آرشیو اخبار
.
1397/01/29
جزئیات ارز تخصیصی به رانندگان کامیون
بانک مرکزي در يازدهمين اطلاعيه خود درباره اجراي مصوبه 22 فروردين هيئت وزيران مبني بر ساماندهي بازار ارز که پس از بروز مشکلاتي در بازار ارز و ايجاد نوسانات ارزي دو هفته قبل رخ داد، يکي از اقشاري را که مشمول اعطاي ارز تک نرخي معرفي کرد،  رانندگان حمل‌ونقل بين‌المللي کالا بود که شبکه بانکي مکلف شد با همکاري سازمان راهداري و حمل‌ونقل جاده‌اي ارز مورد نياز رانندگان حمل‌ونقل بين‌المللي را با نرخ اعلام شده، تامين کند

دبير انجمن صنفي شرکت‌هاي حمل بين‌المللي کالا با بيان اينکه هنوز از سوي بانک مرکزي رقمي براي اجراي اين مصوبه در خصوص رانندگان حمل‌ونقل بين‌المللي کالا تعيين نشده است، اظهار کرد: رانندگان حمل‌ونقل بين‌المللي بخش مهمي از نياز کشور به صادرات و واردات را انجام مي‌دهند اينها بايد براي هزينه‌هاي بين راهي خود مانند مصرف سوختي که در کشورهاي اروپايي يا همسايه مصرف مي‌کنند و يا ساير هزينه‌ها، پول (ارز) نقد به همراه داشته باشند.

وي ادامه داد: اجراي اين موضوع را از بانک مرکزي پيگيري کرده‌ايم بانک مرکزي هم قبول کرده است تا به رانندگان حمل‌ونقل بين‌المللي کالا نيز در کنار ساير گروه‌هايي که به خارج از کشور تردد دارند، ارز تخصيص داده شود تا بتوانند هزينه‌هاي بين راهي خود را با استفاده از اسکناس ارز برطرف کنند.  با توجه به اينکه ارز مورد نياز رانندگاني که به مقاصد کشورهاي مختلف، کالا حمل مي‌کنند، متفاوت است، در نتيجه سقف رقم ارز تخصيصي به آنها نيز تفاوت خواهد کرد.

وي خاطرنشان کرد: بنابراين در حال حاضر انجمن صنفي شرکت‌هاي حمل‌و‌نقل بين‌المللي کالاي ايران در حال بررسي تقاضاي ارز رانندگان کاميون‌هاي بين‌المللي است و جلسات کارشناسي را با حضور اعضاي انجمن برگزار مي‌کنيم تا کشورهاي مختلفي که مقاصد يا مبادي رانندگان ايراني هستند را بررسي کنيم و بر اساس هزينه‌هاي آنها، ميزان ارز تخصيصي را تعيين کنيم. ضمن اينکه مذاکراتي هم با نمايندگان وزارت راه و شهرسازي داريم تا اين مبالغ را نهايي کنيم.

عطرچيان يادآور شد: تا پيش از وقوع نوسانات ارزي بازار، رانندگاني که به مقاصد بين المللي کالا حمل مي‌کردند، ارز مورد نياز خود را به صورت يورو يا دلار از بازار آزاد تهيه مي‌کردند اما الان کاميون‌هايي که مي‌خواهند بار صادراتي يا وارداتي ايران را به عراق، ترکمنستان يا افغانستان حمل کنند، ارز کمتري نسبت به کاميون‌هايي که قرار است به ايتاليا، آلمان يا اسپانيا بروند، نياز دارند. بنابراين در داخل بخش حمل‌و‌نقل هم گروه‌هاي هدف متعددي داريم و به رانندگان حمل بين‌المللي کالا بر اساس تن ـ کيلومتر مسافتي که طي مي‌کنند، ارز داده مي‌شود.

وي تأکيد کرد: قرار نيست الزاما بانک مرکزي و وزارت راه و شهرسازي رقم پيشنهادي انجمن صنفي شرکت‌هاي حمل‌ونقل بين‌المللي کالا را تأييد کنند.

همچنين عبدالهاشم حسن‌نيا رئيس سازمان راهداري و حمل‌ونقل جاده‌اي در گفتگو با مهر درباره ارز تخصيصي به رانندگان کاميون‌هاي حمل‌ونقل بين‌المللي کالا اظهار داشت: دفتر ترانزيت سازمان راهداري، کميته‌اي تعيين کرده است تا سقف ارز مورد نياز رانندگان را براي هر کشور به صورت جداگانه مشخص کند.

وي هزينه‌هاي رانندگان را شامل دو دسته دانست و گفت: اين دو دسته هزينه، يکي عوارض ورود به آن کشور است که از رانندگان کاميون اخذ مي‌شود و در هر کشور رقم آن متفاوت است به عنوان مثال عوارض ورود به ازبکستان با ترکمنستان فرق دارد و ديگري هزينه‌هاي جاري رانندگان در طول مسير است که شامل سوخت، تغذيه و استراحت، تردد از آزادراه‌ها و عوارض آزادراهي، تخليه و بارگيري کالا و نيز تعمير کاميون‌ها و قطعات يدکي خودروهاي سنگين مي‌شود.

حسن‌نيا تأکيد کرد: درحال آناليز هزينه‌هاي مسافرت رانندگان بين‌المللي حمل‌ونقل کالا هستيم که ظرف چند روز آينده رقم پيشنهادي وزارت راه و شهرسازي تعيين و به بانک مرکزي ارائه خواهد شد.

معاون وزير راه و شهرسازي در پاسخ به اين پرسش که آيا بانک مرکزي با هر رقمي که وزارت راه و شهرسازي براي ارز مورد نياز رانندگان کاميون پيشنهاد بدهد، موافقت خواهد کرد يا خير؟ افزود: اگر حمل‌ونقل کالا درصدي ارزبري دارد، چند برابر آن ارزآوري خواهد داشت. بنابراين اميدواريم بانک مرکزي با رقم پيشنهادي ما موافقت کند.
1397/01/29
اطلاعیه: قابل توجه کلیه خدمت گیرندگان گمرک بازرگان

به اطلاع مي رساند از تاريخ 97/01/29 کليه حامل هاي ورودي به محوطه گمرک بايستي با  استفاده از منوي ورود اطلاعات کاميون نسبت به ورود اطلاعات حامل و راننده نسبت به دريافت شماره سفر اقدام کنند. بديهي است بدون در دست داشتن شماره سفر ورود به گمرک مقدور نمي باشد.
شايان ذکر از استفاده از مجوزهاي عمومي براي ورود کليه حامل ها ممنوع مي باشد.
1397/01/29
نگرانی صاحبان کامیون‌های مسقف از بخشنامه جدید وزارت راه و شهرسازی

اين بخشنامه که آخرين مقررات ابعاد واوزان ابلاغ‌شده براي حمل بار جاده‌اي را شامل مي‌شود از همان ابتدا انتقادات زيادي را به همراه داشت و جمعي از فعالان بخش ناوگان بار جاده‌اي را نسبت به مقررات جديد معترض کرد .

يک فعال حمل‌ونقلي با انتقاد از بخشنامه جديد وزارت راه و شهرسازي از وضعيت بد صاحبان کاميون‌هاي مسقف در پي اجراي اين بخشنامه شکايت کرد.

به گزارش خبرنگار تين نيوز يک کاميون‌دار با ارسال مطلبي براي سايت تين‌نيوز از بخش‌نامه اخير وزارت راه و شهرسازي که در آن مقدار وزن مجاز تردد انواع تريلي ثبت‌شده است و موجب محدوديت حمل بار در جاده‌هاي کشور مي‌شود؛ انتقاد کرد.

اين بخشنامه که آخرين مقررات ابعاد و اوزان ابلاغ‌شده براي حمل بار جاده‌اي را شامل مي‌شود از همان ابتدا انتقادات زيادي را به همراه داشت و جمعي از فعالان بخش ناوگان بار جاده‌اي را نسبت به مقررات جديد معترض کرد.

دراين‌باره سيد مجتبي حسيني به خبرنگار تين‌نيوز، گفت: بنده خاور مسقف چادري مدل کاويان دارم و بر اساس اطلاعات مندرج در کارت ماشين اين کاميون 6 تن ظرفيت دارد درحالي‌که وزن خالي ماشين بيش از 4 تن است و درعين‌حال ظرفيت بارگيري اين نوع کاميونت مسقف 1200 کيلوگرم است، که چنين باري اصلاً براي خاور نيست.

وي ادامه داد: تمام کاميونت‌هاي 6 تن مشکل تناژ دارند، درصورتي‌که بارهاي خاور 6 تن خالص بايد 2/5 تا 3/5 تن بار حمل کنند.

او ادامه داد: مي‌توانيد از تمامي کاميونت‌ها خصوصاً مسقف‌ها برگ باسکول خالي و عکس ظرفيت پشت کارت خودرو را بخواهيد، همه اين مشکل رادارند.

اين فعال حمل‌ونقلي بابيان اينکه کل ماشين‌هاي خاور بايد با ظرفيت حدود 2/5 تا 3 تن، بار بزنند درصورتي‌که کاميون‌هاي ما ظرفيت بار 1200 کيلو بيشتر ندارند ، ادامه داد: حال امثال مابعد از اجراي اين بخشنامه بايد چگونه کارکنيم تا جريمه نشويم.

وي ادامه داد: ظرفيت يک نيسان سالم بدون مشکل فني 1/5 تن است و کاميونت‌هاي ما با بخشنامه فعلي کمتر، حتي کاميون‌هاي ما هنگام زدن بار اساس منزل هم از وزن 2 تن مي‌گذرند و اين مشکل بزرگي است که مسئولان بايد براي آن راه چاره داشته باشند.

1397/01/28
تأثیر تلگرام بر فضای تخصصی انکار‌ناشدنی ا‌ست

محمدنيک پي- عضو هيئت مديره انجمن صنفي شرکتهاي حمل و نقل بين المللي ايران - عضو هيئت‌مديره انجمن کشتي‌راني|

 

طبيعي است که همه ما به دليل تاثير وجود فناوري، نياز به مبادله سريع و درعين‌حال، صحيح اطلاعات را داريم. اين روزها فضاي مجازي همراه همه آدم‌هاست که با استفاده از آن امور روزانه خود را انجام مي‌دهند. همچنين، همه ما تجربه سايت‌ها و وبلاگ‌هاي شخصي را داريم، اما همه آنها مستلزم سکون در يک جا و دسترسي به اينترنت ثابت و کامپيوتر است که بتوانيم اطلاعات را با ديگران به اشتراک بگذاريم. البته با گسترش اينترنت و ظهور پيام‌رسان‌هاي جديد، دسترسي به اينترنت و مبادله اطلاعات از سکون خارج شد.

 


طبيعي است که همه ما بر اثر فناوري، نياز به مبادله سريع و درعين‌حال، صحيح اطلاعات داريم. اين روزها فضاي مجازي همراه همه آدم‌هاست که با استفاده از آن امور روزانه خود را انجام مي‌دهند. همچنين، همه ما تجربه سايت‌ها و وبلاگ‌هاي شخصي را داريم، اما همه آنها مستلزم سکون در يک جا و دسترسي به اينترنت ثابت و کامپيوتر است که بتوانيم اطلاعات را با ديگران به اشتراک بگذاريم. البته با گسترش اينترنت و ظهور پيام‌رسان‌هاي جديد، دسترسي به اينترنت و مبادله اطلاعات از سکون خارج شد و حالا همه افراد با استفاده از تلفن همراه هوشمند در هر جا و هر لحظه مي‌توانند اطلاعات را با ديگر کاربران فضاي مجازي و در هر نقطه از دنيا به اشتراک بگذارند.

 

 با توجه به پيشرفت پيام‌رسان‌هاي مختلف ابداع‌شده که شايد نسل اول آنها وايبر يا واتس‌آپ بود و به‌واسطه امکاناتي که اين پيام‌رسان‌ها دارند، گروه‌هايي در اين پيام‌رسان‌ها ايجاد شد که توانست افراد متخصص، هم‌صنف و هم‌نظر را دور هم جمع کند و آنان توانستند با استفاده از ظرفيت‌هاي چنين پيام‌رسان‌هايي يکديگر را از آخرين تغييرات حوزه‌اي که در آن فعاليت داشتند، مطلع کنند و اطلاع‌رساني حرفه‌اي انجام دهند و نکته مهم ديگر اينکه اين امکان براي همه افراد مهيا شد تا در هر جايي، بدون نياز به ايستايي و سکون، امکان استفاده از نظرات ديگر همکارانشان را در گروه‌هاي مختلف داشته باشند.

 


 فرقي نداشت و ندارد که اين افراد در سفر، در خانه يا در محل کار باشند، در هر جايي که باشند، مي‌توانند با استفاده از اينترنت و پيام‌رساني که از آن استفاده مي‌کنند، اطلاعات را با يکديگر به اشتراک بگذارند و از نظرات هم استفاده کنند. با فيلتر شدن پيام‌رسان وايبر و پيشرفت فناوري و دغدغه امنيت در فضاي مجازي، نرم‌افزار پيام‌رسان تلگرام متولد شد. اين نرم‌افزار شايد در ساير کشورها مقبوليتي که در بين کاربران ايراني دارد را نداشته باشد، اما امکاناتي داشت که ساير نرم‌افزارهاي پيام‌رسان نداشتند و همين امکانات چون ايجاد گروه، سوپرگروه، کانال، پيام محرمانه و... مخاطبان ايراني را به خود جلب کرد و حالا ايراني‌ها بيشترين کاربران اين پيام‌رسان را تشکيل مي‌دهند.

