگرمغاير با اصل 173 قانون اساسي است که به موجب آن به منظور رسيدگي به شکايات وتظلمات و اعتراضات مردم نسبت به مأمورين يا واحدها يا آئين‌نامه‌هاي دولتي و احقاق حقوق آنها تا ديواني به نام عدالت اداري زير نظر رئيس قوه قضاييه تأسيس مي‌گردد درتعارض مي‌باشد و همچنين به منظور حصول اطمينان از صحت و درستي رسيدگي در مراجع تحت نظر قوه مجريه توسط مرجع قضائي اداري، پيشنهاد حذف تبصره «2» ماده «50» را دارد.کما اينکه احکام اصداري از ناحيه شعب بدوي دادگاه‌ها در شعب تجديد نظر استان وهمچنين در مواردي در ديوان عالي کشور نيز قابليت رسيدگي دارد. باعنايت به اينکه سازمان تعزيرات حکومتي از سازمان‌هاي زيرمجموعه قوه مجريه است و اساساً سازمان‌هاي شاکي نيز خود از بدنه قوه مجريه (علي‌الخصوص گمرک جمهوري اسلامي) مي‌باشند و ازنظام عادلانه تفکيک قواي سه گانه هم به دور مي‌نمايد که شاکي و مقام رسيدگي کننده آن هم در حجم جرم انگاري مندرج در متن قانون هر دو از يک قوه باشند، لذا پيشنهاد مي‌نمايد وفق اصول، آراء اصداري از شعب تعزيرات حکومتي در مورد پرونده‌هاي قاچاق کالا و ارزدر ديوان عدالت اداري (که مرجع رسيدگي اداري مي‌باشد) قابل اعتراض و رسيدگي مجدد بوده باشد.

 

8-     تبصره «3» ماده «50» مبني بر:

آراء صادره از شعب بدوي تعزيرات حکومتي و دادگاه انقلاب در صورتي که مبني بر برائت متهم باشدظرف بيست روز از تاريخ ابلاغ و پس از درخواست دادستان يا دستگاه مأمور وصول درآمدهاي دولت يا ستاد و يا عندالزوم دستگاه کاشف، قابل تجديد نظرخواهي است وپرونده حسب مورد از سوي رئيس سازمان تعزيرات حکومتي يا رئيس کل دادگستري استان براي رسيدگي مجدد به يکي از شعب تجديد نظر مربوطه ارجاع مي‌شود و رأي شعبه تجديدنظر قطعي و لازم‌الاجرا است.

اين تبصره يکي از بدعت‌هاي جديدي است که بسيار خطرناک به نظر مي‌رسد و بدان معناست که هر کسي متهم به قاچاق شد بايستي حتماًٌ محکوم گردد در غير اينصورت دادستان و سه سازمان ازجمله (ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز)، دستگاه مأمور وصول درآمدهاي دولت) و(دستگاه کاشف) مي‌توانند اعتراض نمايند.

لذا پيشنهاد حذف اين تبصره (تبصره «3» ماده «50») را دارد.

 

9-     مهلت تعيين شده ده روزه يا تمديد آن به مدت ده روز ديگربراي متهمين جهت ارائه اسناد مثبته (در ماده 52) اجحاف آشکار به حقوق شهروندي است.زيرا به هر علتي ممکن است متهم نتواند ظرف مهلت مذکور اسناد مثبته را ارائه نمايدو حقّ مسلم وي به هدر رود خصوصاً آنهاييکه به دليل عدم توانايي سپردن تضمين درزندان به سر مي‌برند.

لذا پيشنهاد حذف اين ماده يا افزايش مهلت تعيين شده از زمان ابلاغ به ميزان حداقل يک ماه رادارد.

 

10- تبصره ذيل ماده 68 عبارتست از:

" چنانچه وسايل نقليه حامل کالاي ممنوع به آبهاي تحت نظارت جمهوري ايران داخل يا قبل ازورود از طريق قرائن و اماراتي حرکت به مقصد ايران احراز شود و يا اقدامات فوق باهمکاري شناورهاي ايراني انجام شود، حامل به مجازات شروع به جرم موضوع اين مادهمحکوم مي‌شود. "

همانطوريکه مستحضريد کالاهاي ممنوع الورود به کشور و کالاهاي ممنوعه براي ترانزيت متفاوت است و لذا:

اولاًکدام ممنوعيت مطمح نظر است که شروع به جرم تلقي گردد؟

ثانياًبا توجه به اصل سرزميني بودن قوانين هر کشور آيا مي‌توان کشتي خارجي را که واردآبهاي تحت نظارت ما نشده را متهم به شروع جرم کرد؟

ثالثاًيک کشتي ممکن است بخشي از محموله آن متعلق به کشور ما و بخشي از محموله آن هم جزءاقلام ممنوع الورود کشورمان باشد وليکن متعلق به کشور ديگري باشد.

بااجراي اين تبصره که مغاير با قوانين بين‌المللي است کشتي‌هاي خارجي از حمل کالا به قلمرو کشورمان قطعاً خودداري خواهند نمود لذا پيشنهاد حذف اين تبصره (تبصره ذيلماده 68) را دارد.

 

11-   مواد67 ، 69 و 70 پيرامون مجازاتهاي تکميلي است که بعضاً هم مغاير يکديگر است حال با عنايت مجازات‌هاي سنگين در ديگر مواد اين قانون و مجازاتهاي تکميلي مقرره در مواد مذکور چگونه دستگاههاي اقتصادي حاشيه امنيت براي فعاليت‌هاي اقتصادي، ايجاد اشتغال تأمين و حمل کالاهاي مورد نياز کشور را خواهند داشت لذا پيشنهاد مي‌گردد مواد 69 و 70 حذف و به همان ماده 67 اکتفا گردد ./ ج

 

 

                                                                                                               با تجديد احترام

                                                                                                            دبيرخانه مشترک

انجمن‌هاي حمل و نقل بين‌المللي سراسر کشور

1397/07/09
ترانزیت کالا از گمرک ماهیرود ۸۱ درصد کاهش یافت
مديرکل گمرکات خراسان جنوبي از کاهش 81 درصدي ترانزيت کالا از گمرک ماهيرود طي شش ماهه نخست امسال خبر داد.

محمدعلي خاشي اظهار داشت: طي شش ماهه نخست امسال 20 فقره اظهارنامه وارداتي به وزن يک هزار و 438 تن در استان صادر شده است.

وي، برنج، گوسفند، گاو، تخم اسپند، شاهدانه بو داده، تجهيزات مربوط به سيستم زهکشي گاز متان، دستگاه دمنده گاز موجود در تونل هاي زغال سنگ و تري فسفات سديم را از جمله عمده اقلام وارداتي استان طي اين مدت اعلام کرد.

افزايش 587 درصدي واردات

مديرکل گمرکات خراسان جنوبي، ارزش ريالي اين اظهارنامه ها را بالغ بر دو ميليون و 242 هزار دلار عنوان کرد و گفت: اين ميزان واردات از نظر تعداد پروانه 150 درصد، از نظر ارزش 587 درصد و از نظر وزني نيز 96 درصد افزايش را نسبت به مدت مشابه سال گذشته نشان مي دهد.

خاشي اضافه کرد: اين اقلام از کشور پاکستان، لهستان، چين و افغانستان وارد استان شده است.

وي همچنين از تشکيل تعداد 69 فقره اظهارنامه صادراتي به ارزش دو هزار و 958 دلار در بخش امانات پستي طي اين مدت خبر داد و افزود: خشکبار، البسه، زعفران، شيريني، سبزي خشک از جمله مهمترين اقلام پستي اين مدت بوده اند.

مديرکل گمرکات خراسان جنوبي ادامه داد: اين رقم نسبت به مدت مشابه سال قبل از نظرتعداد اظهارنامه 60، از نظر ارزش 104 درصد و از نظر وزن 110 درصد رشد داشته است.

به گفته خاشي کشور مقصد صادرات امانات پستي آلمان، انگلستان، آمريکا، هندوستان و استراليا بوده است.

ترانزيت 2.135 کيلوگرم کالا

وي همچنين به ترانزيت دو ميليون و 135 هزار کيلوگرم کالا از گمرک ماهيرود طي اين مدت اشاره کرد و گفت: اين کالاها از کشور برزيل، ترکيه، عراق، امارات متحده عربي، جمهوري آذربايجان و چين از طريق گمرک ماهيرود به کشور افغانستان ترانزيت شده است.

 مديرکل گمرکات خراسان جنوبي اضافه کرد: اين کالاها شامل گوشت مرغ منجمد، روغن موتور، سپر مستعمل و تاير و رينگ مستعمل خودرو و بونکر حمل، گاز مايع، تخم مرغ خوراکي، پارچه و فورفورال اکستراکت بوده است.

به گفته وي ترانزيت کالا از گمرک ماهيرود از نظر تعداد کاميون 76 درصد و از نظر وزن 81 درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته کاهش داشته است.


منبع: خبرگزاري مهر

1397/07/09
صرفه‌جویی ۶۰۰ میلیون دلاری با انتقال بار از جاده به ریل

  مديرعامل شرکت راه‌آهن با بيان اينکه « به راحتي مي‌توان 30 ميليارد تن بار به ريل منتقل کرد» گفت؛ اين عدد به ما نشان مي‌دهد که ما مي‌توانيم 600 ميليون دلار صرفه جويي داشته باشيم که در شرايط تحريم‌هاي ظالمانه عليه کشور بسيار موثر است.

 سعيد محمدزاده در مراسم امضا تفاهم‌نامه احداث راه‌آهن جلفا- پلدشت- چشمه ثريا اظهار داشت: مزيت‌هاي حمل‌ونقل ريلي در سراسر جهان غير قابل رقابت است اما در داخل ايران، بي توجهي به يکپارچگي بين دستگاه‌ها وعملکرد جزيره‌اي باعث تحميل هزينه‌هاي زياد به کشور مي‌شود.

وي افزود: سازمان مناطق آزاد که نقش جدي، مولد و ارزشمند در مناطق آزاد دارند همواره به حمل‌ونقل براي توسعه ارتباطات پايدارخود نيازمندند.

معاون وزير راه و شهرسازي از بعد اقتصاد ملي به حمل‌ونقل ريلي اشاره کرد و گفت: اگر هر مقدار موفق شويم بار و مسافر را به ريل منتقل کنيم براي پايداري اقتصاد در کشور به صورت جدي اثر بخش و اثر گذار خواهيم بود.

محمدزاده با توجه به اينکه فعلا دولت تصميمي براي افزايش قيمت سوخت ندارد گفت: طبيعتا اگر در طراحي کشور بتوان کاري کرد که انرژي مصرفي در کشور به حد اقل ممکن برسد، سبب کمک به اقتصاد کشور خواهد شد. زماني که يک تن‌کيلومتر بار از جاده به ريل منتقل مي‌شود از منظر صرفه جويي سوخت در اقتصاد حمل‌ونقل، حد اقل 35 سي سي صرفه جويي حاصل مي‌شود که اگر در 57 سنت قيمت گازوئيل ضرب شود 2 صدم دلار به ازاي هر تن‌کيلومتر خواهد بود.