 


نرم‌افزار پيام‌رسان تلگرام جامعه بزرگ‌تري را پوشش داده است. در اين جامعه مجازي اخبار و اطلاعات به‌روزتر و سريع‌تر و با هزينه کمتري در اختيار کاربران اين پيام‌رسان قرار مي‌گيرد. البته استفاده از تلگرام مي‌تواند اثرات اجتماعي هم داشته باشد، اما منظور من بار منفي استفاده از تلگرام نيست، بلکه منظورم اين است که اخبار ديگر در اين پيام‌رسان پنهان باقي نخواهد ماند و حتماً اگر اتفاقي بيفتد يا قانون‌گذاران و افراد تصميم‌گيرنده در آن اتفاق حضور داشته باشند و اگر تصميم آنها بر اين بوده که اثرات آن کار يا تصميمشان مقطعي و تدريجي بوده باشد، ديگر با چنين فضايي امکان اين کار وجود ندارد.

 


تلگرام در جمع‌آوري و مرتبط کردن افراد متخصص حوزه‌هاي مختلف کاري، در کشورمان به‌شدت تأثيرگذار بوده است. اکنون کانال‌هايي تخصصي در حوزه حمل‌ونقل داريم که موضوعات آموزشي در آنها ردوبدل مي‌شود و در بسياري از موارد شايد شرکتي دچار مشکل شده و در آن فضا مطرح کرده و از ساير افراد گروه راهنمايي مي‌گيرند. مشکلات در اين گروه‌ها حل مي‌شود. حق‌وحقوق‌ها مطرح و به بحث گذاشته مي‌شود و موارد زيادي داريم که به‌جرئت مي‌گويم ?? درصد اين فضا براي تبادل اطلاعات آموزشي و راهنمايي استفاده مي‌شود. حتي مواردي داريم که آموزش ضمن خدمت بوده است.

 

 

اگر امروز براي من مشکلي به وجود بيايد، بلافاصه همکارانم را در جريان آن اتفاق قرار مي‌دهم و ديگر احتمال ديده‌نشدن خبرها و اتفاقات رخ‌داده در کشور وجود ندارد که اين موضوع يکي از مشکلات طرفداران فيلترينگ تلگرام است و اين کاربرد چندان برايشان خوشايند نيست. اين يکي از مواردي است که مي‌تواند تصميم‌گيرندگان را به محدوديت اين پيام‌رسان مقبول در بين مردم سوق بدهد.

 


اگر قرار باشد پيام‌رساني به اسم تلگرام بسته شود، بايد اثرات آن پيش‌بيني شود. راه براي اين فعاليت‌ها پيدا خواهد شد. فرض مي‌کنيم تلگرام يا هر اسم ديگري مسدود شد. مگر اين اتفاق مدتي پيش نيفتاد؟ آيا ضريب استفاده از فيلترشکن بالا نرفت؟ اين اتفاق ممکن است خللي را ايجاد کند، اما با توجه به اينکه فعاليت اصناف مجاز است، شايد بخشي از اين تبادل اطلاعات به پيام‌رسان‌هاي داخلي سوق پيدا کند، اما بي‌ترديد جايگزيني براي آن به وجود مي‌آيد. هرچند به‌هرحال اعضاي کانال‌ها و گروه‌ها ريزش پيدا مي‌کند و دودستگي به وجود مي‌آيد.

 


 به اين نکته هم بايد توجه داشته باشيم که اکنون ديگر خواسته‌ها مترقي است و نمي‌توانند با بستن يک در، دري ديگر را باز کنند. حالا پيام‌رسان‌هاي داخلي تبليغ مي‌شود و مردم را به استفاده از اين پيام‌رسان‌ها دعوت مي‌کنند، اما نکته اين است که پيام‌رسان‌هاي داخلي مي‌توانند مؤثر باشند؛ البته منوط به اينکه فضاي امنيتي در آنها حاکم نباشد و از اطلاعات کاربران بر ضد آنها استفاده نشود.

 

 

متأسفانه هنوز مردم به تصميم‌گيرندگان اين اطمينان را ندارند. شايد احتمال شنود صفر باشد، اما همان‌طور که گفتم، اين اطمينان هنوز در بين کاربران وجود ندارد و به همين دليل است که کمتر استقبال مي‌شود. به هر شکل اين رودخانه‌اي است که جريان پيدا کرده و راه خود را مي‌رود. سد بستن باعث مي‌شود آب راه ديگري را براي دورزدن پيدا کند و در نهايت اينکه جلوي اين جريان و پيشرفت را نمي‌توان گرفت.

1397/01/28
محدودیت با ساختارهای حمل‌ونقل بین‌المللی سازگار نیست

تلگرام از آن موضوعاتي است که اين روزها افراد زيادي را درگير خود کرده است، از مادر خانه‌دار تا استاد دانشگاه و حتي راننده کاميون ترانزيت. تلگرام بر لحظه ‌لحظه زندگي ما تأثيرگذار است. اين روزها، روابط خانوادگي، قرارومدارهاي دوستانه، فعاليت‌هاي کاري، خريدوفروش‌ها و... همه در اين پيام‌رسان روسي انجام مي‌شود.

 

 

اين روزها که بيشتر مردم درباره ضررهاي فيلتر تلگرام صحبت مي‌کنند، يکي از حوزه‌هايي که خيلي کم به آن پرداخته مي‌شود، حمل‌ونقل و ترانزيت کالا است. در اين حوزه هم مانند ديگر حوزه‌ها بسياري از فعاليت‌هاي کاري افراد مشغول در اين کار از طريق تلگرام انجام مي‌شود. محمدجواد عطرچيان، دبير انجمن شرکت‌هاي حمل‌و‌نقل بين‌المللي ايران، در اين گفتگو از مزاياي استفاده از تلگرام در اين حوزه، ضررهاي محدودکردن آن و رويکرد فعالان اين حوزه به پيام‌رسان‌هاي داخلي صحبت کرده است.

 

 

مدت زيادي است که پيام‌رسان تلگرام به ابزاري براي کسب درآمد و معرفي محصولات فعالان حوزه‌هاي مختلف تبديل شده است، از کسب‌وکارهاي خانگي تا حوزه‌هاي تخصصي. به نظر شما اين فضا بر حوزه حمل‌ونقل چقدر تأثيرگذار و در بهبود کسب‌وکار و فعاليت در آن مؤثر بوده است؟


تلگرام در کنار ساير ويژگي‌هايي که دارد، به يک بازار مجازي براي عرصه‌هاي مختلف تبديل شده است. و مردم در مواردي، پيشرفت‌هاي چشم‌گيري در حوزه کاري خود داشته‌اند؛ اما درباره سؤال شما لازم است بگويم که بخشي از زيرساخت کسب‌وکار همکاران ما در حوزه حمل‌ونقل به‌وسيله پيام‌رسان تلگرام انجام مي‌شود که مقبوليت بسياري در ايران دارد. تلگرام اين ظرفيت را دارد که بسياري از سازمان‌هاي مردم‌نهاد (NGO) شرکت‌ها , صنف‌ها توانستند با راه‌اندازي کانال‌ و گروه‌هاي مختلف مشتريان خود را از آخرين موضوعات کاري‌شان آگاه کنند.

 

 

با توجه به اينکه گفتيد بخشي از زيرساخت‌هاي‌ کسب‌وکار در حوزه حمل‌ونقل در تلگرام،ايجاد شده لطفاً توضيح دهيد چه‌کارهايي در اين فضا انجام مي‌شود؟


براي مثال بسياري از هماهنگي‌ها، درخواست‌ها، گرفتن قيمت‌ها و آشنايي با مقررات حمل‌ونقلي در ساير کشورها از طريق پيام‌رسان تلگرام انجام مي‌شود. به همين دليل هم معتقدم که ايجاد محدوديت در اين فضا با ساختارهاي حمل‌ونقل بين‌المللي سازگار نيست؛ زيرا تلگرام باعث مي‌شود کارها سريع‌تر و راحت‌تر انجام شود.

 

 

مشتري از طريق تلگرام بدون تماس با شرکت قيمت جابه‌جايي کالايي را که مد نظرش است، جويا مي‌شود و در وقت و هزينه او به‌شدت تأثيرگذار است. او از طريق تلگرام در جريان جابه‌جايي کالايي که به شرکت ارسال کرده است، قرار مي‌گيرد و خيالش راحت است که کالايي که ارسال کرده در کدام نقطه است و چه زماني به مقصد مي‌رسد.

 

 

 پيش از اينکه استفاده از پيام‌رسان تلگرام در کشور ما فراگير شود، اين فعاليت‌ها به چه صورت بود و آيا از فضاي مجازي براي کسب‌وکار در حوزه حمل‌ونقل استفاده مي‌شد؟


به ياد دارم که آن زمان از تلفن همراه، پيامک و پيام‌رسان‌هايي که بعدها با گسترش اينترنت در ايران ميان مردم جا باز کرد، استفاده مي‌کرديم. مثلاً يکي از اين پيام‌رسان‌ها وايبر بود که البته قابليت‌هاي تلگرام را نداشت، اما در حوزه پيام‌هاي شخصي و کاري بر فعاليت‌هاي ما تأثيرگذار بود. بعدها که پيام‌رسان تلگرام در ايران معرفي شد و کاربران بسياري پيدا کرد، با استفاده از اين پيام‌رسان خيلي از شرکت‌ها به‌سرعت ‌توانستند مشتريان خود را در جريان آخرين اخبار جابه‌جايي کالاهايشان بگذارند.

 


همچنين، بسياري از شرکت‌ها با راننده‌هاي خود در ارتباط بودند و در جريان آخرين اتفاقات حمل کالا و جاده قرار مي‌گرفتند. به ياد دارم مدتي پيش که برف سنگيني در کشور باريد و برخي از جاده‌ها بسته شد، راننده‌ها با استفاده از فضاي مجازي و پيام‌رسان تلگرام از مسير و لب مرز عکس و فيلم مي‌گرفتند و براي شرکتشان يا گروهي که در آن راننده‌ها حضور داشتند، مي‌فرستادند تا آنها هم از آخرين اتفاقات آگاه باشند و براي ادامه کارشان برنامه‌ريزي صحيحي بکنند که چه زماني وارد مسير شوند يا ماشينشان را مجهز کنند. پس مي‌بينيد که تلگرام بر هر کسب‌وکاري تأثيرگذار است و باعث مي‌شود فعاليت بسياري از راننده‌ها ايمن‌تر و دقيق‌تر از گذشته باشد و با قوانين و مقررات ساير کشورها با حضور در گروه‌هاي مربوط به اين موضوع آشنا شوند.

 

 

فکر مي‌کنيد ايجاد محدوديت براي پيام‌رسان تلگرام چقدر در کار شما تأثيرگذار است؟


محدودکردن اين‌گونه فضاها به ضرر فضاي کسب‌وکار در کشورمان است و تأثير جدي بر سرعت، ايمني و راحتي کسب‌وکارها مي‌گذارد. درحال‌حاضر اکثر شرکت‌ها و تشکل‌هاي صنفي براي ارتباطات داخلي خود و کارهاي صنفي با ايجاد شبکه‌هاي تلگرامي همکاران خود را در جريان امور قرار مي‌دهند. محدودکردن اين فضا به افرادي که از اين طريق امور کاري خود را پيش مي‌برند، ضربه‌اي جدي خواهد زد.

 

 

آيا پيش‌بيني مي‌کنيد که بعد از فيلترشدن تلگرام، گروه‌ها و کانال‌هايي که در حوزه حمل‌ونقل در تلگرام فعال هستند، در پيام‌رسان‌هاي داخلي که اين روزها خيلي زياد تبليغ آنها مي‌شود، ايجاد شود و متخصصان و فعالان اين حوزه از آن استقبال کنند؟


اعتماد به نرم‌افزارهايي که معرفي مي‌شوند، سخت است. تجربه نشان داده که ايجاد محدوديت براي هرگونه فعاليتي که مورد اقبال مردم است، ضرر دارد. زماني فکس و وايبر بود و امروز تلگرام. اين موضوع بيشتر مردم و کاربران را به طرف استارت‌آپ‌هاي غير وطني سوق مي‌دهد. مردم اگر متوجه شوند که فعاليتشان دچار اختلال نمي‌شود اعتماد مي‌کنند و ديگر نياز به تبليغات گسترده براي پيام‌رسان‌هاي داخلي نيست. در نتيجه هر پيام‌رساني که بخواهد در اين حوزه فعال باشد، بايد اعتمادسازي کند و اگر بتوانيم اعتمادسازي کنيم خودبه‌خود فعالان بازار به سمت استفاده از پيام‌رسان‌هاي داخلي مي‌روند.

1397/01/28
تلگرام ابزار تسریع شکل‌گیری نهادهای اجتماعی

يونس جاويد- رئيس هيئت‌مديره شرکت‌هاي حمل‌ونقل بين‌المللي|

 

 

اواخر تعطيلات نوروز بود که خبر فيلتر تلگرام در فضاي مجازي منتشر شد. خبري که خيلي زود واکنش کاربران شبکه‌هاي اجتماعي و اين نرم‌افزار پيام‌رسان را در پي داشت و همچنين، سايت‌ها و خبرگزاري‌ها گزارش‌ و گفتگوهايي درباره اين موضوع منتشر کردند. اکنون دو هفته‌اي از تعطيلات نوروز مي‌گذرد و همچنان بحث فيلتر تلگرام در فضاي مجازي مطرح است. اين روزها، درباره معايب و مزاياي فيلترينگ تلگرام بسيار صحبت مي‌شود و افراد زيادي درباره آن اظهارنظر مي‌کنند.

 


اواخر تعطيلات نوروز بود که خبر فيلتر تلگرام در فضاي مجازي منتشر شد. خبري که خيلي زود واکنش کاربران شبکه‌هاي اجتماعي و اين نرم‌افزار پيام‌رسان را در پي داشت و همچنين، سايت‌ها و خبرگزاري‌ها گزارش‌ و گفتگوهايي درباره اين موضوع منتشر کردند. اکنون دو هفته‌اي از تعطيلات نوروز مي‌گذرد و همچنان بحث فيلتر تلگرام در فضاي مجازي مطرح است. اين روزها، درباره معايب و مزاياي فيلترينگ تلگرام بسيار صحبت مي‌شود و افراد زيادي درباره آن اظهارنظر مي‌کنند. به نظر بنده نيز مي‌توان فيلترينگ تلگرام را از منظرهاي مختلفي ارزيابي کرد.

 


نکته اول اين است که فضاهاي مجازي و نرم‌افزارهاي پيام‌رسان چون تلگرام، ايمو، واتس‌آپ و... محصول علم و دانش بشر است که زحمات زياد به وجود آمده‌اند و در همه کشورها افراد مختلفي از آنها استفاده مي‌کنند. در شرايط فقدان وسايل ارتباط‌جمعي يا بسيار گران‌قيمت بودن آنها، چنين فضاهايي بسيار ارزشمند و مقرون‌به‌صرفه است که از اشخاص با استفاده از آنها به‌راحتي مي‌توانند بخشي از امور روزمره خود را انجام دهند و هزينه کمتري براي مکالمات و پيام‌هاي خود بپردازند.

 

 

با توجه به اين نکته، مقابله با چنين فضاهايي و ايجاد محدوديت براي آنها به‌نوعي اقدامي ضد علم، ضد دانش و ضد نهادهاي بين‌المللي مدافع گردش آزاد اطلاعات است. چنين اقدامي امر صوابي در کشورمان نيست، به‌ويژه حالا که بسياري از مردم به کار با اين نرم‌افزارهاي پيام‌رسان عادت کرده‌اند و کارهايشان در حال انجام است. نکته دوم در اين بحث مي‌تواند چنين باشد که در کشور ما نهادهاي اجتماعي متقارن و پابه‌پاي ساير نهادها تا حدودي تشکيل نشده‌اند و سرعت‌بخشيدن به تشکيل چنين نهادهايي امري خوب است که با وجود گروه‌ها و کانال‌هاي تلگرامي در حال انجام است و جاي خالي بسياري از نهادها در حال پر شدن است.

 


 اکنون محدودکردن چنين فضاهايي يعني محدودکردن ايده، نگاه و انديشه‌ انسان. بايد توجه داشته باشيم که وقتي ساير نهادهاي اجتماعي ما همگام با مسير توسعه دنيا به وجود نيامده‌اند، اين نهادها تا حدودي سيستم‌هاي فکري و تبادل افکار و اطلاعات ساختار درون اجتماع ما را متعادل و نسبت به گسترش گردش اطلاعات مفيد و آزاد کمک مي‌کنند. متأسفانه نهادهايي مانند صداوسيما و ساير دستگاه‌هاي گسترش اطلاعات کشور ما همواره در مواجه با پديده‌هايي از قبيل سانسور و محدودکردن گردش آزاد اطلاعات هستند که فضاهايي مانند تلگرام تا حدودي اين موضوع را برطرف مي‌کند و گردش اطلاعات را ميان کاربران آنها فراهم مي‌کند.

 


همچنين، از منظر صنفي و اشتغال هم مي‌توان اين پديده‌ها را ارزيابي کرد. بايد توجه داشته باشيم در شرايطي که آمار بيکاري جوانان ما در کشورمان بالا است، بسياري از دختران و پسران ما با استفاده از ايده‌ها و خلاقيت‌هايي که داشته‌اند و با استفاده از پيام‌رسان تلگرام اقدام به راه‌اندازي گروه‌ها و کانال‌هايي کرده‌اند که از طريق آنها کسب‌وکار مي‌کنند و محدوديت براي تلگرام باعث مي‌شود که همين اشتغال مجازي آنها نيز ضربه بخورد و منبع درآمدي که داشته‌اند، آسيب ببيند.

 

 

همچنين در حوزه‌هاي مختلف گروه‌هاي تلگرامي زيادي تشکيل شده است که در جهت رونق کسب‌وکارها و آشنايي متخصصان اين حوزه با پيشرفت‌هاي صورت گرفته بر حوزه‌هاي کاري آنها تأثيرگذار بوده است. براي مثال در حوزه فعاليت‌هاي صنفي و صنعت حمل‌ونقل کشورمان، فضاهاي مختلفي با عناوين مختلف در پيام‌رسان تلگرام به وجود آمده‌اند و کمک‌هاي زيادي به ايجاد اشتغال يا گستره بازاريابي يا باريابي فعالان اين حوزه شده است.

 

 

در تمام حوزه‌هاي حمل‌ونقل هم، اعم از راننده‌ها، کريرها، فورواردرها و... و حتي تا حدودي اتحاديه‌ها و انجمن‌هاي صنفي هم از فضاي به‌وجودآمده در تلگرام استفاده شده است، به‌طوري که براي افراد و اعضاي خود ايجاد اشتغال، توزيع اشتغال و تا حدودي گسترش اطلاعت صنفي صورت داده‌اند که همه اين دستاوردها اموري هستند که محصول شرايط اجتماعي دنيا است و بايد از اين فضاها استفاده کرد.

 


به نظر مي‌رسد ايجاد محدوديت براي چنين فضاهايي بيشتر از باب پديده‌هاي اجتماعي است که گردش آزاد اطلاعات را مي‌گيرد و از سوي ديگر، مانع دسترسي به اطلاعات و اخبار آزاد محسوب مي‌شود. بايد اين نکته ذکر شود که طبيعي است هر پديده‌اي مي‌تواند در بستر تمدن و پيشرفت انسان‌ها مورد استفاده سالم و صحيح قرار گيرد و در جهت مخالف منافع مدني يا ايجاد فضاهاي زائد و مسموم براي اجتماع انسان‌ها باشد. توجه داشته باشيم که جنبه‌هاي مثبت استفاده از کانال‌هاي تلگرامي در کشور ما بسيار بالا است و محدودکردن چنين فضايي همسو با منافع جامعه به‌خصوص عرصه اشتغال نيست.

 


با ايجاد محدوديت براي پيام‌رسان تلگرام، جلوي توليد دانش و تبادل اطلاعات گرفته مي‌شود؛ هرچند ممکن است برخي از جنبه‌هاي منفي اين فضا محدود شود يا از بين برود؛ ولي ايجاد محدوديت باعث از‌بين‌بردن يا ازبين‌رفتن بعضي از مشاغل در صنف‌ها و صنعت‌هاي مختلف از جمله حمل‌ونقل مي‌شود. چنين محدوديتي با توزيع دانش، تبادل اطلاعات و افکار در جامعه و به‌خصوص با ايجاد اشتغال در فضاي مجازي در تضاد است. به نظرم اين فضا همچنان بايد به فعاليت خود ادامه دهد، زيرا با فعاليت‌هاي روزمره مردم در پيوند است. نکته آخر اينکه چنين فضاهايي مانند اسلحه‌اي است که هم مي‌تواند براي ايجاد صلح و در جهت منافع بشري به کار گرفته شود و هم مي‌تواند در جهت قتل و کشتار جمعي استفاده شود.


1397/01/27
تحولات ترانزیت کالا در بزرگترین پایانه ریلی کشور
فعال‌ترين کريدور ريلي ترانزيتي راه‌آهن ايران کريدور ترانزيت ريلي سرخس به بندر عباس است که در سال 96 سهم 95 درصدي ترانزيت ريلي سرخس را به خود اختصاص داده که طي 12 سال اخير رکورد بالاترين ميزان ترانزيت را دارد.
22سال از اولين بهره‌برداري از خط آهن سرخس مي‌گذرد. ايستگاه سرخس که بزرگترين ايستگاه مرزي ريلي کشور است، در 10 کيلومتري شهرستان سرخس قرار دارد و در واقع پل ارتباطي راه‌آهن اروپا و آسياي ميانه است.

به گزارش تين‌نيوز، ايستگاه سرخس بزرگترين ايستگاه مرزي ريلي کشور است که در 10 کيلومتري شهرستان سرخس قرار دارد و درواقع پل ارتباطي راه‌آهن اروپا و آسياي ميانه است؛ اين ايستگاه 49 خط نرمال، 15 خط عريض، خطوط تعويض بوژي و پارکينگ بوژي‌ها دارد که در آن درمجموع 75 کيلومتر خط و بيش از 154 دستگاه سوزن فعال است.

خطوط منتهي به اين مرز ريلي عبارت‌اند از: سرخس-بندرعباس، سرخس-مرز ترکيه وکشورهاي اروپايي، سرخس-جلفا و سرخس-بندر امام که اين محورها ترانزيت کالا را به مرزهاي ريلي منتقل مي‌کنند و نقش بسيار مهمي در تامين خوراک براي زيرساخت‌هاي ترانزيت ريلي کشور را فراهم مي‌کند.

پيوند اقيانوس هند به آسياي مرکزي

پروژه راه‌آهن چابهار- زاهدان -سرخس يکي از مهم‌ترين طرح‌هاي ملي ريلي است که تکميل و راه‌اندازي آن تحولات چشم‌گيري در ارتباطات تجاري کشورهاي مختلف و توسعه و پيشرفت استان‌هاي جنوب شرق کشور ايجاد مي‌کند.

اين پروژه مهم و حياتي به طول هزار و 640 کيلومتر که توسط قرارگاه خاتم‌الانبيا درحال اجرا است و 30درصد پيشرفت فيزيکي داشته، نقش مهمي در جابه‌جايي کالا از چابهار- تنها بندر اقيانوسي کشور- به ساير نقاط ايران و کشورهاي همجوار خواهد داشت.

پروژه اتصال خط آهن چابهار- سرخس به شبکه ريلي کشور از سال 1389 آغاز شده ولي به دليل عدم تخصيص به‌موقع اعتبارات از پيشرفت قابل قبولي برخوردار نيست و بايد براي تخصيص اعتبارات موردنياز اين طرح ملي توجه ويژه دولت به آن معطوف شود.

رشد 14 درصدي مبادلات با آسياي ميانه

بيش از يک ميليون و 200 هزارتن کالاهاي ترانزيتي از مبادي کشورهاي آسياي ميانه با بيش از 19 هزار دستگاه واگن در سال 96 بارگيري و از طريق مرز ريلي سرخس وارد کشور شده است که نسبت به مدت مشابه سال قبل 56 درصد رشد داشته است.

فعاليت‌هاي صورت گرفته در سال گذشته در مرز ريلي سرخس از قبيل استمرار در اعطاي تخفيفات 15 تا 50 درصدي در تعرفه حمل کالاهاي ترانزيتي مرز ريلي سرخس، رفع گلوگاه‌هاي زيرساختي ترانزيت در پايانه مرزي ريلي سرخس و همچنين کريدورهاي ترانزيتي و کاهش زمان سير کالاهاي ترانزيتي با راه‌اندازي و استمرار قطارهاي برنامه‌اي و مستقيم ترانزيتي سرخس به بندر عباس از عوامل افزايش ترانزيت ريلي مرز سرخس در سال جاري بوده است و محور ترانزيتي ريلي سرخس در اين مدت توانسته سهم 82 درصدي ترانزيت ريلي کشور را به خود اختصاص دهد.

عمده محمولات ترانزيتي حمل شده در اين مدت گوگرد ترانزيتي با  738 هزار تن بوده که 61 درصد سهم را داشته و نسبت به مدت مشابه سال قبل 6 برابر شده، کود شيميايي با 277 هزار تن، 23 درصد سهم داشته که نسبت به مدت مشابه سال قبل 11 درصد افزايش داشته و ساير کالاهاي ترانزيتي حمل شده از مرز سرخس، پنبه، شمش و آلومينيوم و ... بوده است که عمده مبادي بارگيري کالاها کشورهاي ترکمنستان با 65 درصد، ازبکستان با 34 درصد و تاجيکستان با 10 درصد سهم بوده است.

در سال 96، 82 هزار تن کالاهاي ترانزيتي صادره با بيش از يک هزار دستگاه واگن از بندر عباس و ترکيه به مقاصد کشورهاي آسياي ميانه حمل شده که عمدتا حمل‌ونقل کانتينري بوده است.

فعال‌ترين کريدور ريلي ترانزيتي راه‌آهن ايران

فعال‌ترين کريدور ريلي ترانزيتي راه‌آهن ايران کريدور ترانزيت ريلي سرخس به بندر عباس است که در سال 96 سهم 95 درصدي ترانزيت ريلي سرخس را به خود اختصاص داده که طي 12 سال اخير رکورد بالاترين ميزان ترانزيت را دارد.

1397/01/27
افزایش ۲۴ درصدی ترانزیت خارجی کالا‌ در سال ۹۶
مديرکل دفتر نظارت بر ترانزيت گمرک ايران از  افزايش ترانزيت خارجي کالا از مسير ايران در سال 96 خبر داد و اعلام کرد؛ ترانزيت خارجي کالا در سال 96 با 10 ميليون و 695 هزار و 509 تن کالا 24 درصد افزايش داشت.

حسين سالاري با تشريح آمار ترانزيت کالا در سال 96 گفت: تشريفات گمرکي براي عبور 736 هزار و 208 دستگاه کاميون در گمرکات ايران انجام شده است.

وي افزود: در سال 96 ترانزيت کالاي بيش از 100 کشور جهان در گمرکات کشور به کمک سامانه جامع گمرکي به صورت الکترونيکي و هوشمند انجام شده است.