مديرعامل شرکت راه‌آهن خاطرنشان کرد: اگر بدانيم که حد اقل به راحتي مي‌توان 30 ميليارد تن بار به ريل منتقل کرد. اين عدد به ما نشان مي‌دهد که ما مي‌توانيم 600 ميليون دلار صرفه جويي داشته باشيم. حال حساب کنيم که اين اقدام چقدر مي‌تواند با توجه به تحريم‌هاي ظالمانه موجود عليه کشور موثر باشد.

وي با بيان اينکه «تمام هم و غم اين بوده است که انتقال بار از جاده به ريل به هر مقدار ممکن انجام شود» اظهار داشت: در کشورهايي که قيمت سوخت 1.2 يورو محاسبه مي‌شود، براي کاميون اين طور مقرر شده اگر کاميون در ماه به يک پارک لجستيک بيش از 30 مرتبه مراجعه کند از ماليات معاف مي‌شود و در مقابل به حمل‌ونقل ريلي پيشنهاد مي‌کنند حق دسترسي از 30 به 15 درصد کاهش يابد و در مقابل دولت15 درصد را تامين مي‌کند.

وي افزود: اين اقدامات به دليل صرفه جويي در اقتصاد ملي انجام مي‌شود.

معاون وزير راه و شهرسازي با اشاره به اقدامات راه‌آهن طي چند سال اخير اظهار داشت: بسياري از اقدامات طي سال‌هاي اخير سبب توسعه حمل‌ونقل ريلي شده است اما سبب توسعه بنگاهي شرکت راه‌آهن نشده، در واقع درآمد ريلي افزايش پيدا نکرده اما در بعد ملي موثر واقع شده ايم.

وي گفت: تغيير سياست تعرفه‌اي راه‌اهن در سال گذشته باعث شد ميزان 140 ميليون دلار اضافه بر روال سال‌هاي گذشته صرفه جويي سوخت در حوزه بار انجام شود، علي رغم اينکه در حوزه اقتصادي بايد درآمد و هزينه داشته باشيم.

مديرعامل شرکت راه‌آهن در ادامه بيان داشت: يکي از اقدامات عملياتي شرکت راه‌آهن، طراحي براي اتصال منطقه آزاد اروند به بندر ماهشهر بود که راه‌آهن در اين زمينه 150 ميليارد تومان براي تشکيل شرکت پروژه آورده خود را تامين کرد که اميدواريم اين کار به سر انجام برسد.

محمدزاده خاطرنشان کرد: در مناطقه آزاد سلفچگان و ساير نقاط نيز لازمه تدبير دبير شورايعالي مناطق آزاد و دقت بيشتر شرکت راه‌آهن هستيم تا به موفقيت‌هاي بيشتر دست يابيم.

معاون وزير راه و شهرسازي مستقل از دو منطقه ازاد ارس و ماکو تصريح کرد: اتصال ريل به چشمه ثريا از جهت استراتژيک براي کشور حائز اهميت است، زيرا از مرز رازي اگرچه به کشور ترکيه و ارووپا متصل مي‌شويم اما به دليل عبور از درياچه وان با يک گلوگاه ظرفيتي مواجه خواهيم شد به همين دليل عبور از چشمه ثريا به طور حتم سبب توسعه حمل ونقل مي‌شود.

وي تاکيد کرد: اتصال ايران و ترکيه براي هر دو کشور حائز اهميت است و اميدواريم با همت و حمايت مشاور رئيس جمهوري و دبير شورايعالي مناطق ازاد بتوانيم اين اقدام صورت بگيرد.

مديرعامل شرکت راه آهن بيان داشت: تلاش مي‌شود مدت زمان مطالعه طرح احداث راه‌آهن جلفا- پلدشت- چشمه ثريا کمتر از 9 ماه به پايان برسد.

محمدزاده با بيان اينکه «مهمترين موضوع طراحي مدل اقتصادي براي اجراي اين پروژه است» گفت: شايد مجبور به انجام پروژه به صورت مشارکتي همانند پروژه‌هاي آزادراهي و پروژه اتصال ماهشهر به منطقه ازاد اروند باشيم.

معاون وزير راه و شهرسازي با اشاره به ظرفيت‌هاي قانوني راه آهن گفت: در برنامه ششم احکامي اخذ شد که سرمايه‌گذاري در حمل‌ونقل ريلي مطابق سرمايه‌گذاري در مناطق کمتر توسعه يافته باشد. همچنين صندوق توسعه ملي آماده همکاري و حمايت است و ما آمادگي داريم براي اين پروژه در صورتي که شرکت خصوصي وارد عمل شود حمايت کنيم.

وي يادآور شد: در قانون دائمي حکمي اتخاذ شده که راه‌آهن مي‌تواند براي سرمايه‌گذاري در حوزه ريلي ضمانت‌نامه منتشر کند و ما از اين ظرفيت براي دريافت وام‌هاي داخل و خارج از ايران استفاده کرده‌ايم. حتي با اين مدل در بورس اوراق منتشر کرده و راه‌آهن ضمانت را پذيرفته تا هزينه‌هاي سرمايه‌گذاري کاهش يابد.


منبع: پايگاه خبري وزارت راه و شهرسازي

1397/07/08
امضای تفاهم‌نامه برای اتصال ریلی منطقه آزاد ارس به ترکیه

تفاهم نامه همکاري بين دبيرخانه شوراي عالي مناطق آزاد و ويژه اقتصادي (مناطق آزاد ارس- ماکو) و شرکت راه‌آهن به منظور احداث مسير ريلي جلفا-پلدشت-چشمه ثريا در مسير ايران و ترکيه، امضا شد.

در اين تفاهم نامه؛ انجام کليه عمليات طراحي، مطالعات مسير، طرح و تاسيسات جانبي، ساختمان ايستگاه‌ها، خطوط فرعي و ايستگاه‌هاي تشکيلاتي مورد نياز تا مرحله اول(فاز يک) در مناطق آزاد ارس وماکو، علايم و ارتباطات و مطالعات اقتصادي و ارائه پيشنهاد مدل مشارکت و سرمايه گذاري با اولويت BOT با نظر و تاييد شرکت راه‌آهن بر عهده سازمان منطقه آزاد ماکو است.

همچنين انجام کليه مطالعات مذکور بايد با رعايت اسناد بالا دستي و سياست‌هاي کلان راه آهن و با هماهنگي کامل معاونت فني و زيربنايي راه آهن انجام شود.

 در اين مراسم مرتضي بانک مشاور رئيس‌جمهور و دبير شوراي عالي مناطق آزاد، سعيد محمدزاده مديرعامل راه آهن، ميرحسن موسوي معاون مسافري، مازيار يزداني معاون فني و زير بنايي و بيرانوند معاون برنامه ريزي و اقتصاد حمل و نقل، محسن نريمان رئيس منطقه آزاد ارس و غلامرضا سليمان رئيس منطقه آزاد ماکو حضور داشتند.

سعيد محمدزاده در اين مراسم با اشاره به اهميت و غيرقابل رقابت بودن حمل و نقل ريلي در دنيا گفت: هرچه بتوانيم بار و مسافر را به بخش ريلي بياوريم در پايداري اقتصاد کشور تاثيرگذارتر خواهيم بود.

محمدزاده با بيان اينکه مناطق آزاد بايد در اقتصاد کشور نقش مولد داشته باشند، افزود: از اين رو مناطق آزاد نيازمند ارتباطات قوي حمل‌ونقلي هستند.

مديرعامل راه‌آهن تاکيد کرد:‌ به راحتي مي‌توان از بارهايي که در کشور جابجا مي‌شود حداقل 30 ميليون تن را به ريل منتقل و حدود 600 ميليون دلار صرفه‌جويي نصيب اقتصاد کشور کرد.

محمد زاده با تاکيد بر اينکه تمام تلاش ما در راه آهن انتقال بار از جاده به ريل است ، گفت: اتصال ريل به چشمه ثريا به لحاظ استراتژيک براي ايران حائز اهميت است.

او افزود: اگرچه راه آهن ايران به راه آهن ترکيه متصل است اما درياچه وان يک گلوگاه است و با اتصال راه‌آهن ايران به ترکيه از مسير چشمه ثريا، اثرات اقتصادي خوبي در اقتصاد کشور شاهد خواهيم بود.

مديرعامل راه‌آهن هچنين تاکيد کرد: راه‌آهن براي اتصال ريلي منطقه آزاد اروند به بندر ماهشهر، 150 ميليارد تومان آورده تامين کرده است.

محمدزاده در ادامه خواستار کوتاه شدن مطالعات احداث مسير ريلي جلفا-پلدشت-چشمه ثريا شد و با اشاره به اين‌که اين مطالعات ظرف 4.5 ماه انجام خواهد شد، گفت: صندوق توسعه ملي براي همکاري اعلام آمادگي کرده و راه‌آهن آماده است از منابع اين صندوق براي پروژه مذکور استفاده کند.

محمدزاده با اشاره به اينکه در بسياري از کشورها قيمت سوخت آزاد است، تصريح کرد: اين کشورها با وجود اينکه قيمت سوخت آزاد است سياست هايي در راستاي صرفه جويي در مصرف سوخت دنبال مي‌کنند.

توسعه مناطق آزاد در گروه توسعه شبکه ريلي  است

مرتضي بانک مشاور رئيس جمهور و دبير شوراي عالي مناطق آزاد نيز در مراسم امضاي اين تفاهمنامه گفت: ‌در برنامه‌هاي توسعه مناطق آزاد، توسعه شبکه ريلي مي‌تواند به تحرک بيشتر حوزه حمل‌ونقل در کشور و مناطق آزاد منجر شود. بانک تصريح کرد: اقدامات وزارت راه و شهرسازي در حوزه ريلي بسيار ارزشمند است، توافق براي تکميل راه‌آهن چابهار با سرمايه‌گذاري مشترک ايراني و خارجي در حال اجراست که باعث مي‌شود راه‌آهن سراسري در منطقه شرق تکميل شود.

او با بيان اين‌که مطالعات اتصال راه‌آهن کشور به ترکيه از مسير چشمه ثريا توسط مناطق آزاد ارس و ماکو انجام مي‌شود، افزود: منابع مالي اين مطالعات نيز توسط اين دو منطقه تامين مي‌شود.

دبير شوراي مناطق آزاد اضافه کرد: اتصال بندر خرمشهر به بندر ماهشهر از پروژه‌هاي بسيار مهمي است که هم‌اکنون در حال اجراست. همچنين با اجرايي شدن اتصال ريلي خرمشهر به بصره، ظرفيت بسيار خوبي براي ترانزيت کشور فراهم خواهد شد.

بانک بيان کرد: طول راه‌آهني که قرار است راه‌آهن سراسري کشور را به راه‌آهن ترکيه از مسير چشمه ثريا متصل کند، حدود 200 کيلومتر است.

مديرعامل منطقه آزاد ارس نيز در اين مراسم با تاکيد بر اينکه مهم‌ترين مسئله براي حيات مناطق آزاد، فعاليت مطلوب انواع شقوق حمل و نقل در آنهاست، گفت: ضرورت توسعه مناطق آزاد ، اتصال آنها به شبکه ريلي برون مرزي و داخل کشور است.

محسن نريمان با تاکيد بر اينکه احداث مسير ريلي جلفا-پلدشت-چشمه ثريا مي تواند ارتباط ريلي ما را با کشورهاي CIS و شوروي سابق فراهم کند افزود: براي اين منظور با توجه به اشراف شرکت راه آهن به اين مسئله و سوابق وزارت راه و شهرسازي تصميم گرفتيم تا اين تفاهم‌نامه امضا شود.