مديرکل دفتر نظارت بر ترانزيت گفت: در سال 96، 736 هزار و208 دستگاه کاميون ترانزيتي و 14 ميليون و 766هزار تن کالاي ترانزيتي در قالب رويه ترانزيت داخلي، خارجي و کارنه تير از گمرکات عبور کرده اند که نسبت به مشابه سال قبل 15  درصد افزايش حجم کالاي ترانزيتي داشته است.

سالاري افزايش حجم ترانزيت کالا را مثبت ارزيابي کرد و گفت: ترانزيت خارجي با 10 ميليون و 695 هزار و 509 تن کالا 24 درصد افزايش داشت . اين رشد ترانزيت خارجي منجر به رونق بخش حمل و نقل زميني  و دريايي شده است.

وي همچنين گفت : در سال 96 از طريق رويه کارنه تير 141 هزار و 16 دستگاه کاميون با وزن 2 ميليون و 797 هزار تن از گمرکات عبور کرده اند.

به گفته سالاري ‌در سال 95، تشريفات گمرکي براي 643 هزار و‌236 دستگاه کاميون با 12 ميليون و 663 هزار و 314 تن کالا انجام شده بود.
1397/01/27
رانندگان بین‌المللی به‌زودی ارز 4200 تومانی می‌گیرند

رئيس سازمان راهداري از اعطاي ارز تک‌ نرخي به رانندگان حمل‌ونقل بين‌المللي خبر داد و گفت: درحال آناليز هزينه‌هاي مسافرت رانندگان بين‌المللي حمل و نقل کالا هستيم که ظرف چند روز آينده رقم پيشنهادي وزارت راه و شهرسازي تعيين و به بانک مرکزي ارائه خواهد شد.

به گزارش تين‌نيوز، پس از تک‌ نرخي شدن ارز شبکه بانکي مکلف شد با همکاري سازمان راهداري و حمل‌ونقل جاده‌اي ارز موردنياز رانندگان حمل‌ونقل بين‌المللي را با نرخ اعلام‌شده، تأمين کند.

رئيس انجمن صنفي شرکت‌هاي حمل بين‌المللي کالا در اين باره مي‌گويد: رانندگان حمل‌ونقل بين‌المللي بخش مهمي از صادرات و واردات را انجام مي‌دهند  اما هنوز رقمي براي اجراي اين مصوبه در خصوص رانندگان حمل‌ونقل بين‌المللي کالا تعيين نشده است

محمدجواد عطرچيان گفت: رانندگان براي هزينه‌هاي بين‌راهي و ساير هزينه‌ها نياز به ارز دارند به همين دليل اجراي تخصيص ارز به  رانندگان حمل‌ونقل بين‌المللي کالا  در کنار ساير گروه‌هايي که به خارج از کشور تردد دارند را از بانک مرکزي پيگيري کرده‌ايم.

او در ادامه گفت: سقف رقم ارز تخصيصي  به رانندگان با توجه به مقصد و بر اساس تن .کيلومتر مسافتي که طي مي‌کنند ارز اختصاص خواهد يافت.

او درباره تعيين  ميزان ارز گفت: انجمن صنفي شرکت‌هاي حمل‌ونقل بين‌المللي کالاي ايران در حال بررسي تقاضاي ارز رانندگان کاميون‌هاي بين‌المللي است تا بر اساس کشور مقصد و هزينه‌هاي آن ميزان ارز تعيين شود.

عطرچيان درباره نحوه تأمين ارز موردنياز رانندگان پيش از تک‌ نرخي شدن ارز گفت:  قبلاً رانندگان ارز موردنياز خود را از بازار آزاد تهيه مي‌کردند  اما از اين به بعد رانندگان کاميون در مرزهاي خروجي کشور با ارائه اسناد حمل‌ونقل و بارنامه، ارز را تحويل خواهند گرفت.

او گفت:  هر رقمي غير از 4 هزار و 200 تومان براي ارز، بر اساس اعلام دولت، قاچاق تلقي خواهد شد.

عطرچيان در ادامه به نرخ متفاوت ارز در مرزهاي خروجي متفاوت اشاره کرد و گفت: ارز تحويلي به رانندگان با مرز ديگر فرق دارد تا  رانندگان با ارزي که در اختياردارند، بازار سياه درست نکنند.

همچنين عبدالهاشم حسن‌نيا رئيس سازمان راهداري و حمل‌ونقل جاده‌اي نيز در اين باره مي‌گويد: عوارض ورود در هر کشور رقم آن متفاوت است و هزينه‌هاي جاري رانندگان در طول مسير شامل سوخت، تغذيه و استراحت، تردد از آزادراه‌ها و عوارض آزادراهي، تخليه و بارگيري کالا و نيز تعمير کاميون‌ها و قطعات يدکي خودروهاي سنگين مي‌شود.

حسن‌نيا تأکيد کرد: در روز آينده رقم پيشنهادي وزارت راه و شهرسازي تعيين و به بانک مرکزي ارائه خواهد شد و اميدواريم بانک مرکزي با آن موافقت کند به‌خصوص که هزينه زندگي رانندگان کاميون در سفرهاي خارجي کمتر از ديگر مسافران است.

به گزارش مهر، حسن نيا گفت:  ارزي که رانندگان پس از تحويل کالا در خارج از کشور به‌صورت نقدي دريافت مي‌کنند، بسيار جزئي است که به‌عنوان هزينه جاري دريافت مي‌کنند که البته  تابع دستورالعملي است که سازمان راهداري با همکاري بانک مرکزي تهيه مي‌کند تا پولي که رانندگان با خود وارد کشور مي‌کنند، قاچاق محسوب نشود.

1397/01/27
انتصاب اسماعیل غلامی به سمت مشاور عالی و رئیس شورای راهبردی انجمن صنفی شرکتهای حمل و نقل بین المللی ایران
به گزارش روابط عمومي انجمن صنفي شرکتهاي حمل و نقل بين المللي ايران روز گذشته در مراسمي با حضور رئيس ، اعضاي هيئت مديره و دبير انجمن جناب آقاي اسماعيل غلامي طي حکمي به سمت مشاور عالي و رئيس شوراي راهبردي انجمن منصوب گرديدند.
در بخشي از اين حکم آمده است:
ضمن تقدير از تمام زحمات دوران خدمت پرافتخار جنابعالي، افتخار آن را دارد که بار دگر از توشه سفر تجارب ساليان دراز و از اوراق زرين عمر آن همراه پرفروغ، در مسير رشد و بالندگي صنعت و صنف، بيش از پيش بهره مند گردد. لذا به موجب اين حکم به عنوان "مشاور عالي و رئيس شوراي راهبردي انجمن شرکتهاي حمل و نقل بين المللي ايران" منصوب مي شويد تا با بهره مندي از تجارب خود، نسبت به تعامل و همفکري با پيش کسوتهاي صنف، صنوف و تشکل هاي ذي ربط، ارائه نقطه نظرات راهبردي و کلان و پيشنهادهاي خود اقدام نموده و رشد و اعتلاء جايگاه حمل و نقل بين المللي کشور و شکوفائي آن را وجهه، همت خود قرار داده و بدان اهتمام ورزيد.

1397/01/27
آخوندی در بازدید از لاهور پاکستان خبر داد: راه‌اندازی خط ترانزیتی و کریدور منطقه‌ای حمل و نقل سه کشور پاکستان، ایران و ترکیه

وزير راه و شهرسازي گفت: خط ترانزيتي و کريدور منطقه‌اي حمل و نقل سه کشور پاکستان، ايران و ترکيه راه‌اندازي مي شود.

به گزارش پايگاه خبري وزارت راه و شهرسازي به نقل از ايرنا 'عباس آخوندي' در بازديد از لاهور پاکستان، گسترش ارتباطات همه جانبه با همسايگان را از سياست هاي دولت دوازدهم و تاکيد رييس جمهوري اعلام کرد.

وي با تشريح مناسبات و همکاري‌هاي ايران و پاکستان در زمينه‌هاي مختلف افزود: در حوزه حمل و نقل با توجه به اينکه در زمينه‌هاي دريايي، زميني، هوايي و ريلي ارتباط داريم و مسئولان دو کشور بر گسترش روابط در اين زمينه ها مشتاق هستند.

آخوندي گفت و گو با مسئولان پاکستاني براي گسترش مسيرهاي ترانزيتي دو جانبه و چند جانبه را از محورهاي سفر خود به پاکستان عنوان کرد و گفت: در نشست با مسئولان پاکستاني مقرر شد که با همکاري ترکيه خط ترانزيتي سه جانبه راه اندازي شود.

وي در بخش ديگري از سخنانش با بيان دستاوردهاي سفر خود به پاکستان اظهار داشت: اين کشور در حوزه هوايي، فرودگاه‌هاي مناسبي در شهرهاي لاهور، کراچي، کويته و اسلام آباد دارد و ظرفيت فراواني براي عزيمت مسافران و گردشگران مذهبي و فرهنگي پاکستان به ايران وجود دارد.

وزير راه و شهرسازي تصريح کرد: در سفر به پاکستان توافق شد که پروازهاي منطقه‌اي برقرار شود به اين صورت که مسافران پاکستان از مبدا به چابهار، زاهدان، ايرانشهر يا زابل عزيمت کرده و از اين مسيرها با خطوط هوايي به ديگر مقاصد خود سفر کنند.

آخوندي در بخش ديگري از سخنانش گفت:با توجه به اينکه سالانه بيش از 200 هزار زائر از پاکستان به ايران سفر کرده و از کشورمان به عتبات عاليات يا مشهد عزيمت مي‌کنند، پيشنهاد طرف پاکستاني اين بود که تعدادي از اين مسافران از راه دريايي جا بجا شوند.

وزير راه و شهرسازي تاکيد کرد: مقرر شد در خصوص راه‌اندازي خط دريايي چابهار به کراچي، برنامه ريزي و اقدامات لازم انجام شود.

وي نوسازي مسير ريلي دو کشور به منظور احياي خط مسافري زاهدان به کويته و ارتقاء کيفيت خط ريلي براي گسترش حمل و نقل کالا از مسير ريلي را از ديگر توافق هاي خود با طرف پاکستاني خواند.
اين مقام مسئول خاطر نشان کرد: همچنين مقرر شد که قطارهاي با کيفيتي در مسير ريلي' ايران، پاکستان و ترکيه' براي گسترش ترانزيت و حمل و نقل بار راه اندازي شود.

آخوندي گسترش همکاري در زمينه نوسازي بافت قديمي شهري، تبادل استاد و دانشجو، افزايش همکاري ها در حوزه گردشگري فرهنگي را از ديگر دستاوردهاي سفرش به پاکستان و شهرهاي اسلام آباد، کراچي و لاهور عنوان کرد.

 آخوندي که به همراه هيات 20 نفره در حوزه‌هاي جاده‌اي، ريلي، دريايي و هوايي به پاکستان سفر کرده بود، امروز پس از ديدار با مقام هاي مختلف اين کشور شهر لاهور را به مقصد تهران ترک کرد.

1397/01/27
انتقاد یک کامیون‌دار از افزایش فشارها به این صنف
در نامه به يک نماينده مجلس مطرح شد:
طي دو سال اخير و چند ماه گذشته فشار بر ما زياد شده و همه جا و هر روز يک مقررات دست و پاگير و يک مانع براي کار کردن ايجاد مي‌شود.

يک فعال بخش جاده‌اي در نامه‌اي به نماينده شهرضا بخشي از مشکلات کاميون‌داران را برشمرد و از وي خواست از حقوق آنان دفاع کند.

به گزارش تين‌نيوز، در متن اين نامه که در شبکه‌هاي اجتماعي و گروه‌هاي تلگرامي حمل‌ونقلي منتشر شده است، نويسنده خود را يکي از رانندگان شهرضا دانسته و با بيان اين‌که 80 درصد شاغلان اين شهر در بخش حمل‌ونقل جاده‌اي فعاليت مي‌کنند از «سميه محمودي» نماينده مردم شهرضا در مجلس درخواست کرده است از صنعت و پيشه مردمان شهرش دفاع کرده و از احقاق حقوق آنها کوتاه نيايد.

 اين فعال بخش حمل‌ونقل جاده‌اي در بخشي از نامه خود آورده است: طي دو سال اخير و چند ماه گذشته فشار بر ما زياد شده و همه جا و هر روز يک مقررات دست و پاگير و يک مانع براي کار کردن ايجاد مي‌شود.

اين کاميون‌دار در ادامه برخي از مشکلات موجود در اين بخش را به شرح زير برشمرده است:

- ايجاد نوبت پيامکي که از هيچ نظر حتي موازين شرعي درست نيست.

- طرح هفت روزه

- عدم نوبت دهي در ايام عيد

- اجحاف و حق و ناحق کردن با بحث بومي گرايي

- ايجاد شرکت‌هايي که علنا در حال حمل بار خارج از سيستم نوبت دهي هستند.

- و اخيرا کاهش تناژ که به ايجاد نا آرامي و استرس و سردرگمي منجر شده است.

1397/01/25
گسترش همکاری بندری ایران و پاکستان در زمینه ترانزیت کالا





وزير راه و شهرسازي جمهوري اسلامي ايران گفت: با تحقق برنامه ها و توافقات سفر هيات عالي رتبه ايراني به پاکستان، همکاري بنادر دو کشور در زمينه ترانزيت کالاو جا به جايي مسافر بيش از گذشته گسترش مي يابد .