نريمان با بيان اين که احداث مسير ريلي جلفا-پلدشت-چشمه ثريا در فاز مطالعاتي قرار دارد، اضافه کرد: براي احداث اين خطوط مي توانيم از ظرفيت‌هاي بخش خصوصي استفاده کنيم .

منبع: تين نيوز

1397/07/08
کشف خمره های عتیقه توسط ماموران گمرک
ماموران گمرک خمره هاي گلي عتيقه کشف کردند.
 ماموران گمرک بازرگان با استفاده از دستگاه ايکس ري 4 عدد خمره گلي عتيقه را که در داخل يک بار محموله خروجي جاسازي شده بود ، کشف و ضبط کردند.

براساس اين گزارش،  اين خمره هاي گلي عتيقه که توسط سايت ايکس ري شناسايي شدند براي تشخيص ماهيت به اداره ميراث فرهنگي ارجاع داده شدند.

آمار کشفيات گمرک از زمان مجهز شدن گمرکات به دستگاه ايکس ري افزايش چشمگيري يافته و تجهيز گمرکات به سيستم هاي کنترل الکترونيکي در کشفيات بسيار موثر بوده  است.

منبع: گمرک نيوز
1397/07/07
علت تداوم اعتراضات راننده‌های کامیون چیست؟

از ماه‌هاي ابتدايي امسال که يکي از بخش‌هايي که همواره نسبت به وضعيت اقتصادي خود ناراضي بوده و براي بهبود سطح معيشتي‌شان تلاش کردند، راننده‌هاي کاميون بوده‌اند، راننده‌هايي که حالا بار ديگر گمانه‌زني‌هايي در رابطه با اعتراضات‌شان به گوش مي‌رسد.

بالارفتن قيمت تمام شده خودروهاي سنگين که در طول سال‌هاي گذشته در بازار عرضه شده‌اند، از چند سال قبل ابهام‌ها و گمانه‌زني‌هايي را درباره آينده کاميون‌هاي فعال در جاده‌هاي ايران به وجود آورده بود.

طبق برآوردهاي سازمان راهداري حدود 200 هزار کاميون نياز به نوسازي جدي داشتند و اين در حالي بود که اختلاف قيمت تمام شده خودروهاي جديد با قيمتي که خودروهاي فرسوده خريداري مي‌شد، بسيار زياد بود و همين مساله باعث شد راننده‌ها از چند سال قبل نسبت به موقعيت خود اعتراضاتي را مطرح کنند.

هرچند دولت تلاش کرد با طراحي برخي طرح‌هاي حمايتي شرايط را براي نوسازي کاميون‌ها فراهم کند، اما در ماه‌هاي ابتدايي سال 1397 برهم خوردن ديگر شرايط اقتصادي باعث شد راننده‌ها نسبت به موقعيت شغلي خود اعتراضات جديدي داشته باشند.

پايين‌ بودن نرخ کرايه جابه جايي بار، در دسترس نبودن خدمات مورد نياز بيمه‌اي و بالارفتن قيمت تمام شده لوازم يدکي اصلي‌ترين محورهايي بود که اعتراض راننده‌ها را در ماه‌هاي ابتدايي سال جاري برانگيخت.

به‌دنبال اين اعتراض‌ها وزارت راه و شهرسازي و سازمان راهداري در جريان جلساتي مشترک با نمايندگان کاميون‌داران تلاش کردند لااقل بخشي از دغدغه‌هاي آن‌ها را پوشش دهند. تنها چند روز پس از آغاز اعتراض‌ها نرخ کرايه جابه‌جايي بار به‌طور متوسط 20 درصد افزايش يافت. سازمان راهداري اعلام کرد که شرايط بيمه راننده‌ها تسهيل خواهد شد و هم‌چنين مذاکراتي با وزارت صمت براي کاهش قيمت لازم يدکي صورت خواهد گرفت.

با وجود اين اقدامات هنوز رانندگان اعتراضاتي دارند که بخشي از آن‌ها به گذشته و بخشي ديگر به وضعيت زمان‌ حال اختصاص دارد. راننده‌ها معتقدند هنوز بخشي از وعده‌هاي ارائه شده به آن‌ها براي بهبود شرايط‌شان اجرايي نشده و البته هنوز دو دغدغه مهم ديگر نيز باقي مانده است. يکي از اين دغدغه‌ها محاسبه نرخ کرايه براساس تن – کيلومتر است.

اين شيوه که از روزهاي ابتدايي اعتراض مطرح شده بود، از سوي وزير راه و شهرسازي براي کارشناسي به سازمان راهداري ارجاع شد و هرچند اين سازمان چند روز قبل اعلام کرد که کليات اين طرح نهايي شده و براي اجرا تنها به سياست‌هاي جزئي نهايي نياز دارد، اما رانندگان معتقدند که هنوز اين خواسته مهم آن‌ها اجرايي نشده است. از سوي ديگر دغدغه‌اي که در حال حاضر مطرح بوده اما از گذشته به ارث رسيده است، بحث بالارفتن نرخ تمام شده لوازم يدکي است.

محمدجواد عطرچيان - دبير انجمن صنفي شرکت‌هاي حمل و نقل بين‌المللي ايران - به ايسنا مي‌گويد که در حال حاضر يک جفت لاستيک نو براي خودروهاي سنگين حدودا 15 ميليون تومان قيمت‌گذاري مي‌شود و اگر يک خودرو نياز داشته باشد که در يک زمان چند جفت از لاستيک‌هاي خود را تعويض کند، قطعا توان پرداخت مبلغ آن را نخواهد داشت. ديگر لوازم يدکي نيز در ماه‌هاي گذشته گران شده و همين مساله شرايط را براي رانندگان سخت کرده است.

به نظر مي‌رسد هرچند دولت تلاش کرده در هفته‌هاي گذشته بخشي از مشکلات راننده‌هاي کاميون را حل کند، اما هم‌چنان بخشي از دغدغه‌هاي آن‌ها بي‌پاسخ مانده و همين مساله گمانه‌زني‌هايي را در رابطه با اعتراضات آن‌ها به وجود آورده است.

هرچند دبير انجمن صنفي شرکت‌هاي حمل و نقل بين‌المللي ايران چند روز قبل اعلام کرده بود که اين اتحاديه قصد اعتصاب ندارد، اما امکان آن وجود دارد که با بالارفتن هزينه خودروها بسياري از راننده‌ها عملا توان فعال کردن خودروهايشان را نداشته باشند و اين مساله دشواري‌هايي را براي اقتصاد کشور ايجاد کند.

منبع: خبرگزاري ايسنا

1397/07/07
مرز پرویزخان روز یکشنبه بسته می شود
مرادعلي تاتار روز شنبه عنوان کرد: مرز رسمي پرويزخان از ساعت 12 امشب (شنبه) به مدت 24 ساعت مسدود خواهد بود و تاجران و فعالان اقتصادي مي توانند از روز دوشنبه هفته جاري با مراجعه به اين مرز بين المللي همانند سابق به مبادلات مرزي بپردازند.
وي بيان کرد: عمليات گمرکي و تردد مسافران در طول اين مدت نيز در مرز رسمي پرويزخان قصرشيرين متوقف مي شود و تنها شهروندان عراقي داخل ايران يا ايراني‌هاي داخل کردستان عراق مي‌توانند از اين مرز تردد کنند.
فرماندار قصرشيرين افزود: هم اکنون مرزهاي خسروي و پرويزخان از فعالترين مرزهاي کشور هستند و روزانه 800 کاميون حامل کالاهاي صادراتي از مرز پرويزخان و 400 تا 500 کاميون کالا نيز از مرز رسمي خسروي به عراق تردد مي کنند.
به گفته تاتار ، طبق بخشنامه اي که به تازگي به گمرک ابلاغ شده ، صادرات گوجه فرنگي از مرز رسمي پرويزخان تا اطلاع بعدي ممنوع شده و هم اکنون اين محصول از ليست اقلام صادراتي اين مرز حذف شده است.
شهرستان مرزي قصرشيرين در غرب استان کرمانشاه با 186 کيلومتر مرز با عراق يکي از مهمترين شهرهاي غرب کشور براي توسعه روابط اقتصادي با اين کشور و اقليم کردستان است که با داشتن 2 مرز رسمي پرويزخان و خسروي اکنون به مرکزي براي فعاليت هاي مهم اقتصادي، صادرات و واردات کالا به اين کشور همسايه تبديل شده است.
اکنون روزانه به طور ميانگين 800 تا يک هزار دستگاه کاميون حامل کالاهاي صادراتي از جمله ميوه و تره بار ، خشکبار ، لوازم و مصالح ساختماني ، لوازم خانگي و ديگر کالاهاي مورد نياز مردم عراق و اقليم کردستان از مرز پرويزخان صادر مي شود.
همچنين در اين مرز روزانه به طور متوسط 500 دستگاه تانکر ترانزيت سوخت ايراني و عراقي از مبدا اقليم کردستان به مقصد بنادر جنوبي کشورمان وارد خاک ايران اسلامي مي شود.
بيشترين حجم مبادلات اقتصادي به کشورعراق معادل 54 درصد کالاهاي صادراتي کشورمان (يک هزار و 500 کاميون صادراتي و ترانزيتي) از مرز رسمي پرويزخان به عراق صادر مي شود ضمن اينکه اين مرز به عنوان فعال ترين مرز کشور شناخته شده است.

منبع: خبرگزاري ايرنا
1397/07/07
توقیف یک محموله 25 تنی قاچاق قطعات مستعمل خودرو توسط ماموران گمرک

  ماموران گمرک يک محموله 25 تني قاچاق قطعات مستعملخودرو ترانزيتي را کشف و توقيف کردند .  

ماموران گمرک باشماق مريوان در يک عمليات، باهوشياري و رصد يک محموله تزانزيتي قطعات مستعمل،  موفق شدند، 25 تن ضايعات قطعات موتور را شناسايي و کشف کنند که جايگزينقطعات مستعمل به ارزش 8 ميليارد ريال شده بود.  

  ماموران گمرک باشماق با رصد يک محموله ترانزيتيقطعات مستعمل، پس از مشکوک شدن به آن و کنترل و رهگيري اطلاعات محموله ازطريقسامانه هاي هوشمند الکترونيکي، به بررسي و ارزيابي دقيق آن اقدام کردند. بر اساس اينگزارش، پس از بازرسي اين محموله ترانزيتي خروجي  مشخص شد،25 تن از 27/5 تن محموله مورد نظر به ارزش حدود 8 ميليارد ريال درداخل کشور تخليه و به جاي آن ضايعات مربوط به قطعات موتور، گيربکس، اکسل و ...بارگيري شده است.  

  بر اساس اين گزارش، اين محموله   به دليل دستکاري و جابه جا کردن بار کالايترانزيتي بر اساس قانون مشمول قاچاق مي شود. در حال حاضر واردات قطعات يدکي مستعملبه کشور ممنوع است . محموله کشف شده ، پس از توقيف از سوي ماموران گمرک جهت انجاممراحل قضايي به مرجع رسيدگي کننده تحويل شد.