عباس آخوندي' روز جمعه در پايان ديدار از تاسيسات و تجهيزات بندري کراچي پاکستان و ملاقات با درياسالار 'جميل اختر' مديرعامل بندر کراچي، به خبرنگارايرنا گفت: ايران و پاکستان همکاري هاي بندري مناسبي دارند و هيات ايراني در اين سفر با بازديد از زيرساخت هاي اين بندر، با روند توسعه بنادر پاکستان آشنا شد .
وي اضافه کرد: وزير بنادر و کشتيراني پاکستان در اين سفر از هيات ايراني، اتصال ريلي بنادر گوادر و چابهار را خواستار شد که ايران نيز با اين درخواست موافق است .
آخوندي تصريح کرد: مقرر شد در اين سفر، تيم مشترک کاري دوجانبه ايران و پاکستان تشکيل شود و امکان سنجي اقتصادي اين طرح و اقدامات بعدي را انجام دهد .
وزير راه و شهرسازي گفت : از ديگردرخواست هاي طرف پاکستاني، راه اندازي خط کشتيراني مسافري ميان بندر کراچي وچابهار است که ايران نيز در اين زمينه موافقت کرد .
وي اضافه کرد: قرار شد دولت پاکستان برنامه هاي خود را در اين خصوص ونوع کشتي و ظرفيت آن را به طرف ايراني اعلام کند تا تهران نيز زيرساخت هاي لازم رابراي تحقق اين امر فراهم کند .
وزير راه و شهرسازي کشورمان افزود: اميد است که با تبديل شدن ظرفيتهاي بالقوه بندري دو کشور به بالفعل، بنادر ايران و پاکستان به صورت مکمل بايکديگر همکاري کرده و امکان ترانزيت کالا از ايران به بنادر پاکستان فراهم شود .
به گزارش خبرنگار اعزامي ايرنا، وزير راه و شهرسازي کشورمان روز جمعه از اسلام آباد راهي کراچي مرکز ايالت سند در جنوب پاکستان شد .
وي در بدو ورود به فرودگاه بين المللي جناح شهر کراچي از سوي 'احمدمحمدي ' سرکنسول ايران در کراچي و جمعي از مقامات ارشد دولت ايالت سند مورداستقبال قرار گرفت .
آخوندي و اعضاي هيات ايران از جمله 'مهدي هنردوست' سفير کشورمان درپاکستان پس از آن به آرامگاه بنيانگذار فقيد پاکستان رفته و به محمدعلي جناح معروف به قائد اعظم اداي احترام کردند .
آخوندي که به همراه هيات 20 نفره در حوزه‌هاي جاده‌اي، ريلي، دريايي وهوايي به پاکستان سفر کرده است، روز پنجشنبه در نخستين روز حضور خود در اين کشوربا ' ميرحاصل خان بزنجو' وزير امور کشتيراني و دريانوردي ، 'اکرم خان دراني' وزيرکار و شهرسازي و 'سعد رفيق' وزير امور راه آهن پاکستان ديدار و گفت و گو کرد .
در ديدار آخوندي با وزير امور کشتيراني و دريانوردي پاکستان، بر راه اندازي خط کشتيراني مسافري ميان بنادر چابهار و کراچي براي رونق ترانزيت و گردشگري دو کشور تاکيد شد .
وزير راه و شهرسازي ايران در اين ديدار گفت: همکاري‌ بين بنادر چابهارايران و گوادر پاکستان بايد بر اساس قرارداد خواهرخواندگي ميان دو بندر افزايش يابد .
ايران و پاکستان با بيش از 900 کيلومتر مرز خاکي و آبي از ظرفيت بالاي حمل و نقلي به ويژه در بخش ترانزيت برخواردارند، ظرفيتي که دو کشور مي‌توانند باهمکاري يکديگر در مورد ترانزيت کالا در آب‌هاي آزاد و کشورهاي آسياي ميانه از آن استفاده کنند .

1397/01/24
ترانزیت کالاهای ترکیه به قطر از مسیر ایران



معاون امور دريايي سازمان بنادر و دريانوردي گفت: حضور هيات عاليرتبه از مديران ارشد وزارت حمل و نقل و سازمان بنادر قطر به ايران مي‌تواند موجب گسترش روابط تجاري دو کشور شود.

به گزارش خبرگزاري مهر به نقل از سازمان بنادر و دريانوردي، هادي حق شناس با اشاره به اينکه در حوزه دريايي 2 پيشنهاد از سوي محمد راستاد؛ مديرعامل سازمان بنادر و دريانوردي به هيات عاليرتبه از مديران ارشد وزارت حمل و نقل و سازمان بنادر قطر ارائه شده است، اظهار کرد: جست‌وجو نجات و شناسايي اسناد دريانوردي دو محور پيشنهاد شده است. سازمان بنادر و دريانوردي ايران آمادگي دارد تا با سازمان بنادر قطر در دو حوزه ياد شده، تفاهم‌نامه امضا کند. در جلسه اخير بين مسئولان سازمان بنادر ايران و قطر قرار بر اين شد که قطري‌ها در اين زمينه بررسي‌هاي لازم را انجام دهند و در صورت موافقت دو سند همکاري به امضا برسد

وي با اشاره به اينکه بخشي از لنج‌هاي تجاري ايران از بوشهر به مقصد قطر حرکت‌ مي‌کنند،خاطرنشان کرد:مذاکرات توسط مسئولان سازمان بنادر ايران با ساير کشوها از جمله قطر مي‌تواند تسهيلات مختلفي را براي لنج‌هاي تجاري ايران ايجاد کند. لذا در مذاکرات صورت گرفته بين مسئولان سازمان بنادر و دريانوردي ايران و قطر قرار بر اين شد تا بخشي از نيازهاي قطر که تا کنون توسط کشور ترکيه تامين مي‌شد از طريق ايران صورت گيرد.

1397/01/24
درخواست خانواده رانندگان قربانی قاچاق از دستگاه قضایی
از مراجع قضايي خواهشمنديم حال که عزيزان ما به کشور منتقل‌ شده‌اند، کارگروه ويژه‌اي براي رسيدگي به اين‌گونه کشفيات براي اثبات بي‌گناهي و يا بالعکس گناه‌کار بودن عوامل حمل‌ونقل در اين معضل تشکيل شود.

به‌ واسطه قوانين سرسختانه مبارزه با مواد مخدر در ترکمنستان، رانندگان بدون آنکه جرمي مرتکب شده باشد قرباني اين باندهاي سازمان‌يافته بين‌المللي مواد مخدر شده و به حبس‌هاي طولاني‌مدت و مصادره کاميون که تنها دارايي راننده و خانواده‌اش است محکوم مي‌شوند.

به گزارش خبرنگار تين‌نيوز به دنبال سفر حسن روحاني به عشق‌آباد در نوروز و در اجراي موافقت‌نامه انتقال محکومان بين جمهوري اسلامي ايران و ترکمنستان، تعداد 283 زنداني ايراني و تعدادي زنداني ترکمن، در مرز لطف‌آباد و با حضور نمايندگان قضايي دو کشور و همچنين نماينده سفارت کشورمان در عشق‌آباد، به کشور منتقل شدند که دراين‌بين شاهد حضور چندين راننده ترانزيت قرباني قاچاق کالا در بين اين زندانيان بوديم.

در همين راستا فرزند يکي از اين رانندگان که اکنون به ايران منتقل‌شده است با ارسال نامه‌اي براي سايت تين‌نيوز مواردي را مطرح کرده است. 

متن اين نامه به شرح زير است:

احتراماً اينجانب فرزند يکي از رانندگان قرباني معضل جاسازي مواد مخدر در جوف کالاهاي صادراتي به ترکمنستان که با تلاش ستودني مسئولين به ميهن منتقل شدند، به استحضار مي‌رساند، به دليل موقعيت جغرافيايي استان خراسان رضوي که در مسير ترانزيت مواد مخدر قرار دارد و به دليل نبود زيرساخت‌هاي لازم در استان، کالاهايي صادراتي که از سوي باندهاي سازمان‌يافته مواد مخدر باهدف اختفاي مواد مخدر در جوف آن‌ها تهيه‌شده است از مبادي رسمي استان خارج‌شده و در ترکمنستان کشف مي‌شود و به دليل اينکه تنها راننده بيگناه در دسترس مراجع قضايي ترکمنستان است و آن‌ها دسترسي به فرستندگان کالا در ايران جهت اثبات حقيقت را ندارد و عدم همکاري در چارچوب موافقت‌نامه معاضدت قضايي در جرائم کيفري و سازمان‌يافته و عدم استناد به مدارک و اسناد ارسالي از سوي مراجع قضايي ايران و به‌ واسطه قوانين سرسختانه مبارزه با مواد مخدر در ترکمنستان، رانندگان بدون آنکه جرمي مرتکب شده باشد قرباني اين باندهاي سازمان‌يافته بين‌المللي مواد مخدر شده و به حبس‌هاي طولاني‌مدت و مصادره کاميون که تنها دارايي او و خانواده‌اش است محکوم مي‌شوند.

سؤال اين است که چطور ترکمنستان قادر به تشخيص و کشف اين‌گونه کالاها است و ايران خير؟ از همه دردناک‌تر اين است پس از کشف اين مواد مخدر از جوف کالاهاي صادراتي در ترکمنستان تنها کساني که به مراجع قضايي کشور آن‌هم براي نجات عزيزانشان شکايت خواهند برد خانواده اين رانندگان بي‌گناه هستند و نهادهايي که وظيفه نظارت و جلوگيري از خروج اين‌گونه کالاها را بر عهده‌ دارند و با صدور مجوزات اجازه خروج اين‌گونه کالاها را از کشور صادر مي‌نمايند به‌ گونه‌اي برخورد مي‌کنند که گويا هيچ اتفاقي رخ نداده و هيچ تخلفي صورت نگرفته است.

به‌ گونه‌اي که در مشهد شاهد هستيم افرادي که بانام خود اين کالاها را به خارج از کشور صادر کردند هم‌اکنون به فعاليت خود ادامه مي‌دهند و تهيه‌ کنندگان و صاحبين اين کالاها که قاچاقچياني هستند که در کسوت فرستنده کالا ظاهرشده‌اند به دليل خلأ در قوانين و يا اجراي آن، با خيال کاملاً آسوده به فعاليت خود ادامه مي‌دهند. در چنين وضعيتي چطور مي‌توان انتظار داشت از گسترش اين معضل جلوگيري به عمل آيد؟ و صادرات و حمل‌ونقل کشور را توسعه داد؟

ما جمعي از خانواده‌اي رانندگان قرباني اين معضل که ساليان بود يک قسمت از قلبمان به‌ناحق در سياه‌چاله‌هاي ترکمنستان تاوان جرم نکرده را با جان و تنها سرمايه زندگي پرداخت کرده‌ايم از تمام مقامات و مسئولين به‌خصوص رئيس‌جمهور محترم جناب آقاي دکتر روحاني که با انتقال اين عزيزان به کشور زندگي مجدد را به ما اهدا نمودند، کمال تشکر و قدراني را داريم و از مراجع قضايي خواهشمنديم حال که اين عزيزان به کشور منتقل‌شده‌اند، تحقيقات در خصوص اين‌گونه کشفيات در ترکمنستان مطابق به کشفيات مواد مخدر در گمرک ايران صورت گيرد و کارگروه ويژه‌اي براي رسيدگي به اين‌گونه کشفيات براي اثبات بي‌گناهي و يا بالعکس گناه‌کار بودن عوامل حمل‌ونقل در اين معضل تشکيل شود و عاملين اصلي اين باندهاي سازمان‌يافته مواد مخدر بين‌المللي در خراسان رضوي و افراد و نهادهايي که عمداً و يا سهواً با قصور از مسئوليت خود موجبات خروج اين کالاها را فراهم کردند شناسايي شوند و با آن‌ها برخورد قاطع صورت گيرد و با احقاق حق اين رانندگان دردکشيده و تبرئه آن‌ها اين ظلم خاتمه پيدا کند و مانع از گسترش روزافزون آن شوند.

1397/01/24
بارگذاری تصویر اسناد از اردیبهشت ماه در سامانه گمرک حذف می شود

گمرک ايران از حذف بارگذاري تصوير اسناد در سامانه جامع گمرکي و پنجره واحد تجارت فرامرزي از ارديبهشت ماه خبر داد و اعلام کرد : ازابتداي ارديبهشت ماه اطلاعات تمامي اسناد ضميمه صرفا الکترونيکي دريافت مي شود .

گمرک ايران طي اطلاعيه اي اعلام کرد: از ابتداي ارديبهشت ماه کليه اسناد ضميمه در لحظه اظهار تنها به صورت الکترونيکي دريافت مي شود وامکان بارگذاري تصوير اسناد ضميمه در پنجره واحد ميسر نخواهد بود.

  بنابراين اطلاعيه ، اين اقدام در راستاي برنامه‌هاي توسعه‌اي کشور‌ و سياست‌هاي ابلاغي دولت و به‌ منظور ارائه تسهيلات به تجار و فعالان اقتصادي، کاهش زمان تشريفات گمرکي و تداوم پياده‌سازي دولت الکترونيک، هم‌ راستا با توصيه‌هاي سازمان جهاني گمرک صورت مي گيرد .

اطلاعيه هاي تکميلي در اين زمينه متعاقبا اعلام خواهد شد.

1397/01/22
چهار پیش‌نیاز نوسازی ناوگان سنگین کشور
در حال حاضر با توجه به وضعيت دلالي و باربري‌ها و شرکت‌هاي حمل‌ونقل حتي مشاهده مي‌شود فقط يک سوم دريافتي از صاحب کالا را به ناوگان و مالک بابت کرايه داده‌اند، در اين شرايط آيا باربري داشتن بهتر است يا مالک ناوگان بودن؟

اگر چه اواخر اسفند سال گذشته موضوع نوسازي ناوگان باري کشور به طور گسترده رسانه‌اي و از سوي مسئولان مختلف اطلاع‌رساني شد اما اين موضوع با استقبال خوبي از سوي فعالان بخش ناوگان باري مواجه نشد و آنان با طرح پرسش‌هايي در اين مورد به بيان دغدغه‌هاي خود پرداختند.