  پس از الکترونيکي شدن گمرک و تجهيز اين سازمان بهسامانه هاي هوشمند، کنترل محموله هاي ترانزيتي و رهگيري اطلاعات   از اين طريق انجام ميشود. اين اقدام نه تنهاکنترل و شناسايي محموله را تسريع کرده که ريسک قاچاق در محموله هاي ترانزيتي رابالا برده است .

منبع: گمرک نيوز


1397/07/07
واردات ١٣٠ کانتینر لاستیک کامیون طی دو هفته آینده

رئيس سازمان راهداري و حمل و نقل جاده اي گفت: با پيگيري هاي اين سازمان قول هايي براي تخصيص ارز دولتي به واردات لاستيک داده شده است.

 در حالي که بسياري از خواسته هاي رانندگان کاميون و خودروهاي سنگين باري جاده اي با پيگيري هاي سازمان راهداري و حمل و نقل جاده اي به مرور در حال برطرف شدن است، اما اين اعتراضات با ميدانداري برخي، سمت و سوي ديگري گرفته است.

طي روزهاي اخير رانندگان خدومي که قصد ارائه خدمات به هم ميهنان و شهروندان را دارند، در برخي محورهاي بين شهري از سوي تعدادي از همکاران خود مورد اعتراض قرار مي گيرند که چرا به اعتراضات ديگر هم صنفي هاي خود نپيوسته اند؟ حتي در موارد متعددي اعتراض برخي رانندگان کاميون به همکاران خود شکل خشونت گرفته و گزارش هايي مبني بر سنگ پراکني به کاميونداران حامل بار و حتي در يکي دو مورد، فيلم هايي مبني بر نشان دادن اعتراض خود به هم صنفي هايشان با سلاح گرم در فضاي مجازي منتشر شده است.

افزايش کرايه حمل، مشکلات معيشتي بسياري از رانندگان را حل کرد

اگرچه بخشي از مطالبات به حق کاميونداران و رانندگان خودروهاي سنگين باري بين شهري همچنان بدون پاسخ باقي مانده است، اما تعدادي از رانندگان نيز معتقدند با افزايش 20 درصدي نرخ کرايه حمل در سه ماه اخير، توانسته اند بخش مهمي از مشکلات معيشتي خود را برطرف کنند. همچنين بيمه تکميلي درمان رانندگان هم با سرعت در حال انجام است و بيش از 80 درصد رانندگان مشخصات خود و ساير اعضاي خانواده شان را در سامانه بيمه تکميلي ثبت کرده اند؛ فرمول نحوه محاسبه کرايه حمل بار بر اساس تن بر کيلومتر هم به زودي در شوراي عالي ترابري بررسي، تصويب و ابلاغ خواهد شد.

در حال حاضر محوريت دور جديد اعتراضات رانندگان در روزهاي اخير و پس از پايان اعتراضات سابق آنها در خرداد ماه، کمبود لاستيک و برخي ديگر از اقلام مصرفي و قطعات يدکي است که به بهانه نوسانات ارزي از سوي تعدادي از دلالان با نرخ هاي بالا به فروش مي رسد. ضمن اينکه با کاهش تعرفه گمرکي واردات لاستيک به 5 درصد در هيئت دولت و همچنين دستور معاون اول رئيس جمهور مبني بر تسريع در ترخيص لاستيک هاي باقي مانده در انبارهاي گمرک و سازمان اموال تمليکي، مقادير مهمي از نياز ناوگان حمل و نقل بار و مسافر جاده اي به زودي برطرف خواهد شد.

عليرغم اينکه هنوز برخي مشکلات کاميونداران هنوز حل نشده است، اما در ميان صنف زحمتکش رانندگان بار بين شهري، برخي از رانندگان هستند که معتقدند در هر شرايطي بايد کالاهاي مورد نياز مردم به خصوص در زمينه موارد خوراکي و سوختي به دست مصرف کننده برسد که جاي تقدير دارد؛ کما اينکه در زمان جنگ تحميلي نيز کاميونداران در پي صدور فرمان امام خميني (ره) در 26 آذر ماه سال 62 مبني بر انتقال گندم مانده در بندر امام خميني (ره) به ديگر شهرها، حماسه آفرين شدند و بر اساس اسناد و شواهد موجود، صف هاي کيلومتري از کاميون ها در بندر امام خميني (ره) براي حمل کالاي اساسي مورد نياز مردم ايران در زمان دفاع مقدس ايجاد شد.

گراني برخي اقلام کشاورزي به دليل خودداري کاميونداران از حمل محصولات

اما دسته کوچکي از رانندگان به بازي در زمين دشمن روي آورده اند که قطعا دود آن به چشم همه شهروندان مي رود؛ کما اينکه در روزهاي اخير گراني برخي اقلام کشاورزي به دليل خودداري تعدادي از رانندگان از حمل بار بوده است.

گفتني است دادستان کل کشور نيز طي روزهاي گذشته از برخورد قوه قضائيه با همکاري دستگاه هاي امنيتي و انتظامي با رانندگاني که مانع تردد ساير کاميونداران مي شوند، خبر داده است.

همزمان با اين برخوردها، سازمان راهداري و حمل و نقل جاده اي اعلام کرد به زودي 130 کانتينر حامل لاستيک خودروهاي سنگين وارد کشور مي شود.

معاون وزير راه: تخصيص ارز دولتي به واردات لاستيک

در همين ارتباط، عبدالهاشم حسن نيا رئيس سازمان راهداري و حمل و نقل جاده اي در گفت وگو با خبرنگار مهر با بيان اينکه دولت مصوبه اي در گذشته داشته که لاستيک در گروه يک کالايي قرار مي گيرد، افزود: بر اين اساس دولت تصميم دارد ارز دولتي براي واردات لاستيک را در اولويت تأمين اين کالا قرار دهد.

وي ديگر اقدام هيئت دولت را کاهش تعرفه واردات لاستيک به 5 درصد دانست و گفت: آنچه اهميت دارد، تأمين ميزان لاستيک مورد نياز بخش جاده اي است. در حال حاضر نياز بازار ماهانه 100 هزار حلقه است که با واردات 130 کانتينر لاستيک طي دو هفته آينده، اين نياز براي چند ماه برطرف خواهد شد و همزمان توليد داخل هم مي تواند در کنار واردات، نياز صنعت حمل و نقل جاده اي را پوشش دهد.

تحويل لاستيک توليد داخل به رانندگان از درب کارخانه

به گفته معاون وزير راه و شهرسازي، قرار است وزارت صنعت، معدن و تجارت نحوه توليد و توزيع لاستيک داخلي را ساماندهي کند که در اين راستا، لاستيک از درب کارخانه به دست رانندگان و کاميونداران مي رسد.

رئيس سازمان راهداري و حمل و نقل جاده اي به صدور دستورات معاون اول رئيس جمهور در زمينه تأمين لاستيک مورد نياز حمل و نقل جاده اي اشاره و تصريح کرد: بر اين اساس قرار است لاستيک هاي باقي مانده در انبار گمرکات کشور سريعتر ترخيص شوند. همچنين قرار شد لاستيک هايي که در انبارهاي سازمان اموال تمليکي داريم و در گذشته به اسم کالاي قاچاق کشف و ضبط شده، به بازار مصرف داخلي منتقل شود.

حسن نيا يادآور شد: با پيگيري هايي که سازمان راهداري و حمل و نقل جاده اي داشته است، قول هايي مبني بر تخصيص ارز دولتي به واردات لاستيک داده شده است.

منبع: خبرگزاري مهر

1397/07/05
حجم ترانزیت از مرز بازرگان به ۱۰ میلیون تن افزایش می یابد

مدير عامل سازمان منطقه آزاد ماکو گفت: حجم ترانزيت از مرز بازرگان تا 4 سال آينده به 10 ميليون تن افزايش مي يابد.

 سليماني در ديدار با استاندار مرسين و مديرعامل منطقه آزاد مرسين در ترکيه، منطقه آزاد ماکو را بزرگترين منطقه آزاد جهان در همسايگي کشورهاي ترکيه، ارمنستان و آذربايجان معرفي کرد و گفت: در راستاي تحقق تجارت 30 ميليارد دلاري ايران با ترکيه و موقعيت استراتژيک منطقه آزاد ماکو با داشتن گمرک بازرگان با بيش از صدسال سابقه تاريخي به عنوان دروازه ورودي به اروپا بهترين موقعيت براي همکاري هاي دوجانبه با ترکيه است.

سليماني بر لزوم همکاري تجاري، اقتصادي و گردشگري با ترکيه براي منطقه آزاد ماکو تاکيد کرد و تصريح کرد: ما از حضور و مشارکت سرمايه گذاران و شرکتهاي ترکيه اي در روند پيشبرد پروژه هاي خود استقبال مي کنيم.

وي افزود: مزيت هاي مشترک منطقه آزاد ماکو و ترکيه مکمل هم بوده و مي توان ازاين مزيتها در توسعه هر دو کشور استفاده کرد و انرژي، نيروي کار ارزان و دشت هاي وسيع با منابع طبيعي فراوان در منطقه فرصت خوبي است تا فعالان اقتصادي ترکيه اي از اين منابع عظيم استفاده کنند.

سليماني با اشاره به وجود جمعيت 300 ميليوني در کشورهاي همسايه منطقه آزاد ماکو افزود: کالاهايي که از ترکيه بصورت زميني به عراق و ايران از ترکيه وارد مي شود از مرز بازرگان ترانزيت مي شوند و احداث دهکده لجستيک به وسعت 700 هکتار و با توجه به ترانزيت سالانه 4 ميليون تن بار از مرز بازرگان در دستور کار سازمان است.

وي با اشاره به هدفگذاري سازمان منطقه آزاد ماکو براي 4 سال آينده منطقه تصريح کرد: با توسعه زيرساخت ها حجم ترانزيت مرز بازرگان به  10 ميليون تن افزايش مي يابد.

سليماني با اشاره به اينکه مي توانيم از ظرفيت هاي بندر مرسين براي ايجاد زيرساخت هاي لجستيک منطقه آزاد ماکو به عنوان بندر خشک استفاده کنيم، اظهار کرد: ماکو به عنوان هاب توزيع بار براي ترانزيت کالاهاي بندر مرسين به کشورهاي حوزه قفقاز و آسياي ميانه مي تواند مورد استفاده قرار گيرد.

مديرعامل سازمان منطقه آزاد ماکو تصريح کرد: ما مي دانيم کشور ترکيه در حوزه لجستيک از جمله کشورهاي پيشرفته و فعال است لذا با توجه به موقعيت استراتژيک منطقه آزاد ماکو زمينه همکاري در حوزه لجستيک فراهم است.

سليماني با اشاره به تحريم هاي آمريکا عليه دوکشور دوست ايران و ترکيه، همکاري هاي دوجانبه را با اهميت تر خواند و گفت: در صورت توافق دوجانبه مي توان براي تامين مايحتاج و مواد اوليه صنايع توليدي از بندر مرسين کمک گرفت.

سليماني خاطر نشان کرد: در زمينه کشت و صنعت و کشت گلخانه اي و گياهان دارويي علاقمنديم از تجربيات و امکانات طرف ترک استفاده کنيم و با توجه به وجود 140 هزار هکتار اراضي کشاورزي با آب و دشت و شبکه آبياري در منطقه آزاد ماکو، همکاري در اين حوزه براي هردو طرف سودآور است.

علي احسان سو  استاندار مرسين ترکيه نيز در اين ديدار باببان اينکه بستر همکاري مشترک بين منطقه آزاد ماکو و منطقه آزاد مرسين فراهم مي‌شود، گفت:  منطقه آزاد مرسين دومين بندر تجاري و توريستي پس از استانبول است که رتبه نخست در تکنولوژي و فعاليت هاي صنعتي و صادراتي در ترکيه را دارد.

احسان سو با اشاره به اينکه اين استان در بحث کشاورزي از مناطق پررونق ترکيه است افزود: مرسين با پلاژهاي زيبا و آثار گرانبها مثل غار اصحاب کهف، دره و غار جهنم و بهشت، آبشارهاي فراوان مثل تارسوس، کليساي آنتيک جانبازلي، کانلي ديوانه نکروپول، مسجد موغدات، کيز کاله سي يا همان قلعه دختر، قلعه سيليفکه، کايا آداملاري، چاغري آنيتي، مناطق هتل هاي مرسين تموک، آلاهان و قبر دانيال پيامبر از جمله شهرهاي هدف گردشگري در ترکيه است.

وي افزود: مرسين يک مرکز مهم اقتصادي ترکيه است و بزرگترين بندر ترکيه در اين شهر  واقع شده و يک توليد کننده عمده روغن پنبه دانه است، منطقه روستايي در اطراف مرسين براي مرکبات و توليد پنبه معروف است. موز، زيتون و ميوه هاي مختلف نيز در آن توليد مي شود.

وي با ابراز علاقمندي به همکاري مشترک با منطقه آزاد ماکو اظهار کرد: در زمينه هاي مختلف بستر همکاري مشترک بين منطقه آزاد ماکو و منطقه آزاد مرسين فراهم است.

منبع: خبرگزاري ايسنا

1397/07/05
افزایش سرعت ترخیص و کاهش میزان رسوب کالا در بنادر

  مديرکل امور بندري سازمان بنادر و دريانوردي از افزايش سرعت ترخيص کالا و کاهش ميزان رسوب کالا در بنادر طي 15 روز اخير خبر داد و گفت: بر اساس آمار دريافتي شاهد افزايش سرعت ترخيص کالا و کاهش ميزان رسوب کالا از/در بنادر کشور هستيم.
روانبخش بهزاديان مديرکل امور بندري سازمان بنادر و دريانوردي با اشاره به آمار مربوطه طي 15 روز اخير در خصوص رسوب کالا و کانتينر در بنادر کشور، اظهار کرد: بر اساس آمار دريافتي شاهد افزايش سرعت ترخيص کالا و کاهش ميزان رسوب کالا از/در بنادر کشور هستيم.

وي ادامه داد: بندر شهيدرجايي که تخليه و بارگيري 80 درصدي کانتينرها در آن صورت مي‌گيرد با کاهش 4 درصدي کانتينري رسوب کالا روبرو هستيم و ميزان رسوب کالاهاي اساسي در اين بندر به ميزان 20 درصد کاهش يافته است.

مديرکل امور بندري سازمان بنادر و دريانوردي همچنين با بيان اينکه 90 درصد تخليه و بارگيري کالاهاي اساسي در بندر امام خميني(ره) انجام مي شود، گفت: اين بندر طي مدت مذکور با کاهش 10 درصدي رسوب کالاهاي اساسي و کاهش 9 درصدي رسوب کالاهاي کانتينري مواجه شده است.

بهزاديان همچنين با بيان اينکه ميزان رسوب کالاهاي کانتينري در بندر نوشهر طي 15 روز اخير با کاهشي 10 درصدي روبرو شده است، گفت: در عين حال ميزان رسوب کالاهاي اساسي در بندر نوشهر افتي 15 درصدي داشته است. همچنين بندر انزلي با رشد 3 درصدي ميزان رسوب کالاهاي کانتينري، کاهش يک درصدي  ميزان رسوب کالاهاي غيرکانتينري و رشد 2 درصدي ميزان رسوب کالاهاي اساسي در مدت مذکور روبرو شده است.

به گزارش سازمان بنادر و دريانوردي، وي با اشاره به اينکه اقدامات صورت گرفته در بازه زماني 15 روزه اخير موجب تسريع در خروج کالا از بنادر با توجه به تمهيدات و مصوبات صورت گرفته و اخذ تضامين شده است، اعلام کرد: علاوه بر اين شاهد کاهش مدت زمان نگهداري کالا در بنادر کشور از 3 به 2 ماه و اعمال مشوق هاي مربوطه از سوي سازمان بنادر و دريانوردي در جهت تخفيف 10 درصدي به کالاهايي که زير 45 روز از بنادر خارج مي‌شوند و نيز ارائه خدمات در بنادر و فعاليت هاي مربوطه به خروج کالا از بنادر کشور به صورت 24 ساعته هستيم.

منبع: پايگاه خبري وزارت راه و شهرسازي


1397/07/05
جلوگیری از حمل بارهای خطرناك در شب

  جلسه كميسيون مديريت اجرايي ايمني حمل و نقل استان به رياست مديركل دفتر فني استانداري و با حضور كليه اعضا در محل سالن جلسات استانداري برگزار شد.
دراين نشست با موضوع بررسي تصادف اخير كه در  محور آزادراه كاشان - نطنز بين يك دستگاه اتوبوس و كاميون كشنده حاوي گازوئيل اتفاق افتاد و منجر به فوت 19 نفر از هم ميهنان عزيز شد.

با بررسي تمامي جوانب، انحراف به چپ تانكر و تخلف انساني عامل وقوع اين تصادف گزارش شد كه علاوه بر ارائه راهكارهاي پيشنهادي براي كاهش تصادفات، بر اجراي دستورالعمل حمل مواد خطرناك و كنترل جدي ناوگان حامل مواد خطرناك تاكيد و جلوگيري از حمل بارهاي داراي درجه خطرپذيري در هنگام شب مورد تصويب قرار گرفت.

گفتني است، انتقال گاز cng از نايين به خور دستور كار دوم اين جلسه بود كه مقرر شد تريلرهاي حامل انتقال گاز نسبت به نصب سامانه سپهتن اقدام و عبور آنها تنها در طول روز انجام شود.

منبع: اداره کل راه وشهرسازي اصفهان

1397/07/05
۵۰۰ هزار حلقه لاستیک ثبت سفارش می‌شود

  رئيس کميته حمل و نقل مجلس گفت: در نشست روز گذشته مقرر شد که وزارت صمت در گام نخست نسبت به ثبت سفارش و خريد 500 هزار حلقه لاستيک اقدام کند.

 شادمهر کاظم زاده در تشريح نشست کميته حمل و نقل کميسيون عمران مجلس، گفت: نشست امروز با هدف بررسي مشکلات کاميون داران با حضور معاون صنعت و بازرگاني وزارت صنعت، مسئولان نيروي انتظامي، سازمان راهداري، انجمن کاميون داران، تعزيرا حکومتي، شرکت ملي پخش و پالايش نفت و سازمان حمايت از مصرف کننده برگزار شد.

نماينده مردم دهلران، آبدانان و دره شهر در مجلس شوراي اسلامي در گفتگو با خبرگزاري خانه ملت ادامه داد: در نشست امروز نماينده کاميون داران توضيحاتي را درباره مشکلات اين صنف ارائه کردند، آن ها معتقد بودند که دستگاه‌هاي متولي به وعده ها و قول هاي خود به هيچ وجه عمل نکرده اند، در نهايت کاميون داران در ميان چندين درخواست خود، دو مطالبه مهم و اساسي دارند.

وي ادامه داد: کاميون‌داران خواستار تأمين لاستيک و 15 قلم قطعات يدکي پرمصرف کاميون هستند، از اين رو اگر اين مقوله براي آن ها محقق شود، بخش اعظمي از مشکلاتشان حل خواهد شد.

کاظم زاده تصريح کرد: در نشست امروز مقرر شد که وزارت صنعت، معدن و تجارت در گام نخست نسبت به ثبت سفارش و خريد 500 هزار حلقه لاستيک اقدام کرده و بانک مرکزي نيز ارز مورد نظر را براي خريد اين تجهيزات اقدام کند.

وي گفت: همچنين مقرر شد که وزرات صمت و بانک مرکزي هرچه سريع تر نسبت تخصيص ارز دولتي براي واردات و تأمين 15 قلم قطعات يدکي پرمصرف کاميون ها اقدام کند، از اين رو اميدوارم دولت با هماهنگي مجلس در جهت تحقق وعده ها و اجراي برنامه هاي مذکور اقدام کند./

منبع: پايگاه خبري وزارت راه و شهرسازي

1397/07/05
حرکات مشکوک برای زمین‌گیر کردن کامیون‌ها‌

  جمعي از راننده‌هاي کاميون از بروز مشکلاتي نظير پرتاب آتش‌زنه و سنگ به سمت کاميون‌هاي داراي بار گله کردند و گفتند که اين مشکلات موجب شده است فعلاً کاميون‌هاي خود را از بيم اتلاف سرمايه، زمين‌گير کنيم و بارها روي زمين مانده است.

 يکي دو روز است که حرکات مشکوک از سوي عده‌اي که راننده هم نيستند، براي تبديل اين اعتراض صنفي به اغتشاش سازمان يافته، شکل گرفته است.

به گفته راننده‌هاي کاميون، در برخي جاده‌ها خصوصاً در استان‌هاي فارس و اصفهان، بعضي افراد که راننده هم نيستند مانع از بارگيري کاميون‌ها مي‌شوند و حتي به کاميون‌هاي داراي بار سنگ پرتاب مي‌کنند.

صمد کريمي يکي از راننده‌ها در اين‌باره به فارس مي‌گويد: ‌اغلب همکارانمان مي‌گويند که در کمربندي يکي از شهر‌ها راننده کاميون‌هاي داراي بار را از کاميون پياده کرده و ساعت‌ها به کاميون مي‌بندند و بنابراين اغلب همکاران ما مايل نيستند وارد جاده‌ها شوند.

يکي ديگر از راننده‌ها گفت: از ديروز براي بارگيري به ميدان ميوه و تره‌بار از استان‌هاي بزرگ مي‌رويم اما در نزديکي ميدان ميوه و تره‌بار، عده‌اي ناشناس به سمت کاميون‌ها سنگ پرتاب مي‌کنند و مانع تردد راننده مي‌شوند.

شاهسون يکي ديگر از راننده‌ها مي‌گويد: در اطراف کارخانه‌هاي سنگ‌بري هم عده‌اي ناشناس ايستاده‌اند و زماني که متوجه مي‌شوند راننده براي بارگيري آمده است، با چوب و چماق سراغ راننده و کاميون مي‌آيند تا کاميون‌دار فرار کند و و درواقع اجازه بارگيري نداريم‌.

يکي ديگر از راننده‌هاي کاميون گفت که به خاطر حفظ کاميون‌مان، چند روزي است در خانه مانده‌ايم و کاميون‌ها را به جاده نمي‌بريم زيرا بين راننده‌ها شايعه شده است که در برخي جاده‌ها، عده‌اي خراب‌کار وقتي کاميوني داراي بار مشاهده مي‌کنند، با پرتاب آتش‌زنه‌هايي حاوي اسيد و بنزين و آتش به سمت بار کاميون، تلاش مي‌کنند کاميون را آتش بزنند و ما از واهمه همين موضوع، به جاده‌ها نمي‌رويم.