به گزارش تين‌نيوز، 24 اسفند سال گذشته در خبري که از قول مديرعامل سازمان گسترش و نوسازي صنايع ايران (ايدرو)  منتشر شد وي از نوسازي  202 هزار خودرو سنگين در سه سال آينده خبر داد و گفت: براي انجام اين کار به 10 ميليارد دلار سرمايه‌گذاري نياز داريم.

منصور معظمي در پنجمين همايش بين‌المللي صنعت خودروي ايران گفت: بخش قابل‌توجهي از اين مبلغ توسط وزارت نفت و سيستم بانکي تأمين خواهد شد و 20 درصد هم توسط مالک خودروي سنگين فرسوده تأمين مي‌شود.

اين اظهارات معظمي در حالي مطرح شد که رئيس‌جمهور هم در همان روز در نشست استانداران از جديت دولت در نوسازي ناوگان سنگين کشور خبر داده بود و خواستار جديت وزارت صنعت در تحقق اهداف اين برنامه شده بود.

 در اين بين يکي از کاربران تين‌نيوز، با ارسال پيامي به اين شبکه خبري در مورد اين اظهارات مقامات مسئول کشورمان نوشت: نوسازي با چه برندي؟ همان برندهاي بي کيفيت‌ چيني چند سال قبل که اکنون ظرف سه سال خودشان از ناوگان 50 ساله فرسوده‌تر شده و سوخت مصرف و آلايندگي بالا داشته و از بدو ورود لوازم يدکي مصرف مي‌کنند؟ 

 مهدي سامغاني در ادامه پيام خود افزود: نوسازي به چه قيمتي؟ با قيمت هنگفت نيم ميلياردي حتي بالاتر؟ با اين شرايط آيا سرمايه‌گذاري در اين بخش مقرون به صرفه است که بخواهد مالکي سرمايه مهمتر چون عمرش را بگذارد ولي آينده‌ و تاميني براي خود متصور نباشد؟

اين کاربر تين‌نيوز خاطرنشان کرد: آيا با نرخ کرايه توافقي و نبودن تعرفه بين‌المللي که دردنيا مرسوم است، نوسازي براي مالک ناوگان مقرون به صرفه است؟

او يادآور شد: در حال حاضر با توجه به وضعيت دلالي و باربري‌ها و شرکت‌هاي حمل‌ونقل حتي مشاهده مي‌شود فقط يک سوم دريافتي از صاحب کالا  را به ناوگان و مالک بابت کرايه داده‌اند، در اين شرايط آيا باربري داشتن بهتر است يا مالک ناوگان بودن؟

اين کاربر تين‌نيوز با بيان اين‌که در چنين شرايطي به نظر مي‌رسد حمايت دولت از شرکت‌ها بيشتر است تا مالکان خود راننده در اين صنف، گفت: هر زماني نرخ کرايه تعرفه تن بر کيلومتر و وضعيت دلالي و آشفته بازاري در قسمت حمل حل شد و سالن اعلام بار پايانه‌ها با کرايه تن برکيلومتر راه‌اندازي شد و آينده بازنشستگي و سختي کار تاييد شد ماندن در اين صنف و فعاليت در آن عاقلانه است.

1397/01/22
امانی: عملکرد افغانستان در مرز دوغارون ضعیف است
يک طرف مرز در دست افغانستان است و آنها بايد امادگي کامل داشته باشند که پذيراي اين تعداد کاميون باشند اما شرايط را ندارند و به دلايل امنيتي و سياسي شاهد عمکرد ضعيف افغانستان در دوغارون هستيم.

معاون حمل‌ونقل سازمان راهداري و حمل‌ونقل جاده‌اي گفت: پيگيري مشکلات مرزهاي کشور در دستور کار هميشگي سازمان است و اگر منشاء داخلي داشته باشد به دستگاه‌هاي مربوطه از قيبل گمرک گزار ش مي شود و اگر دليل بيروني داشته باشد با وزارت امور خارجه مطرح مي شود که زمان‌بر است.

داريوش اماني معاون حمل‌ونقل سازمان راهداري و حمل‌ونقل جاده‌اي در گفت‌وگو با خبرنگار تين‌نيوز به تشريح وضعيت مرز دوغارون پرداخت.

وي با توضيح اينکه سازمان راهداري و حمل و نقل جاده‌اي نظارت کاملي بر مرزهاي فعال کشور دارد، گفت: براي انجام باسکول و مواردي از اين قيبل نبايد صف‌هاي راننده‌ها طولاني باشد. اگر اين اختلافات برطرف شود هم مسئله پِرت زمان و هم خواب کاميون‌ها برطرف مي‌شود.

معاون حمل‌ونقل سازمان راهداري و حمل‌ونقل جاده‌اي با اشاره به بازديد اخير خود از مرز دوغارون نيز، گفت: يک طرف مرز در دست افغانستان است و آنها بايد امادگي کامل داشته باشند که پذيراي اين تعداد کاميون باشند اما شرايط را ندارند و به دلايل امنيتي و سياسي شاهد عمکرد ضعيف افغانستان در دوغارون هستيم.

اماني موضوعاتي چون کمبود باسکول، ناامن شده جاده و عدم توانايي افغانستان در کنترل دوغارون را از جمله اين موارد دانست و گفت: حل اين موضوعات زمان‌بر است و نيازمند رايزني با طرف افعان را دارد.

وي با توضيح اينکه در تمام پايانه‌هاي مرزي مدير داريم و به‌محض اينکه اتفاقي غيرمعمول مي‌افتد به سازمان گزارش مي‌شود، گفت: پيگيري مشکلات مرزهاي کشور در دستور کار هميشگي سازمان است و اگر منشاء داخلي داشته باشد به دستگاه‌هاي مربوطه از قيبل گمرک گزار ش مي‌شود و اگر دليل بيروني داشته باشد با وزارت امور خارجه مطرح مي شود که زمان‌بر است.

به گزارش تين نيوز مرز دوغارون به عنوان اولين ورودي از مرزهاي شرقي ايران براي اتباع کشور افغانستان و به عنوان چشم اندازي براي آنان است.

اين پايانه مرزي در جايگاه نخست عبور مسافر با وسايل نقليه عمومي و در رتبه پنجم ترانزيت خروجي کشور است و سالانه بيش از يک ميليون نفر اتباع ايراني و خارجي از مرز دوغارون وارد يا خارج مي شوند.

1397/01/21
علاقه مندی ایران و آفریقای جنوبی به توسعه همکاری های گمرکی و ترانزیتی

معاون حقوقي ونظارت گمرک ايران در اين ديدار، ضمن ارائه اطلاعات تجاري في مابين دو کشور جمهوري اسلامي ايران و آفريقاي جنوبي بر اهميت توسعه ترانزيت تأکيد کرد و خواهان افزايش همکاري هاي دو کشور  و توسعه تبادلات تجاري با همکاري اتاق بازرگاني دو کشور شد.

به گزارش روابط عمومي گمرک ايران، دکتر عليرضا مقدسي در اين نشست با اشاره به اينکه حدود 25 درصد از عمليات ترانزيت در ايران تحت رويه بين المللي تيرانجام مي شود، گفت: گمرک جمهوري اسلامي ايران با بهره‌گيري از سامانه جامع الکترونيکي که حدودا از 4 سال قبل آغاز شده و در حال حاضر در تمامي رويه‌ها اجرايي گرديده ،کليه اطلاعات گمرکي را به صورت الکترونيکي مبادله مي کند.

معاون حقوق ي و نظارت گمرک ايران افزود: با توجه به زيرساخت‌هاي الکترونيکي در گمرک ايران پروژه مشترک تير الکترونيکي با همکاري سازمان ايرو، کميسيون اقتصادي اروپايي سازمان ملل و اتاق بازرگاني براي اولين بار بين دو کشور ايران وترکيه به صورت آزمايشي از سال 2015 آغاز شد که بسيار موفقيت‌آميز بوده که توجه سايرکشورها را به الکترونيکي کردن اين فرآيند جلب کرده است.

دکتر عليرضا مقدسي در ادامه به اقدامات اخير گمرک درخصوص حمل‌ونقل ترکيبي کارنه تير اسلوني - ايران اشاره کرد و بيان داشت:اين پروژه براي اولين بار در دنيا و با همکاري ايرو در آذر ماه 96 باموفقيت انجام شد.

وي به موقعيت جغرافيايي کشور آفريقاي جنوبي که در مسير مبادله تجاري قرار دارد اشاره کرد و استفاده ازکنوانسيون تير را براي اين کشور حائز اهميت دانست.

معاون حقوق ي و نظارت گمرک ايران در بخش ديگري از سخنان خود درخصوص پنجره واحد تجارت فرامرزي و اقداماتي که در سال‌هاي اخير در راستاي تسهيلات گمرکي انجام شده مطالبي بيان کرد.

وي برگزاري اين گونه نشستها را سرآغازي براي گسترش همکاري هاي دوجانبه در حوزه تجارت خارجي و تحقق اهداف فوق ذکر کرد و نماينده آفريقاي جنوبي را به بازديد از سامانه جامع اموگمرکي دعوت کرد.

بر اساس اين گزارش نماينده سازمان حمل و نقل خارجي آفريقاي جنوبي نيز در اين نشست با اذعان به موفقيت آميز بودن پروژه تير الکترونيکي در ايران علاقه مندي کشورش را به استفاده از تجربيات گمرک ايران در اين زمينه اعلام کرد، وي افزود هدف اصلي ما ايجاد و گسترش همکاري‌هاي گمرکي بين دو کشور و همچنين افزايش تجارت دوجانبه است.

دکتر مقدسي همچنين به منظور انتقال تجارب ايران به آفريقاي جنوبي، تشکيل کارگاه‌هاي آموزشي مشترک در زمينه تير الکترونيکي و تشکيل کميته‌هاي کارشناسي مشترک را پيشنهاد نمود که مورد استقبال طرف مقابل گرديد.

در پايان نمايندگان دو کشور بر گسترش روابط تاکيد ومقرر شد پيش نويس موافقتنامه لازم مبني بر همکاري هاي متقابل گمرکي و آموزشي تهيه گردد.

1397/01/21
دیپلماسی تجاری و توسعه ترانزیت در دوازدهمین اجلاس مشترک اقتصادی ایران و ازبکستان

وزير صنعت‌معدن و‌تجارت در دوازدهمين اجلاس مشترک اقتصادي ايران و ازبکستان راهکارهاي توسعه همکاري دو کشور در زمينه‌هاي حمل و نقل، ترانزيت وگمرکي را برشمرد

  محمد شريعتمداري توسعه روابط ترانزيتي ميان دو کشور اشاره کرد وگفت: نه تنها در چارچوب موافقت‌نامه عشق‌آباد بلکه در قالب کريدور چهارجانبه ترکمنستان، عمان، ازبکستان و ايران که خليج فارس را به ازبکستان متصل ميکند   همکاري‌هاي مشترک دنبال خواهد شد.

 وي با اشاره به موضوع زيربنايي ديگر يعني موضوع حمل‌و‌نقل گفت: بايد به اين موضوع توجه ويژه شود زيرا اين موضوع علاوه بر روابط دوجانبه در روابط چند جانبه هم موثر است و توصيه مي‌کنم تشکيل کميته مشترکي را در زمينه موضوع حمل و نقل و ترانزيت که اجرا و عملياتي کردن اين مسائل را به صورت دائم ومستمر پيگيري کند.

شريعتمداري به تسهيل همکاري‌هاي گمرکي اشاره کرد و گفت: بايد بتوانيم حمل‌و‌نقل کالا بين دو کشور را سهل کرد و اميدواريم در اين سفر قدم‌هاي خوبي در اين زمينه برداشته شود.

در ا‌دامه دوازدهمين اجلاس مشترک اقتصادي ايران و ازبکستان معاون اول نخست وزيرازبکستان، توسعه حمل و نقل و ترانزيت بار بين دو کشور را تامين کننده منافع دو طرف دانست و گفت: سال گذشته بيش از 911 هزار تن بار بين دو کشور منتقل شده است .

رحمت اف يادآور شد:قرارداد کريدور ازبکستان - ترکمنستان - ايران و عمان از اهميت بالايي برخوردار استو اين پروژه، کوتاهترين مسير قابل اعتماد و امن از آسياي ميانه به کشورهاي حوزه خليج فارس محسوب مي شود .

اين مقام مسئول ازبکستاني خاطرنشان کرد: از پيشنهاد ايران براي تهيه نقشه اطلاعاتي که در آن خطوط راه آهن، بنادر دريايي و جاده هاي کشور هاي عضو کريدور مشخص مي شود، حمايت مي کنيم .

وي پيشنهاد کرد که براي تسريع در اجراي اين کريدور حمل و نقلي، توافقنامه تاسيس کريدور افغانستان که درسال 2003 بين ازبکستان، ايران و افغانستان به امضا رسيده است نيز گسترش يابد.

رحمت اف تاکيد کرد:ازبکستان در اين پروژه به عنوان پيمانکار اصلي و همچنين تامين کننده مالي در کنسرسيوم بين المللي شرکت خواهد کرد و در سال 2019 ميلادي به اجراي آن خواهد پرداخت .

وي همچنين با اشاره به کريدورحمل و نقل شمال - جنوب، خاطرنشان کرد: اجراي شدن اين پروژه هزينه هاي حمل بار ازهند و ايران به کشورهاي اروپايي را تا 30 درصد و زمان انتقال بار به اين کشورها راتا 40 درصد کاهش خواهد داد .