به گفته اين راننده، مسئوليت حمل بار بر عهده راننده است و اگر بار آتش بگيرد و بسوزد بايد در کنار زيان سوختن کاميون خود، تاوان صاحب بار را هم پرداخت کنيم بنابراين فعلا ترجيح مي‌دهيم در خانه بمانيم و علي‌رغم ميل باطني‌مان کار نکنيم.

يکي ديگر از راننده‌هاي‌ کاميون در اين‌باره پيشنهاد داد که ضرورت دارد نيروي انتظامي به همراه سازمان راهداري و حمل و نقل جاده‌‌اي، حداقل اين روزها در جاده‌ها گشت‌زني داشته باشند و حرکات مشکوک اين عده‌ را شناسايي و رفع کنند.

منبع: خبرگزاري فارس

1397/07/05
افزایش جابجایی ریلی کالا بین خراسان رضوی و آسیای مرکزی
محمدهادي ضيايي مهرعنوان کرد: طي اين مدت يک ميليون و 254 هزار تن کالاي صادراتي، وارداتي و ترانزيتي با 21 هزار دستگاه واگن از طريق مرز ريلي سرخس با کشورهاي آسياي مرکزي مبادله شد.
وي اظهار داشت: 26 درصد کالاهاي مبادله شده به ميزان 322 هزار تن شامل صادرات غير نفتي از جمله سيمان، مواد صنعتي، مواد پلاستيکي، مصالح ساختماني، رنگ، مواد غذايي، انواع خاک صنعتي و معدني و ساير کالاها بوده که با حدود پنج هزار دستگاه واگن از طريق مرز ريلي سرخس به کشورهاي آسياي ميانه به ويژه ترکمنستان، تاجيکستان، ازبکستان و قزاقستان صادر شده است.
ضيايي مهر گفت: هشت درصد کالاهاي مبادله شده نيز به ميزان 102 هزار تن شامل کالاهاي وارداتي از قبيل پنبه، خوراک دام، غلات و مواد صنعتي بوده که با يک هزار و 800 دستگاه واگن از کشورهاي قزاقستان، ازبکستان و ترکمنستان وارد کشور شده است.
مديرکل راه آهن خراسان افزود: 66 درصد کالاهاي مبادله شده به ميزان 831 هزار تن نيز کالاهاي ترانزيتي شامل پنبه، گوگرد و کود شيميايي بوده که با 14 هزار دستگاه واگن از کشورهاي ترکمنستان، ازبکستان و تاجيکستان بارگيري و به مبادي مرزي ايران به ويژه بندرعباس حمل شده است.
وي اظهار داشت: با توجه به سياست راه آهن جمهوري اسلامي ايران مبني بر گسترش روابط با همسايگان، همواره به دنبال برقراي تعامل 2 جانبه با کشورهاي حوزه آسياي مرکزي بوده ايم بطوري که در سال گذشته و همچنين در نيمه نخست سال جاري، جلسات فصلي در سطح مقامات عالي راه آهن و جلسات هفتگي مرزي در سطح ايستگاه بين المللي سرخس با کشور ترکمنستان برگزار نموده ايم.
پارسال يک ميليون و 970 هزار تن کالا از طريق مرز ريلي سرخس با ترکمنستان و کشورهاي آسياي مرکزي در سه بخش کالاهاي صادراتي، وارداتي و ترانزيتي مبادله شد.
مبادلات تجاري ايران و ترکمنستان از طريق راه آهن از 2 مرز ريلي سرخس و اينچه برون انجام مي شود اما مرز سرخس به دليل سابقه، زير ساختهاي بهتر و نزديک بودن به کشورهاي آسياي مرکزي و مسير ريلي بندرعباس بخش عمده ترانزيت و تجارت ريلي کالا بين ايران و اين کشورها را به خود اختصاص داده است.

منبع: ايرنا
1397/07/05
عدم حمایت وزارت نفت از ناوگان بین‌المللی

  دبير انجمن صنفي شرکت‌هاي حمل‌ونقل بين‌المللي  نسبت به افزايش هزينه‌هاي سوخت رانندگان بخش حمل‌ونقل بين‌المللي انتقاد کرد.

محمدجواد عطرچيان گفت: درصورتي‌که قيمت سوخت در جايگاه 600 تومان است به کاميون ايراني که درواقع بار ايراني را  صادر مي‌کند در بازرگان گازوييل را ليتري 7هزار تومان به‌فروش مي‌رسانند.

وي اين وضعيت را به خود تحريمي توصيف کرد و گفت: اين در حالي است که  کاميون ايراني مي‌تواند اجازه اين را داشته باشد که به‌اندازه يک باک استاندار سوخت  با خود حمل کند  و هيچ پول اضافه‌اي را در مرز براي شارژ مجدد گازوييل پرداخت نکند.

او در پاسخ به اين سؤال که آيا مذاکره‌اي جدي با وزارت نفت براي همکاري با بخش حمل‌ونقل بين‌المللي انجام‌شده است، گفت: اکنون چندين سال است که مذاکرات پي‌درپي با وزارت نفت از طريق وزارت راه و شهرسازي داريم اما نتيجه‌اي براي بخش حمل‌ونقل بين‌المللي نداشته است.

وي توضيح‌داد که وزير نفت را بارها در جريان مشکل کاميون‌هاي ايراني قرار داده‌ايم اما پاسخ روشني که کمک‌حالي براي وضعيت کاميون‌هاي ايراني باشد دريافت نکرده‌ايم.

عطرچيان اين را هم گفت که به نظر مي‌رسد که تصميم جدي براي حمايت از ناوگان حمل‌ونقل ايراني ديده نمي‌شود و تصريح کرد: براي حمايت از ناوگان ملي چه داخلي چه بين‌المللي برنامه مشخصي وجود ندارد و در اين ميان رانندگان ناوگان حمل و نقل بين‌المللي به معناي واقعي تنها هستند و از آن‌ها هيچ حمايتي نمي شود.

منبع: تين نيوز

1397/07/04
اعتصاب نمی‌کنیم اما کمک نرسد زمین‌گیر می‌شویم

دبير انجمن صنفي شرکت‌هاي حمل و نقل بين‌المللي ايران معتقد است: با توجه به افزايش قابل توجه هزينه‌ها در طول ماه‌هاي گذشته در صورتي که شرايط به خوبي مديريت نشده و حمايت‌هاي لازم صورت نگيرد، بسياري از کاميون‌هاي ايراني زمين‌گير خواهند شد.

محمدجواد عطرچيان تاکيد کرد: در ماه‌هاي گذشته افزايش هزينه‌ها به طور قابل توجهي اتفاق افتاده تا جايي که هزينه خريد کاميون‌هاي نو بيش از دو برابر شده و بسياري از هزينه‌هاي لوازم يدکي حتي چند برابر شده‌اند. همين مساله مي‌تواند براي کاميون‌هاي ايراني تبعات منفي قابل توجهي داشته باشد.

وي با بيان اين‌که 20 هزار دستگاه کاميون ايراني در مسيرهاي بين‌المللي و ترانزيتي رفت و آمد دارند، تاکيد کرد: براي حضور در کشورهاي اروپايي نياز به فعال‌کردن برخي سيستم‌هاي نوين وجود دارد که در غير اين صورت کاميون‌ها اجازه تردد پيدا نمي‌کنند. مسائلي مانند سيستم‌هاي يورو4، يورو 5 و اخيرا يورو 6، پشت سر گذاشتن تست‌هاي محيط زيستي، تست‌هاي ميزان آلايندگي خودرو و همچنين وضعيت آج لاستيک‌ها بخشي از دغدغه‌هايي است که راننده‌هاي ايراني قبل از ورود به کشورهاي اروپايي بايد آن را پشت سر بگذارند در غير اين صورت از ترددشان جلوگيري خواهد شد.

به گفته دبير انجمن صنفي شرکت‌هاي حمل و نقل بين‌المللي ايران اگر کاميون‌هاي ايراني نتوانند در مسيرهايي که پيش از اين فعاليت مي‌کردند حرکت خود را ادامه دهند قطعا اين فرصت در اختيار شرکت‌ها و رانندگان خارجي قرار مي‌گيرد و اين به معناي آن است که ما نتوانسته‌ايم بازارهاي سابق خود را حفظ کنيم.

عطرچيان با بيان اين‌که تمامي دولت‌ها از کاميون‌هاي خود در فضاي بين‌المللي و داخلي حمايت مي‌کنند، تصريح کرد: مسائلي مانند کاهش عوارض گمرکي و صفرکردن ماليات بر ارزش افزوده براي کاميون‌هاي نو و ارائه‌ي وام کم‌بهره با مدت بازپرداخت طولاني براي رانندگاني که قصد نوسازي ناوگان‌شان را دارند، بخشي از حمايت‌هايي است که مي‌تواند از سوي دولت انجام گيرد، زيرا در غير اين صورت ناوگان ايران چه در فضاي داخلي و چه در فضاي بين‌المللي زمين‌گير خواهند شد.

وي درباره‌ي گمانه‌زني‌هاي مطرح شده در رابطه با امکان اعتصاب رانندگان کاميون به دليل مشکلات به وجود آمده در ماه‌هاي اخير تاکيد کرد: ما از سوي انجمن شرکت‌هاي حمل و نقل بين‌المللي ايران رسما اعلام مي‌کنيم که هيچ برنامه‌اي براي اعتصاب نداشته و نخواهيم داشت. ما شرايط دشوار کشور در تحريم‌هاي ظالمانه را درک کرده و مي‌دانيم که بالا رفتن نرخ ارز چه فشارهايي را در اقتصاد ايران وارد کرده است، اما با اين وجود توقع داريم که دولت از ما نيز مانند ديگر بخش‌هاي فعال در زمينه‌ي کالاهاي اساسي حمايت کند.

دبير انجمن صنفي شرکت‌هاي حمل و نقل بين‌المللي ايران ادامه داد: رانندگان کاميون در خط مقدم مقابله با تحريم‌هاي بين‌المللي هستند و اگر مشکلات جديد براي فعاليت‌شان به وجود آيد حمل و نقل کالاهاي صادراتي ايراني يا با مشکل مواجه شده يا بايد از سوي شرکت‌هاي خارجي و با قيمت‌ بالاتر انجام شود. از اين‌رو ما ضمن تاکيد بر اين‌که در راستاي اهداف کشور تمام تلاش خود را انجام مي‌دهيم از مسئولان دولتي مي‌خواهيم که با به وجود آمدن شرايط حمايتي اوضاع دشوار فعلي را مديريت کرده و امکان تداوم فعاليت رانندگان کاميون ايراني را فراهم کنند.

به گزارش ايسنا، از چند ماه قبل و به دنبال بالارفتن هزينه‌هاي جاري رانندگان کاميون تعدادي از اتحاديه‌هاي آنها دست به اعتراض زدند که اين مساله به برگزاري جلساتي با مسئولان  وزارت راه و شهرسازي  منجر شد و  سياست‌هايي جديد  از سوي اين وزارتخانه براي اجرا ابلاغ شدند.

در طول روزهاي گذشته بار ديگر گمانه‌زني‌هايي درباره‌ي احتمال اعتراض رانندگان کاميون به دليل بالارفتن هزينه لوازم يدکي مطرح شده بود که هنوز از سوي سازمان راهداري با پاسخ رسمي مواجه نشده است.