معاون اول نخست وزيرازبکستان در خاتمه با بيان اينکه راه اندازي پرواز مستقيم بين دو کشور در توسعه روابط طرفين از جايگاه ويژه اي برخوردار است، پيشنهاد کرد، در مرحله نخست هر هفته دو پرواز بين دو کشور انجام شود .

رحمت اف افزود: براي تسريع در راه اندازي کريدور بين المللي حمل و نقلي پيشنهاد مي کنيم روند کار تسريع يابدو اقدامات عملي براي ايجاد کريدور سرتاسري افغانستان را که بين ما و افغانستان تفاهم شد آغاز شود .

وي گفت: ما در اين طرحعلاوه بر پيمانکار بعنوان تامين کننده منابع مالي حضور خواهيم داشت ، طول اين خط آهن 660 کيلومتر است که قرار است در سال 2019 به بهره برداري برسد .

رحمت اف افزود: از ايران مي خواهيم به اجراي خط آهن خواف، هرات سرعت ببخشد تا اين شبکه ريلي هرچه سريعتر به هم متصل شود .

وي گفت: احداث خط آهن چين،قرقيزستان و ازبکستان نقش مهمي در انتقال بار به بنادر ايران در شمال و جنوب خواهد داشت و در چارچوب شبکه حمل و نقل شمال- جنوب باعث کاهش تا 40 درصدي هزينه و وقت درانتقال کالا به اروپا مي شود.

1397/01/21
نشست مشترک هیئت حمل و نقلی و تجاری آفریقای جنوبی با هیئت مدیره انجمن

به گزارش روابط عمومي انجمن صنفي شرکتهاي حمل و نقل بين المللي ايران با توجه به  موفقيت چشمگير عمليات نمونه حمل چند وجهي، تحت کنوانسيون TIR و E.TIR    در کشورمان که اخيرا با تلاش امورکارنه تير اتاق بازرگاني و صنايع ومعادن ايران انجام شد  و مورد توجه جهاني قرار گرفت ، انجمن روز گذشته ميزبان هيئتي متشکل از مقامات حمل و نقلي و بخش تجاري کشور آفريقاي جنوبي همراه بامسئولين اتحاديه بين المللي حمل و نقل جاده اي( IRU )بود .

طي اين نشست که به درخواست هيئت مزبور و به منظور آشنايي بيشتر با امکانات کشورمان در زمينه استفاده بيشتر از شيوه فوق صورت گرفت ، مسئولين انجمن به ارائه پاورپوينت و تبادل اطلاعات مربوط به تاريخچه انجمن و همچنين قابليتهاي حمل و نقل استثائي کشورمان در عرصه حمل کالا پرداخته و  به پرسشهاي هيئت مزبور در خصوص چشم اندازها وراهکارهاي توسعه همکاريهاي آتي در زمينه  حمل و نقل بين المللي بين ايران  و کشور آفريقاي جنوبي تحت کنوانسيون تير پاسخ دادند . در اين نشست توافق گرديد  که از طريق ارتباطات آتي بين انجمن ايران وانجمنهاي حمل و نقلي مرتبط در کشور  آفريقاي جنوبي ، نسبت به گسترش فعاليتهاي تجاري مابين دو کشور همکاري لازم  به‌ عمل آيد.  

1397/01/20
نشست نوروزی اعضای هیئت مدیره انجمن و پیشکسوتان حوزه حمل ونقل بین المللی در معاونت قضایی دادستانی

ديدار نورزوي اعضاي هيئت مديره انجمن صنفي شرکتهاي حمل و نقل بين المللي ايران با حضور جمعي از پيشکسوتان حوزه حمل و نقل بين المللي در معاونت قضايي دادستاني کل کشور برگزار شد.

به گزارش روابط عمومي انجمن صنفي شرکتهاي حمل ونقل بين المللي ايران در اين ديدار در خصوص مهم ترين مسايل حوزه حمل و نقل بين المللي از جمله فقدان دادگاههاي تخصصي براي حمل ونقل بين المللي ،پديده قاچاق که براي شرکتهاي حمل و نقل و رانندگان مشکلاتي را ايجاد ميکند، در خواست صدور مجوزرسمي قضايي براي بخش حل اختلاف انجمن که موجب جلوگيري از تراکم پرونده هاي قضايي در قوه قضاييه مي شود، مطرح شد.

لازم به ذکر است که عمراني معاونت قضائي دادستان کل کشور از درخواست  صدور مجوز استقبال کردند و اذعان داشتند که همکاريهاي لازم در اين باره انجام خواهد شد.

در پايان اين ديدار حاضران اظهار اميدواري کردند که در سال جديد شاهد رونق و برطرف شدن مسائل و مشکلات حوزه حمل ونقل بين المللي باهمدلي فعالان اين حوزه خواهيم بود.

1397/01/19
بررسی موضوع سرقت از خودروهای باری در جلسه با مسئولان امنیتی
بيشتر رانندگان و افرادي که بار ارزشمند حمل مي‌کنند مي‌توانند با حرکت‌هاي دسته‌جمعي و هم سرويس شدن با يکديگر ريسک حمله راهزنان جاده‌اي را بکاهند.

معاون حمل‌ونقل سازمان راهداري و حمل‌ونقل جاده‌اي از بررسي موضوع سرقت از خودروهاي باري در حال حرکت در جلسه با مسئولان امنيتي کشور خبر داد و در عين‌ حال توصيه‌هايي به رانندگان براي کاهش احتمال وقوع حمله سارقان جاده‌اي داشت.

به گزارش خبرنگار تين‌نيوز بعد از آنکه پسر يک راننده کاميون از مفقود شدن پدرش در جاده و همچنين سرقت بار کاميون وي خبر داد و از مسئولان و مردم خواست به خانواده اين راننده براي پيدا کردن او کمک کنند، تين‌نيوز گفت‌وگويي با داريوش اماني معاون حمل‌ونقل سازمان راهداري و حمل‌ونقل جاده‌اي در اين خصوص داشت.

وي با توضيح اينکه متولي اين موضوع سازمان راهداري و حمل‌ونقل جاده‌اي نيست درعين‌حال خبر از بررسي اين موضوع از سوي دفتر حمل‌ونقل کالاي سازمان داد و گفت: قرار است اين موضوع در جلسات امنيتي مطرح شود تا با استفاده از راهکارهاي مناسبي چون استفاده از دوربين‌هاي در طول مسير، از وقوع احتمالي اين حوادث جلوگيري شود.

اماني با تشريح اين موضوع که مسئول امنيت جاده‌ها و راه‌هاي کشور نيروي انتظامي است و تنها کار سازمان راهداري و حمل‌ونقل جاده‌اي اين است که توصيه‌هايي براي کنترل وضع موجود به رانندگان داشته باشد، گفت:  بيشتر رانندگان و افرادي که بار ارزشمند حمل مي‌کنند مي‌توانند با حرکت‌هاي دسته‌جمعي و هم سرويس شدن با يکديگر ريسک حمله راهزنان جاده‌اي را بکاهند.

وي با توضيح اينکه اين اتفاقات به عدد انگشتان دست است و تقريباً مشخص است در کدام مسيرها رخ مي‌دهد و به نظرمي آيد کنترل آن سخت نباشد گفت: براي مثال در مسير اصفهان دو بار اين اتفاق افتاد و بار مس دو کاميون گم شد، بعدازاين اتفاق اين محور به‌صورت وِيژه توسط پليس پوشش داده شد که خوشبختانه منجر به بهبود شرايط شد.

اماني متذکر شد که سازمان راهداري اين گزارش‌ها را به دستگاه مرجع ارسال مي‌کند اما اجازه ورود به اين موضوع را ندارد و متولي نيروي انتظامي هر استان است.

او هم‌چنين تأکيد کرد که پليس راهور هم پليس ترافيک است نه پليس امنيت و براي اين موضوع نمي‌تواند سياست‌گذار باشد.

1397/01/19
عملکرد تیم سگهای موادیاب گمرک در سال 96 منتشر شد

 

ماموران گمرک به کمک تيم سگ هاي موادياب و کالاياب گمرک (سمگا) موفق شدند در سال 96 با انجام  190 هزار فقره بازرسي محموله ها در مجموع يک هزار و 485 مورد قاچاق موادمخدر و غير مخدر انجام دهند که 10 مورد از محموله ها قاچاق شامپو ترياک بود .

 

به گزارش روابط عمومي گمرک ايران ؛ بر اساس گزارش منتشر شده از سوي دفتر مبارزه با جرائم سازمان يافته گمرک ، اين تيم ها که متشکل از مربيان حرفه اي و سگهاي مواد ياب هستند با استقرار در برخي گمرکات هم چنين توانسته اندبه تشريفات سرعت بخشيده و باعث تسهيل بازرسي شوند. آمار ارائه شده در اين گزارش نشان ميدهد ميانگين اين سرعت بخشي 100 درصد برآورد شده است .

تيم هاي سمگا موفق شدند در سال 96 با روزانه تقريبا 5 عمليات کشف ، تعداد 1485 عمليات کشف مواد مخدر و غيرمخدر به وزن 50000 کيلوگرمرا به نام خود ثبت کنند. اين کشفيات طي 190236 فقره بازرسي از محموله هاي ورودي،خروجي و پست کشف شده است .

عمليات بازرسي در صادرات 20407 فقره و درواردات 17934 مورد گزارش شده است .

  اين گزارش مي افزايد تعداد کشفيات مواد مخدر 170 فقره به وزن 1200 کيلوگرمبوده که در مقايسه با سال گذشته 150 درصد رشد را نشان ميدهد. مواد کشف شده ترياک،شيره ترياک ،هروئين، ماري جوانا ،حشيش بذرمخدر گل و انواع قرص هاي روانگردان را شامل ميشود .

  تيم سمگا موفق شدند در يکسال گذشته 48800 کيلو گرم کالاي جاسازي شده را در 1315 عمليات کشف کنند. اين کالاهاي قاچاق شامل دارو ، لوازم آرايشي ، لوازم يدکي و پزشکي ،چاي ، تلفن همراه ، نوشابه انرژي زا ، البسه و پارچه است که در بدنه خودرو سواري و کاميون به شيوه ماهرانه اي جاسازي شده بود. در اين عمليات ها 171400 نخ سيگار و 1000 بطري مشروبات الکي نيزکشف شده است .

بر اساس اين گزارش در مدت ياد شده تعداد 11750خودوري سواري ، 8206 اتوبوس و هم چنين 47356 مسافر بازرسي شده اند. بازرسي پستي3838 مورد گزارش شده و 61837 فقره بازرسي در ساير موارد بوده است .

انجام ماموريت هاي بازرسي در گمرکات داراي ريسکخطر به مدت 190 نفر روز در گمرکات دوغارون،بازرگان و زاهدان و تعداد ساعات بازرسيمربيان در کل گمرکات 23950 ساعت گزارش شده است .

اولين مرکز آموزش سگهاي مواد ياب در آبان ماهسال 96 توسط کونيو ميکوريا دبيرکل سازمان جهاني گمرک افتتاح شد. هم اکنون 21 مربي آموزش ديده و حرفه اي به همراه 21 قلاده سگ در گمرکات مشغول به فعاليت هستند. گمرکايران قرار است بر اساس برنامه تعيين شده، ساليانه با خريد و آموزش 20 سگ مواد ياب،در طي 5 سال نياز خود را تامين کند .

گمرک ايران در مبارزه با قاچاق مواد مخدر وکالا طي سالهاي اخير مورد توجه سازمان هاي بين المللي بوده و  بر اساس گزارش دفتر اطلاعات منطقه اي سازمان جهاني گمرک ايران در سال گذشته توانست در کشف انواع مواد مخدر رتبه نخست و در کشف انواع کالاي قاچاق رتبه دوم را کسب کند .

1397/01/18
برای تبرئه رانندگان قربانی قاچاق و آیندگان چه باید کرد؟
ما در کشور مشکل زيادي در شناسايي واقعي متهمين قاچاق داريم،گاهي جريمه‌هاي سنگين شرکت‌هاي حمل‌ونقلي به رقم‌هاي ميلياردي مي‌رسد و شرکت‌هاي حمل و نقلي که نقشي نداشته‌اند مجبور به پرداخت‌ جريمه‌هاي سنگين مي‌شوند.

يونس جاويد  رئيس هيئت‌مديره انجمن صنفي شرکت‌هاي حمل‌ونقل بين‌المللي ايران با اشاره به تبادل زندانيان ايراني و ترکمن در نوروز امسال گفت: سؤال اصلي بعد از انتقال اين محکومان به داخل کشور اين است که از اين به بعد براي تبرئه اين رانندگان قرباني و آيندگاني که درگير اين مشکل نشوند چه بايد کرد؟

به گزارش خبرنگار تين‌نيوز به دنبال سفر حسن روحاني رئيس‌جمهوري به عشق‌آباد در نوروز و در اجراي موافقت‌نامه انتقال محکومان بين جمهوري اسلامي ايران و ترکمنستان، تعداد 283 زنداني ايراني و تعدادي زنداني ترکمن، در مرز لطف‌آباد و با حضور نمايندگان قضايي دو کشور و همچنين نماينده سفارت کشورمان در عشق‌آباد، به کشور منتقل شد که دراين‌بين شاهد حضور چندين راننده ترانزيت قرباني قاچاق کالا بوديم.

در اين خصوص جاويد رئيس هيئت‌مديره انجمن صنفي شرکت‌هاي حمل‌ونقل بين‌المللي ايران به خبرنگار ما گفت: اين مذاکره و تبادل زندانيان بين دو کشور  اقدام خوبي براي خانواده‌هاي قربانيان است چراکه حداقل امکان ديدار رانندگان زنداني قرباني قاچاق را با خانواده‌هاي خود فراهم مي‌کند.

وي بابيان اينکه شرايط زندان‌هاي ايران با زندان‌هاي ترکمنستان غيرقابل مقايسه است، ادامه داد: زندانيان ايراني مي‌توانند در کشور خودشان از آزادي نسبي برخوردار باشند و وضعيت رسيدگي به آن‌ها در زندان‌ها بهتر است؛ اما سؤال اصلي بعد از انتقال اين محکومان به داخل کشور اين است که از اين به بعد براي تبرئه اين رانندگان قرباني و آيندگاني که درگير اين مشکل نشوند چه بايد کرد؟

رئيس هيئت‌مديره انجمن صنفي شرکت‌هاي حمل‌ونقل بين‌المللي گفت: متأسفانه راحت‌ترين راه براي اجراي قانون مبارزه با قاچاق دستگيري راحت‌ترين شخص يعني راننده است و چون راننده دم‌دست است او را به‌عنوان متهم نهايي به زندان مي اندازند و کاميون او را متوقف مي‌کنند.

جاويد با توضيح اينکه براي تبادل ساير رانندگان زنداني در کشورهاي همسايه از قبيل ترکيه نياز به هماهنگي بين دولت‌ها داريم، ادامه داد: بهتر اين است که دولت‌هاي منطقه در چارچوب موافتنامه‌هاي دوجانبه به اين مسائل حساس باشند تا با استناد به اين موافقت‌نامه‌هاي کلي شاهد تبادل ساير زندانيان از کشورهاي ترکيه، بلغارستان و آذربايجان و کشورهاي نزديک باشيم..

وي با اشاره به‌ضرورت ريشه‌يابي اين مشکل در داخل کشور با توضيح اينکه ناگزير به تقويت گمرکات هستيم تا امکان رديابي کالاي قاچاق در داخل کشور فراهم شود، ادامه داد: شرکت حمل‌ونقلي معمولاً از سوي گمرک متهم مي‌شود درحالي‌که واقعاً شرکت حمل‌ونقلي در قاچاق محموله نقشي نداشته است و انگشت اتهام بايد به سمت صاحب کالا به‌عنوان مقصر اصلي باشد.

جاويد بابيان اينکه ما در کشور مشکل زيادي در شناسايي واقعي متهمين قاچاق داريم، ادامه داد: گاهي جريمه‌هاي سنگين شرکت‌هاي حمل‌ونقلي به رقم‌هاي ميلياردي مي‌رسد و شرکت‌هاي حمل‌و‌نقلي که نقشي نداشته‌اند مجبور به پرداخت‌ جريمه‌هاي سنگين مي‌شوند.

وي ادامه داد:اگر در خارج از کشور راننده را به‌عنوان يک فرد خارجي مشکل اصلي مي‌دانند و او را حبس مي‌کنند  اينجا اما گُل به خودي مي‌زنيم و شرکت حمل‌ونقلي را متهم مي‌کنيم.

1397/01/18
10 قابلیت ویژه سامانه گمرک در مبارزه با قاچاق کالا

بيانات مقام معظم رهبري در حرم مطهر رضوي وتوجه ايشان به سامانه گمرک نشان داد که گمرک با بهره گيري از توانمندي جوانان ودانش پژوهان داخلي در الکترونيکي کردن تشريفات گمرکي و مبارزه جدي با قاچاق کالامسير درستي را پيموده ،  به نحوي که اقدامات گمرک در مبارزه با قاچاق کالا به کمک سامانه جامع گمرکي مورد توجه مقام معظم رهبري قرار گرفت و ايشان فرمودند که اين سامانه براي جلوگيري از قاچاق بسيار مهم است و اينکار را دنبال کنند .

به گزارش گمرک نيوز براي بررسي بيشتر اين موضوع به 10قابليت ويژه سامانه گمرک که مهمترين اقدام و عمل در مبارزه با قاچاق کالا به شمارمي رود ، اشاره مي شود :

  1) شناسايي هوشمند کالاي قاچاق از غير قاچاق:   به کمک سامانه هاي گمرک امکان شناسايي هوشمند کالاي قاچاق از غير قاچاق فراهم شده و به طور ميانگين هم اکنون روزانه10000محموله از طريق نيروي انتظامي از گمرک به شکل الکترونيکي استعلام مي شود که آيا کالا قاچاق است يا غير قاچاق ؟ سامانه گمرک به طور خودکار و بدون دخالت نيروي انساني پاسخ را در مدت 2 تا 3 دقيقه براي ماموران نيروي انتظامي ارسال مي کند.بنابراين اگر براي کالايي پته گمرکي صادر شود يعني اين کالا از مبادي گمرکي، پس اظهار به گمرک ، پرداخت حقوق و عوارض گمرکي وارد کشور مي شود. گمرک صرفا در رابطه با کالايي مسئوليت دارد که براي واردات همان کالا پته گمرکي صادر کرده است . 

2) صدور پته گمرکي الکترونيکي و حذف پروانه هاي کاغذي : پروانه هاي گمرکي يا در اصطلاح عاميانه برگه سبز گمرکي در گذشته کاغذي صادر و اين برگه هاي کاغذي به راحتي جعل مي شد، به طور نمونه دفاتري در بندر عباس تاسيس و پروانه هاي گمرکي را جعل مي کردند. با اين حال پس از الکترونيکي شدن گمرک،پروانه هاي کاغذي حذف و جاي خود را به پروانه هاي الکترونيکي داده و تا الان هم نديده و نشنيده ايم که کسي بتواند اين پروانه ها را جعل و براي مقاصد قاچاق استفاده کند . 

3) ثبت الکترونيکي مشخصات کانتينرها : اطلاعات کانتينرهاي ترخيص شده از گمرک در سامانه جامع گمرکي و پنجره واحد تجارت فرامرزي گمرک ثبت و جزئي ترين مشخصات اين کانتينرها از طريق سامانه هاي گمرک قابل رهگيري است . در سال 1396 کنترل هوشمند بيش از يک ميليون و 600 کانتينر ورودي در بخش واردات و ترانزيت به کمک سامانه جامع گمرکي و پنجره واحد تجارت فرامرزي انجام ومشخصات تمامي کانتينر ها در سامانه گمرک ثبت شده و اطلاعات کالاهايي که به کشوروارد مي شود . بنابراين تشخيص اينکه کدام کانتينر پس از انجام تشريفات گمرکي و اخذ حقوق و عوارض گمرکي از گمرکات ترخيص و کداميک به شکل قاچاق وارد کشور شده بااستفاده از سامانه جامع گمرکي و پنجره واحد تجارت فرامرزي به راحتي امکان پذير است

4) کنترل 100 درصدي کالاهاي وارداتي به صورت هوشمند :   هم اکنون تمامي کالاهاي وارداتي به گمرکات سراسر کشور به کمک سامانه جامع گمرکي و پنجره واحد تجارت فرامرزي رصد مي شود وکنترل 100 درصدي کالاهاي وارداتي با استفاده از فن آوري اطلاعات به صورت هوشمند صورت مي گيرد و جزئي ترين اطلاعات اين کالاها در سامانه هاي گمرک قابل دسترسي است .

اطلاعات کالاهايي که به کشور وارد مي شود به صورت هوشمند با بارنامه الکترونيک ، مانيفست الکترونيک ، فاکتور الکترونيک ، عدل بندي الکترونيک ، اظهار الکترونيک ، گواهي مبدا ، قبض انبار الکترونيک و مجوزهاي الکترونيکي سازمان هاي همکار گمرک تطبيق و در صورت هر گونه مغايرت سامانه جامع گمرکي به صورت خودکار از ادامه مراحل انجام تشريفات گمرکي جلوگيري مي کند . 

5) ثبت جزئي ترين اطلاعات کالاي ترخيص شده از گمرکات به صورت الکترونيکي: تمامي کالاهاي خروجي از گمرکات در حال حاضر شناسنامه دار هستند . به کمک سامانه هاي الکترونيکي در گمرک کاملا روشن و مشخص است که چه نوع کالايي و تحت کدام رديف تعرفه اي و با مجوز کدام سازمان وارد کشور شده و کالا توسط کدام شرکت کشتيراني حمل و مشخصات کالا در شرکت هاي بازرسي و بيمه با چه عنواني ثبت شده است . امکان رصد صاحب کالا ، نوع اظهار و اينکه با کدام وسيله حمل به آدرس کدام انبار حمل شده استاز ديگر قابليت هاي سامانه جامع گمرکي و پنجره واحد تجارت فرامرزي گمرک است .

در سال 1396 اطلاعات کامل واردات و صادرات 100ميليارد دلار کالا در سامانه جامع گمرکي و پنجره واحد تجارت فرامرزي گمرک ثبت شده و ريزترين اطلاعات واردات کالاها در تمامي گمرکات کشور حتي به مقدار کمتر از 10دلار با سامانه هاي الکترونيکي گمرک قابل رهگيري است که تشريفات گمرکي تمامي کالاهاي ترخيص شده از گمرکات پس از اخذ حقوق ورودي صورت گرفته است .

6) پنجره واحد مجازي: ارتباط گمرک در قالب پنجره واحد مجازي با 27 سازمان همکار الکترونيکي شده و همه ي اين سازمان ها در فضاي مجازي و بدون دخالت عامل انساني اطلاعات و مجوزهاي ترخيص کالاها را به گمرک ارايه مي کنند، مقايسه کنيد اين وضعيت را با زماني که همه ي مجوزهاي ترخيص به شکل کاغذي تحويل داده ميشد.

7) تبادل الکترونيکي اطلاعات با بانک مرکزي: مديريت منابع ارزي در شرايط ويژه اقتصادي با وجود تحريم ها از اهميت ويژه اي برخورداراست. امروز با گمرک الکترونيک شاهد هستيم که اطلاعات کالاهاي ترخيص شده که ازمنابع ارزي شبکه بانکي کشور استفاده کرده اند در بانک اطلاعاتي گمرک به روز و به لحظه موجود است و به صورت آنلاين در اختيار بانک مرکزي قرار مي گيرد .

8) ايجاد بزرگترين بانک اطلاعات تجارت خارجي:امروزکمتر کسي هست که به قابليت هاي بزرگترين بانک اطلاعات تجارت خارجي کشور اذعان نکند و نقش اين بانک اطلاعاتي را در پيشگيري و مبارزه با قاچاق کالا ناديده بگيرد؛درگذشته نحوه کار بدين شکل بود که اطلاعات يک فرد به صورت مکاتبه اي از هر گمرکي که لازم بود استعلام مي شد و گمرک محل اطلاعات ثبت شده را اعلام و پس از تجميع؛ گزارشهايي ارسال مي شد که فقط شامل وزن،ارزش،نوع کالا وکشور فروشنده بود ؛اکنون اين امکان فراهم شده که در لحظه و به صورت آنلاين اطلاعات اشخاص حقيقي و حقوقي به تفکيک وزن،ارزش،نوع ارز،نحوه انجام معامله،ارزش کالا،بانک عامل،نحوه خريد،اظهار کننده وجزييات کامل قابل دسترسي است و اين امکان را مي دهد که بتوان تجارت خارجي کشور رادر چارچوب اهداف مبارزه با قاچاق کالا و ارز و مديريت بهينه منابع ارزي و واردات کالاهاي ضروري راحت تر رصد کرد. پياده سازي و اجراي موفق طرح رجيستري گوشي هاي تلفن همراه نمونه موفقي در مبارزه با قاچاق کالا بود که به کمک همين بانک اطلاعاتي گمرک صورت گرفت .

9)مانيتورينگ الکترونيکي کالاهاي ترانزيتي:موضوع تسويه رديف هاي مرزي و اينکه کالايي با رويه ترانزيت از يک مرز وارد و بايد از مرزديگري خارج مي شد؛ مشکلاتي را بدنبال داشت و در نهايت پايان سال با چندين هزار رديف مرزي تسويه نشده در ترانزيت مواجه بوديم و در عمل مي توان گفت بخش عمده اي از آنهاقاچاق شده بود اما اکنون با سامانه مانيتورينگ ترانزيت تسويه رديف هاي مرزيالکترونيکي و به روز شده و مشخص مي شود که محموله ترانزيتي کي از گمرک مبدا حرکت ودر چه فاصله زماني به گمرک مقصد رسيده و يا تاخير داشته است و اينکه با چنين اقدام بزرگي تعداد رديف هاي مرزي تسويه نشده از چندين هزار به تعداد انگشتان دست درسالهاي 1395 و 1396رسيد . يکي از مواردي که قبلا احتمال سوءاستفاده و قاچاق کالاها را در بخش ترانزيت فراهم مي کرد نحوه صدور بن هاي بيمه اي و اعتبار اين شرکت هابود که اين بن هاي بيمه اي به نوعي تضمين شرکت هاي حمل و نقل براي عبور کالاهاي ترانزيتي از داخل کشور محسوب مي گردد و در حال حاضر صدور بن بيمه براي کالاهاي ترانزيتي نيز با سامانه گمرک الکترونيکي شده است .

1401خرداد
1401فروردین
1400اسفند
1400آذر
1400آبان
1400مهر
1400شهریور
1400مرداد
1400تیر
1400خرداد
1400اردیبهشت
1400فروردین
1399اسفند
1399بهمن
1399دی
1399آذر
1399آبان
1399مهر
1399شهریور
1399مرداد
1399تیر
1399خرداد
1399اردیبهشت
1399فروردین
1398اسفند
1398بهمن
1398دی
1398آذر
1398آبان
1398مهر
1398شهریور
1398مرداد
1398تیر
1398خرداد
1398اردیبهشت
1398فروردین
1397اسفند
1397بهمن
1397دی
1397آذر
1397آبان
1397مهر
1397شهریور
1397مرداد
1397تیر
1397خرداد
1397اردیبهشت
1397فروردین
1396اسفند
1396بهمن
1396آذر