منبع: ايسنا


1397/07/03
کشف قاچاق دفتر مشق از بار نخود توسط ماموران گمرک

 ماموران گمرک باشماق حين بازرسي ازمحموله صادراتي نخود 120 کارتن دفترچه مشق کشف کردند.
براساس اين گزارش ماموران گمرک با رصد اطلاعات و ارزيابي دقيق اين محموله صادراتي به اين کاميون مشکوک شده و با بررسي دقيق و هوشياري ماموران گمرک120 کارتن به وزن 3 هزار و دويست کيلوگرم کالاي ممنوعه صادراتي دفترچه مشق کشف و ضبط کردند.
اين محموله قاچاق در انتهاي اين کاميون جاسازي شده بود که کشف و ضبط شد.

لازم به ذکر است که در 25 شهريور ماه سال جاري دفتر صادرات در بخشنامه‌اي به گمرکات اجرايي ممنوعيت صادرات ? قلم کالا شامل انواع دفترچه مشق و حسابداري، شکر خام و شکر سفيد، جوال و کيسه براي بسته بندي، انواع پودر‌هاي مشتقات شير و آب پنير، کازئين، انواع لاستيک سبک و سنگين، مرغ زنده و گوشت مرغ با هدف تنظيم بازار داخل را ابلاغ کرد.

بنابراين گزارش ؛ گمرک جمهوري اسلامي ايران در سالهاي 2016 و 2017 موفق شد رتبه نخست مبارزه با قاچاق مواد مخدر و رتبه دوم را در مبارزه با انواع قاچاق در دنيا کسب کند.

منبع: گمرک نيوز
1397/07/03
بندر عباس، بندر شصت و هشتم کانتینر جهان در 2017

براساس گزارش شماره ويژه مجله معتبر بين‌المللي مديريت کانتينر (Container Management)، بندر شهيد‌رجايي (بندر عباس) در سال 2017 موفق به کسب جايگاه شصت و هشتم بين مهم‌ترين بنادر کانتينري جهان شد که يک پله از بندر جنواي ايتاليا پايين‌تر و يک رتبه بالاتر از بندر چيتا گونگ بنگلادش است. آمار ثبت شده براي اين بندر در سال 2017 معادل2/606/577 تي‌اي‌يو بوده که از لحاظ حجم عمليات 24‌درصد نسبت به سال 2016 رشد داشته است.

مجله مديريت کانتينر در گزارش خود به برنامه‌هاي دردست اجراي سازمان بنادر و دريانوردي براي تکميل فاز دوم ترمينال کانتينر شماره دو بندر شهيد رجايي و هم‌چنين ساخت ترمينال کانتينر سوم اين بندر که مجموع ظرفيت سالانه آن‌را به هشت‌ميليون تي‌اي‌يو مي‌رساند اشاره کرده و در نهايت پرسيده است که بايد ببينيم برنامه سازمان بنادر و دريانوردي ايران براي فعال ساختن اين مقدار ظرفيت جديد از طريق ترانشيپ و ترانزيت چيست و تاثيرات تحريم هاي جديد ناشي از خروج ايالات متحده آمريکا از توافق برجام حجم فعاليت اين بندر چه خواهد بود.

در اين گزارش هم‌چنين آورده شده که بندر جبل‌علي (امارات متحده عربي) با انجام 15/400/000 تي‌اي‌يو، بندر صلاله (عمان) با 3/946/000 تي‌اي يو، خورفکان (امارات متحده عربي) با 2/321/360 تي‌اي‌يو، دمام (عربستان سعودي) با 1/582/041 تي‌اي‌يو و بندر‌خليفه (ابوظبي) با 1/400/436تي‌اي‌يو به ترتيب حائز رتبه‌هاي نهم، چهلم، هفتاد و ششم، نودم و يکصدو دوم در رده بندي جهاني از لحاظ حجم عمليات شده‌اند.

منبع: مجله بين المللي مديريت کانتينر

1397/07/03
افزایش ترانزیت از پایانه مرزی دوغارون

ترانزيت از پايانه مرزي دوغارون بيش از 40 درصد افزايش يافت.

مدير پايانه مرزي دوغارون تايباد گفت: از ابتداي  امسال  تاکنون بيش از  405هزار و 648تن کالا از پايانه مرزي دوغارون به کشور افغانستان صادر شده است که در مقايسه با مدت مشابه پارسال 41 درصد افزايش دارد.

کريم نوايي‌نظامي افزود: اين ميزان کالاي صادر شده در قالب 16 هزار و 970 دستگاه کاميون ترانزيتي بوده است.که اين مقدار تردد نيز در مقايسه با مدت مشابه پارسال  38 درصد افزايش دارد.

وي گفت: امسال  سه هزار و 114تن انواع کالا در قالب 131 دستگاه کاميون وارد پايانه مرزي دوغارون شده است که  در مقايسه با  مدت زمان مشابه پارسال 75درصد کاهش را نشان مي‌دهد.

او گفت:  پارسال  ترانزيت ورودي از اين پايانه  بيش از 21 هزار و  979تن انواع کالا در قالب 955دستگاه کاميون بود.

مدير پايانه مرزي دوغارون ادامه داد: عمده کالاهاي صادر شده از اين پايانه به سمت کشور افغانستان انواع لوازم اتومبيل ، منسوجات، نوشابه، روغن نباتي و پنل خورشيدي  است.

نوايي افزود: روزانه بيش از سه هزار و 500 نفر شامل کارکنان اداري.رانندگان.مسافرين و شرکت خدماتي در اين پايانه تردد دارند.

پايانه مرزي دوغارون در فاصله 18کيلومتري شهر تايباد قرار دارد.

اين شهرستان 120هزار نفري در 225کيلومتري جنوب شرقي مشهد قرار دارد.

منبع: صدا وسيما

1397/07/03
رسيدگي به مشكلات رانندگان دغدغه اصلي مسئولين حوزه حمل و نقل جاده‌اي كشور است
رسيدگي به مسائل و مشكلات و مطالبات رانندگان حمل و نقل جاده‌اي از دغدغه‌هاي اصلي مسئولين ذي‌ربط حوزه حمل و نقل جاده‌اي بوده و تا حصول نتيجه نهايي پيگيري‌هاي لازم انجام مي‌شود.
داريوش اماني معاون حمل و نقل اين سازمان در گفت‌وگو با خبرنگار واحد مركزي خبر صدا و سيما با بيان اين مطلب، اظهار داشت: 
هم‌زمان با آغاز اعتراض رانندگان در تاريخ اول خردادماه سال‌جاري، جلسات زيادي با حضور نمايندگان اصناف و تشكل‌هاي صنفي بخش حمل و نقل جاده‌اي برگزار شد و بعضي از مطالبات به طور جدي از طرف دولت و مجلس شوراي اسلامي و ساير دستگاه‌هاي اجرايي بررسي و در دست اقدام است.
وي افزود:
بخشي از مسائل و مشكلات  از جمله برخورد با شركت‌هاي متخلف حمل و نقلي، كميسيون‌هاي اضافي شركت‌هاي متخلف، اطلاع‌رساني به رانندگان در خصوص ميزان كرايه دريافتي، بازگشت بيمه تأمين اجتماعي به روال قبلي و راه‌اندازي بيمه تكميلي رانندگان.به صورت فوري رسيدگي و با فوريت حل و فصل شد.
اماني خاطرنشان كرد: بخشي از مسائل و مشكلات نياز به زمان بيشتري داشت كه از طريق مطالعات كارشناسي بررسي شد و بخشي از مطالبات هم از جمله سخت و زيان‌آور شدن شغل رانندگي نياز به تدوين قانون از سوي مجلس شوراي اسلامي دارد و يا بازنگري در دستورالعمل و قوانين و مقررات كه در دست بررسي و پيگيري است.
معاون حمل و نقل سازمان راهداري و حمل و نقل جاده‌اي، يكي از خواسته‌هاي رانندگان را محاسبه نرخ كرايه براساس تن بر كيلومتر اعلام كرد و افزود:
با همراهي نمايندگان اصناف و تشكل‌هاي صنفي، پس از برگزاري جلسات متعدد سرانجام طرح پيشنهادي به شوراي عالي ترابري كشور ارسال شد كه در صورت اخذ مصوبه قانوني در كميسيون مربوطه، اميدواريم ظرف يك يا دو ماه آينده عملياتي شود.
اماني درخصوص تأمين لاستيك و قطعات و اقلام مصرفي مورد نياز رانندگان اظهار داشت:
باتوجه به اين كه ماهانه حدود 100 هزار حلقه لاستيك مورد نياز رانندگان است، طي 2 ماهه گذشته، تعداد 100 هزار حلقه لاستيك توزيع شد كه در حال حاضر 100 هزار كمبود لاستيك وجود دارد كه طي جلسات برگزار شده و مكاتبه با معاون اول رئيس جمهور، مقرر شد ارز لاستيك با اولويت ويژه تخصيص پيدا كند و از طريق توليد داخلي و همچنين واردات لاستيك‌هاي مورد نياز، اين مشكل برطرف شود.
اماني از تصميم دولت براي ترخيص لاستيک موردنياز شبکه حمل‌ونقل جاده‌اي و درون‌شهري کشور از سرعت گرفتن روند ترخيص و تامين تاير موردنياز کاميون‌داران خبر داد. و تصريح كرد:
بر طبق دستور معاون اول رئيس جمهوري مقرر شد لاستيك‌هاي موجود در انبار گمركات و سازمان اموال تمليكي هر چه زودتر ميان رانندگان توزيع شود.و تصميم جديدي كه اخيراتوسط هيات وزيران براي تعيين تعرفه واردات اين گروه محصول از تاير گرفته است كه مقرر شد چهار رديف از تعرفه واردات تاير مربوط به تايرهاي راديال باري-اتوبوسي از 26 درصد به 5درصد کاهش يابد.
  وي افزود: برابر اطلاعات دريافتي ، چهارسايز از تايرهاي باري-اتوبوسي سيمي را مشمول کاهش 21درصدي تعرفه واردات است. به‌همين‌منظور مقرر شد  تا زمان کاهش التهاب بازار لاستيک‌هاي باري- اتوبوسي اين تايرها با تعرفه 5‌درصدي و ارز دولتي  به کشور وارد شوند. پس از بازديد از انبارهاي گمرک همچنين درخصوص ترخيص لاستيک موردنياز شبکه حمل‌ونقل جاده‌اي و درون‌شهري کشور تصميماتي اتخاذ شد که به‌زودي اجرايي مي‌شود و لاستيک در اختيار کاميون‌داران قرار خواهدگرفت.
 معاون حمل ونقل  سازمان راهداري و حمل ونقل جاده ايدر خاتمه، ضمن تشكر از همراهي رانندگان عزيز در انجام وظايف خطير خود، عليرغم مشكلات موجود، در زمينه رسيدگي به مسائل و مشكلات موجود و پيگيري تا سرانجام مقصود قول مساعد داد.

منبع: سازمان راهداري و حمل و نقل جاده اي

1397/07/02
با افتتاح راه‌آهن قزوین-رشت در سال جاری؛ ایران مسیر ترانزیت بین المللی را ۲۴ روز کوتاه می‌کند

مديرعامل شرکت خدمات مهندسي خط و ابنيه فني راه‌آهن از رسيدن کار راه‌آهن قزوين–رشت به مراحل پاياني خود خبر داد و گفت: اين ابرپروژه ملي در نيمه دوم سال توسط مقام‌هاي ارشد کشور افتتاح رسمي مي‌شود.

مصطفي معيني در نشست خبري با اعلام اين خبر گفت: شرکت ما به عنوان يکي از اصلي‌ترين شرکت‌هايي که خدمات فني مربوط به راه آهن را ارائه مي‌کند در طول سال‌هاي گذشته چند پروژه ملي و بزرگ را در دستور کار قرار داده که ساخت راه‌آهن قزوين – رشت يکي از اصلي‌ترين اين پروژه‌ها بوده است.

وي ادامه داد: اين طرح مهم که با احتساب خطوط فرعي و مسيرهاي ايستگاهي 285 کيلومتر ريل‌گذاري داشته است، خوشبختانه به مراحل پاياني کار خود رسيده و با صلاحديد مسئولان دولت مي‌تواند در نيمه دوم سال جاري به بهره‌برداري نهايي برسد. مديرعامل شرکت خدمات مهندسي خط و ابنيه فني راه‌آهن (تراورس) اضافه کرد: با افتتاح اين پروژه و البته تکميل آن تا آستارا جابه‌جايي بار در اين منطقه جغرافيايي سرعت قابل توجهي پيدا مي‌کند، در حال حاضر بارهاي ترانزيتي بين‌المللي تا از هلسينکي فنلاند به اقيانوس هند برسند 45 روز زمان نياز خواهند داشت. اين در حالي اين که با بهره‌برداري از اين مسير زمان انتقال کالا به 21 روز کاهش پيدا مي‌کند از اين‌رو اين پروژه براي ما اهميت بالايي دارد.

مديرعامل شرکت خدمات مهندسي خط و ابنيه فني راه‌آهن با بيان اين‌که اين پروژه از نظر شرايط فني و جغرافيايي يکي از مهم‌ترين و دشوارترين پروژه‌هاي زيرساختي ايران بود، توضيح داد: اين مسير سه حوزه جغرافيايي متفاوت دارد که 50 درصد آن در دشت، 40 درصد در کوهستان و 10 درصد در تپه ماهور ساخته شده است. اين پروژه 13 پل بزرگ نيز داشت که ساخت بسياري از آنها نياز به تحولات جدي در فرآيند زيربنايي، پروژه‌هاي ريلي کشور داشت که خوشبختانه بخش قابل توجهي از کار آنها به مرحله‌ي نهايي رسيده است.

به گفته معيني، پروژه قزوين به رشت از ارتفاع 1500متر بالاتر از سطح دريا آغاز شده و به رشت مي‌رسد که هم ارتفاع با سطح دريا به شمار مي‌رود.

معيني راه‌آهن مراغه-اروميه را يکي از پروژه‌هاي ملي در شرکت تراورس دانست و گفت: اين مسير که به طور کلي 185 کيلومتر ريل‌گذاري نياز دارد در سال‌هاي گذشته پيشرفت قابل توجهي را پشت سر گذاشته و 85 کيلومتر آن زيربار ترافيک رفته است. در حال حاضر بحث اتصال اروميه به شبکه ريلي به مراحل پاياني رسيده و عمليات تکميلي مورد نياز در حال انجام است.

وي ساخت خطوط جديد براي مسيرهاي قديمي را يکي‌ديگر از برنامه‌هاي شرکت‌ تراورس معرفي کرد و توضيح داد: در طول اين سال‌ها پروژه‌هايي مثل انديشمک–اهواز، اهواز–سربندر و خطوط راه‌آهن ريلي مانند خط سوم و چهارم ورامين–گرمسار بخشي از پروژه‌هايي بوده که از سوي اين شرکت در دستور کار قرار گرفته است. در کنار آن بحث اتصال چشمه‌هاي بار به شبکه ريلي نيز يکي ديگر از برنامه‌هايي است که از سوي دولت به شرکت ما ارائه شده و ما در مسيرهايي مانند ميبد، اردکان، بافق، گرگان و مسيرهايي مانند اتصال زرند کرمان به شبکه ريلي فعاليت‌هاي جدي داشته‌ايم.

به گفته معيني، شرکت شرکت خدمات مهندسي خط و ابنيه فني راه‌آهن در طول سال‌هاي گذشته وظيفه تعمير و نگهداري خطوط ريلي را نيز برعهده داشته که در اين حوزه‌ها سه اولويت ترافيک عبوري، بار محوري و سرعت به عنوان يکي از جدي‌ترين اولويت‌ها به منظور حفظ خطوط ريلي در دستور کار قرار داشته است.

وي افزود: اين فرآيند مهم با استفاده از بروزترين ماشين‌آلات ريلي دنيا اجرايي شده و براي مسيرهاي مهمي مانند راه‌آهن جنوب که در طول سال‌هاي گذشته با سوانح و اتفاقات تلخي مواجه شده بود، به طور کامل انجام شده و 100 کيلومتر از اين مسير مهم که در آن 40 کيلومتر تونل وجود دارد به طور کامل نوسازي شده است.

مديرعامل شرکت خدمات مهندسي خط و ابنيه فني راه‌آهن اضافه کرد: فعاليت در راه‌آهن اصفهان، لرستان، مشهد، شلمچه، هرمزگان و راه‌آهن تهران بخش ديگري از فعاليت‌هاي اين شرکت را تشکيل مي‌دهد و مي‌توان گفت که تعمير و نگهداري حدود 70 درصد از خطوط ريلي کشور مسئوليت اين شرکت به‌شمار مي‌رود.

وي با بيان اين‌که شرکت تراورس در کنار قطار در عرصه متروي بين‌شهري مسئوليت‌هايي را برعهده گرفته است، تاکيد کرد: يکي از اتفاقات بازسازي کامل شبکه ريلي تهران – کرج بود که خوشبختانه با وجود سختي‌ها به طور کامل انجام شد. در کنار آن شرکت ما وظيفه نگهداري حدود نيمي از ريل‌هاي خطوط متروي تهران را نيز در اختيار دارد و به دنبال آن هستيم که اقدامات خود در اين زمينه را گسترش دهيم و حتي فعاليت‌هايمان را در شبکه متروي ديگر شهرها را نيز دنبال کنيم.

وي در پايان با بيان اين‌که با وجود تمام مشکلات و شرايط سخت اقتصادي کشور، شرکت خدمات مهندسي خط و ابنيه فني راه‌آهن توانسته فعاليت‌هاي خود را به طور کامل اجرايي کند، توضيح داد: در صورتي که منابع مالي لازم تامين شده و اتفاق خاصي رخ ندهد ما نه‌تنها مسئوليت‌هاي داخلي خود را انجام مي‌دهيم که حتي در جريان مذاکراتي که با کشورهايي مانند عراق، سوريه، افغانستان، پاکستان و ترکمنستان داشته‌ايم بحث صدور خدمات و محصولات‌مان را نيز پيگيري مي‌کنيم که اميدواريم در آينده نزديک نتايج قطعي آن مشخص شود.


منبع: ايسنا

1397/07/02
امضای تفاهم‌نامه همكاری‌های حمل‌و‌نقل بین‌المللی بين ایران و ایتالیا

  تفاهم‌نامه همكاري‌هاي حمل و نقل بين‌المللي جاده‌اي في‌مابين جمهوري اسلامي ايران و ايتاليا با حضور مسئولان حمل و نقلي و ترانزيتي دو كشور پس از 2 روز مذاكرات كارشناسي، تدوين و امضاء شد.

رضا نفيسي مديركل دفتر ترانزيت و حمل و نقل بين‌المللي اين سازمان كه رياست هيأت ايراني را برعهده داشت، گفت سومين نشست كارگروه مشترك حمل‌ونقل بين‌المللي جاده‌اي ايران و ايتاليا، به‌منظور توسعه هرچه بيشتر مراودات حمل‌ونقل بين‌المللي جاده‌اي، با پيگيري‌هاي به‌عمل آمده، پس از گذشت دوازده سال از نشست قبلي، برگزار شد كه با اخذ نظر قبلي صاحبنظران بخش خصوصي، موارد متعددي در زمينه تردد رانندگان، ناوگان ترانزيتي و تعداد پروانه‌هاي مورد مبادله سالانه، عوارض بين دو كشور، مشكلات گمركي، ملاحظات بارگيري به كشور ثالث، همكاريهاي گردشگري زميني، الزامات زيست‌محيطي، تعدد اسناد لازم در سفر و غيره مذاكره گرديد و طرفين به توافقاتي دست يافتند.

نفيسي همچنين اظهار داشت: در اين جلسه درخصوص برگزاري نشست مشترك بين سفارت ايتاليا در تهران و مقامات صلاحيت‌دار ايراني، با هدف يافتن راه‌حلهاي مناسب در چارچوب و منطق با قوانين و مقررات موجود، در ارتباط با صدور رواديد رانندگان كاميونهاي بين‌المللي عازم به قلمرو ايتاليا،  توافق لازم فيمابين دو كشور صورت گرفت.

مديركل دفتر ترانريت و حمل و نقل بين‌المللي خاطرنشان كرد: در ارتباط با گسترش حوزه همكاري به ديگر زمينه‌هاي مرتبط با حمل‌ونقل جاده‌اي و راهداري از جمله سامانه‌هاي حمل‌ونقل هوشمند (ITS)، ايمني جاده‌اي، راهداري، برنامه‌هاي آموزشي و ديگر حوزه‌هاي حمل‌ونقل و ارائه تجارب موفق بين‌المللي در زمينه‌هاي ذيربط پيشنهادهاي لازم از سوي طرف ايراني و به همراه طرح‌ همكاري پيشنهادي به طرف ايتاليايي تحويل شد.

نفيسي در خاتمه اظهار داشت: طرف ايراني براي توسعه مسيرهاي اتوبوسراني موردي بين كشور اعلام آمادگي كرد و همچنين طرفين با تاكيد بر ضرورت ارتقاي همكاريهاي گردشگري زميني، درخصوص جزئيات مسائل حمل‌ونقلي ذيربط، ايجاد يك بنيان مناسب براي تسهيل تردد ناوگان تبادل نظر نمودند.

گفتني است در اين نشست مقرر شد دور بعدي امذاكرات در نيمه اول سال آتي ميلادي به ميزباني وزارت زيرساخت و حمل‌ونقل ايتاليا در شهر رم برگزار گردد.


منبع: سازمان راهداري و حمل و نقل جاده اي

1401خرداد
1401فروردین
1400اسفند
1400آذر
1400آبان
1400مهر
1400شهریور
1400مرداد
1400تیر
1400خرداد
1400اردیبهشت
1400فروردین
1399اسفند
1399بهمن
1399دی
1399آذر
1399آبان
1399مهر
1399شهریور
1399مرداد
1399تیر
1399خرداد
1399اردیبهشت
1399فروردین
1398اسفند
1398بهمن
1398دی
1398آذر
1398آبان
1398مهر
1398شهریور
1398مرداد
1398تیر
1398خرداد
1398اردیبهشت
1398فروردین
1397اسفند
1397بهمن
1397دی
1397آذر
1397آبان
1397مهر
1397شهریور
1397مرداد
1397تیر
1397خرداد
1397اردیبهشت
1397فروردین
1396اسفند
1396بهمن
1396آذر